Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: James Watkins
Met onder meer: Michael Fassbender, Kelly Reilly en Jack O'Connell
Releasedatum: 14 mei 2009
Plot Eden Lake
"A weekend by the lake, with views to die for."
Lerares Jenny en haar vriend Steve gaan er een weekendje tussenuit naar het idyllische Eden Lake. Hun rust wordt echter al snel verstoord door een groepje vervelende tieners. Kleine pesterijtjes monden al gauw uit in levensgevaarlijke situaties voor het stel.
Mobilemel
Ik vond dit achter gezien toch ook wel een hele knappe film. Ik had r nog niet echt bij stil gestaan dat de film goed was omdat ik m vreselijk spannend vond. Ik heb dat niet snel meer want hou ook van alle delenv an bv jigsaw. Deze film was zo realistisch dat je de angst kon voelen. Shit wat zou ik doen in zo'n situatie. De acteurs waren hier uiteraard de belangrijkste factor die dit teweeg brachten. Want er werd zeer goed geacteerd in mijn beleving. Hij is vergelijk baar met the house on the left alleen vind ik eden lake net een punt beter en deze krijgt dan ook 4sterren van mij.
-P-
Intens spannende film, heel anders dan ik had verwacht eigenlijk.
Zeker weten een aanrader!
Steve555
Vakkundig gemaakte thriller waarbij ik voor de helft van de kijktijd, na het wat traag op gang komen van de spanning, op het puntje van mijn stoel zat. Vind dat ie niet onder doet voor "funny games" bijvoorbeeld. De spanning was aanzienlijk maar na het ongemakkelijke gevoel bij de martelingen en het klassieke horror-einde gaat er nu weer een wat luchtigere film in het laatje. Ook weer echt van die typisch Engelse koppen. Wat zijn die mensen daar toch incestueus lelijk en gelijkend.
rmc.evers
Hoe kan ik nu iets over de film zeggen zonder het te verklappen.
Ik vond het einde wel goed.
Zaten wat Saw elementen in hoewel Saw hetzelf toch wel wel erger maakt
In iedergeval vond het begin van de film ook wat saai, slecht tempo en niet interresant. Dus ik snap wel dat je na 40 minuten hem uitzet.
Ik had die neiging ook wel, alleen wilde ik hem toch afkijken om te zien of ze hem toch nog beter konden maken.
Hij wordt wat beter, maar het zijn nu ook weer niet horor hoogtepunten.
Een gemiddelde film voor de laatste 50 min en een slechte film voor de eerste 40 min. Vandaar mijn sterretjes wat lager uitvalt.
Toch nog een sterretje extra voor het zeer goede acteer werk, maar ik moet wel even eerlijk wezen in een engelse film wordt altijd wel beter geacteerd dan een amerikaanse.
Cyberator
Zaten wat Saw elementen in hoewel Saw hetzelf toch wel wel erger maakt
Saw elementen??? Dat moet je toch wel eens uitleggen hoor!
Rodger
Puntje van je stoel film, met een einde.... ?? moet je maar kijken..
sHone
ik irriteer me altijd mateloos aan personen die reageren terwijl ze de film niet AF hebben gekeken. ..gister heb ik een stukje gegeken ( tot inbraak), misschien was ik te moe, of had ik gewoon geen lekkere bui maar heb niet verder gekeken. (Baal ik van dus ga echt nog een poging wagen....) maar blijft dat acteren van Kelly Reilly zo?
vanafwaar wordt de film echt spannend?
(man ik baal nu al van me zelf) :-P
- 12092 berichten
Ik vind hem al na tien minuten uiterst spannend, en dan laat het ook niet meer af! Reilly transformeert gedurende de film, zoals je ook op de poster kunt zien, dus nee, dat blijft niet zo..
Inbraak? welke inbraak? Heb je wel de goede film zitten kijken?
mcdaktari
Ik neem aan dat hij bedoeld dat die man in het huis van de jongen naar binnen gaat terwijl de vader thuis komt. Het is wel niet echt een inbraak maar hij is toch ongevraagd in huis en nog wel boven. Je snapt neem ik aan toch wel dat sHone dat bedoeld??
- 12092 berichten
WTF? Man in het huis van de jongen terwijl de vader thuiskomt?? Welke man, welke vader? Ik weet niet beter dan dat een stelletje naar een meer afreist en dat de ellende dan begint.. geen sprake van een inbraak! Ik zal het wel gemist hebben dan (moest tenslotte een keer naar de plee)
DVD-T
Heb je de film wel helemaal gezien?
Als ze van het meer naar de stad gaan om wat te eten en inkopen te doen, rijden ze langs een huis waar de fietsen van de jongens staan, waarop Steve daar gaat "inbreken" in het huis van 1 van de jongetjes, daarna komt de vader thuis en Steve vlucht via het dak
Vast gebeurd in je plaspauze.
- 12092 berichten
Ik denk het wel ja.. staat me niks van bij. Vrij snel daarna zitten ze dus weer aan het meer neem ik aan?
en waarom breekt hij in bij één van die gastjes? ?
Ja dat gaat vrij snel daarna, dat klopt dan weer wel. Las pas ook al dat je niet meer helemaal wist hoe het met je avatar afgelopen was. Dat kan toch niet Orbit?

Hij breekt niet in, maar hij is nieuwsgierig waar de gastjes wonen, maar vertrouwd het dan niet als hij daar is en komt eventjes vast in het huis te zitten.
- 12092 berichten
Och, heb zoveel films gezien, soms kan je je toch wel wat afvragen? Lijkt me zelfs een voordeel van deze site.. Mijn geheugen is best feilbaar, geen enkele moeite mee dat toe te geven
Phoenix
Ik heb hier geen ene donder aan.
In bijna alle films vind ik wel iets waar ik genoegdoening uit haal. Uit een mooi shot. Uit een inventieve camerabeweging. Uit een passende soundtrack. Uit een indrukwekkende special effect. Uit een plot waarbij je af en toe moet puzzelen. Uit een kundige montage-sequentie. Uit een fijne boodschap. Uit fraaie decors. Uit een interessante acteerprestatie. Zelfs uit de uiteindelijke gewelddadige executie van die fucking kuttokkies door een lieve schooljuf op wraakmissie.
Niets van dat in Eden Lake. Zelfs het laatste wordt ons niet gegund. Deze film voegt niets dan ellende toe. Je kunt dit als pluspunt zien. Dat je je zo aan een film kunt ergeren, dat je zo in de neerwaartse spiraal wordt meegesleurd... Maar daarvoor kijk ik geen films, daar haal ik geen voldoening uit. De echte wereld is al deprimerend genoeg.
Deze film had van mij niet gemaakt hoeven worden.
0,5* Voor het eerst voor een film die ik heb afgekeken.
Ha! mooie recensie, zo voel ik me ook wel eens na weer zo'n nare kutfilm.
De echte wereld is al deprimerend genoeg.
Zelf nooit last van dit soort sentimenten, misschien daarom dat ik me ook niet irriteer aan narigheid in films.
Erwinner
Ligt er een beetje aan de manier waarop. Gisteren een film gezien, hoe het niet leuk is. Verder kijk ik graag naar narigheid.
Phoenix
Ik ook vrijwel nooit, zolang die narigheid maar nodig is om één of meer van die elementen die ik noemde mogelijk te maken. Maar dat is bij Eden Lake (voor mij) niet het geval. Heb van geen enkele frame of noot kunnen genieten.
Films als Pi en Requiem for a Dream kan ik prima hebben omdat daar los van de gebeurtenissen nog zoveel moois in zit. Misschien omdat de cinematografie daar zorgt voor wat meer afstand, ik weet niet.
mcdaktari
ach er zullen altijd mensen zijn die een film wel of niet goed vinden, en dat kunnen ze hier dan op moviemeter uiten. Maar om nou te zeggen dat eden lake ZO slecht is, dat is zwaar overdreven in mijn opzicht. maar goed, smaken verschillen
sHone
ok kheb 'm nog n keer gekeken en nu uit ...
@mcdaktari en orbit ja inderdaad een huis binnentreden zonder toestemming heet inbraak :-P ..
goed nu wat ik er van vind. ik blijf bij me standpunt dat het eerste deel van de film te langdradig is. (zeker tot waar ik het gezien had) ongeveer op de helft krijgt de film wel wat body. en inderdaad is op een harde realistische wijze neer gezet hoe ongestuurde jongeren volledig los kunnen slaan. Het lijkt op een soort van blinde zelfbescherming, dat komt heel goed uit de film. @ phoenix (hebben we tenminste toch nog iets goeds uit de film
). Tis niet mijn persoonlijke smaak, maar kan me wel voorstellen dat door de 'rauwheid'van de film mensen hem hoog waarderen. Ik niet. Ik hou het op een 3 (wel kijken, maar geen collectors item :-d)
Unicorn_kiss
Ik vond het een zeer spannende film; enkel iets te veel vluchtscenes naar mijn mening. Het verhaal is akelig realistisch en het einde is zeer goed gekozen. een 4
notsub
Het knappe van deze film is dat het veel gore scenes bevat zonder dat het verzandt in een fantasy horror slasher. De film staat dicht bij de werkelijkheid en dat maakt het flink beklemmend zo nu en dan. De opbouw is ook knap gedaan en verder is het best spannend wat er allemaal gebeurt. Goede film in dit genre derhalve.
Max en Joep
Ik heb hier geen ene donder aan.
Deze film had van mij niet gemaakt hoeven worden.
0,5* Voor het eerst voor een film die ik heb afgekeken.
maar als een film je blijkbaar zo weet te raken, is het dus wel een goede film......
ik voelde me ook ontzettende klote erna, maar dat ik dus verdomde knap!
BlueVelvet
Wat een vreselijk nare film...niets dan dood en verderf. Heel weinig 'schrikmomenten' i.t.t. wat je zou verwachten als het als horror wordt bestempeld.
Max en Joep
je beticht mij van clichematigheid en hebt het zelf over "weinig schrikmomenten"....

Vijf goed beoordeelde horrorfilms/thrillers met kinderen in de hoofdrol

Vijf goede horrorfilms zonder paranormale aspecten

Felon
Misdaad / Drama, 2008