Genre: Komedie / Actie
Bekijk via Prime Video
Bekijk via Film1
Donderdag om 05:25 uur op Film1 Family
Plot Spion van Oranje
Als Nederland wordt bedreigd door een gestoorde terrorist lijkt de homoseksuele couturier Francois van Vliet onze enige redding. Francois is tot zijn schrik de identieke tweelingbroer van de terrorist en wordt gerekruteerd als geheim agent. Onhandig als hij is moet Francois de plaats van zijn tweelingbroer innemen en de terroristische plannen stoppen. Het is echter nog maar de vraag of Francois zelf niet meer schade aanricht dan zijn broer.
djelle
Vet Hard werd behoorlijk positief ontvangen destijds.
En verder zal het zeker iemand als Ab Zagt niet zijn die een echt positief stuk schreef over een film als 'Vet Hard'. Ik kan me toch niet voorstellen dat ie er veel meer dan een 'verdienstelijk' aan kwijt kon.
Eén van de best bezochte Nederlandse films van dat jaar in elk geval. Zoals ik dus zei.
Even ter verbetering: De vijfde Nederlandse bedoelde ik trouwens, hooguit. Niet de vijfde in het algemeen. Het stond er verkeerd. Vet Hard deed het heel aardig maar was geen superhit.
Heb het even nagezocht bij Oene Kummer (die recensies van Nederlandse films telt en turft of ze positief, negatief of er tussenin zijn). Vet Hard had tweederde postieve recensies en het andere derde was voor de helft gemiddeld en voor de helft negatief.
Drs. DAJA
Wat heeft Tim Oliehoek met het idee van aan een touw door de lucht getrokken worden?
megaman
Spion van Oranje...weer zo'n lame titel. En uiteraard met Paul de Leeuw. Wanneer komen ze nou eens met fatsoenlijke films aanzetten waar de acteurs niet acteren op 't zelfde niveau als bij een soap serie en je bij het horen van de titel voor de verandering zoiets hebt van: 'wow, daar ga ik voor naar de bioscoop!'. Ze blijven constant met dit soort films aankomen. Flauwe komedie films, goedkope kinderfilms, dramafilms waarbij de film opzich dramatischer is dan het verhaal zelf. Kruistocht in Spijkerbroek, Snuf de Hond...joepie!
En dan die belachelijke films als Zoop in India (dat ze überhaubt een film maken van zo'n belachelijke soap waarbij de acteurs zo enorm nep acteren) Volle Maan (met die neppe bootrace) en Costa waarvan de regisseur Johan Nijenhuis de film De Storm gaat produceren. Je weet wel...DE storm. Heel erg origineel jongens! Had het dan 'De Storm van 1953' genoemd. De Storm is meer een titel voor een hoofdstuk in een boek maar niet om een complete film te dragen. Het klinkt zo nietszeggend en vooral voor buitenlanders die niet bekend zijn met de beruchte storm uit 1953. Noem het dan De Storm van '53 of op een meer artestieke manier: gewoon '53. Het jaartal verwijst naar iets belangrijks. Een storm is nietszeggend...het kan elke storm wel zijn.
Kijk bijvoorbeeld naar de titel 'The Perfect Storm'. Misschien ook niet bijster origineel maar hier vraag je je af waarom men het de PERFECTE storm noemt. Dat ene woord verwijst weer naar iets (twee stormen die bij elkaar komen en één grote storm veroorzaken). De Storm klinkt gewoon een beetje ongeinspireerd en nietszeggend. Zoiets als dat men hier in Nederland de film Speed remaked en hem 'Snelle Bus' noemt. Nederlandse films zijn in het algemeen zo slecht en geen enkele regisseur naast Verhoeven springt er ook maar een beetje uit wat betreft originaliteit. En dat je met beperkte middelen (lees: geen Hollywood effecten) nog steeds ijzersterke films kunt maken bewijst men wel in o.a. Korea. Memories of Murder, A Tale of Two Sisters, OldBoy, The Brotherhood of War..etc.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11922 berichten
Quido en Quinten: ik laat deze dit keer aan jullie over.
kimmie131195
Misschien wel een leuke film hoor
Ik heb die trailer gezien en ik vond hem wel grappig dus ik ga hem wel kijken xD
Vairo
ik denk dat de Belgen betere films maken dan de Nederlanders op dit moment. Ja zelfs de walen kunnen goede films maken. Ooit zal er wel eens terug een goede Nederlandse film komen.....
Rujar
Paul de Leeuw die nekt vooral deze film. Het is echt een drama. Wie doet toch de casting. Hij is totaal niet grappig!
Ah de Volkskrant is redelijk positief:
Alle remmen gaan los in vehikel rond Paul de Leeuw - Cinema.nl Filmrecensie
Rujar
Las in de Spits dat Najib Amhali zelfs een aantal grappen anders had gedaan.

G to the J
slecht.
Zonde van de qualiteiten van tv held paul de leeuw.
Je kan ook johnny english gaan kijken. is exact hetzelfde..
Niet echt orgineel
Poppe
Ah de Volkskrant is redelijk positief:
Alle remmen gaan los in vehikel rond Paul de Leeuw - Cinema.nl Filmrecensie
Tja, het is de Volkskrant, ook echt een kwaliteitskrant....
Enorm matige film.., het acteerwerk is kul. Effecten waren aardig, maar toch niet hoogstaand.. Film is totaal overbodig.. Ook erg jammer van Paul de Leeuw.., hij is niet 'scripted' grappig, hij moet het van z'n snelle ietwat cruwe improvs hebben.. Dit zoekt het grappige teveel op.. Totale flop !
Threeohthree
NOT: verhaal,special effects, script. gewoon eigenlijk alles
HOT: Jenniffer hoffman
In het kort:
Na een aantal mislukte pogingen tot een degelijke film, is Tim Oliehoek er wederom niet in geslaagd iets zinnigs op de markt te brenger. Of hij is al 4 jaar aan deze film aan het werken(aangezien hij in 2005 de film allerzielen heeft geproduceerd ). of hij heeft
dit verhaal deels geschreven na dat hij geblowed had en vervolgens dacht dat het een briljant Idee was.dus toen hij eenmaal in het process zat moest hij het wel produceren. Maar gelukkig had hij
(uiteindelijk) dan toch Jenniffer Hoffman gecast
die maar moest redden wat er te redden viel.
ze heeft met haar charmes 1 ster weten te bemachtigen voor deze blunder van Tim.
cornelis
Desmo
Ik vind het dus echt raar dat deze film zo word behandeld.
Ok, het is misschien niet de beste NL film, maar kom op!
Ik heb zeker wel een paar keer in een deuk gelegen. Vooral om Heidi (Plien). De special effects zijn voor een NL film ook goed. Het acteerwerk had inderdaad wat beter gekunt & het verhaal is niet je van het, maar als je daar overheen kijkt, dan blijven er toch goeie dingen over.
Toch een aardig filmpje, die het stamp-in-de-grond-plan niet verdiend
Mr. Chiel
Bij Editie Nl al die negatieve kritieken (stuk of 10) van alle bladen die dan voorbij komen...
Maar het is natuurlijk wel Paul de Leeuw (iedere week 5 miljoen kijkers, alles bij elkaar) dus het moet wel heel gek lopen dat het flopt...
Ik zie het wel op DVD
Stukjes uit trailer zagen er wel leuk uit.
Quido
Vrees dat de film het niet goed gaat doen (lees: behoorlijk op haar bek gaat), de (slechts) voor een kwart gevulde zaal waar ik in zat was zo dood als een pier.
Helaas niet zo leuk als ik hoopte. Het probleem is dat Oliehoek prima kán, maar het alleen doet binnen een genre waarin hij niet zijn toppen van zijn kunnen kan laten zien op inhoudelijk gebied. Ik heb welgeteld een enkele keer gelachen en dat blijft immer pijnlijk wanneer je naar een komedie aan het kijken bent. Daarbij is het veelal gewoon te flauw, te makkelijk en te voorspelbaar, maar nergens traag of écht storend.
Ben benieuwd hoe Oliehoek het zal doen binnen een ander genre...
paul de leeuw trekt elke week 2 miljoen kijkers, geen 5
2 miljoen op zaterdag, 2 miljoen op zondag, 'n miljoen met Ranking The stars. Ik bedenkt het niet
Mr. Chiel
Dus er werd (bijna) niet gelachen? Dat lijkt me inderdaad geen goed teken. En dan ook nog een toch wel vrij lege zaal op de premiereavond in de bioscopen... Ai!
Quido
Die vrij lege zaal is nog tot daar aan toe (in de grote bioscopen draait ie zo'n vier-vijf keer per dag, maar dan nog zijn lege zalen geen goed teken), maar er werd inderdaad nauwelijks gelachen. Vond hem zelf ook tegenvallen in vergelijking met de eerste keer dat ik hem zag.
Poppe
Plus de kijkers via uitzendinggemist, waar mee hij toch wekelijks een paar miljoen kijkers trekt...
Ik heb niks tegen Paul, ik vind hem hilarisch op TV, maar hij kan gewoon niet acteren.
cornelis
Quentin
Uitzendinggemist komt bijna nooit boven cijfers met 4 nullen uit.
Quentin

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video