Genre: Horror / Thriller
Speelduur: 110 minuten / 112 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Alexandre Aja
Met onder meer: Kiefer Sutherland, Amy Smart en Paula Patton
Releasedatum: 18 september 2008
Plot Mirrors
"There is evil...On the other side."
Ben Carson (Kiefer Sutherland) is een bewaker in een winkelcentrum. Op een avond ontdekt Ben iets vreemds aan een spiegel in een winkel en hij komt er al snel achter dat het iets kwaads is. Ben wordt nieuwsgierig en probeert de oorsprong van dit kwaad te ontdekken. Hij komt erachter dat dit kwaad in de spiegels moordzuchtige weerspiegelingen zijn die uit zijn op wraak, maar waarom? En hoe?
Ben Carson
Anna Esseker
Lorenzo Sapelli
Dr. Morris
ralfsjam
opzich waren de eerste 5 kwartier okay, maar de laatste 30 minuten waren zo zo. als ze hadden gezegt dat het een aziatische re-make had geweest had ik het direct gelooft. de amerikanen beginnen het te leren van de aziaten! sfeer was zeer okay, effecten ook, maar nu moeten ze het amerikaanse nog even afleren.moet zeggen dat ik me vermaakt hebt, maar het einde had beter gekunt! iets meer ingetogen misschien? mar het moets weet overdreven. toch wel een aardig filmpje 3.5
cfreak24
Als grote 24 fan en dus ook grote Kiefer Sutherland fan wil ik de film sowieso een keer zien. De trailer ziet er ook wel gaaf uit maar tot nu toe ben ik nog niet van plan om de film in de bios te gaan zien.
Goodfella
Het is een remake.
Goodfella
Nee, niet echt. Nogal standaard formuledingetje eigenlijk. Paar aardige scènes, het slot is leuk, maar verder niet iets dat niet al eerder en beter is gedaan. Aja is z'n flair aardig kwijt - hoewel ik Haute Tension ook nooit geweldig vond, dat moet gezegd.
Mirrors is zeer duidelijk een remake van een Aziatische film.
Getuige de vele dramasegmenten tussendoor en het type verhaal. Hoewel de film nogal wat explosiever eindigt dan de meeste Aziatische horrors.
Jammer genoeg voor mij ook waar de film een beetje faalt. Wanneer Aja op de horror toer gaat komt hij met geweldig sfeervolle decors en een aantal aardig geschifte gore scenes, daartussen zweven een aantal iets te langgerekte kalme scenes die wat impact misten.
Dat zorgt voor nogal scherpe overgangen tussen het horror en drama. Sutherland doet het op zich best, maar Aja had er misschien toch beter aan gedaan 20 minuten film weg te gooien om er een eenvoudigere horror van te maken.
Eén scene is instant-classic. Wanneer een vrouw in bad haar complete onderkaak losrukt zat ik gefascineerd te kijken hoever men met sfx kan gaan. Geniale scene.
Verder visueel erg aantrekkelijk einde, Aja had duidelijk geld om deze film te maken. 't is een goeie horror film ook, maar de hele dramalijn werkte gewoon te weinig voor mij. Niet echt teleurstellend, maar zie Aja graag nog eens een echt vol horror werk maken. Terug naar z'n Franse roots misschien ?
zx6r
Het slot vond ik best leuk.
Voor de rest is de film een beetje lafjes naar mijn mening.
Ricochan38
Ik kijk liever het origineel nog een keer ipv die remake
tommeke
toch de meest fake scene van de hele film man

Het is niet meteen een originele film, maar hij heeft me toch geen moment losgelaten. Erg beklemmend, zeker op groot scherm
hoe hij op het einde plots in de 'andere wereld' terecht kwam versta ik wel niet echt...
ridder80
Ik heb hem vandaag in de bios gezien, en ik had het geluk dat ik niet hoefde te betalen, omdat ik in het bezit ben van een Rotterdampas.
De film was erg goed en er werd erg goed geacteerd.
het eind was vooral goed, maar een beetje onduidelijk, en ik begreep er een beetje weinig van, want alles was opeens spiegelbeeld, en je weet niet hoe het afliep met zijn vrowu en kinderen, dat was wel jammer.
Misschien komt er ooit een Deel 2, we wteen het niet.
Halcyon
Mooie scène. Alleen spijtig dat ze al eerder en beter (zonder cuts) werd gedaan in Hatchet.
Voor de rest een doordeweekse horrorfilm die iets teveel lijdt onder z'n voorspelbare vertelstructuur. Wat dat betreft zie je wel een lijn in Aja's films, die geëvolueerd zijn van eigenzinnig tot erg mainstream. Niet dat dat per definitie resulteert in slechte kwaliteit, maar hier zat het wel een beetje in de weg vond ik.
De psychologische insteek vond ik samen met Sutherland nog het meest boeiend, want voor de rest wordt het allemaal te snel afgeraffeld met hier en daar een schrikmoment en een bloedspetter.
Mr_White
- 2067 berichten
Mijn hemel wat slecht. De film was in het begin nog zeer spannend maar hoe verder de film doorging hoe wanhopiger de film werd. Misplaatste komisch bedoelde scènes (Sutherland die maniakaal alle spiegels uit zijn huis haalt of beschildert) en een einde dat nergens op sloeg (eerst dat lachwekkende eindbaas gevecht met de demoon en toen zat hij vast in de spiegelwereld, zonder enige verklaring).
shakti
Leuke film! Leuke schrikeffecten en het blijft de hele tijd spannend. Ergste scene is de badkuip scene, ik ga niet veel zeggen... Maar wreed is het juiste woord!
Brucas
Absoluut geen goede film, en dit terwijl ik er zo naar had uitgekeken!
Ik vond het totaal niet spannend en het verhaal boeide mij echt voor geen minuut!
Geen enkele keer verschoten!
1 ster voor de moeite!
raimondirks
Zeer goeie film, er zit gewoon heel veel in, genoeg schrikmomenten en goeie special effects. Gewoon te ziek voor woorden hoe goed ze sommige dingen in beeld kunnen brengen. Vooral het eerste uur. Ik heb me geen moment verveeld en de spanning blijft er aardig in. Het einde vond ik leuk bedacht, maar er is rekening gehouden met een eventueel vervolg.
t3kn0b0y
Ik vond het een goeie film!
Gister in de bios gezien vooral het begin dan schrik je je af en toe rot, later in de film voel je die schrikmomenten beter aankomen waardoor je minder schrikt maar hij verveeld geen moment.
Het eind vind ik goed, hoewel het wel voorspelbaar is maar het houd natuurlijk veel open voor eventuele vervolgfilms.
Mijn eindoordeel dus 4 sterren.
Karlinos
Ik hou niet van horror, veel te eng.. Maar voor een horror vond ik het toch een goede film, er zat een goed verhaal in.
Northernstar
Ik heb hem gisteren in de bios gezien en ik vond het een steengoeie film. Zo worden er niet veel meer gemaakt! Snap dus ook sommige reacties hier niet, maar dat is typisch moviemeter.
kraken 'ze' een film af, dan is het vaak best een goeie film en prijzen 'ze' hem de hemel in, vind ik er vaak geen klap aan.
sommige mensen moeten altijd wat te zeuren hebben, lijkt t.
mijn mening is dat deze film 4 a 4,5 ster waard is.
briek
Gisteren gezien, horrorfilm van een behoorlijk zwaar kaliber, en in de bioscoop stond enkel thriller. Maar de film is voor een horror/thriller alles zoals het moet zijn, sterke acteerprestaties, ijzersterke regie, hevige schrikmomenten, bloederige scenes, knappe special-effects en geweldig angstaanjagend, eigelijk weinig op aan te merken. De badscene was zonder twijfel het gruwelijkste moment uit de film, ik werd er bijna kotsmisselijk van, zeker niet aan te raden voor gevoelige kijkers, voor echte horrorfans een echte aanrader!
KareK
Als ik het zo lees lijkt me dit wel een mooie film, hou wel van dat horror genre waarbij ze psychologische thrillers mixxen met gruwelijke horror. Ik neem aan dat het verhaal ook wat intelligentie heeft? Dus dat het een film is waarover je kan nadenken over het verhaal.
SpooXxX
Bevat spoilers
Als echte fan van dit soort films keek ik enorm uit naar Mirrors. Omdat ik na het zien van deze film niet overtuigd was, ben ik de volgende dag nog een keer geweest.
Het ligt misschien aan mij maar ik vond deze film maar matig. Ik vond dat de film sterk begon. Een mysterie waar je het fijne van wilt weten. Tot mijn teleurstelling neemt het verhaal op een gegeven moment een afslag naar het stadje 'The exorcist'. Om daarna een tussenstop te maken in het dorpje 'Resident Evil' en tot slot te eindigen in de hoofdstad van 'The Twilight Zone' Ik vond dat dit het verhaal en de sfeer waar het begin mee vol zat in een klap teniet had gedaan.
De schrikeffecten zaten goed in elkaar volgens bekend recept. Het zijn alleen nooit benoemenswaardige schrikeffecten. Het zijn van die goedkope suckerpunches waardoor je even van je stuk gebracht wordt. Echter zijn het geen scenes waar je van onder de indruk raakt. Ook vond ik de film nooit echt eng worden. Je krijgt hier echt géén angst voor spiegels door. Smerig en bloederig is immers niet hetzelfde als eng en angstaanjagend.
Het enige waar ik mee zit zijn de volgende punten:
1.) Spiegels weergeven alleen een spiegelbeeld. In deze film kunnen ze ook geluiden produceren. Later in de film wordt hier een soort van uitleg voor gegeven. Alleen vind ik dat een hele goedkope.
2.) De film heet mirrors. Met als uitgangspunt dat het gevaarte zich in de spiegels bevind. Op een bepaald moment in de film huist het gevaarte in ALLES wat maar een spiegelbeeld weergeeft. Dan klopt m.i. de titel toch al niet meer?
3.) Wat ik onbegrijpelijk vond was het eind. De final confrontation tussen de non en evil zorgde ervoor dat ALLE spiegels in het pand aan diggelen barstten. Toch is Kiefer aan het eind van de film gevangen in de spiegelbeeldwereld. Hoe kan dit als er geen spiegel over was? Of was het water de boosdoener?
Wie kan mij hier opheldering over geven? Uw toelichting wordt zeer op prijs gesteld.
Murrays
Mooie film
ik snap niet waarom mensen niet die films downloaden en als een idioot gaan wachten op de dvd of dat die in de bios komt.
Halcyon
Mooie film
Tja...
Ricky Roma
Het is tegenwoordig nogal 'in' om te zeggen dat je gaat wachten tot hij op DVD komt of wanneer hij in de bios speelt. Totale bullshit als je het mij vraagt. Ik zal nu niet zeggen dat je bij films zoals Lord of the Rings of The Dark Knight een screener moet gaan downloaden, maar sommige mensen willen alleen de beste kwaliteit hebben en downloaden geeneens een DVDrip.
Zo ken ik er een paar die 3:10 to Yuma nu pas gezien hebben (DVD gekocht of in de bios gezien, aangezien die nu pas uit is ofzo in België?). Alsof je met een DVD betere kwaliteit gaat hebben dan met een fatsoenlijke dvdrip. Ze switchen wel niet naar Blu-Ray, maar willen tegelijkertijd alleen het beste van het beste hebben qua kwaliteit. Hypocrieten..
hannes64
- 1926 berichten
Mirrors is zeer duidelijk een remake van een Aziatische film.
Eindelijk ga ik hiermee met je akkoord.
Ik denk hierover precies `t zelfde.
Mooie recensie trouwens.
En ja, had voor mij ook wel iets vlugger kunnen zijn .....110 minuutjes was iets te lang voor deze goeie horror.
En hij was een beetje moeilijk te begrijpen, maar ik heb `t al zo`n beetje in de gaten....kon wel eens een 2de deel van komen.
Enmet die onderkaak....wat een mooie scene.
de special effects waren bijna meesterlijk te noemen.
chauffie
zeker zitten genieten van deze film, al had het einde wat beter uitgewerkt kunnen worden.
special effect waren erg goed.
al met al, maak je ze niet vaak meer zo mee, dus bij deze 4,5* van deze kant.
p.s. wie heeft bij de eerste keer na deze film in de spiegel gekeken met de gedachten aan??
Thee Fonz
De laatste anderhalve minuut, was het meest interesante van de hele film.....voor de rest was het gewoon een slechte horrorfilm , die nergens echt ging boeien! flutverhaaltje!!!!!
ArcovandenBroek
Prima filmpje hoor, vooral de badkuip-scene was een hoogtepunt.
Goede acteerprestaties, mooie settings, goede muziek, mooie special effects. 4*

Mirrors 2