• 9.377.963 stemmen

Geregisseerd door: Måns Mårlind en Björn Stein

Met onder meer: Julianne Moore, Jonathan Rhys Meyers en Jeffrey DeMunn

Plot 6 Souls

"Evil will rise."

Dr. Cara Harding is een alleenstaande moeder en een toegewijde psychiater. Haar gehele carrière houdt ze vol dat MPS (Meervoudig Persoonlijkheids Syndroom) niet bestaat, totdat ze te maken krijgt met Adam: een criminele patiënt wiens vele schokkende karakterwisselingen onverklaarbaar zijn. Het zorgt ervoor dat ze haar cynisme laat varen en zich verdiept in zijn dossier. En naarmate meer duidelijk wordt rond Adams personages, beseft Cara steeds meer dat het hier om iets bovennatuurlijks gaat.

Cara Harding

Detective Danton

Montgomery Hughes

avatar van android325

android325

film was echter niet slecht bedacht.

film begint sterk en elke keer komt er iets nieuw erbij.

ik vond het juist verrassend goed.

helaas waren er twee zwakke momenten in het film.

een hiervan was de einde.

avatar van _Casper_

_Casper_

gave sterke film, mooie 3.5*

zeker een aanrader

avatar van james_cameron

Vaak onbedoeld hilarische thriller, die na een redelijk spannend begin in hoog tempo afzakt naar een discutabel niveau. Vooral tegen het einde is het allemaal amper meer serieus te nemen, met karikaturale personages en dik aangezette, zeer voorspelbare 'enge' momenten. Het script is ook behoorlijk belachelijk. Moore doet haar best in de hoofdrol maar kan de film niet redden. De zweedse regisseurs Marlind en Stein, wiens debuutfilm Storm ik zeer kon waarderen, leveren een visueel aantrekkelijke film af. Inhoudelijk houdt het helaas niet over. Terug naar Zweden!

avatar van ralfsjam

ralfsjam

valleyman schreef:

Hey de eerste goeie film van Julianne Moore

A Single Man

Savage Grace

Children of men

Freedomland

om er maar een paar te noemen die ik me even zo snel kan herinneren...

avatar van hedrick

hedrick

Een film, die vooral in het begin wat schrikmomenten oplevert en verrast dankzij de toch wel goed spelende Jonathan Rhys Myers die toch wel een lugubere rol neerzet Julianne Moore, speelde bijna te rustig en emotieloos zoals de eindscene waar haar dochtertje overlijd tussen aanhalingstekens
Voor de rest kan men vraagtekens zetten over de keuze van de regisseur over waar de verhaallijn naartoe gaat in het laatste half uur en moet men wel een beetje fantasie hebben

avatar van Ralf81

Ralf81

james_cameron schreef:

Verhaallijn is inderdaad hoe verder naar het einde, hoe belachelijker. Dit nekt de film, waardoor deze na het ijzersterke begin (helaas wel met wat goedkope schrik(lees geluids)momenten) afzwakt tot een middenmootje met een vrij voorspelbaar einde. Jammer, hoewel de film op zich nog altijd vermakelijk is (met af en toe wel wat 'vage' gebeurtenissen die je niet eens moet willen verklaren). Ik begrijp dan ook goed dat deze in de bioscoop komt.

avatar van mvdb1982

mvdb1982

james_cameron schreef:

Hier heb ik niets aan toe te voegen. Precies zoals ik de film zou beschrijven.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Ietwat absurde thriller/horror-film die zeker spannend begint en je gekluisterd aan het scherm houdt, maar inderdaad (zoals hierboven al vele malen geschreven is) gaat hij nogal over de top naar het einde toe. Moore vond ik wel sterk acteren, maar dat vind ik haar altijd en wat is die vrouw toch ontzettend mooi!! De sfeer van de film is hier en daar erg beklemmend, maar weet dat gevoel niet vol te houden. Jammer, gemiste kans, maar desondanks dat heb ik toch wel genoten van de film. 3,5*

avatar van AmazingPP

AmazingPP

ralfsjam schreef:

A Single Man

Savage Grace

Children of men

Freedomland

om er maar een paar te noemen die ik me even zo snel kan herinneren...

En wat dachten jullie van "Magnolia"??

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Niet helemaal mijn genre, maar vond het toch een film die zeker in het begin boeide.

Naar mate de film vorderde vond ik het geheel wat afzwakken en de plotwending een gemiste kans, had meer ingezeten.

Al met al goed voor een avond vermaak, Julianne Moore & Jonathan Rhys Meyers speelden beide sterk, vandaar een 3*

avatar van Hazeltje

Hazeltje

Sterk begin, ontzettend matig einde.

Begon allemaal heel mooi met het uitwerken van het ''duivelse'' karakter dat puik werd neergezet rood Meyers. Daarmate het verhaal vorderde werd het mij allemaal een beetje te wazig en te onrealistisch. Hier had veel meer in gezeten. De laatste 20 minuten hadden spannend moeten zijn, maar ik heb de eerste 45 minuten meer op het puntje van de stoel gezeten dan de minuten die volgden.

Kortom, laat je niet misleiden door het sterke begin. Gewoon een leuke wegkijker voor op een mooie koude winteravond.

avatar van c.dragon

c.dragon

hedrick schreef:

Dat emotieloze vond ik juist erg realistisch. Ze moest juist koelbloedig reageren om de dood op haar kind te wreken.
Ik vond het een bezopen film, maar dat komt vooral omdat ik een realistische film verwachtte en dat werd versterkt door het feit dat Moore een psychiater speelt die multipele persoonlijkheidsstoornis als fabel bestempelt en daardoor als nuchter en zakelijk overkomt. Verder vond ik het bergvolk wel erg stereotiep uitgebeeld.

avatar van filmfreak25

filmfreak25

vond het een spannende horrorfilm, met ook goede schrikeffecten. verder een goed verhaal met mooie plotwendingen. Ruime voldoende wat mij betreft! En Moore mag er zeker weer wezen! Goed acteerwerk!

avatar van Voodoo

Voodoo

goed verhaal, en met dat meisje op het einde had ik wel verwacht. en vond ik heel jammer.

avatar van tal1b

tal1b

hoofdrollen perfect gespeeld, met JM in de hoofdrol kan het ook bijna niet fout gaan

Zeer sterk begin ook.Gewoon goeie film met 'n paar leuke schrikmomenten.

avatar van dvdreal

dvdreal

Wat een goeie film, ik heb er van genoten.

Begint vrij langzaam maar bouwt een goede verhaallijn op tot de climax.

Acteerwerk is prima, net zoals het camerawerk. Enige minpunt is wellicht dat er bijna tot geen schrikmomenten in zitten

Zeker de moeite waard om te gaan bekijken.

avatar van Fast Eddy

Fast Eddy

Hazeltje schreef:

Sterk begin, ontzettend matig einde.

Sluit ik me bij aan

avatar van Toontje35

Toontje35

Spannende thriller die jammerlijk eindigt in een vergezocht standaard plot

avatar van Zinema

Sfeervol Zweeds.

Sfeervolle thriller van het Zweedse duo, waarbij vooral het eerste uur in positieve zin opvalt. Niet origineel, maar met genoeg spanning en mysterie. Doordat de ongeloofwaardigheid tegen het einde raakvlakken kent met een gemiddelde X-files, raakt de suspense al meer ondergesneeuwd. Het einde an sich is een voorspelbare teleurstelling.

Goed.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Ondanks wat minpunten is Shelter toch best een aangename verrassing.

De film bouwt vanaf het begin de spanning goed op en weet de mysterieuze sfeer lang vast te houden. Tot het moment dat een en ander duidelijk wordt, want dan volgt in een rap tempo de ene ongeloofwaardige scene na de andere. Zo wordt de zorgvuldige opgebouwde suspens met de grond gelijk gemaakt en wordt het (cliché) einde maar een beetje afgeraffeld.

Wat de film vooral overeind houdt is Meyers. Hij zet een ijzersterke rol(len) neer en houdt de film ondanks het inzakkende verhaal toch tot het eind redelijk spannend en boeiend. Moore heb ik nooit een genot gevonden om naar te kijken en ook nu weer weet ze me niet te overtuigen in haar saaie en vlakke rol van Cara.

Het is erg jammer dat het sterke begin niet doorgezet wordt en het richting het eind gewoon niet meer serieus te nemen is. Toch is het, vooral door Meyers, een vermakelijke film om een keer gezien te hebben.

avatar van tevelenco

tevelenco

Een film die achteraf toch niet helemaal mijn ding was.

Een beetje te veel horor en te weinig thriller.

En dit wordt naarmate de film vordert alleen maar erger en komt de realiteitszin niet ten goede.

De film kent nog wel wat aardige schrikmomenten maar verder had hij voor mij weinig te bieden.

avatar van Gaiswhisperer

Gaiswhisperer

Wel aardig... Film boeit wel 112 minuten lang, dus de amusementwaarde is goed.

Voor de rest vind ik het verhaal erg matig en goedkoop en is het einde voorspelbaar, maar niet minder leuk

Jonathan Rhys Meyers vind ik erg goed acteren in al die dubbelrollen die hij heeft.

Al met al een kleine voldoende.

avatar van lagaiske

lagaiske

Aangenaam verrast bij het bekijken van deze film.

Vooral de scenes waarin hij van persoonlijkheid veranderd is zeer knap in beeld gebracht.

Het verhaal weet je te boeien tot kort voor het einde.

Want het slot van deze film is tevens het grootste minpunt.

Maar zeker aangenaam om eens gezien te hebben.

avatar van ezra mendez

ezra mendez

Wel aardige film maar weet toch nergens echt te verassen...niet echt vernieuwend allemaal!

avatar van sharonroelvink

sharonroelvink

Sterke film! Goede acteurs en goed verhaal. Jammer van het einde.

avatar van purples

purples

Sfeervolle thriller/horror die blijft boeien met een aantal verrassende wendingen.

Prima acteurs, alleen het einde viel me tegen.

avatar van Kuwiel

Kuwiel

Eindelijk weer een horror thriller die zich kan meten met de betere !!

Goed en toch wel orgineel verhaal met redelijk veel spanning !

Iets te weinig schrik momenten !

avatar van mock turtle

mock turtle

Een goede, spannende thriller die continu blijft boeien. De film heeft een sterk, 'eigen' verhaal en juist daarom vond ik het jammer dat er toch enkele malen van goedkope, voorspelbare schrikeffecten gebruik is gemaakt. Dat had de film niet nodig en deed meer kwaad dan goed.

Wat dat betreft: het is lang geleden dat ik een echt enge, orginele horror heb gezien. Deze haalde dat nivo net niet, maar kwam met 3,5 * wat mij betreft een heel eind in de richting.

avatar van kalasnikov

kalasnikov

Goede film ik heb zeker genoten!

Lekkere horror/thriller

echt gaaf hoe dat nekje naar achteren klapt hahaha

Goed acteerwerk van Moore en cast (alleen die voodoo mensen wat minder dan)

De film/vloek deed me wel een beetje denken aan fallen.

van mij krijgt hij wel een dikke 4*

avatar van Nientje1980

Nientje1980

Freaky horror thriller die aardig goed in elkaar zit met een aantal leuke schrik momenten.

ook mooie effects en best goed geacteerd.

Schreeuwt helaas wel om een vervolg en ik weet niet of dat zo'n goed idee is....