• 9.377.664 stemmen

Mirrors (2008)

Horror / Thriller | 110 minuten / 112 minuten (unrated version)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 110 minuten / 112 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Alexandre Aja

Met onder meer: Kiefer Sutherland, Amy Smart en Paula Patton

Releasedatum: 18 september 2008

Plot Mirrors

"There is evil...On the other side."

Ben Carson (Kiefer Sutherland) is een bewaker in een winkelcentrum. Op een avond ontdekt Ben iets vreemds aan een spiegel in een winkel en hij komt er al snel achter dat het iets kwaads is. Ben wordt nieuwsgierig en probeert de oorsprong van dit kwaad te ontdekken. Hij komt erachter dat dit kwaad in de spiegels moordzuchtige weerspiegelingen zijn die uit zijn op wraak, maar waarom? En hoe?

Amy Carson

Lorenzo Sapelli

Dr. Morris

avatar van Olaf911

Olaf911

Ik vond het een (in ieder geval het einde dan) goed uitgewerkte horror film. De schrikmomenten doen het erg goed voor de meerderheid die deze film heeft gekeken of gaat kijken. Het verhaal vond ik niet echt heel erg interessant, toch 3.5* vanwege de uitwerking en de effecten.

Dit is trouwens een verfilming van de Zuid-Koreaanse film Geoul Sokeuro (Into the Mirror). (Ik weet niet of dit al gezegd is.)

guylopez93 schreef:

welke (veel) betere thrillers heb je dan gezien, misschien kan ik daar wat mee

Fallen is in mijn ogen de beste "Thriller" aller tijden.

avatar van bateman

bateman

Ik heb gisteren deze film in de bios gezien. Matige horrorfilm, voor de liefhebbers misschien wel leuk.

Ik ergerde mij dood aan het voorspelbare saaie verhaal. Kiefer brengt de film dan nog hoger niveau, maar dat is het dan ook wel.

avatar van Macmanus

Macmanus

Aja zijn mindere.

Hoewel er veel slechtere uitstapjes naar de US zijn gemaakt, verlang ik toch weer een beetje terug naar Aja in La France. Toen er nog bad ass soundtracks bestonden, toen de vrouw nog de hoofdrol had, toen wel zelden lang hoefde te wachten op bloedvergiet.

Met 3.5* mag ik ook weer niet teveel klagen. Er is genoeg te genieten, kaken, spiegels lachen einde. Maar vooral op de stukken waar Kiefer in niet al te beste doen opzoek gaat naar het hoe en waarom zakt de film wat in en herken ik de Aja afdruk zelden. Saaie zoektochten over het hoe en waarom is niet Aja's ding, hij moet mensen in een huis of met de auto naar een afgelegen plekje sturen en die worden dan 1 voor 1 afgemaakt waarna een bad ass chick revange neemt. Daar hoort hij thuis, en helaas is Kiefer alleen op het eind bad ass genoeg wat iets goed maakt, maar het terug verlangen naar de Franse Aja er niet minder om maakt.

3.5 sterren.

3.5 sterren.

Lol, lekker cliché dus?

avatar van djbosanac

djbosanac

Nja de film vond ik opzich wel leuk.

Alleen rare fantasy om een film te maken dat spiegels etc je doden.

avatar van M1kee

M1kee

Goeie film alleen een raar einde, ik snapte het niet helemaal

3,5

Scene in de badkuip. .

Verder allemaal best oke, maar ik kan niet zeggen dat dit soort spiegelgedoe me echt veel kanboeien.

Zal voor de horrorfans waarschijnlijk veel interessanter zijn.

Ik was nog het meest gefascineerd door Kiefers ex. .

avatar van Kink fm

Kink fm

Wie dit niet niet een dijk van een film vind moet wat meer in de spiegel kijken

avatar van N_SANE

N_SANE

Op zich een prima film. De eerste half uur keek ik er nog tegenop omdat ik een wat standaard filmpje verwachtte. Uiteindelijk bleek het allemaal mee te vallen en had het een leuk verhaal in zich wat later ook prima werd uitgewerkt.

avatar van amanda22

amanda22

Diegene die zeggen dat deze film niet eng is zijn gek, ik vond hem freaky! Veel schrikmomenen. Jammer van het einde, dat valt me vies tegen!

avatar van Faits

Faits

Ik ben net terug van Mirrors.

Jeetje, ik zat op de punt van mijn stoel. Zo spannend vond ik het.
Het stukje dat ze Anna lieten zien in haar ''kamertje'' vond ik best freaky.

Het eind vond ik erg verassend en goed bedacht.
En een goed acteerwerk

avatar van smeuye112

smeuye112

Mooie en ook enge film. Wat me wel opvalt is dat in de film je voortdurend spiegels tegenkomt ter grote wat ik nog nooit heb gezien.

avatar van lighthammer

lighthammer

lekker griezelen en schrikken. Heb me er goed mee vermaakt en Sutherland levert een goede acteerprestatie. Verhaallijn is wel matig.

avatar van jorkie

jorkie

erg vette film die spannend blijft! verhaallijn vind ik niks matigs aan!

avatar van Livefree70

Livefree70

Goeie thriller met leuke special effects, enigszins voorspelbaar maar heel goed te pruimen!

avatar van james_cameron

Nogal doorsnee horrorfilm, degelijk gemaakt met uitstekende bloederige special effects, maar inhoudelijk dun en voorspelbaar. Het cliché verhaaltje is weinig verrassend en teleurstellend schematisch uitgewerkt. Soms is de film ook aan de saaie kant. Hier en daar best eng en vakkundig geregisseerd door Aja, maar nergens weet de film de middelmaat te ontstijgen.

avatar van SSS

SSS

Vreemd dat je iemand een volledig uitgebrand gebouw laat bewaken, alsof je een uitgebrandde auto ook gewoon op marktplaats zet. Maar goed, het begin is niet zo heel veel aan al met al wel een aardige film.

avatar van Sutherland

Sutherland

Prima horrorfilmpje. Je blijft nog wel met een aantal vragen rondlopen, maar dat heeft elke film wel eens. Ik vond vooral het begin erg spannend, naar het einde toe ebte het helaas wat weg en werd de film minder. Het einde, de laatste paar minuten, waren erg goed!

avatar van 2Beren

2Beren

In 1 woord (nu, 2 dan..) "GEWELDIGE FILM"...

avatar van mirella7

mirella7

heel goede horror, er zit een spannend verhaal achter, heel belangrijk. Niet zoals bij Ruïns, waar helemaal niet wordt gelaten zien waarom alles gebeurd en hoe het zo gekomen is. Alleen het einde is iets minder, beetje eenzaam.

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

Redelijk spannende film, maar het einde vond ik wat vreemd!.

avatar van Chloe Moretz

Chloe Moretz

Slechte film! het verhaal klopt gewoon niet. Er zitten niet echt schrik of angst momenten in, en hij is helemaal niet spannend en ook niet eng. Het enige wat ik wel eng vond was de bad kuip scene dat was nog enigzins vermakelijk verder ben ik een paar keer geschrokken.

matig tot redelijke film (vond ik)

The Eye remake is veeeel beter

avatar van De Vries

De Vries

Ik vond hem goed opgebouwd redelijke schrik momenten goed geluid..... en toen was het een vier tot aan de laatste 15 min. wat een super slecht eind...volgens mij was gewoon het geld op.... of staakte de schrijver. De laatste 2 a 3 min. daarin tegen was wel weer aardig maar erg voorspelbaar.

Wel een aanrader maar zet hem gewoon een kwartier voor het einde uit.

avatar van --Nancy

--Nancy

Chloe Moretz schreef:

. Er zitten niet echt schrik of angst momenten in, verder ben ik een paar keer geschrokken..

Dat klopt ook niet helemaal he..

Ik vond het een goede spannende schrikfilm!

Maar zou het zelf niet willen hebben.

avatar van Oosie

Oosie

Faits schreef:
Ik ben net terug van Mirrors.

Jeetje, ik zat op de punt van mijn stoel. Zo spannend vond ik het.
Het stukje dat ze Anna lieten zien in haar ''kamertje'' vond ik best freaky.

Het eind vond ik erg verassend en goed bedacht.
En een goed acteerwerk

EINDELIJK IEMAND DIE T EINDE SNAPT , van mij krijgt ie 4,5**** en( aan t einde gaat hij de spiegel in ) beste horror die ik de laatste jaren hebt gezien !!!

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Leuke horrorfilm, een van de beste van de afgelopen paar jaar. Uitgangspunt spiegels is leuk en biedt plaats aan veel creatieve, originele filmscenes die soms echt spannend zijn. Het hoofdpersonage is helaas wat minder boeiend omdat die slecht is geschreven (gescheiden man, ex-politieagent die nu dronken is, het is allemaal al vaker gedaan), maar Sutherland zelf doet het prima.

Het einde is jammer genoeg niet zo enorm schokkend, maar toch leuk gevonden.

avatar van MrMitch

MrMitch

Ja.. dit is wat ik noem, een geslaagde horror/thriller film.

Heb me vermaakt, en zat op het puntje van me stoel.

avatar van Roland1991

Roland1991

Ik vond het een zeer leuke film! Het eerste kwartier was wat saai, maar daarna blijft het tot het einde spannend...

Ik had niet verwacht dat het einde zo zou aflopen, maar toch echt een goed einde!

avatar van s0njaa

s0njaa

ik had hoge verwachtingen maar die zijn helaas niet waargemaakt

avatar van Leviathan

Leviathan

Net gekeken.. wel aardige film, maar hij moet wel een beetje op gang komen vind ik beetje slaapverwekkend t begin..

Verhaal is niet echt helemaal duidelijk en het einde slaat echt nergens op, maargoed je moet ook niet teveel verwachten meer tegenwoordig van ''horrors''