• 9.198.473 stemmen

Geregisseerd door: Måns Mårlind en Björn Stein

Met onder meer: Julianne Moore, Jonathan Rhys Meyers en Jeffrey DeMunn

Plot 6 Souls

"Evil will rise."

Dr. Cara Harding is een alleenstaande moeder en een toegewijde psychiater. Haar gehele carrière houdt ze vol dat MPS (Meervoudig Persoonlijkheids Syndroom) niet bestaat, totdat ze te maken krijgt met Adam: een criminele patiënt wiens vele schokkende karakterwisselingen onverklaarbaar zijn. Het zorgt ervoor dat ze haar cynisme laat varen en zich verdiept in zijn dossier. En naarmate meer duidelijk wordt rond Adams personages, beseft Cara steeds meer dat het hier om iets bovennatuurlijks gaat.

Cara Harding

Detective Danton

Montgomery Hughes

avatar van Gluon

Gluon

Dit was echt een ijzersterke film (Y) heel sterk geacteerd !

avatar van Spetie

Toch wel een aardige wegkijker, die vooral in de eerste helft een behoorlijk sterke opbouw kent. Het is allemaal redelijk sfeervol en het blijft lekker mysterieus.

In de tweede helft wordt het mysterie enigszins teniet gedaan, maar het is wel redelijk spannend. Ik vond Julianne Moore altijd wel een fijne actrice en ook hier doet ze het naar behoren. In de tweede helft komt er ook wat meer actie en hoewel niet alles even logisch is, blijft het tot het einde toe best een vermakelijk filmpje. Het einde zelf vond ik nog best wel sterk.

Verder weinig over te vermelden eigenlijk. Het is een mix van een aantal andere films. Misschien niet altijd origineel, maar wel redelijk effectief uitgevoerd en met een degelijke spanningsboog. Zeker niet slecht en een voldoende kan ik er dan ook vrij gemakkelijk aan kwijt.

avatar van John Doe

John Doe

Kan slechter, maar geen voldoende voor mij. Het mag allemaal wat subtieler en indrukwekkender. Einde zag ik best aankomen, net als teveel al van te voren kon geraden worden aan de hand van de context, wat mij betreft althans. Als ik onder de 16 was geweest had ik het denk ik nog stukken beter gevonden. Toch is een heleboel nog ok, vooral wat betreft script-ideeën en geluid, daarom geen zware onvoldoende. Toch moet de spanning teveel van het geluid komen. Julianne Moore vind ik zoals meer mensen ontzettend saai hier ook, en niet alleen omdat ze een vrij oppervlakkig persoon speelt. Niet bepaald een aanrader.

avatar van DragQueen

DragQueen

Onderhoudende en spannende Thriller. Met een licht Horror randje. Julianne Moore en Jonathan Rhys-Meyers zitten goed in hun rollen. Verder steekt het verhaal goed genoeg in elkaar, om tot het eind te kunnen blijven boeien. 3 Sterren.

avatar van Norma

Norma

Het eerste stuk van de film is helemaal niet onaardig; een sfeervolle setting – ik vind die Amerikaanse stadjes in een beetje desolate omgeving altijd wel wat hebben- en de confrontatie met Adam intrigeert, want het is onduidelijk wie hij nou echt is en wat er met hem aan de hand is.

Helaas verzandt het gaandeweg is een nogal afgezaagd verhaaltje vol flauwe dingen, zoals Moore die op eigen houtje op onderzoek uitgaat en in een afgelegen huis waar overduidelijk iemand al even dood ligt toch nog even het douchegordijntje opzij trekt… tsja. Na de zoveelste stuiptrekking van Adam had ik het wel een beetje gezien, en het einde verdient ook de originaliteitprijs niet.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Qua speelduur prima uit te houden, en Julianne Moore speelt zoals altijd een uitstekende rol die ze geloofwaardig weet neer te zetten. Helaas gaat de film in mijn ogen wel wat ten onder aan z'n eigen bovennatuurlijke plotwending. Had het veel interessanter gevonden als het wat dieper was ingegaan op het fenomeen schizofrenie. Helaas besloot men het te zoeken in de hoek van heksen, geloof, zwarte magie en dat komt Shelter niet ten goede. Jammer, had wel een hoger cijfer ingezeten want de setting was erg tof (afgelegen berggebied en kleine Amerikaanse dorpjes).

6/10 (IMDB)

avatar van ramonbrenda

ramonbrenda

ik vond deze film leuk voor 1 keertje maar niet echt spannend of eng te noemen

2 *

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Ondanks het (uiteraard weer) sterke spel van Moore is 6 Souls toch wat stroperig, niet slecht maar wel lastig doorheen te komen. Koerste lang op een degelijk zesje af, maar krijgt er vanwege het ijzersterke, donkere slotstuk toch een puntje bij.

avatar van U96

U96

super film, heb er me geen moment bij verveeld, en het einde is rilling alom over je ganse lichaam top!!!

avatar van samara666

samara666

Alles wat een heerlijke film moet hebben: beetje psychiatrie, beetje voodoo, inbred volkje, goed verhaal!

Als iemand andere films kent die hier op lijken, laat mij aub weten!!

avatar van notsub

notsub

Knappe film vol met de vele duistere kanten van het leven en .... de dood. Wat begint met een redelijk standaard psychologisch onderzoek ontaardt in doolhof van een religieus getinte nachtmerrie. Het is vooral de uitwerking die ijzersterk is. De vele wendingen gaan op een gegeven moment wel een doodlopende weg in, maar het blijft spannend en vooral duister wat zich nu precies allemaal aan het afspelen is. De film wijkt nogal af van wat standaard is in het horror genre en dat werkt zeker verfrissend.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Pracht film met lekker verhaal en geweldige cast. Grimmig sfeertje met origineel verhaal.

Blijft voor mij een topper. Prima in beeld en geluid, volume flink opschroeven want de soundtrack is heerlijk en zorgt voor heerlijke schrikmomenten.

avatar van vlerk00

vlerk00

Wat een lekker filmpje! Heerlijk om op je favoriete acteurs een filmpje te zoeken op Netflix en een film tegen te komen die je nog niet gezien hebt en welke ook nog eens het kijken waard blijkt te zijn.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Een aangename thriller/horrorfilm met een geweldige cast.

Julianne Moore vertolkt de rol van Cara Harding. Opmerkelijk detail is dat ze in The Lost World: Jurassic Park (1997) ook een dokter speelde onder de naam Sarah Harding. Jonathan Rhys Meyers is sterk in zijn rollen, en houd de spanning goed in de film. Klein nadeel is dat bepaalde momenten voorspelbaar werden. Vooral richting het einde, maar ondanks alles blijft het onderhoudend. De alternatieve titel "Shelter" lijkt meer op z'n plaats te zijn, en is eveneens onder deze titel op DVD verkrijgbaar.

Liefhebbers van The Ring (2002) zullen ongetwijfeld de film waarderen. Vooral omdat deze door dezelfde producenten werd gemaakt. Echter zal hij dit niveau niet kunnen evenaren.

3,0 *

avatar van TaylorCaniff

TaylorCaniff

Geweldige film! Psychiatrische (horror) films blijven toch echt mijn favoriet. Als iemand films weet die hier op lijken, meld het aub!

avatar van mikey

mikey

Begon aardig als mysterie maar verzandde al heel snel in een vervelende reli-horror. Niet door te komen materie over je geloof in god, plottwists met heksen en incarnaties.

avatar van Nino_1993

Nino_1993

Lang geleden dat ik een goede thriller 4 Points

avatar van maurice32

maurice32

Begin vond ik ijzersterk , naarmate de film kakt die helaas iets af , toch nog 3,5 ster anders 4 sterren.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Spannende thriller/horror met - letterlijk- vele gezichten. Niet bloedstollend eng maar wel heel creepy om naar te kijken.

De gevarieerd thema's complementeerden elkaar en het einde was sterk.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

TaylorCaniff schreef:

6 Souls is geschreven door Michael Cooney, die heeft ook Identity (2003) geschreven. Die zal je dan ook wel kunnen waarderen.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Prima van genoten van deze. Film die boeit van begin tot einde. Zat wel genoeg spanning en vaart in. Cast doet het ook goed. Paar kleine schrikmomenten ook. 7/10

avatar van umbra

umbra

Deze toevallig tegengekomen op Netflix en dacht, waarom ook niet, kan nog wel meevallen. Zonder enige kennis deze ingegaan, ook omdat ik hem hier niet meteen vond onder de naam 'Shelter'. Btw algemene opmerking, zoekfunctie op termen is pak verslechterd tov vroeger.

Ok, terug nr de film, deze viel reuze mee, alleen bizar dat ik deze nooit eerder ben tegengekomen. Hier smul ik, zeker de laatste 10-15j enorm van. Dat heerlijk spooky psychologisch horrorsfeertje dat steeds aanwezig is. Film had me echt helemaal mee gezogen, ik beleefde de film. En ook de cast deed het uitmuntend, wat een vette vertolking die Julianne Moore hier neerzette en Jonathan Rhys Meyers stond er sterk naast. Ik twijfel enkel nog tussen de 8 of 9/10.

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Nou dit vond ik echt helemaal niks. Hou al niet van die religieuze dingen maar dit was allemaal zo wazig, totaal niet eng ook. Bizar hoge score hier.

avatar van Rubie2208

Rubie2208

Vond het wel een spannende film met een lekker eng en mysterieus sfeertje . Toch vond ik het wat afzakken met het heksen gedoe , wat mij persoonlijk niet echt aansprak.

Vond het geen topper, maar verder wel een leuk eng filmpje met een prima sfeer en goed acteerwerk.

avatar van mrklm

mrklm

Forensisch psychiater Cara Harding [Julianne Moore] ontdekt dat een schizofrene patiënt [Jonathan Rhys Meyers] de persoonlijkheden overneemt van een aantal slachtoffers van moord. Begint veelbelovend maar wordt steeds vager en uiteindelijk ronduit dwaas met hekserij en een link met de Spaanse griep. Pfff.

avatar van Shadowed

Shadowed

Mwa.

Julianne Moore in een horrorfilm, ik vind het altijd een wat riskante combinatie. Zeker voor Moore zelf, omdat horrorfilms behoren tot een genre die door het grote publiek makkelijk de grond in kunnen worden gestampt. Shelter bleek in ieder geval niet al te slecht te zijn, maar ik ben er niet bepaald weg van.

Moore speelt zozo en ook de rest van de cast kan niet bepaald overtuigen in deze psychologische thrillerfilm met wat paranormale elementen. Horror vond ik het niet zozeer, behalve dat er soms een aantal kwade geesten voorbij komen lopen. Alle ogen zijn bij deze film gericht op Meyers, die veel druk ervaart met zijn rol, zeker gezien het allemaal een beetje van zijn personage moet komen.

Jammer genoeg weet hij maar bij vlagen te overtuigen. De beste man moet meerdere persoonlijkheden spelen, waarvan er slechts enkelen weten te overtuigen. Anderen zijn een ramp. Zijn personage zelf is wel interessant genoeg om de kijker geboeid te houden en ook de film zelf kent weinig gebrek aan tempo. Het eerste uur is nog aardig mysterieus, en daar wordt wat voordeel uit getrokken.

Hier en daar ook kort creepy, maar deze momenten zijn helaas van korte duur. De film is iets te luid om goed sfeervol te zijn. Aan budget geen gebrek want het wordt visueel best redelijk ingevuld, veel scenes hebben een aardige flow en de onthulling is aardig te noemen. Eenmaal het pad van de film echter duidelijk wordt is het toch een stukje minder interessant. Zeker omdat de onthulling uiteindelijk wel best ver te zoeken is.

Voor Moore is deze film niet echt een verlies of een winst. Shelter is een aardige film, die wat sfeer en spanning mist maar wel genoeg tempo kent om het als geheel niet in te laten zakken. De film is aardig zolang het mysterie erin zit, verder is het buiten het gegeven niet al te opvallend. Iets betere horror hadden de film wonderen kunnen doen.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Op goed geluk opgezet en het bleek een weinig verheffende horrorfilm. Het begint nog vrij mysterieus, maar de film is uiteindelijk behoorlijk vergezocht en heeft zelfs fantasy-elementen. Eng of spannend wil de film niet worden, maar de sfeer is bij vlagen wel oké. Erg overtuigend is het inhoudelijk allemaal ook niet, hoewel het onderhoudend genoeg blijft om uit te zitten. Qua acteerwerk is het het allemaal net niet, al hangt dat vooral samen met het script. Zo bleef het personage van Julianne Moore me te nietszeggend, terwijl Jonathan Rhys Meyers zijn personages wat wisselvallig neerzet. Al met al is dit een prima tussendoortje, maar het is ook echt zo'n typische film die je na afloop heel snel weer vergeten bent.

avatar van Daan258

Daan258

Weer na wat jaartjes herzien en dit blijft gewoon een prima horror film. Leuk verhaal, goede cast, goed acteerwerk en best spannend.

avatar van rep_robert

6 souls/Shelter een allegaartje geworden dat nog aanvoelt als een jaren 00' product met een leuk uitgangspunt dan langzamerhand wordt opgebouwd. Er wordt niet teveel prijsgegeven en beetje bij beetje ontrafeld het plot zich, omgeven met een prettige mysterieuze sfeer.

Gaandeweg de laatste 30 minuten verliest de film dit lekkere sfeertje en is het blijkbaar lastig om het op een leuke en bevredigende manier te eindigen. Het bovennatuurlijke aspect in dit geval voelt gewoon weet iets te gemakzuchtig en is bovenal niet zo heel leuk bedacht.

avatar van Phantasm

Phantasm

Spannende en onderhoudende horror/mysterie. Prima verhaal.