• 9.378.629 stemmen

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Avontuur / Fantasy | 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 8,9 (2.180.721)

Releasedatum: 20 december 2001

Plot The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

"One ring to rule them all."

Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om deze te vernietigen.

avatar van highlander

highlander

volgens the fellowship.nl ligt hij al bij videoland!!!!

Jordy

yep kom net bij videoland vandaan, en daar ligt ie...

• 1901 berichten

En ze starten de verkoop a.s. maandag.

Hotnikkels

Aan staande maandag al? Dat is goed nieuws.Kan haast niet wachten. Ik vind LOTR echt de mooiste film die ik ooit gezien heb. Ik ben nu bezig met het boek maar ik wil deel 2 en 3 nog niet lezen want dan ben ik bang dat ik de film niet meer leuk vind.Maar ik ben wel super nieuwsgierig hoe het afloopt.

Voor mij *****

avatar van Hobbes

Hobbes

lees eerst het boek uit zou ik zeggen.

het boek is vele malen beter en als je eerst de films ziet dan is 't boek minder leuk.

snappie?

Hotnikkels

Ok! Dan zal ik dat maar doen. Moet ik ze nog wel ff kopen.Haha.

avatar van SilverGun

SilverGun

Bestaat de versie die morgen te koop is uit twee DVD's (film-DVD en extra's-DVD), of is het alleen de film (zoals de Videoland huurDVD)?

Jordy

de (eerste) koopversie is een 2-disc... later komt nog een 4-disc met de langere versie van de film

GVD ik heb em bij BOL.COM besteld, en daar is ie pas op 08-08-2002 uit

avatar van SilverGun

SilverGun

Maar even voor alle duidelijkheid: de versie die morgen (toch?) verschijnt bestaat uit twee schijfjes waarvan de tweede vol staat met extra's? Ik hoor namelijk ook verhalen over een 1-disc versie die inmiddels al te koop is bij V&D (die ik niet wil kopen).

Jordy

hij komt idd pas op 8 augustus uit op koop, heb niets gehoord over dat ie morgen al te koop zou zijn, alleen de huurversie is eerder (voor zover ik weet)

avatar van teaser

teaser

Het is toch een rete goeie film! CGI zijn lekker overdonderend, en een sterk verhaal met alles erop en eraan. Vanavond gehuurd (het was al aan de late kant) en hij's net afgelopen. Had em uit de automaat van videoland, 1 dvd'tje helaas, en geen extra's. Ben erg benieuwd naar de two towers en the return of the king (als dat de juiste vertaling is van de terugkeer van de koning)

SUPER!!!!

avatar van Hobbes

Hobbes

moet dat niet andersom zijn

avatar van teaser

teaser

neu

avatar van niekje

niekje

tssssk! Ik hoop echt dat een hoop mensen het boek eerst lezen voordat ze naar de film gaan. Het is namelijk zo zonde als je dat niet doet! Een collega van mijn werk die mij hoorde over de boeken van Tolkien, was ook naar de film geweest. "Nou", zei ze, "Je had me wel kunnen vertellen dat die film zo'n raar einde had. Nou moet ik nog 2 keer naar de bioscoop". eyes: alom

Hotnikkels

Misschien is het een hele domme vraag maar ik snap iets niet uit de film. De elven zijn onstervelijk? Want in de film zegt Elrond dat hij er bij was toen de ring vernietigd kon worden en dat dat 3000 jaar geleden was. Arwen wil haar onstervelijkheid opgeven voor Aragorn.Maar als ze onstervelijk zijn waarom gaan ze dan niet met een leger elven naar Mount Doom om de ring te vernietigen. Ze kunnen toch niet dood? Ik hoop dat dit niet een stomme vraag is maar heeft iemand een antwoord voor mij?

avatar van GerwinF

GerwinF

Als ik het goed heb hebben elven het eeuwige leven, maar kunnen wel vermoord worden. Ik heb boek 1 eerst gelezen voordat ik hem ging zien, dan is hij nog mooier. Alles wat je voorsteld uit het boek komt dan oppeens levensgroot in de bios, prachtig. Ik ben nu trouwens in boek 2 bezig voordat deel 2 in de bios komt.

avatar van killerbee

killerbee

Ja, maar als je onsterverlijk bent kan je niet dood. Ik vind er best wel iets van kloppen in de conclusien van Hotnikkels.

avatar van GerwinF

GerwinF

Ooit Highlander gezien? Zo moet je het denk ik zien. Gewoon het eeuwige leven maar wel kwetsbaar. Dus zwaard in je strot = dood bijvoorbeeld.

avatar van jester

jester

Voor alle informatie over Tolkien, de films, etc. is www.thefellowship.nl misschien een interessant site.

avatar van mazdalfa

mazdalfa

Ik lees net wat berichten in deze thread en zie dat er nogal wat beginnende LOTR-liefhebbers zijn. Dus hierbij even twee tips van "een oude rot"

1) zorg dat je het boek hebt gelezen voordat je de film ziet. Peter Jackson heeft zich heel goed aan de originele verhaallijnen gehouden, maar een film van drie uur kan natuurlijk nooit alles van een boek herbergen. Je hebt veel beter inzicht in de details van de film als je het boek kent.

2) Voor meer informatie over de verschillende dvd-releases kun je eens kijken op de site van mijn hofleverancier:

www.moviestore.nl

in de derde kolom (News Flash) vind je een link naar de LOTR-releases.

Veel kijkplezier mensen.

Maz

avatar van aburefan

aburefan

zorg dat je het boek hebt gelezen voordat je de film ziet.

wat als je nou een hekel heb aan lezen?

narva77 (crew films)

Dan wacht je gewoon op de boekverfilming, dus...

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Ik heb de film gehuurd, en er zat geen enkele extra bij. Loser dvd

• 1901 berichten

Op huur dvd´s zit nooit iets extra. Op de DVD die de 8ste uitkomt staan wel extra´s. Ik denk dat ik tot november wacht wanneer de SE uitkomt met extra scene´s.

narva77 (crew films)

Die Special Edition die in november komt, is die toevallig met DTS?

• 1901 berichten

Van amazon: Available Audio Tracks: English (6.1 DTS ES), English (Dolby Digital 5.1 EX), English (Dolby Digital 2.0 Stereo)

narva77 (crew films)

Namens een vriend van mij; Thanks

Vannacht weer gekeken; opgewaardeerd naar 5*

avatar van darkcity

darkcity

Ik heb 'm net gekocht op de markt voor 24.99. Een koopje en al voor de officiele release !