• 9.378.487 stemmen

Geregisseerd door: Erik Van Looy

Met onder meer: Koen De Bouw, Matthias Schoenaerts en Filip Peeters

Gesproken taal: Nederlands

Plot Loft

"Five friends, one loft, one dead body"

Vijf getrouwde mannen delen stiekem een loft, waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en liefjes ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in de loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Noodgedwongen proberen de vrienden zelf uit te zoeken wat er gebeurd is en waarom, maar al vlug beginnen ze elkaar te wantrouwen en zal blijken dat ze veel minder van elkaar afweten dan ze dachten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Chris Van Outryve

Vincent Stevens

Marnix Laureys

Sarah Delporte

Barbara Stevens

Ellen Van Outryve

avatar van crowdsurfer

crowdsurfer

goeie film met veel wendingen in het verhaal. Enkel het geluid is een beetje te zacht wanneer ze spreken en je de film in 5.1 surround bekijkt. Zeker bij Filip Peeters met zijn hese stem is het soms iets moeilijker verstaanbaar...

avatar van helleke

helleke

crowdsurfer schreef:

Er bestaat ook nog zoiets als ondertiteling é!

Gemakkelijker om volgen wanneer er eens een dialect moeilijk te verstaan is.

Jeroen111 schreef:

Waarom denk je dat de scenarist haar noem laat zeggen en niet heet... omdat die Anja achterlijk moet overkomen natuurlijk!

Zoveel Vlamingen maken die fout, daarom moet je nog niet achterlijk zijn..

avatar van Asaharo

Asaharo

misterwhite schreef:

Het is werkelijk waar wat ze zeggen, dit is de beste film die België ooit gemaakt heeft. Meestal zijn de verhaaltjes zo oersaai en voorspelbaar maar dit was een Vlaams meesterwerk.

En laat dat nu de reden zijn waarom ik de film zo mak vond. zwakke acteerprestaties, stijlvolle(?) flashbacks, oersaai verhaal en een voorspelbaar einde dat gigantisch van de pot is gerukt.

Asaharo schreef:

een voorspelbaar einde dat gigantisch van de pot is gerukt.

Ja en bovendien compleet inwisselbaar, zo hadden ze nog wel een dozijn plot twists kunnen bedenken.

avatar van JoyceHam

JoyceHam

Erg goede film!

Voordat ik hem ging kijken dacht ik dat dit weer zo'n film was welke ik na een kwartier van ellende zou afzetten, maar niks is minder waar!

Van begin tot eind geboeid zitten kijken, en dat men belgisch sprak was helemaal niet storend! Een van de beste nl/be films wat ik heb gezien!

avatar van Pelagatti

Pelagatti

Aardige Vlaamse thriller. Met een aantal plotwendingen en verschillende verdachten, blijft de film boeien.

Helaas had ik geen ondertiteling en kon ik sommige Vlaamse dialogen dan ook echt niet volgen.

De film is overigens erg geschikt voor een lange serie (3 delen) op televisie. Had dus ook meer het gevoel dat ik naar een lange serie aan het kijken was.

avatar van hessel

hessel

Wat mooi dat kleine landen zoals Belgie zulke films kunnen maken, een film van echte Hollywood proporties! Zeer strakke film met goed acteerwerk en een heerlijk sfeertje. Wel had ik sterk het gevoel dat ik naar een Cluedo spelletje aan t kijken was... 3,5*

avatar van Filmpje1

Filmpje1

helleke schreef:

Er bestaat ook nog zoiets als ondertiteling é!

Gemakkelijker om volgen wanneer er eens een dialect moeilijk te verstaan is.

Ja ik heb de film ook gezien eerste 10 min zonder ondertitel maar daarna met en dat scheelt toch een hoop

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Onlangs deze film gekregen en moet zeggen zeker geen slechte film maar ook niet top.

Verhaal zit wel goed in elkaar en je blijft wel benieuwd naar het plot en acteurs laten zien dat vlaams films ook goed kunnen zijn.

Met het dialect had ik zeker geen problemen:).

avatar van Stephan

Stephan

Sow.... Pareltje dit. Damn.

avatar van Aapje81

Aapje81

Is deze ooit in Nederland in de bioscoop geweest?

avatar van eppy

eppy

ben benieuwd, 'k vond dirty mind ook wel leuk voor een belgische film.

en om heel eerlijk te zijn heb ik alleen de urbanus films gezien en ben ik natuurlijk opgegroeid met programa's van de brt (bijv. merlina en liegebeest) en heb na de geboorte van mijn broertje samson en gert groot zien worden.

sta er eigenlijk van te kijken dat de belgische filmindustrie niet groter is, althans als je kijkt naar de winsten van bijv. studio 100

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Ik kan je anders vertellen dat er een wereld van verschil zit tussen Loft en Kabouter Plop

avatar van aburex

aburex

yeyo schreef:

Toch spijtig dat ze in Nederland dergelijke films niet kunnen maken. Jamoezie hoort hier niet op zijn plaats en ik heb Hollywood-films gezien met ook veel pltwendingen, maar die raken niet aan deze film. Eric Van Looy is één van de beste regisseurs die ik ken en laat hij nu een Belg zijn. Ze hebben hem voor niets gevraagd om een film in Hollywood te regiseren. De Nederlandse regisseurs die het in hOLLYWOOD ZOGEZEGD GEMAAKT HEBBEN, bakken er tegenwoordig ook niet veel van.

Leve België

avatar van Film Pegasus

Knap eigenlijk dat Van Looy ondanks z'n beperkt aantal films tot de bekendste regisseurs van Vlaanderen gerekend wordt. Ad Fundum was een sterk debuut, Shades wat minder, maar dan ging het telkens beter. Zaak Alzheimer en daarna deze Loft. Niet dat ik persoonlijk de film tot de Vlaamse top zou rekenen, maar qua regie heeft Van Looy er toch wat moois van gemaakt.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

@aburex : Toch spijtig dat ze in Nederland dergelijke films niet kunnen maken.

Flauwekul, Nederland kan elk genre van film maken zelfs horrorfilms zoals De Lift. Wij vlamingen moeten bescheiden blijven want ons land op filmgebied stelt niets voor.

avatar van RodneyS

RodneyS

Spannende en goed geacteerde film.

Zaten een aantal sterke plotwendingen in!

avatar van dennisloquet

dennisloquet

blijkbaar zijn er momenteel castings bezig voor een Nederlandse remake...

avatar van Karl van H.

Karl van H.

dennisloquet schreef:

blijkbaar zijn er momenteel castings bezig voor een Nederlandse remake...

Want dat heeft echt veel toegevoegde waarde bij 'n film die nog maar amper 'n jaar oud is, natuurlijk...

avatar van ExXxtreme

ExXxtreme

Zalige film.. Ik heb hem een tijdje geleden in de cinema gezien en vindt hem beter dan de zaak alzheimer. Wat ik vooral knap vindt is dat het verhaal héél de film lang spannend is zonder dat ze er zo van die scenes invoorkomen met te veel (onrealistische) aktie. Door zo'n scenes haat ik eigenlijk films zoals die hard 4. Ook het camerawerk zorgt ervoor dat alles spannend overkomt en je mee in de film gezogen wordt. Heel knap om zo'n film te maken met een vrij eenvoudige plot.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Off-topic discussie over spelling verwijderd.

avatar van demonski

demonski

Goeie film!!!!!!!toppertje

avatar van deft0nes

deft0nes

Soms een beetje ongeloofwaardig, maar toch een spannende film.

avatar van JanVR

JanVR

deft0nes schreef:

Soms een beetje ongeloofwaardig, maar toch een spannende film.

avatar van deft0nes

deft0nes

JanVR schreef:

Wanneer dan?

Ik vind het ongeloofwaardig dat die ene vent kleine camera's had aangesloten, zonder dat iemand het door had. Dat is namelijk niet zo simpel als het lijkt. Ik vond het ongeloofwaardig dat hij zo geobsedeerd was door die ene vrouw na haar één keer gezien te hebben. Veder vond ik het ook bullshit dat hij, terwijl hij als een makke maar wel intelligente huisman overkomt, haar zo droog vermoordde (alsof dat de enige optie was) en claimde dat het "uit liefde" was.
Maar dat waren niet zulke storende factoren dat ik niet van de film heb kunnen genieten

Echt verschrikkelijk goede film. Ben er geweest vorig jaar kerst hopend dat daarna in nederland uit zou komen maar helaas.

Vandaag besteld in belgie. Dat zegt denk ik voldoende over wat ik er van vond.

Meesterwerkje

avatar van Asaharo

Asaharo

JanVR schreef:

Wanneer dan?

Zowat heel de film, maar vooral het einde.

Als je een film maakt over kameraden in een loft, geef die personages toch wat diepgang. Je hebt als kijker constant het gevoel dat je naar acteurs kijkt en niet naar personages.onzinnige plot-twisten, een hopeloze visuele stijl en een barslecht einde.

En daarom beste JanVR is deze film ongeloofwaardig.

Asaharo schreef:

Kan ik mij volledig bij aansluiten. Elk personage is een eendimensionaal, geforceerd typetje en ook de dialogen zijn om van te huilen.

avatar van luuk1988

luuk1988

He wanneer is deze film te koop op dvd of draait deze film nog in de biscoop ergens in de tokomst?