• 9.381.571 stemmen

Met onder meer: Kevin Costner, Ivana Baquero en Gattlin Griffith

Gesproken taal: Engels, Frans en Pools

Releasedatum: 7 oktober 2010

Plot The New Daughter

"How Far Will A Father Go To Protect The Ones He Loves?"

John James (Kevin Costner) is een alleenstaande vader die na een pijnlijke scheiding met zijn twee kinderen naar een boerderij verhuist. Al snel vertoont zijn dochter vreemd gedrag en gaat John de omgeving verkennen op zoek naar eventuele oorzaken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Boeikens

Boeikens

Matig tussendoortje.

In het begin moest ik nog wat denken aan Signs maar had over het geheel alles behalve dezelfde spanning of sfeer.

Het verhaal vordert langzaam en biedt bitter weinig spanning of schrikmomenten. Ook de sfeer wil maar niet echt opkomen.

Costner deed al beter en voor een 16+Horror was dit maar een flauwe hap

avatar van Theunissen

Aardig begin (best boeiend) maar na ongeveer een uurtje wordt het belachelijk en slecht. Kevin Costner in een horror film is ook niet bepaald een geniale zet want hij is daar totaal niet geschikt voor.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Creepy film.

Zeker niet zo slecht als meesten hier beweren.

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Eén van de mindere horrorfilms die ik al gezien heb. Ben niet zo moeilijk maar ik vond dat er weinig vaart in zat. Kon me nooit echt boeien, kon me niet in spanning houden en kon me dus maar weinig vermaken.

avatar van nightbreed

nightbreed

Behoorlijk cliché en sommige scenes waren echt tenenkrommend. De sfeervolle regie is goed en Costner doet het wel aardig.

avatar van Spetie

Redelijke horrorfilm, die goed begint, maar slecht eindigt.

Het eerste gedeelte van de film is best goed. Het tempo is niet zo hoog en de film is best sfeervol. Costner doet het net als de kinderen best aardig. De eerste schrikmomenten zijn ook allemaal nog best goed en het eerste uur zit de film dan ook op een ruime voldoende.

In het tweede gedeelte van de film gaat het echter mis. Op het moment dat de rare wezens expliciet in beeld verschijnen, zakt de film als een kaartenhuis in elkaar. Weg is de onderhuids spanning van daarvoor en in het laatste half uur dooft de film langzaam uit. Enige echt goede is dan nog de eindscene, die wel erg goed is.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Prima sfeertje, doorsnee Costner en een bekend verhaaltje met een dochter die bezeten is. In dit geval een of ander mysterieuze onderwereld. John probeert informatie te winnen op zijn Apple-computer... zoals je wel vaker ziet.
De geluiden van die vreemde schepsels vond ik een beetje absurd, het leek een beetje op een groep schreeuwende varkens. Ze zagen er redelijk uit maar heel erg indrukwekkend was het nergens.
Bijrollen worden vrij standaard ingevuld. Een babysitter, een expert van internet en een slappe politieagent bijvoorbeeld.
Een van de laatste shots was die met Sam bij het hek met dat fotolijstje. Je zag daar de weerspiegeling in van de brand, maar dat beeld verschoof af en toe dus het leek net alsof het erin was geplakt met Adobe Encore ofzo.
Het einde kon wat duidelijker... het zat niet echt lekker in elkaar.

Keek lekker weg, kon wellicht iets beter uitgewerkt worden.

avatar van Aapje81

Aapje81

Erg matige horrorprent. De opbouw is op zich niet eens zo slecht maar wel enorm traag. Na ongeveer een uur doet elke minuut die volgt afbreuk aan de film. Costner is niet onaardig maar zijn personage is te nietszeggend. En die kinderen zijn inwisselbaar.

Zeer matig.

avatar van rox91

rox91

Mwa vond dit toch wel een goede film voor tussendoor.

Alleen het einde viel tegen, zo eindigen te veel films..

avatar van xxc

xxc

Ik heb deze film een hele tijd terug een keer opgezet, maar heb er maar 30 à 40 minuten van gezien destijds. Ik kon niet in het verhaal komen, en vond het belachelijk saai overkomen. Omdat ik films ALTIJD een tweede kans wil geven, heb ik hem dus (opnieuw) gekocht en bekeken gisteravond.. Wat had ik een fout gemaakt zeg!

Het klopt wel.. het eerste half uur is langzaam.. komt traag op gang. Maar als je de film helemaal hebt bekeken begrijp je dat. Dat was nodig. Om in het verhaal te komen.
Over het verhaal zelf heb ik nog wel wat vragen, zo snap ik nog steeds niet wat die 'wezens' precies zijn? en waarom ze dat meisje willen? Maar daar kan ik overheen kijken aangezien de rest ontzettend goed is. Ik denk dan ook dat een tweede (eigenlijk een derde) kijkbeurt goed van pas kan komen.
Het sterkste moment van de film vond ik absoluut het einde. Heel sterk..

De acteerprestaties zijn prima in orde. Het meisje kwam erg realistisch en overtuigend over, ook het jongetje deed er goed aan mee. Kevin Costner is just like usual. Perfect!

Ben ontzettend blij dat ik deze film opnieuw heb gekocht en bekeken.

avatar van gauke

gauke

Fantasieloze, wat trage, onsamenhangende en rommelige film die meer wil laten zien dan nodig is. De gravende geluiden, geritsel en gekrijs, kruipende gestaltes en lelijke beesten hebben duidelijk de bedoeling om angst in te boezemen. De regisseur heeft duidelijk naar 'I Am Legend' zitten kijken. Het camerawerk en de soundtrack vergoeden veel.

avatar van mock turtle

mock turtle

Koude trillingen!

Erg goed.

avatar van El  Loco

El Loco

Matige horrorfilm.

De opbouw van de film is best nog goed, wat me deed hopen naar meer. Kevin Costner doet het nooit slecht en ook u doet hij het prima. Wel spijtig dat hij een enorm cliché personage moet spelen. Een alleenstaande vader die samen met zijn 2 kinderen beslist om naar een afgelegen huis te verhuizen, om daar enigszins tot rust te komen. Tja, zo’n personage is allang niet meer boeiend, maar gelukkig weet Costner er iets van te maken. Ook de kinderen doen het erg goed, vooral het meisje weet erg eng uit de hoek te komen, waardoor de spanning toeneemt.

De tweede helft van The New Daughter is dan weer erg slecht. Waar de opbouw nog goed zat, gaat het vervolg volledig de mist in. Die monsters zijn gewoon een lachertje, ongeloofwaardig tot en met en totaal niet eng. Qua schrikmomenten had ik er veel meer van verwacht. Het enige waarvan ik een beetje opschrok, was de scène waar Kevin Costner in het donker door het bos rijdt en plots aangevallen wordt.

avatar van essepluisje

essepluisje

Ik vond deze film eigenlijk best entertaining. Ik had er niet veel van verwacht gezien de slechte reviews maar het viel me allerzins mee. De geluidseffecten zijn echt wel goed zeker met een beetje woofer en maken het behoorlijk spannend! Ook vind ik de acteerprestaties prima. Ben normaal geen fan van Costner maar vond hem hier juist wel sympathiek.

Ook de kids doen het goed. Ik geef toe sommige dingen komen wat minder goed uit de verf en sommige vragen blijven onbeantwoord maar heb me prima vermaakt.

Cliche. Ik heb de hele film alleen maar zitten lachen. De geluiden uit het bos klonken als een groep walvissen en de veroorzakers leken op gehandicapte aliens. Ook begrijp ik niet 100% wat het nou WAREN. Er werd namelijk uitgelegd dat het goden waren, maar als die er zo uitzien en zich zo gedragen ben ik toch wel even de weg kwijt. Het enige ontzettend gave stukje was toen het raam uiteenspatte. Wel een steengoede trailer trouwens, en met het acteerwerk vind ik niks mis, integendeel. Begin is ok, begint echter vanaf de helft af te takelen tot het van een 6 naar hoogstens een 2 gaat. Hele, hele erge afrader, tenzij je een zure comedy zoekt.

avatar van REDnas X

REDnas X

Begin was wel aardig. Spanningwordt goed opgebouwd, je hebt geen idee wat er aan de hand is. Wat is er toch met die heuvel. Als duidelijk wordt wat het is, en hoe dit dan gebracht wordt kun je wel spreken van een afknapper.

avatar van juhnzun

juhnzun

Film die de spaning er goed in hield echter de ontknoping is wel redelijk jammerlijk

Miermensen WTF

avatar van movie-edje

movie-edje

Deze film was redelijk zwak, en eigenlijk nergens spannend.

Dat het meisje ging veranderen van karakter hadden ze toch iets meer duister en donkerder uit kunnen beelden.

Want het kwam voor mij erg triest over.

De spanning die de film moest hebben, was er totaal nergens te vinden.

De rol van Kevin, kwam op sommige momenten ook niet echt geloofwaardig over.

Jammer van mn tijd, ik had eigenlijk wel verwacht dat deze film goed zal zijn.

niet dus!

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

een ingetogen film,rustig opgebouwd.

in eerste instantie meer triller dan horror op het eind na dan.

best o.k voor een keer.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Op een zwak einde na vond ik deze film zo verkeerd nog niet.

Waar de meeste films van dit type al van te voren een bekeken zaak zijn, bleef ik bij deze toch de hele tijd nieuwschierig naar het hoe & wat.

De film hield het lang onduidelijk wat er nou allemaal daadwerkelijk aan de hand was.

Al was dit uiteraard bij lange na niet een van zijn betere films, was de toevoeging van Costner een groot pluspunt voor de film.

De film is ten tijde van dit bericht nog op film 1 on demand te zien. Ik zou zeggen, zeker de moeite waard.

avatar van chococreme

chococreme

Al DeNiro schreef:
Creepy film.

Zeker niet zo slecht als meesten hier beweren.

Meningen, remember?

Ik vond de film in het begin best aardig. Totdat het eerste zogenaamd 'enge' monster tevoorschijn kwam. Ook was de film in veel opzichten nogal voorspelbaar. Toen John James van Roger Wayne hoorde dat hij de brand zelf gesticht had wist ik al dat dit later in de film nogmaals zou gebeuren, maar dit keer bij John en Louisa.

En dan het einde, naar mijn idee waardeloos. Ben benieuwd of er ooit nog een deel 2 komt.

avatar van NightSpirit

NightSpirit

Ik snap het lage gemiddelde niet van deze film. Ik vond hem juist erg lekker wegkijken. Originaliteit, tja in 2011? Het is allemaal al eens eerder gedaan......

avatar van neysen1985

neysen1985

eerst dacht ik bij mezelf: hoeveelste wordt dit nou met het duivelskind?

Maar persoonlijk vind ik deze new daughter toch een erg gave film.

Er wordt een lekker duister sfeertje gecreëerd met een goede spanningsopbouw en natuurlijk gewoon weer prachtige rollen van kevin costner en ivana baquero.

Nee, the new daughter is een geweldige film.

avatar van Tommeh

Tommeh

Hoeveel cliché's kan je in 1 film stoppen?

Vrij veel blijkbaar. 1*

avatar van arno74

arno74

Op zich een aardige horror, die helaas enkele grote blunders begaat die sterren kosten. Zo werd bijvoorbeeld helemaal niet uitgelegd waarom de vader opeens denkt dat de veranderingen van zijn dochter door het huis komen.

Maar het ergste zijn toch wel de laatste twee seconden, 0,5 ster eraf daarvoor. Hadden ze beter uit kunnen knippen.

avatar van Daan258

Daan258

Redelijke film.

De film kwam heel erg langzaam op gang, maar op het einde werd het toch wel wat spannender en dat maakte het toch wel een beetje goed.

Gewoon een redelijk filmpje, hij krijgt van mij 3,0* dus nog wel een voldoende.

avatar van Dying Rose

Dying Rose

Zoals altijd was ik wel benieuwd na het lezen van de plot, maar als je er dan uiteindelijk achterkomt, dan ben je toch wel wat teleurgesteld.

Ook de monsters vielen wat tegen, zover ik kon zien tenminste. Veel licht was er ook weer niet, misschien nog het beste.

En dan het einde: ik begin unhappy endings steeds leuker te vinden. Neem nou dat zoontje Sam die daar alleen achterblijft en hoogstwaarschijnlijk door dat wezen achter hem wordt gedood. Ik zat daar enkele minuten na de film nog over te piekeren, vond dat zo erg voor hem. Maar toen ik er dieper over nadacht, vond ik de unhappy ending toch wel mooi. De vader die zijn belofte aan zijn dochter niet kon verbreken, zo mooi allemaal.

Costner heeft inderdaad al in betere films gespeeld ('Dances with Wolves', 'Waterworld'...), maar die ene blik aan zijn dochter tijdens zijn hartverscheurende keuze, maakt het voor mij goed.

avatar van Connyh

Connyh

Hoezo unhappy ending? Sam zag ook iemand uit die andere richting komen, en vlak voor het einde toen dat monster in beeld kwam hoorde je een klik van een geweer, toch LOL

Oja, geweldige film.

avatar van papaEd

papaEd

redelijke film niets meer niets minder

avatar van mar007

mar007

vond deze film niets aan,heeft mij niet gepakt.

het was niet spannend en het verhaal boeide ook niet.