Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: James Watkins
Met onder meer: Michael Fassbender, Kelly Reilly en Jack O'Connell
Releasedatum: 14 mei 2009
Plot Eden Lake
"A weekend by the lake, with views to die for."
Lerares Jenny en haar vriend Steve gaan er een weekendje tussenuit naar het idyllische Eden Lake. Hun rust wordt echter al snel verstoord door een groepje vervelende tieners. Kleine pesterijtjes monden al gauw uit in levensgevaarlijke situaties voor het stel.
mcdaktari
weer zo eentje die een film beoordeeld in 40 minuten, daar word je toch niet goed van. Maar goed het schijnt normaal te zijn hier
aerts007
40 minuten lijkt me een redelijke tijd om te beseffen dat het je ding niet is.
Niks mis mee.
- 12092 berichten
Alles mis mee, zo kan ik van alles wel 15 minuten zappen en zo alle films ooit gemaakt al te denken hebben gezien
Besluit dan dat het je film niet is, maar stem er niet op verder.. vind het gewoon uitermate zwak. Voor dat soort nepkijkers is deze site niet.
aerts007
40 minuten is volgens mij iets langer dan 15 minuten, bijna de helft van de gehele film. Om dan iemand een nepkijker te noemen,......mja!
- 12092 berichten
Ja, nepkijker.. als je niet de moeite neemt om een film volledig uit te zitten, ga er dan ook niks over beweren en al helemaal geen cijfer uitdelen. Dat soort lui verzieken de hele site
aerts007
Laat ons alle nepkijkers onmiddelijk bannen dan, op de brandstapel met die zeikers!
Doe maar ja
Blijkbaar zijn er hier veel users die zich meer voelen dan de gemiddelde gebruiker. Ook bannen zou ik zeggen, op een grotere brandstapel!
Tonypulp
Wat heeft dat nou met het ''zich meer voelen'' te maken, gaat er gewoon om dat dat je een film niet kunt beoordelen op 40minuten..
Wanneer je een film niet af hebt gekeken vind ik dat je het best kunt vermelden maar een stem uitbrengen is geen eerlijke beoordeling.
Je kunt nou eenmaal niet stemmen op een deel van een film, je stemt op de gehele film en je stem kan veranderen vanwege het deel wat nog komen moet..
- 12092 berichten
Als je het principe niet snapt van een ratingsite en waar dat voor staat, wat doe je hier dan nog? Straks gaan mensen stemmen op basis van wat ze in de filmomschrijving lezen, of sterker, de filmtitel of het land van herkomst..
Wat zeg ik? Waarschijnlijk doen sommigen dat al
aerts007
Toch wel, ik heb er helemaal geen problemen mee.Als je proeft van bier of wijn, en je lust het niet? Ik bestel wel iets anders,zonder het vorige glas leeg te drinken. Enne,principe van een ratingsite...,is gebaseerd op persoonlijke smaak!
wibro
Wat zeg ik? Waarschijnlijk doen sommigen dat al
Daar ben ik van overtuigd. Daarom heeft het gemiddeld waarderingscijfer voor een film voor mij ook nauwelijks waarde meer.
aerts007
Laten ze dan de sterretjes om te beoordelen ook maar weghalen en gewoon commentaar toelaten.
wibro
Ik heb het over het GEMIDDELD waarderingscijfer. Ben ik nieuwsgierig naar een film, dan raadpleeg ik de waarderingscijfers en berichten van een 10-tal users. Met het waarderingscijfer op zich is dus niets mis mee.
btw Ik ben toch zeer benieuwd naar deze film. "The Children" vond ik in ieder geval erg goed.
Tonypulp
Ik heb van beide genoten, ookal is the children niet te vergelijken met deze
- 12092 berichten
Bij een aantal films heeft het me in ieder geval al verbijsterd wat er voor gemiddeldes uitrollen, zowel naar boven als naar beneden..
Keepertje8
Vond het wel een verfrissende horror, alleen tegelijkertijd blonk ie nergens in uit. Volgens mij is het hele verhaal ook een stevige knipoog naar de ´gang cultuur´ in Engeland.
max cady
Heb hier meer dan gemiddeld van genoten! Alles zat er wel zo'n beetje in en word goed in beeld gebracht.
Ik ben trouwens ook van mening dat je een film niet in 40 min kunt beoordelen, natuurlijk heb ik wel eens een film na een half uur uitgezet maar dat is dan waarschijnlijk niet "mijn film". "From dusk till dawn" als voorbeeld.. en zo zijn er meer, slaat op de helft behoorlijk om en zo kom je dan waarschijnlijk tot een heel ander oordeel. Toch? 4* voor deze film!
dropjerob
Eden Lake is een van de beste Thrillers van het afgelopen jaren!
Waarom?
Gewoon super goed en zeer realistisch verhaal.
Zeer goede spanningsopbouw en ook zeer goede verhaallijn.
Het einde is verbluffend...
Kortom een film te kijken.....
$pecial
Aerts007, als je een film niet af kijkt ga het dan ook niet beoordelen. Ik heb ook wel eens een film gezien waarvan ik dacht nee daar heb ik nu geen zin in (Gomorra) en die heb ik vervolgens niet beoordeeld. Je gaat nu 2.0 * hangen aan een film waarvan je 40 minuten hebt gezien. En ik ben het eens dat je een film compleet gezien moet hebben voordat je er over begint te praten en laat staan te waarderen.
Over de film zelf: Zeer onderhoudende thriller die bij mij inslaat als een enorme verrassing na The Descent. Een grimmige sfeer en genoeg spanning. Nog niet te praten over het geweldige einde, zo zie ik het graag
!
Ben het ook eens met een aantal leden hier, om een film te oordelen, moet je de volle minuten uitkijken.
Je hebt bijvoorbeeld verasssende eindes, of juist niet...wat een film ook kan maken of verpesten....in veel gevallen is dat verpesten, in dat geval is het einde voor mij ook geniaal(een keertje geen goed gevoel overhouden na een film whehe)
!
By the way,Aerts007 heeft de film helemaal bekeken,het ging hier over iemand anders!
$pecial
Oh mijn fout, sorry
Ik zag de discussie hierboven en ik heb niet verder terug gekeken. Mijn excuses.
TimoGoedhart
Weer een bewijs van Britse krankzinnigheid, echt vet.
Veel bloed, fucked up kinderen, kortom KIJKEN!!!
Dikke 4.0
DVD-T
Hoe langer ik naar de film keek, des te meer ging ik me ergeren aan die kinderen, en des te meer ging ik hen ook echt haten, en meer ging ik meeleven met Jenny. Het bewijs dat ik met de minuut dieper en dieper in de film kwam.
Het was in het begin even wat moeilijk inkomen. Als het dan eenmaal loskomt gebeurt dat ook goed. De film wordt met de minuut spannender. Alweer een tijdje geleden dat ik zo vastgebeten op het scherm zat te kijken naar wat er volgen ging. Zoals gezegd is het begin nogal krampachtig en is het even zoeken waar de film nu naar toe wil. Dat word als snel duidelijk als er een stel vervelende kids in beeld verschijnen. Die deden allemaal erg goed hun best om echte rot kinderen neer te zetten, die je de rest van de film zou gaan haten. Lijkt me geen leuke rol om op je te nemen, maar ze doen het prima. Dit is het begin van een heerlijke harde, rauwe en realistische rolercoaster ride, met veel bloed, akelige en veel spannende momenten. Het niveau gaat met de minuut omhoog. Het laatste half uur is helemaal geweldig en daarmee stijgt de film wat boven zichzelf uit. Hoe gek het ook klinkt maar de jongeren die het loodje legden, gaven mij een gevoel van dat heb je verdiend . Fassbender deed het goed, maar Reilly sprong er echt bovenuit en zet een top prestatie neer. Het einde was erg wrang, en laat je met een naar gevoel achter . Ook erg mooi camerawerk, waarbij vooral de shots boven de bossen erg fraai zijn.
Het lijkt of de Engelsen na de Fransen ook meer de uitersten van het Horror genre opzoeken, en dat doen ze met Eden Lake erg goed.
niethie
Had al in geen tijden meer geen recente horror meer gezien en vond het wel eens tijd worden. Zoiezo kunnen films met dit soort thema's me altijd ontzettend bekorren en zo ook deze. Je kunt hem het beste bekijken als een soort van hedendaagse kruising tussen Funny Games en een Larry Clark film. Het komt wat langzaam op gang maar zodra de jongeren in beeld kwamen werd de film steeds beter, de stukken in het bos waar het paar vecht voor hun leven werkte dan ook erg goed. Sterk acteerwerk ook, vooral dat van O'Connell. Het einde vond ik ook erg goed, ik vreesde (om eerlijk te zijn) een beetje dat het prima geheel zou gaan vervallen in cliche´s maar dat viel dus reuze mee, sterker nog, het eindshot bezorgde me kippenvel en het was lang geleden dat dat me voor het laatst overkwam. Voor de rest beschrijft mijn voorganger (DVD-T) het hierboven allemaal prima, alleen geef ik een halfje minder.
3,5 sterren
Glacius
Inderdaad.. Kijk meestal naar de beoordeling van bepaalde users.

Vijf goed beoordeelde horrorfilms/thrillers met kinderen in de hoofdrol

Vijf goede horrorfilms zonder paranormale aspecten

Felon
Misdaad / Drama, 2008