Genre: Horror / Thriller
Speelduur: 110 minuten / 112 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Alexandre Aja
Met onder meer: Kiefer Sutherland, Amy Smart en Paula Patton
Releasedatum: 18 september 2008
Plot Mirrors
"There is evil...On the other side."
Ben Carson (Kiefer Sutherland) is een bewaker in een winkelcentrum. Op een avond ontdekt Ben iets vreemds aan een spiegel in een winkel en hij komt er al snel achter dat het iets kwaads is. Ben wordt nieuwsgierig en probeert de oorsprong van dit kwaad te ontdekken. Hij komt erachter dat dit kwaad in de spiegels moordzuchtige weerspiegelingen zijn die uit zijn op wraak, maar waarom? En hoe?
Ben Carson
Anna Esseker
Lorenzo Sapelli
Dr. Morris
Xen0n
Dat is inderdaad waar ja, ik had ook [REC]/Quarantine in m'n hoofd,dat is er 1 waarbij ik toch voor spaans ben gegaan.
Maar met die volgorde denk ik niet dat het te maken heeft, want meestal zijn de re-makes kijk je meestal later als het origineel, maar in het algemeen vinden de meesten de originele beter. En het feit dat het verhaal/onderwerp al een keer gebruikt is denk ik dat je daar niet naar moet kijken, tenslotte is een re-make toch echte een re-make.
Ik denk ook dat je naar het grafische aspect van zo'n film moet kijken, dat is bij [REC]/Quarantine niet zo het geval, maar bij een wat oudere re-make zoals The Hitcher denk ik wel dat je dan qua grafisch toch meer naar de nieuwe moet afwegen.
Ookal heb ik die "originele" van Mirrors dan niet gezien, toch denk ik dat het een waardige re-make zal zijn, gekeken naar de kwaliteit van deze film.
vcrrr
Tja.. ik ga toch mee met de meeste negatieve reacties hier.
Ik vond dit een redelijk trieste film!
LuckySean7
jammer dat als je een leuk budget hebt om een film te produceren dat je dan aankomt zette met dit het verhaal slaat nergens op aan het acteer werk lag het niet ,een lichtpuntje was de mooie Paula Patton
Ruubski
Ik vond het een vrij aardige film. Er zaten wel spannende stukjes in met hier en daar een schrikmoment, maar de film was nooit echt eng. Misschien omdat je het wel kon verwachten wanneer er iets gebeurde en omdat het verhaal niet zo realistisch is.
Van de acteerprestaties was ik ook niet bepaald gecharmeerd, afgezien van Kiefer. Ik snap best dat het voor kleine kinderen moeilijk is om een karakter redelijk neer te zetten, maar dit was enigszins teleurstellend. Geen enkele emotie. Als ik zo jong was geweest had ik het in m'n broek gedaan als er een halfverbrande mevrouw schreeuwend naar mij keek vanuit de spiegel.
En wat ik een beetje vreemd vond was toen ze alle spiegels in huis gingen verven - dat waren er trouwens iets van 20 - terwijl deze juist wel kapot konden. Waarom gooiden ze deze niet gewoon weg? Niet dat dat uiteindelijk geholpen zou hebben (water) maar ja.
Ik ben iets te enthousiast met m'n stem geweest, ik had hem achteraf gezien namelijk toch niet hoger dan 3 sterren gegeven. Hoe dan ook, 'Mirrors' is een vermakelijke film en leuk om een keer gezien te hebben.
Xen0n
Verhaal slaat nergens op?? Dan vraag ik met toch af hoe vaak jij onder de film naar de wc bent geweest ofzo, want met het verhaal was niks mis... Misschien voorspelbaar of makkelijk, maar het sloeg wel degelijk ergens op.
Elke keer als er iets met de special effects werd gedaan met betrekking tot die spiegels, een rilling door je lichaam, zag er heel goed uit. Ook heb ik het op deze manier weinig in meer films gezien. Heel geslaagd.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Verhaal is orgineel te noemen en er zitten degelijke schrikelementen in. Het acteerwerk maakt veel genietbaar en het verhaal is goed te volgen.
Mirrors kan je gerust een degelijke horrorfilm noemen. Wat me wel stoorde waren de vele "fake" aanvoelende scènes. Neem nu die badscène, werkelijk lachwekkend, leek wel zo een slechte grudge 2 rip-off. Ook het te geforceerde à la exorcist-einde vond ik een stevige afknapper dat het redelijk hoog niveau van de film naar beneden haalt.
Toch bij al nog een 3 *
Toch bij al nog een 3 *
Het badscène gedeelte was inderdaad heel wazig, het zag er heel goed uit als het spiegelbeeld wederom blijft staan.(wat ik heel erg vet vond) Maar wat dat spiegelbeeld dan doet inderdaad:S
Zoals in het begin eigenlijk ook was, maar dan iets minder "fake"
Karentje77
Ik vond het een zeer zwakke film. Een aantal scènes waren wel zo vies om naar te kijken dat ik echt moest wegkijken. Ik denk dat diegene die de film hebben gezien, wel weten welke ik bedoel. Langs de andere kant vond ik het overdreven, niet realistisch genoeg voor een horror/thriller en zeer jammer van het onnozele einde. Het verhaal was origineel, maar ze hebben er jammer genoeg niets zinnigs mee gedaan. De film deed me voor de rest niet veel. De scène met die brand was onnozel vond ik om nog maar te zwijgen van het feit dat dat 'ding' maar bleef leven. Ik heb al vééél ergere horrorthrillers gezien. De reactie van die kleine in zijn slaapkamer bijvoorbeeld bij het zien van die vrouw: niet realistisch, flauw. Een normaal mens pist in zijn broek bij wijze van spreken of vliegt zijn kamer uit. En ook veel vragen in mijn hoofd over deze film en het verhaal op zich, blijven onopgelost.
Degelijke horrorfilm van Aja, die een aardig verhaal met standaard drama elementen gelukkig weet te combineren met aardige sfeervolle horrorscénes en een paar lekkere gore momenten. Het idee is wel aardig maar aan het verhaal is wel duidelijk te zien dat het van oorsprong Japans is. Niets mis mee natuurlijk. De openingsscéne mag er zijn en vanaf dat moment zit je gelijk lekker in de film. Sutherland doet het niet onaardig en hoewel Smart niet een al te grote rol in de film heeft is de scéne waarin ze halverwege de film op gruwelijke wijze haar hoofd bij haar kaken in tweeën trekt een enorm sterke scéne en wat mij betreft het hoogtepunt van de film. Sommige scénes met de spiegels mogen er daarnaast ook zijn en hoewel de film op sommige momenten een tikkeltje inzakt, blijft het tot het einde toe vermakelijk en onderhoudend. Het einde is ook best sfeervol en sterk. Vermakelijke horrorfilm dus, niet heel erg bijzonder, maar sommige scénes maken mij wel erg nieuwsgierig naar Haute Tension, al heb ik die tot op heden nog niet kunnen "vinden".
Koreaans
My mistake. Ik bedoelde eigenlijk ook Aziatisch. Tussen Korea en Japan zit soms ook een wereld van verschil, daar ben ik inmiddels wel achter.
René8
Heerlijke horrorfilm dit. Echt een aanrader. Sutherland overtuigt zoals altijd. Verder een paar gore-scenes op onverwachte momenten, en best spannend. Eind had wat korter gemogen van mij. 4,0
IngridII
Er is een versie ... "reflections".
In deze versie is ongeveer een derde van de originele film verwijderd om plaats te maken voor een betere horror belevenis.
Ook het einde van de orginele film is verwijderd , en heeft plaats gemaakt voor een mooiere finale.
Tomato
Wel vermakelijk maar eigenlijk nergens werkelijk eng of echt beklemmend
Mai*
Jammer, had hoge verwachtingen van deze film omdat de trailer mij wel intrigeerde. Helaas pindakaas. rot einde trouwens.
o0Timmy0o
Zeer creepy en vol met schrik moment. Af en toe ook zeer gruwelijk en vies. Een aanrader voor de horrorfans.
DragQueen
Naar mijn mening een vrij aardige horror / thriller. het concept is vrij origineel, maar het verhaal is jammerlijk genoeg niet geweldig uitgewerkt. verder is de film wel bij vlagen spannend, en zijn er een paar aardige schrikmomenten aanwezig. de effecten zijn ook goed verzorgd. kiefer sutherland vond ik best goed in zijn rol zitten, en acteerde degelijk. ik geef hem 3 sterren, omdat het toch wel een onderhoudende en best spannende film was om te kijken.
Apollinisch
Brøken meets Kagami Jigoku ofwel ik ben allergisch voor spiegels.
Aja flikt het nogmaals. Weliswaar kan Mirrors niet tippen aan zijn Franse horrordebuut, maar wat weet die man weer knappe horror af te leveren. De meer dramatische scènes zijn helaas wel een smetje. Een smetje, want Sutherland acteert meer dan prima (als hij instort na de dood van zijn zus doet hij me zelfs even denken aan Damian Lewis in Keane) en visueel valt er ook op die momenten genoeg te genieten.
Dat begint al tijdens de openingscredits. Erg tof om een symmetrisch gespiegelde skyline van de big apple te zien. Dat gaat door tot en met de minstens zo toffe eindscène, maar absoluut hoogtepunt is de reeds veel genoemde badscène. Ik kreeg er bijna een erectie van. Het geruïneerde winkelcentrum zorgt daarnaast voor oneindig veel sfeer en in combinatie met een schizo die compleet door het lint gaat heb je horrormateriaal om van te dromen.
Toch stond het spiegelconcept me aanvankelijk niet zo aan. Vooral in de openingscène werkt het niet. Ben überhaupt geen fan van zo'n begin dat losstaat van de rest van de film, maar met name een matig neergezet personage dat ten onder gaat aan de jukken van ...een spiegel... kan op weinig sympathie mijnerzijds rekenen. Gelukkig snijdt de kerel al gauw zijn keel open. Heerlijk.
Het wordt evenwel pas echt leuk als de werkelijke hoofdpersoon met de spiegels te maken krijgt. Sutherland verkent de situatie op redelijk geloofwaardige wijze en het verhaal ontwikkelt zich snel. Mooie scènes stapelen zich in hoog tempo op en het is gewoon ultiem cool als een personage zich van een spiegel afwendt en zijn spiegelbeeld onbewogen blijft loeren met die duistere blik op zijn gelaat (heeft een spiegelbeeld dat wel?). De willekeur waarmee die spiegels te werk gaan maakt het extra mooi.
Plotholes ontbreken helaas niet (zo wordt volgens mij niet duidelijk hoe die vorige bewaker wist dat Sutherland hem op zou volgen) en zoals gezegd overtuigt het dramagedeelte niet geheel (moest die echtgenote nou echt zo nodig blijven leven? slecht acteerwerk verdient een nare dood, dat kan toch niemand tegenspreken), maar het heerlijke tense sfeertje dat de hele film aanhoudt verdient een mooie score. Echte spanning is het niet, en bij dat ene goedkope schrikmoment sta ik liever ook niet al te lang stil, maar toch zal ik zometeen eens goed de spiegel bestuderen. Dàt bedoel ik.
Apollinisch
aan het verhaal is wel duidelijk te zien dat het van oorsprong Japans is
Denk dat de mensen die minder bekend zijn met de Japanse, of eh Koreaanse cinema best willen weten wat er dan zo duidelijk Aziatisch geïnspireerd is.
Heb je dat zelf bedacht of loop je nu OH na te blaffen?
Wat is dit nu weer voor zielige opmerking? OH corrigeert mij alleen maar.
Omdat het weer een film is waarin een ding in een huis mensen bedreigd of zelfs kan doden. Lijkt in grote lijnen erg op The Ring, White Noise, The Grudge die allemaal ook een Aziatische oorsprong hebben.
Apollinisch
Je kan moeilijk ontkennen dat jouw
wel erg veel lijkt op OHs
Vandaar mijn vraag (of zielige opmerking, zo je wilt). Zoek er niet teveel achter. Toch heb ik nog steeds niet het idee dat je opmerking echt ergens op gegrond is.
Altijd??? Waar baseer je dat nu weer op, leg maar uit want die snap ik niet.
Je kan moeilijk ontkennen dat jouw
[wel erg veel lijkt op OHs
Ja het lijkt erop en?
Kan jij vinden. Ik reageer tenminste inhoudelijk. Ik heb het idee dat jij alleen maar zit te mierenziften, maar goed daar moet je verder niet teveel achter zoeken hoor. Get a life!
Minority_Check
het einde was het hoogtepunt vand e film (vond ik dan)
voor de rest best aardig en toch een beetje eng
maar lag het aan mij of doet deze film een beetje denken aan the ring ?
Bitking
Mevrouw die haar kaken open trok... ok dat was goor. Goede film! Ik had de film helemaal anders voorgesteld.
Ohja, het deed mij ook eens keer denken aan The Ring tijdens het kijken.
Elineloves
Ik vond de film toch wel vermakelijk! Goed verhaal, uitwerking was ook prima.
glaedr
Ik vond het een goed verhaal voor een Horror/thriller. De spanning zat er in, de special effects waren briljant, Maar af en toe wel vaag,dan bedoel ik mevrouw met grote kaak als voorbeeld. Maar ik heb me wel vermaakt
Tarkus
Ik vond dit een prima film, met een goede Kiefer Sutherland, die ik altijd al aan onderschat acteur heb gevonden, akkoord, hij heeft niet het talent van zijn vader, maar de films die ik van hem al heb gezien waren toch goed, op enkele na dan misschien.
Maar dit is dus weer een goed, met een bijzonder goed verhaal.
Op DVD heb je de keuze uit de bioscoopversie en de ongecensureerde, ik heb voor dat laatste gekozen en wellicht ook dat je daarom wel een zeer bloederige scène te zien krijgt in de badkamer van het hoodpersonages zus, niet aan te raden voor gevoelige kijkers !!
Kortom: een boeiende prent dit, met een zeer verrassend maar uitstekende einde.. kijken maar..
orbit
- 12092 berichten
Met alle respect, maar wat een zooi waanzin! Spanning is prima, maar niet als het maar doorborduurt op zulke dunne bagger.. slappe film, that's it.
td1991
De film is ok.. ik heb wel eens betere gezien. Maar het is een leuke film voor een avondje vermaak.

Mirrors 2
2010