• 9.381.606 stemmen

Met onder meer: Morjana Alaoui, Mylène Jampanoï en Catherine Bégin

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 11 december 2008

Plot Martyrs

"They haven't finished being alive."

Frankrijk, begin jaren ’70. Als de 10-jarige Lucie na maanden spoorloos verdwenen te zijn geweest wordt teruggevonden, zit haar lichaam onder de wonden. Er is echter geen spoor van seksueel misbruik; waarom ze werd ontvoerd en door wie, is een raadsel. Vijftien jaar later, en geholpen door haar vriendin Anna, zoekt Lucie genoegdoening...

avatar van Halcyon

Halcyon

schreef:

bericht ging het pressies over een verkrachting van het genre.

dus plaats bij slechte berichten hier en daar ook iets positiefs zo dat het voor ons ( de gene die hem wel goed vinden ) niet op een belediging lijkt.

Of leer er gewoon mee leven dat anderen een film slecht vinden?

avatar van Reinbo

Nee man, martelen die hap! Net zolang tot ze het mooi gaan vinden!

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Zorg wel dat je frans praat tijdens het martelen en het filmt natuurlijk.

Halcyon schreef:

Of leer er gewoon mee leven dat anderen een film slecht vinden?

Ben het eerder eens met Halcyon.

Wanneer je mijn lap tekst beledigend vindt, neem je het

echt te persoonlijk. Zeker omdat het zo'n beetje het enige negatieve

bericht is, op een baanbrekend voorganger na: Stephan73,

een gebruiker die ook niet erg onder de indruk was van Martyrs.

Daarbij zijn er een x-aantal gebruikers die met regelmaat

op aanvallender manieren hun persoonlijk negatieve ervaringen

in een bericht plaatsen.

Op die ene twijfelachtige Meneer-Bungel-spoiler na

is er geen reden om je door mijn bericht op je tenen getrapt

te voelen. Als er een goede/leuke discussie uitkomt

is het toch prima.

avatar van ;)

;)

ok FatMike mss is "beledigend" wat te ver gezocht.

een kleine discussie is altijd wel fijn maar de film is nu ook ni zo slecht dat je een halve boek over hoe slecht de film wel is moet schrijven.

maar hey even goei vrienden

het was zeker geen aanval naar u gericht maar ik vond uw uitleg gewoon wat te overdreven.

Na zo'n 35/40 pagina's met positieve ervaringen is mijn boek

toch maar een flinterdun bundeltje.

Dit is ook niet iets waar ik dagelijks mee bezig ben, maar wanneer

ik het gevoel een film iets meer aandacht te geven, na een goede of slechte kijkervaring, moet dat kunnen.

In het geval Martyrs is de reden zoveel lof en geen kritiek, bij een volgende keer zou het zomaar andersom kunnen zijn.

avatar van Cyberator

Cyberator

"Het duidelijk herkenbaar typisch Franse aan de film is: de taal. "

Dit moet je me toch echt eens uitleggen.

(meen je dit nu?!)

Maar het is natuurlijk je recht je mening te zeggen over de film. Als de film slecht is in je ogen...tja dan is dat zo. Dus respect dat je je mening geeft, wat toch ook wel beetje de bedoeling hier is.

Het komt natuurlijk wel hard aan als je de film geweldig vond. De film heeft mij enorm geraakt. En anderen ook... dus mag je wel aanvallen verwachten.

Maar men moet wel redelijk blijven

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Erg zware, moeilijk te verteren film. Geen nieuwe horror om te entertainen, noch om puur te shockeren, maar wel eentje die door merg en been gaat. Definitely.

In trant van Irréversible en La Vie Nouvelle. Verontrustend en hard, erg hard.

4 *

avatar van the pope

the pope

Deze film bewijst nogmaals dat de Fransen heer en meester zijn in het horrorgenre, Martyrs gaat over het randje, maar door de overweldigend goede acteerprestaties, en de geweldige regie maken van deze film een meesterwerk.

avatar van Ralf81

Ralf81

FatMike schreef:

Zeker omdat het zo'n beetje het enige negatieve

bericht is, op een baanbrekend voorganger na: Stephan73,

een gebruiker die ook niet erg onder de indruk was van Martyrs.

Daarbij zijn er een x-aantal gebruikers die met regelmaat

op aanvallender manieren hun persoonlijk negatieve ervaringen

in een bericht plaatsen.

Gezien het, ondanks alle positieve berichten en hoge beoordelingen, toch wat lage (op zichzelf natuurlijk nog altijd hoog) gemiddelde kun je toch wel concluderen dat er meer gebruikers zijn die "niet erg onder de indruk" waren van Martyrs. Alleen niet iedereen durft of wil de discussie hier openlijk aangaan, omdat alleen door het boekwerk van FatMike al zoveel mensen zich aangevallen voelen....

avatar van DeCol

DeCol

Heavy.. Dat dacht ik wel nadat ik Martyrs had gezien. Spanning en sfeer vanaf de eerste minuut. Het gezin dat koelbloedig wordt afgemaakt zorgt ervoor dat je er gelijk goed voor zit. Zelfs de kinderen gaan eraan, wat ik toch niet verwacht had. Daarna komt de onverwachte plottwist die wel wat spanning wegneemt, maar het verhaal er zeker niet minder op maakt. Ik kwam er juist meer in te zitten. Het was vooral akelig en aangrijpend, vooral toen ze levend gevild was. Dat was wel even slikken.

In Martyrs krijgen we een nieuw concept te zien en is niet te vergelijken met het eerder genoemde Hostel. Waar het in Hostel puur leedvermaak is het voor de martelaren, is het in Martyrs voor een heel ander doel. Echter wel een vreemd doel.

Op naar de volgende Franse horror!

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Het einde is toch wel verdomde origineel en daarom verhoog ik mijn stem naar 4 sterren.

avatar van rep_robert

@Fatmike
Is er iets mis met je toetsenbord of zo? Jou lange bericht op de vorige pagina heeft teveel rare enters allemaal.
Heel irritant om te lezen!

Martyrs, na Haute Tension is dit de 2e franse (Horror) film die ik deze week kijk.
Ook deze stelt me weer niet teleur!
De film begint uiteraard heerlijk, het "ideale" gezinnetje wordt dan ook snel uitgemoord door Lucie, degene die uit de klauwen van haar kidnappers wist te ontsnappen 15 jaar geleden.Dankzij de vage beschrijvingen op de dvd-hoes en Moviemeter wist ik niet hoe de film verder zou gaan, wat een positieve uitwerking op mij heeft gehad.
De film is heerlijk ranzig, combineert verschillende facetten van het horrorgenre door elkaar heen. Uiterst effectief uitgewerkt.
De wending in het verhaal na ongeveer een uur zag ik ook totaal niet aankomen.

Wat volgt zijn ruim 30 sadastische minuten. In tegenstelling tot de 1e helft van de film zijn deze minuten juist niet met gore doorspekt.
Dit is dagen/weken lange marteling op de meest effectieve manieren. Haast realistisch zou je zeggen, who needs weapons? Gewoon een dagelijkse "in elkaar ram" partijtje en de arme Anna mentaal martelen is al genoeg zoals je hebt kunnen zien.

Het kwam in ieder geval goed en duidelijk over!

Het einde ben ik verder minder over te spreken, ik vind het eigenlijk jammer dat ze er weer iets religieus achtigs in moeten verwerken.
Het leven na de dood concept sprak me dus ook minder aan, al verklaart het natuurlijk wel het begrip Martelaar voor een groot gedeelte: Getuige!

Conclusie

Ondanks dat religieuze gedoe op het einde blijft dit een verrassend sterke horror/thriller/drama, die verscheidene stijlen goed weet te verwerken in een film(sadisme, gore, spanning).
De acteerprestaties zijn zeker niet slecht, ik kreeg ook haast het gevoel dat de Anna echt werd gemarteld. Ook de Lucie rol werd overtuigend gespeeld, heerlijke gekte.

Indrukwekkend!!

avatar van desert

desert

Gruwelijk goede film die mij zeer heeft verrast. Toppertje.

avatar van Raffael77

Raffael77

Avitas Sibannac schreef:

In trant van Irréversible en La Vie Nouvelle. Verontrustend en hard, erg hard.

4 *

Helemaal met je eens. Het is een film die je niet in de koude kleren gaat zitten. Dat te bedenken dat er toch mensen zijn die zo ziek denken.

ik heb een 4,5 gegeven omdat ik het einde en met name hoe ze eruit zag in dat water iets te goedkoop maar toch erg goed. Dus eigenlijk -5*.

Camera werk: Erg goed en zeer sterk en realistisch.

Acteer werk: Erg goed en dan met name de 2 zusjes.

Effecten: Zeer ziek en realistisch in beeld gebracht.

Verhaal: Geweldig met een ietwat minder goed einde.

Film is soort van Drama met zeer schokkende beelden en dingen die gebeuren, van bloedige schiet scenes tot brute martelingen.

PS film is niet voor elke kijker geschikt vanwege zeer gewelddadige scenes die erg zwaar op de maag liggen.

avatar van Shelley 77

Shelley 77

Kort geleden eden lake gezien, vond hem goed en las op het forum dat deze ook goed is. Ben eens benieuwd, ga hem nu kijken.

avatar van Shelley 77

Shelley 77

Wow! Deze vond ik dus nog veel beter dan eden lake. Veel grovere martelingen, echt ziek! Ik verschiet van de hoge scores hier, zoveel mensen die houden van deze toch wel zeer bloederige film.

Maar het verhaal was dan ook wel spannend van begin tot eind, totaal niet te voorspellen en ook wel goed gevonden. Het waren eens geen hele zotten die martelden, het waren gewone mensen.

Dat vind ik het akeliger maken. Voor mensen die van bloed en horror houden zeker aan te raden!

[quote]rep_robert schreef:

@Fatmike

Heel irritant om te lezen!

Niets mis met het toetsenbord: omdat het stukje eigenlijk voor

m'n bundeltje slechte films bedoeld was, stond het nog

in een word documentje. Achteraf had ik het nog kunnen aanpassen,

maar gezien de deadline zou het nachtwerk zijn geworden.

Het werkje heeft hierdoor wel het effect dat het vervelend is om naar te kijken en langer lijkt dan het is....evenals de film.

avatar van bild

bild

Film staat bovenaan mijn denkbeeldig verlanglijstje. Ligt voor € 19,90 bij free record shop, lijkt me toch iets te veel...

Ik denk echt niet dat Je Eden Lake kunt vergelijken met Martyrs !

avatar van Nomak

Nomak

bild schreef:

Ligt voor € 19,90 bij free record shop, lijkt me toch iets te veel...

avatar van bild

bild

Nomak schreef:

In de Nederlandse Free Record Shops ligt de film voor 9,99 euro.

In de Belgische spijtig genoeg niet.

Martyrs op free record shop

avatar van Montorsi

Montorsi

Nomak schreef:

En in de 3 voor 25 actie

avatar van rep_robert

Heeft me al klauwen vol met geld gekost haha

avatar van Wonderbra

Wonderbra

De Fransen laten zich hier weer van hun beste kant zien. Straight in your face beelden, origineel verhaal, zeer goed acteerwerk en boeiend tot het eind! Schiet zo m'n top 10 binnen. Heb hem net gezien, alleen thuis en het is nu volop nacht dus ff bijkomen

avatar van Scheurleer

Scheurleer

Erg aangrijpend, vond ik. Ik hou helemaal niet van martelfilms, maar ik zat me doorlopend af te vragen welke gek zoiets doet, en met welk motief/doel. Erg goeie acteerprestaties.

avatar van Peake

Peake

Knap geconstrueerde film met een bijzonder verontrustend plot dat nog lang in je hoofd blijft naspoken . Veel lof ook voor de strakke en kille, op Argento’s Tenebre en Żuławski’s Possession geënte cinematografie.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Dit moet gewoon een topper worden. Ik hou ervan dat horror gecombineerd wordt met drama.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Cinematografisch zwaar okee, qua plotontwikkeling een zwakke broeder..

avatar van G-Talks

G-Talks

Zeeer goede film. Hard en shocking, zeker een aanrader in de genre. Blijft ook nog wel even in je hoofd hangen, deze brute film.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Is deze ergens te koop in België aan € 10 of minder ...