Genre: Komedie / Actie
Bekijk via Prime Video
Bekijk via Film1
Donderdag om 05:25 uur op Film1 Family
Plot Spion van Oranje
Als Nederland wordt bedreigd door een gestoorde terrorist lijkt de homoseksuele couturier Francois van Vliet onze enige redding. Francois is tot zijn schrik de identieke tweelingbroer van de terrorist en wordt gerekruteerd als geheim agent. Onhandig als hij is moet Francois de plaats van zijn tweelingbroer innemen en de terroristische plannen stoppen. Het is echter nog maar de vraag of Francois zelf niet meer schade aanricht dan zijn broer.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11922 berichten
Al die kostbare calorieën die je moet verbranden als je naar de bios loopt...Dat moet het zijn.
Mezelf
Ja net gezien, de wereld draait door
en de recensies moeten de film idd niet overschaduwen
T lijkt mij een leuke film, ga hem zeker zien.. weet alleen nog niet of dat in de bioscoop wordyt
thunderball
Ik zag hier afgelopen maandag voor dat Valkyrie begon de trailer:
dat was zooo niet-grapppig!
Rodehaan
Vind het beste een leuke film een beetje persiflage op diverse
Hollywood films en de effects zijn goed geslaagd
3.5
raymon
Ik heb het 3de deel gelezen van ''Paul de leeuw maakt prul'' van Ad Zagt gelezen waarin hij de reacties geeft van andere kranten. Misschien niet zo best, maar het maakt me geen f*ck uit, wil de film graag zien en kan me amper voorstellen dat het niets is. Ik denk dat men te veel verwachtingen heeft nadat Oliehoek bij ''Vet Hard'' werd betiteld werd als het nieuwe mega talent. Dat zie je meestal. Als een muzikant een geweldig plaat maakt en de volgende is net iets minder word deze meteen afgekraakt omdat mensen een bepaalde verwachting heeft.
Ik hoop dat mensen niet te veel letten op de kritiek maar gewoon gaan, als ze dan van dit soort humor houden en van Paul de Leeuw:P.
mandy7
Ik zag hier afgelopen maandag voor dat Valkyrie begon de trailer:
dat was zooo niet-grapppig!
ik ben ook maandag naar valkyrie geweest, en die trailer daarvoor was inderdaad waardeloos.
er is ook een andere trailer in omloop, die is is wel leuk
ik geloof dat het deze is:
BlueRoses
Aardige film die de negatieve hype (3 columns?? Come on!) niet verdiend.
Vooral in het begin loopt het een en ander wat stroef, iets wat te wijten valt aan de (nog niet) grappige Amhali en de houterige scene in de grafkelder.
Zodra de "Bad Guys" echter hun volledige intrede doen (veel lof aan Hans Kesting!) geeft de film vol gas en heb ik me verder geen minuut verveeld. De film is een cartooneske avonturenfilm gevuld met (soms te?) flauwe grappen.
Zoals hierboven gemeld schittert de Leeuw voornamelijk in zijn rol als Bad Guy en wordt hierbij perfect aangevuld door Kesting en van Bennekom. Het tegenovergestelde geldt voor de Leeuw in zijn rol als Good Guy, niet grappig, zo nu en dan zelfs irritant en zijn 'handlangers' Amhali, Hoffman en Goessens hangen er maar wat bij.
De film ziet er technisch ontzettend gelikt uit, veel complimenten aan stunts, SFX en VFX (!) hiervoor.
Lekker kijken, lekker gniffelen, af en toe hard lachen, genieten, absoluut niet vervelen en de volgende dag weer vergeten...
mandy7
wow, jij bent cool,
ik ga denk ik ook films opzoeken die ik niet wil zien, en dan zoeits posten.
MerLiNiuM
Heb de trailer al eerder in de bioscoop gezien. Is wel wat overdreven komedie maar net als de film filmpje. Maar de dubbelrol van paul is wel leuk uitgewerkt. ga deze zeker kijken want van die flauwe grappen hou ik wel.
Don MN
wow, jij bent cool,
ik ga denk ik ook films opzoeken die ik niet wil zien, en dan zoeits posten.
Hij staat op de homepage.
Lijkt me niks, ik walg van Paul De Leeuw.
jester
Van dezelfde man die eerder Wit Licht al voor de eerste persvoorstellingen met de grond gelijk wilde maken, nu een gelijksoortige soap omtrent Spion van Oranje ...
Eerder werd hier een column van Ab Zagt op de site van het Algemeen Dagblad geplaatst, waarin hij de film met de grond gelijk maakt:
Gisteren bij de (eerste) persvoorstelling vertelde Oliehoek dat de filmkopieën pas eergisteren klaar waren. Buiten het feit dat de kwaliteit dus niet optimaal was ten tijde van de screening die Zagt bijwoonde, bleek de film toen ook nog niet af te zijn geweest.
RTL Boulevard maakte er vandaag melding van (zie ook De Telegraaf) en Zagt zocht meteen zijn befaamde wapen (een toetsenbord) op om de kritiek op subtiele en onweerlegbare wijze terzijde te schuiven:
Column#3 is er inmiddels ook.
Filmfocus heeft trouwens ook nog wat te melden over de screening die Ab Zagt bijwoonde:
eppy
om heel eerlijk te zijn vind ik nederlandse niks, met uitzonderingen nagelaten, vond flodder, de lift, amsterdammed, jan rap en z'n maten, 06, 06/05 erg goed. maar over het algeheel als het niet van maas, geels of van gogh is laat dan maar zitten.
en 'k heb van deze film de trailer en een uitgelekte screener gezien, die overgens een hele slechte kwaliteit was maar heb beide heel snel afgezet, wat een zielige vertoning was dat.
zowiezo vind ik het hele film gebeure op moment in nederland een zielige vertoning het lijkt wel of nederland afzakt naar een zielig prozac verslaafd landje, vooral na het lyrische ontvangst van alles is liefde, mijn god wat een prul. waar gaat dit heen, of beter gezegd waneer houd dit op. het is gewoon klink klaar jatwerk van andere films met als enig verschil dat er nederlands geluld word, nou dan kunnen we net zo goed als in duitsland alle films na gaan synchroniseren, kunnen al die medicijn verslaafde die chemisch gelukkig met hun lease bak voor de deur, pas gekochte en net gerenoveerde huisje en hun 2.4 kooters terwijl ze hun HBO diploma nog maar net netjes opgeborgen in de kast hebben liggen en wachten op die ene "career move', want cariëre maken is zo 1999, het kunnen volgen....
ach ik vind deze film een teken van hoe ingeslapen ons landje wel niet is, en dat vind ik een slecht teken, er moet gewoon weer een film komen met ballen een film die nederland weer wakker trapt uit zijn comateuze droom waarin we nu leven......
en mijn god nu heb ik net gehoord dat arnoud oerlemans kluun gaat regiseren, bij de gedachte krijg ik al een vieze smaak in mijn bek......kluun.....bwaah....oerlemans....gatver!
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11922 berichten
Ik wacht met spanning op het meesterwerk van Adrie Henskens die Nederland uit z'n comateuze toestand verlost! Wanneer kunnen we Het Meesterwerk aanschouwen?
Want je moet namelijk zelf films maken om je smaak te ventileren...
iVin
Je zou verwachten hier steekhoudend commentaar over de films zelf te kunnen vinden... Maar nee, dat is kennelijk erg naïef, want kennelijk vindt menigeen het nodig om in allesbehalve foutloos Nederlands z'n gal te moeten spuien. Om over enige bevooroordeeldheid nog maar te zwijgen. Over 'Spion van Oranje' kan ik nog niet oordelen, want nog niet gezien en wat zegt een trailer nu helemaal? De schrijfsels van sommige scribenten hier zou ik daarentegen op z'n zachts gezegd als tenenkrommend willen kwalificeren. Nederland mag zich dan ogenschijnlijk in een comateuze slaap bevinden, de tolerantie waar we zo prat op menen te mogen gaan en het vermogen om zich in correct Nederlands uit te drukken zijn sommige tijdens dit hazenslaapje volledig kwijtgeraakt. Spijtig... heel spijtig!
Flipman
Na de eerste beelden op TV te hebben gezien, gaf ik de hoop al op.
Goldenskull
Ik zag gisteren een trailer op tv, het zou me niet verbazen als deze in de flop 100 kwam.
White Trash
Trailer hiervan gezien bij Yes man, halve zaal lag dubbel. Ik zag de humor echt niet..
Pastichio Rocker
Ab Zagt is een prima voorbeeld van een verzuurde filmrecensent. Een uitermate onprofessioneel en vooringenomen mannetje, dat zijn voldoening moet halen uit het afslachten van alles wat maar enigszins commercieel aandoet.
Google Ab Zagt en als je even de echte, oprechte kritieken negeert, zie je hoe geweldig Ab Zagt wel niet is. Meneer is al sinds 1989 filmredacteur bij het AD en is zelfs de Nederlandse correspondent van het Amerikaanse vakblad The Hollywood Reporter. En oh, meneer heeft ook nog eens drie keer achtereen de filmquiz 'Voor een briefkaart op de eerste rang' gewonnen.
Lees je zijn columns op de site, dan kom je minstens vijftien verwijzingen naar zijn naam of enorme staat van dienst tegen. Want zo is Ab Zagt. Hij is zelfs zo geweldig, dat hij het gister voor elkaar kreeg om de clou van Will Smiths nieuwste film Seven Pounds in de kop weg te geven. Bespaart menig geïnteresseerde weer een bezoekje aan de bioscoop. Dankzij Ab Zagt.
en wat zegt een trailer nu helemaal?
Redelijk veel.
Wel leuk geschreven reactie trouwens.
mister blonde
Geestig inderdaad. Hoewel je sommige mensen (die waarschijnlijk aan de film hebben meegewerkt), er niet van kan overtuigen dat kritiek misschien wel aan de film zelf ligt. Maar goed, dat geneuzel van Eppy op deze pagina, is ook niet iets om vrolijk van te worden.
djelle
Die trailer.
Ziet ernaar uit dat het weer een beetje a la 'Vet Hard' gaat zijn, wat een heel geslaagd fris project was. Lekker gek en politiek incorrect, hetgeen sowieso al weinig kans maakt bij van die typische verzuurde filmrecensenten (maar ondertussen was Vet Hard wel een van de best bezochte Nederlandse films in 2005).
Ik ben in elk geval benieuwd.
cornelis
Jeetje zeg, waar komt dat nou vandaan?
Het was volgens mij duidelijk een reactie op de opmerking:
in allesbehalve foutloos Nederlands
Wie kaatst...
Vet Hard werd behoorlijk positief ontvangen destijds. In elk geval aanzienlijk meer positieve dan negatieve recensies. Overigens was Vet Hard ook zeker niet de best bezochte Nederlandse film van 2005. Hooguit de vijfde ofzo denk ik.

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video