• 9.374.710 stemmen

Mirrors (2008)

Horror / Thriller | 110 minuten / 112 minuten (unrated version)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 110 minuten / 112 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Alexandre Aja

Met onder meer: Kiefer Sutherland, Amy Smart en Paula Patton

Releasedatum: 18 september 2008

Plot Mirrors

"There is evil...On the other side."

Ben Carson (Kiefer Sutherland) is een bewaker in een winkelcentrum. Op een avond ontdekt Ben iets vreemds aan een spiegel in een winkel en hij komt er al snel achter dat het iets kwaads is. Ben wordt nieuwsgierig en probeert de oorsprong van dit kwaad te ontdekken. Hij komt erachter dat dit kwaad in de spiegels moordzuchtige weerspiegelingen zijn die uit zijn op wraak, maar waarom? En hoe?

Amy Carson

Lorenzo Sapelli

Dr. Morris

avatar van mattjo

mattjo

een toppertje van een horror film eng genoeg ,

en nu maar wachten op deel 2 van mij een 4.0

avatar van lagaiske

lagaiske

Goed en dan weer niet goed.

Het verhaal rommelt aan alle kanten.

Vele vragen blijven onbeantwoord.

De badkuip scene vond ik ook de beste.

Maar vele dingen in de film kloppen niet echt.

Hij slaat zijn achteruitkijk spiegel kapot maar niet zijn zijspiegels?

Zijn zus vermoorden ze op gruwelijke wijze.Waarom?

En dat einde dan???

Tja kvond hem zeker niet slecht maar toch vele vragen bij het verhaal.

avatar van aerts007

aerts007

Niet bijster origineel,toch zeker de moeite waard om te bekijken.

Special effects waren de moeite waard,alleen het gevecht met wanabe exorcist op het laatst sloeg voor mij wat tegen.

avatar van lonerfr

lonerfr

sorry dat ik het zeg..

maar ik snap niet wat mensen zo goed vinden aan kiefer sutherland.

slecht geacteerd...erger me dood aan dat fluisterstemmetje van hem...die kerel praat niet maar fluisterd de hele film door..bah bah..

film opzich niks mis mee...badkuipscene leuk bedacht maar effects waren niet bijzonder goed (de scheur die ontstaat op der wang)..

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Wellicht was ik echt in de stemming gisteravond om een film als deze te kijken, want ik vind hem goed. Al had ik tijdens het kijken wel wat puntjes van kritiek.

De film opent al met een vrij bloederige scene en ik dacht meteen, nou dat begint al lekker. Daarna wordt de spanning weer langzaam opgebouwd. De film gaat over Ben Carson (Kiefer Sutherland) die als nachtwaker in een afgebrand warenhuis werkzaam is. Alles lijkt koek en ei maar al snel blijkt dat het niet helemaal pluis is daar. Het begint met een simpele handafdruk in een spiegel en iets later met Kiefers gezicht in de spiegel die iets wat vervormd is. Vervolgens gaan zo'n beetje alle remmen los en ziet hij brandende mensen die het uitschreeuwen van de pijn. Zelf vliegt hij op een gegeven moment (zogenaamd) ook in de fik. Vrij normaal blijkbaar.

Want uiteraard gaat hij gewoon weer iedere nacht trouw naar zijn werk, want hij heeft die baan hard nodig. (sorry hoor, maar nodig of niet ik had gezegd bekijk het maar met je teringzooi) De treiteringen van de spiegels gaan vervolgens ook vrolijk veder en gaan op een gegeven moment zelfs zo ver dat zijn eigen zus die gewoon onschuldig een lekker bad wil nemen een gruwelijke dood sterft. Haar onderkaak wordt er even afgerukt alsof het niets is. Voor mensen die van gore houden valt deze scene alles behalve tegen.

Dan nu even wat puntjes van kritiek. De (bezeten) spiegels kunnen dus buiten het warenhuis om ook het nodige aanrichten. Hoe kan dat? De bewaker die er overdag werkt heeft nergens last van. Waarom niet? Moet je soms eerst een spiegel aanraken? En als Ben dan vervolgens andere mensen weer aanraakt , worden die dan automatisch ook geteisterd? Als het aan mij ligt had dat wel beter uitgewerkt mogen worden. Als de film 10 min minder lang had geduurd, had ik dat niet erg gevonden. Hier en daar wat overbodige dingen. Ook vrij cliché dat hij in het verleden een alcohol probleem had en nu aan zware medicijnen zit waardoor zijn vrouw hem niet geloofd wanneer hij verteld wat hij allemaal heeft gezien.

Pluspunten: De special effects zijn van hoog niveau en het acteren viel ook niet tegen. Een aantal geslaagde schrikmomenten, waardoor je niet in slaap valt. Helaas viel mijn vriendin dus wel na een uur in slaap. Daarom heb ik een spiegel voor haar gezicht gehouden en haar toen wakker gemaakt. Ze schrok zich kapot.

avatar van Halcyon

Halcyon

JacoBaco schreef:

Super .

avatar van Donck80

Donck80

lagaiske schreef:

Goed en dan weer niet goed.

Het verhaal rommelt aan alle kanten.

Vele vragen blijven onbeantwoord.

De badkuip scene vond ik ook de beste.

Maar vele dingen in de film kloppen niet echt.

Hij slaat zijn achteruitkijk spiegel kapot maar niet zijn zijspiegels?

Zijn zus vermoorden ze op gruwelijke wijze.Waarom?

En dat einde dan???

Tja kvond hem zeker niet slecht maar toch vele vragen bij het verhaal.

Eigenlijk heb ik aan het bovenstaande weinig toe te voegen. De gore was goed gedaan in deze film. Het verhaal en de uitdieping van de personages waren daarentegen weer erg mager. Een magere 3* wat mij betreft.

avatar van newsman

newsman

Viel me erg tegen.

De badkuipscene was cool maar de rest was middelmatig..

avatar van Shady

Shady

Heb hem gisteren dan eindelijk gezien. Mirrors, van één van de meest talentvolle horrorregisseurs van de laatste jaren.
Mirrors is als horrorfilm op zich goed te pruimen. Aja weet een heerlijk duister sfeertje neer te zetten met een tweetal aan gore scenes, die zelfs voor Hollywood begrippen nogal ver gaan.
maar kijken we naar Mirrors als film dan ben ik ik wat minder positief. De punten waar ik me aan ergerde:
-Het jochie, was echt zo fucking irritant
-Waarom moet Amy de helft van de film rondlopen met haar tieten half er uit? (normaal gesproken heb ik er geen probleem mee, maar nu valt de film amper serieus meer te nemen)
-Het eindgevecht slaat nergens op. Leuk gedaan, maar voor pure horror (zoals Aja voorheen maakte), moeten dit soort scenes eruit gelaten worden.

Toch denk ik dat het niet de schuld is van Aja. De grote studio´s hebben zich er teveel mee bemoeid, aangezien de film absoluut niet aanvoelt als een film van Aja, op die ene scene na waarin Amy haar onderkaak eruit trekt. Zelden zo een brute scene gezien!

Kortom: Er zijn veel slechtere films dan Mirrors, maar ook veel betere films. Door een aantal slordigheden en typische Hollywood-dingen komt de film voor mij niet boven de middenmoot uit.

avatar van Halcyon

Halcyon

Shady schreef:

Dat vind ik een beetje gemakkelijk, aangezien Aja er in de eerste plaats bewust voor gekozen heeft om een Hollywoodfilm te gaan draaien en hij ten tweede het origineel heeft bewerkt door zélf de screenplay te schrijven (in samenwerking met zijn kompaan Grégory Levasseur weliswaar). Als iemand een brute scène zoals die badkuipscène erdoor krijgt, mag je er op zijn minst ook van uit gaan dat hij - mits hij het zelf kon - een betere eindbattle zou verzinnen.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

JacoBaco schreef:

avatar van bar-86

bar-86

Gisteren heb ik ook deze film bekeken, en het is geen meesterwerk maar ik vond hem zeker niet tegenvallen. Heb mezelf geen seconde verveeld dus vond hem wel lekker wegkijken.

Achteraf gedacht waren er wel wat puntjes van kritiek, maar omdat hij toch lekker wegkeek toch maar 3* gegeven.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Degelijke horror waarvan ik toch iets meer had verwacht.

Sutherland kan altijd op mijn sympathie rekenen en dat geeft voor mij de film een meerwaarde.

Aja heeft enorm veel talent en dat kan gezien zijn leeftijd (hopelijk) alleen maar beter worden.

avatar van ken1976

ken1976

redelijk tot goeie film, het verhaal had wel wat meer kunnen worden uitgewerkt , je zit tijdens en na de film toch wel met wat vragen.

persoonlijke pluspunten

- leuke schrikscenes, vooral begin en badkuipscene zijn me goed bij gebleven

- kiefer sutherland akteert goed ( hij is alleen niet echt bang, de meeste mensen zouden weglopen maar hij loopt op alles af)

- de film kijkt lekker weg

persoonlijke minpunten

- over the top exorsist wannabe had voor mij niet gehoeven

- het verhaal had wel beter kunnen worden uitgewerkt

- open einde dus ik denk dat er wel een vervolg op zal komen, maar of die zal aanslaan???

kortom ruim voldoende dus daarom 3,5 sterren!!!

avatar van guylopez93

guylopez93

lijkt mij weer een spannende horror

ik kijk er naar uit

avatar van MGpower

MGpower

Ben ik dan 1 van de weinigen die zo weinig kritiek heeft? Ja, er zaten wat minpuntjes aan, dat ontken ik niet... maar dat heeft elke film toch? Ik heb me er niet aan geërgerd.

Ik zie niemand iets over het einde zeggen! Ook begrijp ik het einde niet! waarom is alles opeens gespiegeld?? Kan iemand me dat uitleggen?

Een toppertje, ik heb mijn vriendin hard zitten knijpen tijdens de film als ik schrok. Ik snap het einde ook niet helemaal 100% maar daar komen we nog wel achter.

avatar van viewtiful

viewtiful

Deze heb ik gezien na Disaster movie, die ook disaster was. Maar geloof me, van een lach naar een horror dan kan je niet echt serieus meer kijken. Jack Bauer uhhh Kiefer acteerde echt strak, hoewel ik de meeste dingen toch best wel vreemd vond, zelf heb ik niet zoveel spiegels of kranen thuis...

Een paar hele vieze momenten, de schrikmomenten kon je op 1 hand tellen, maar voor de rest valt er niet echt veel op te merken. Soms kwam het erg standaard horror over, maar Kiefer maakte voor mij de film toch wel goed.

Ben ik de enige die geen probleem met het einde had? Als je ziet waar hij allemaal in terecht is gekomen is dat toch niet zo vreemd eigenlijk. Ow ja en nog een klein foutje op het einde dat met tekst te maken heeft...

3.5 *

avatar van -P-

-P-

Het begin vond ik eigenlijk helemaal niet zo goed erg simpel, ik had er ook een hard hoofd in dat het goed zou komen, maar de film krijgt al meer vaart en wordt eigenlijk al leuker en spannender.

avatar van Hankieh

Hankieh

Ik hoorde van een kameraad van mij dat deze film heel goed was

avatar van dennislaport

dennislaport

Spannende film zeker het kijken waard

4.0

avatar van Fonzie

Fonzie

Soms heel spannend met goede schrikeffecten, echter is het einde iets te bizar (omdat het gewoon niet logisch is). Ze hadden het beter iets meer mysterieus kunnen houden ipv die CGI=-rotzooi er weer in te verwerken...

avatar van Nasty

Nasty

Ik heb deze film gisteren gezien en vond hem eigenlijk een beetje tegenvallen na alle positieve reactie's die ik er over gehoord had .

Het was allemaal best spannend , en liep ook lekker vlot door .

De Special effects vond ik hier en dar wat tegenvallen bv de vrouw in de badkuip scene en ook daar waar de hoofdpersoon vlam vat was naar mijn mening niet al te best .

Het verhaal rommelt ook aan alle kanten.

Al met al wel een vermakelijke film die ik geen tweede keer zou gaan kijken .

3 sterren van mij

avatar van grid8400

grid8400

Aardig film, geen echte topper vond ik. Ik had er veel meer van verwacht. Ontzettend slecht gecast die tegenspeelster van Sutherland. In mijn ogen een Halle Berry, wannabee ofzo... vond dat echt een storend minpunt in de film.

avatar van Mind Guy

Mind Guy

ik geef mirrors een 3,5 ik vond het begin al gaaf beginnen lekker engen stukken veel schrikken maar het einde is dus gwn een dood einde vrouw en kinderen leven en de man is zelf blijkbaar door en is een spiegel geworden hij ziet als om gekeerd wat dan komt er een Mirrors 2??? dat is mijn vraag kan iemand naar op antwoorden zal wel niet want mirrors is er net en dan zou je nog niks van 2 af moeten weten.

Gr Mind Guy

avatar van NLbart

NLbart

Erg goede film was niet super eng vond ik maar keek wel goed ik heb me nergens verveeld goeie effecten ik geef het een 4.5

avatar van The Oceanic Six

Van de week ga ik deze kijken, ben zeer benieuwd. Ik zie hier goede punten van vaak 3,5* en hoger.

En het feit dat Kiefer Sutherland de hoofdrol speelt is al reden genoeg om hem te zien. Jack Bauer rules!

avatar van Brianna

Brianna

Dit is wat je een goede horror noemt, alles zit er in, genoeg spanning, ben me af en toe rot geschrokken, toch wel leuke gore momenten, goed verhaallijn, mooie special effects, en goede acteurs.

avatar van hub_011

hub_011

idd een van de beter horror films van dit jaar wat leuke gore momenten,meschien ook een leuke tip 100 feet van famke jansen is ook wel een leuke

avatar van Theunissen

Wat een heerlijke film was dit. Ik dacht van te voren dat dit meer een thriller zou zijn maar het tegendeel werd bevestigd. Dit is gewoon een pure horror en ook nog nog eens een prima horror film (in ieder geval de beste van dit jaar zover). De film deed me wat denken aan "The Ring" en op het einde een beetje aan "The Exorcist".

Het verhaal is goed en de film komt zeer snel op dreef. De film is verder boeiend en spannend en er zitten ook geregeld schrikeffecten in. De special effects vond ik best mooi gemaakt maar soms ziet het er wat nepperig uit (vuur scene) . Verder is de film soms erg grof. Vooral de bad scene was zeer grof (hij was wel zeer mooi verfilmd) Het einde was best goed en Kiefer Sutherland acteerde ook vrij goed. Kortom een echte aanrader voor alle horror liefhebbers.