• 9.379.524 stemmen

Alternatieve titel: S. Darko: A Donnie Darko Tale

Geregisseerd door: Chris Fisher

Met onder meer: Daveigh Chase, Briana Evigan en Ed Westwick

Plot S. Darko

"It's time to travel forward."

Zeven jaar na de gebeurtenissen uit Donnie Darko vertrekt de inmiddels 18-jarige Samantha Darko (Daveigh Chase) samen met haar beste vriendin Corey naar Hollywood in de hoop het daar te gaan maken. De reis wordt al snel afgebroken als de twee autopech krijgen midden in een dorpje in een woestijn. Als vlakbij een meteoriet inslaat begint Samantha last te krijgen van bizarre visioenen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Ben bang dat dit een The Butterfly Effect 2 gaat worden...

avatar van JohnMcLane

JohnMcLane

Mijn vriend Frank Zit er gelukkig wel in!!

avatar van LinkVink

LinkVink

Ik zou maar wachten met jullie vooroordelen, straks wordt het nog een redelijke film ook! Trailers zeggen niets, want daar wordt natuurlijk alleen de meest aantrekkelijke beelden laten zien, maar in deze film zijn het een hoop.

Ik ben wel bang dat het echt gewoon een spin-off is van het origneel....Ik heb liefer gewoon een (goede) vervolg. We shall see!

avatar van Stapler

Stapler

Remi schreef:

Jammer, ze kunnen blijkbaar niks meer verzinnen, dus komt er 'weer' een vervolg ...

Hoe heet de 2de dan?

avatar van The Oceanic Six

Van de week pas Donnie Darko gezien. Geen idee hoe je hier in godsnaam een 2e film van kan maken. Weer commerciele verkrachting van een aparte film die geen vervolg nodig had. Zie ook Butterfly Effect 2. Gewoon zonde,

avatar van the pope

the pope

Ooh nee dit wordt een ramp!

Waarom een vervolg?

avatar van Haen

Haen

avatar van booyo

booyo

Zoals velen deel ik de mening dat een vervolg op Donnie Darko een doodzonde is.. Hopelijk zal Chris Fisher ons het tegendeel bewijzen, maar ik vrees het ergste!

avatar van booyo

booyo

Gezien zijn vorige films belooft het niet veel in ieder geval..

avatar van christian

christian

denk dat dit direct op dvd verschijnt.

avatar van BramIsLegend

BramIsLegend

Kzal em morgen es checken, kvraag me af of het wat zal zijn

avatar van eyecandy

eyecandy

woorden schieten tekort....wat een drama!!!...waarom???

handen af van Donnie Darko

avatar van qeynes

qeynes

ok, dit moest wel tegenvallen.. als je met die mindset gaat kijken valt het meestal ook tegen.. maar dit was wel echt een matig vervolg.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Vond de vorige poster een stuk beter. Ik begrijp trouwens ook niet wat dat konijn er mee te maken heeft. In Donnie Darko had deze tenminste nog een functie.

avatar van BramIsLegend

BramIsLegend

De regisseur doet enorm veel moeite om de visuele stijl van het eerste deel terug na te bootsen.

Ik vond het niet slecht geacteerd, het zag er leuk en boeiend uit, maar het verhaal sloeg op niet veel.

Omstreeks 50 minuten vindt er zo'n stomme twist plaats, die dan weer ongedaan wordt gemaakt. Vanaf hier is de film de foute richting beginnen uitgaan voor mij.

Maar toch krijgt hij voorlopig een 3, misschien snap ik niet welke richting de regisseur uit wou en moet ik hem nog eens herzien.

avatar van niethie

niethie

Waar/hoe gezien?

avatar van The Oceanic Six

Torrentsites de gekste...

avatar van Haen

Haen

veel slechter dan Donnie Darko, maar dat was te verwachten. het verhaal sloeg helemaal nergens op. maar echt slecht was hij nou ook weer niet.

avatar van Padd0

Padd0

Flauwe rehash van het origineel, alleen dan door iemand die duidelijk niet begrijpt wat Donnie Darko nu eigenlijk is.

Door het gebrek aan begrip mond deze film dan ook uit tot een "weird" tijdparadox verhaaltje. Het einde van de film heeft dan ook geen enkele uitwerking en slaat totaal nergens op (net zoals de rest van de film).

Waarom trouwens het konijnenkop weer in de film moest, geen flauw idee.

avatar van Draconian

Draconian

Wat een slap kutverhaal. Die brunette was de enige reden dat ik hem tot het einde heb gekeken. 2 punten voor de erectie die ze me bezorgde.

avatar van Artemis

Artemis

Huilen met de pet op.

Een waardeloze poging van Chris Fisher om een soortgelijke effect te creëren in S. Darko met een zeer zwakke imitatie van het meesterwerk Donnie Darko op zowel visueel als muzikaal gebied. In detail ga ik niet maar ik kan je wel zeggen dat ze op beide vlakken een poging hebben gedaan en al heel snel behoorlijk op hun bek gaan. Visuele effecten waren vaak over de top en op de verkeerde momenten gebruikt waarbij het soms zelfs leek op een goedkope amerikaanse horrorfilm. De verhaalovereenkomsten zijn ook totaal niet toevallig dus halverwege de film begon ik te twijfelen of ik wel echt naar een sequel zat te kijken en niet naar een slechte remake in een nieuw zwerverjasje. Om wat voorbeelden te noemen Man die invloed uitoefend en ook nog eens een pedofiel blijkt te zijn, gebouw van bewuste (ex)-pedofiel die afbrand, huisfeest scene, een bioscoop scene, uitkijk over de stad scenes en zo zijn er nog wel een aantal overovereenkomsten die iets minder opvallend zijn.

Daveigh Chase als verlegen meisje vond ik nog best een aardige character dus mischien als Kelly zelf iets had ondernomen voor een vervolg dan had het wat kunnen worden. Het is maar goed dat hij dat nooit zou doen want anders was het een stuk moeilijker geweest om een eventuele slechte sequal te negeren.

Tijd om weer snel te vergeten en uit respect voor Donnie 0.5*

avatar van martien76

martien76

BramIsLegend schreef:

Ben het met je eens,

slechte film nee.

Maar ook bijdeze vergelijken mensen teveel met de vorige film.

Advies nooit doen,want dan ga je teveel verwachten.

Gewoon een leuke film voor tussen door te kijken.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Ziet eruit als een overbodig vervolg op Donnie Darko.

avatar van glenniehj18

glenniehj18

ben bang dat dit een enorme flop wordt egt jammer want zeg nou zelf donnie darko is simply the best:D

avatar van Goodfella

Goodfella

Oei. Wat een lelijke, goedkope, overbodige en opzichtige kopie van het origineel is DIT.

avatar van barcam

barcam

Tegendraadse mening.

Vond hem zeer goed.

Visueel fantastische montage en originele computereffecten.

Slap verhaal?

Zaten paar rare switchen in en vond de blabla over ruimtereizen en zo ook leuk gevonden. Ook tof dat "Frank" weer van de partij was.

Soundtrack ook zeer goed passend.

Denk dat ik een andere film gezien heb

avatar van iesja

iesja

Na een meesterlijke film nu het vervolg................................helaas!

De film begon ijzersterk de eerste 20 min. Daarna slapte de film in een heel snel tempo af. Moeilijk te volgen en kon mij niet blijven boeien. Ik hoopte dathet einde veel goed zou maken maar helaas Dit vervolg had nooit gemaakt mogen worden.

Camerawerk dikke prima

Muziek goed

Effecten fraai

Verhaal, dikke onvoldoende.

Acteerwerk goed

Mijn cijfer 2+ maar absoluut niet meer.

avatar van X.MagnuM

X.MagnuM

Ook erg sonde dat er een vervolg op Donnie Darko is gemaakt! :S

Zo'n film moet geen vervolg hebben...ookal was het een goed vervolg...

avatar van planet_of_death

planet_of_death

De trailer is zonder twijfel de slechtste trailer die ik ooit gezien heb.

avatar van niethie

niethie

Zo gister eindelijk dit befaamde vervolg bekeken! Allereeerst wil ik nog even benadukken hoe belachelijk ik het idee vond om een remake/sequel te maken van een film met een van de mooiste thema'a en uitgangspunten ooit. Van alle films waar ik nooit van had gedacht dat ze ooit een vervolg zouden krijgen spande Donnie Darko dan ook wel de kroon, ik bedoel wie bedenkt nou zoiets, geldklopperij zal het niet geweest zijn want het is een low budget dtv filmpje. Toen ik hem opzetten had ik er dus ook weinig verwachtingen van, al was ik natuurlijk wel benieuwd wat ze ervan hadden gemaakt, en ik moet zeggen dat het me nog lichtelijk meeviel allemaal. Oke de films barst van het jatwerk (zo erg zelfs dat het soms beschamend werd), de visuele effecten en de muziek zijn bijzonder slecht en misplaatst en ik vond de meerdere twists in de film vrij belachelijk, maar toch had het bij momenten zijn eigen sfeer en leek het op sommige stukken wel even interessant te worden. Daarnaast speelde Chase haar rol prima (is ook een mooie dame geworden) maar goed, dat terzijde. Helaas werden deze positieve momenten echter totaal overschaduwt door de eerder genoemde minpunten, maar goed dat was ook te verwachten. Het was niet het prullenbakken materiaal wat ik gedacht had dat het zou zijn maar ook zeker verre van goed. Mocht je als fan van het orgineel dus benieuwd zijn, dan kun je hem gewoon bekijken, veel verpest het er niet aan. Aan de andere kant, veel zul je er ook niet aan missen.