The Lost World: Jurassic Park (1997)
Alternatieve titel: Jurassic Park 2

2369 stemmen | gemiddelde 3,04
Sciencefiction /
Avontuur129 minuten
geregisseerd door
Steven Spielbergmet
Jeff Goldblum,
Julianne Moore en
Vince VaughnVier jaar na de gebeurtenissen in de eerste Jurassic Park film verklapt John Hammond aan Ian Malcolm dat er nog een ander eiland was vol dino's. Deze zijn verder met rust gelaten, en Hammond is erg benieuwd naar de dieren in een natuurlijke omgeving. Het team gaat naar het eiland, waar ze er echter achterkomen dat ze niet de enige mensen op het eiland zijn.
3,5
[permalink] geplaatst op 20 juni 2011, 1:05 uurTja, het is nu eenmaal gebaseerd op z'n boek. Dit verhaal heb ik van hem nooit gelezen. Jurassic Park zelf (deel 1 dus) was in elk geval beter dan de film. Crichton heeft weldegelijk Lost World geschreven omdat zowel de fans als Spielberg er achter vroegen. En het succes van de film zal ook wel meegespeeld hebben. Ik laat het voorlopig in het midden of het nu aan het boek of het script ligt, ik heb tenslotte het boek niet gelezen.
2,5
[permalink] geplaatst op 20 juni 2011, 16:20 uurO, het boek was ook niet zo heel goed hoor - in mijn herinnering in ieder geval niet. Boek én script zijn gewoon nogal slecht, allebei producten die voortkomen uit, inderdaad, het succes van de eerste film.
2,0
[permalink] geplaatst op 4 juli 2011, 18:15 uurVroeger vond ik deze film vet spannend en stoer.
Hij was eens een keer op tv en jemig wat een flop film, slecht acteerwerk, slechte kwalitijd de effecten zijn vet nep.
Ik moet wel toegeven dat ik er wel leuke tijden mee heb gehad vroegah dus ondanks ik dit nu een flut film vind
3,0
[permalink] geplaatst op 7 juli 2011, 13:11 uurGoed vervolg op Jurassic park die in Jurassic park 3 een heel wat minder sterke voortzetting kreeg.
4,0
[permalink] geplaatst op 21 augustus 2011, 12:15 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenMinder dan zijn voorganger, maar nog steeds leuk om te bekijken.
Wel zit er in de Lost World: Jurassic Park meer
actie en
spectaculaire scenes.
Jeff Goldblum en Julianne Moore acteerde goed.
De persoon die
Kelly speelde werkte soms op de zenuwen.
De 'live dinosaur effects' van Stan Winston waren wederom geweldig, net zoals de muziek van John Williams.
I come back at five or six days!
-Yeah, at five or six peaces!
[permalink] geplaatst op 28 augustus 2011, 16:00 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenEen tikkeltje minder dan het geweldige eerste deel, maar ook de tweede Jurassic Park is een goede avonturenfilm. Het verhaal is wat voorspelbaarder, de cast is op Jeff Goldblum na een stuk minder maar het is opnieuw spannend door de levensechte dinosaurussen. Hoogtepunt vond ik de scène waarin de truck over de rand van de afgrond hangt, dat is echt schitterend in beeld gebracht. Verder vind ik de muziek van John Williams weer het vermelden waard.
3,5
[permalink] geplaatst op 21 september 2011, 15:46 uurNa het weergaloze eerste deel snel deze opgezet. Was benieuwd of deel 2 het niveau van het eerste kon halen.
Helaas kon deze dat niet, maar het is wel gewoon een goede film geworden. Het verhaal kon me dit keer minder boeien. Dat kwam denk ik ook door de grote hoeveelheid personages die in de film voorkomen. Stukken meer als in deel 1.
De dino's zien er weer prima uit! Wat me opvalt bij Spielberg is dat het allemaal keurig binnen de lijntjes blijft wat betreft bloed en gore en dergelijke. Had wel meer gemogen, alhoewel het natuurlijk nooit z'n bedoeling is geweest om er horror van te maken.
Ook dit tweede deel kon me prima bekoren. Wel een behoorlijk stukje minder dan z'n voorganger maar dat is geen schande.
Nog een ruime voldoende..
Op naar deel 3!
2,0
[permalink] geplaatst op 22 september 2011, 0:15 uurDeel twee haalt bij lange na niet het niveau van deel 1. Deze film liet me beseffen hoe goed deel 1 eigenlijk is ten opzichte van deze film.
Het acteerwerk is matig, de personages zijn niet boeiend (Ook Jeff Goldblum lijkt niet op het personage uit deel 1) en ook de actie spreekt niet tot mijn verbeelding.
Voor een keer kijkt deze film misschien wel weg, maar hoef de film niet meer te zien.
Deel 3 schijnt nog slechter te zijn, nou, die ga ik binnenkort maar eens kijken (heb de trilogy laatste niet voor niets gekocht)
De film krijg 2 sterren van mij.
movie-edje
[permalink] geplaatst op 27 september 2011, 15:45 uurSpielberg gaat aan de 4de Jurasic park beginnen.
4,0
[permalink] geplaatst op 27 september 2011, 21:39 uurmovie-edje schreef:
Spielberg gaat aan de 4de Jurasic park beginnen.
De 1ste wordt nooit overtroffen!
[permalink] geplaatst op 6 oktober 2011, 22:58 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenOndanks dat deze prent een stuk meer spektakel bied dan zijn voorganger is hij toch echt niet beter. De scene met de truck aan dat ravijn is misschien wel het hoogtepunt van de serie maar behalve deze en de andere actiescene's heeft deze Spielberg toch minder te bieden dan het eerste deel. Lastig uit te leggen waarom, omdat juist voor een avonturenfilm deze de betere ingredienten lijkt te hebben (minder geouwehoer, meer to the point). Toch zorgen het gebrek aan een leuke cast (stukken minder dan deel 1), humor en originaliteit (deel 1 vond ik vrij vernieuwend) voor een minder leuke film.
Echter is er nog genoeg spektakel over. En biedt de film prima kijkvoer. The Lost World scoort dan ook normale voldoende.
2,5
[permalink] geplaatst op 15 oktober 2011, 15:49 uurHet eerste deel vond ik al wat tegenvallend en dit deel heeft dat nog meer. Het verhaal is minder en de karakters zijn eigenlijk saaier (zeker Jeff Goldblum). De dinosaurussen zien er natuurlijk weer fraai uit maar het zijn vrijwel weer dezelfde dinosaurussen als uit het eerste deel waardoor daar ook het leuke vanaf is. De film kijkt zich best wel lekker weg maar echt boeiend of spannend wordt het nergens. Na dit tweede deel gaf Steven Spielberg er gelukkig de brui aan.
2,5
[permalink] geplaatst op 20 oktober 2011, 9:44 uurStuk minder boeiend dan deel 1
eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal, zelfde dino's maar veel saaier
3,0
[permalink] geplaatst op 30 november 2011, 9:33 uurHeb ze alle drie achter elkaar gezien in HD en het blijven moderne mooi films met prachtige effecten.
Dit deel was alleen duidelijk minderdam deel 1.
Hel veel domme akties van de hoofdrolspelers, schreeuwen, rondrennen, enz.
Maar noch steeds een aardige film.
3,0
[permalink] geplaatst op 23 december 2011, 20:13 uurEindelijk eens dit tweede deel gezien, maar hij viel toch een beetje tegen. 'k vond dat de magie van de eerste wat verdwenen was en dat dit maar een ordinaire rampendierenfilm was. Het einde, waarin de dino nog eens werd losgelaten in de stad, was er precies nog bijgetrokken om de film nog wat te rekken.
Gelukkig deden een deel van de originele cast opnieuw mee, dus dit was toch wel positief. De dino's zagen er ook goed uit en de film bevatte gelukkig ook nog wat humor.
Verwacht niet te veel van deze film en dan zit je wel goed. Goed om hem eens via tv te bekijken.
1,5
[permalink] geplaatst op 16 januari 2012, 14:58 uurStukken minder dan het eerste deel.
Eigenlijk ongelofelijk dat deze film ook geregisseerd is door Steven Speilberg, want in tegenstelling tot het vorige deel heeft deze film veel minder te bieden. Het verhaal/scenario is al een stuk minder interessant/amusant. Oke er zitten ook nog dino’s op een ander eiland, laten we eens fijn gaan kijken of ze er allemaal nog zitten.
Het acteerwerk is van hetzelfde niveau als het vorige deel. Goldblum is de enige die echt overtuigt. Verder zijn de special effects zeker in orde, maar verder voelt het aan als een herhalingsoefening, zonder frisse nieuwe elementen. Ja Moore en Vaughn zijn nieuwe gezichten in deze film, maar irriteren vooral door de soms onnozele dingen die ze uithalen. Vooral Vaughn heeft een paar stomme acties, waardoor men behoorlijk in de problemen komt en dat doet de kwaliteit van het scenario ook niet echt goed.
Verder is de film ook minder amusant en net zo voorspelbaar. Spielberg lijkt er niet zo heel veel zin meer in hebben gehad. Wat mij betreft is dit duidelijk de minste van de drie films.