Genre: Horror / Thriller
Speelduur: 110 minuten / 112 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Alexandre Aja
Met onder meer: Kiefer Sutherland, Amy Smart en Paula Patton
Releasedatum: 18 september 2008
Plot Mirrors
"There is evil...On the other side."
Ben Carson (Kiefer Sutherland) is een bewaker in een winkelcentrum. Op een avond ontdekt Ben iets vreemds aan een spiegel in een winkel en hij komt er al snel achter dat het iets kwaads is. Ben wordt nieuwsgierig en probeert de oorsprong van dit kwaad te ontdekken. Hij komt erachter dat dit kwaad in de spiegels moordzuchtige weerspiegelingen zijn die uit zijn op wraak, maar waarom? En hoe?
Ben Carson
Lorenzo Sapelli
Dr. Morris
judgepaddy
Grappig filmpje.
Teveel "schrik momenten", net zoals iemand die naast je zit en heel de tijd BOE! roept. Gaat vervelen.
voomzap
matig filmpje. zitten veel tegenstrijdigheden in, iets wat de ene keer wel en de andere keer onder dezelfde omstandigheden ineens niet kan. De zus van Ben wordt vermooord door haar spiegelbeeld die zichzelf van kant maakt, terwijl andere keren het spiegelbeeld hetzelfde zou kunnen doen, maar ineens faalt door het op een ingewikkeldere manier te proberen. - Klopt dus niks van... maar goed, best leuk eens te zien met je verstand op nul.
cnad
Ik vond dit een goede film.
Goed verhaal, kan me niet iets herinneren, dat een beetje te vergelijken is met deze film, alleen snap ik het einde niet egt....
er zou een deel 2 moeten komen denk ik ? dat die weer terug wil ?
maarjah al met al geef ik hem tog 3 sterren.
modinator
Alhoewel je met de begin scene denk te maken heb met een slasher,wordt het verder niet echt bloederig.Voorspellend is het waneer hij telkens richting spiegel gaat,dan weet je niet alleen door de muziek wat je te wachten staat.Ik zelf had van Sutherland wel een sterkere film verwacht na de 24-serie...Dus 3.5
Oosie
weet iemand war voor auto het is waar Ben in rijdt..?
Is een DODGE CHARGER !!!! DIKKE BAK
Anouk.
Ik kijk vrij veel horror, maar meestal met een vriendin op de bank en dan naar een klein tvtje kijken en een lichtje aan... Maar als je dan in de bios zit, dan is het toch wel veel enger.
Vandaar dat ik het met de spanning wel goed vind zitten in deze film, al was het misschien wel iets minder geweest al had ik hem thuis bekeken. Ik vind het op zich vreemd dat een afgebrand warenhuis bewaakt moet worden, maar de sfeer die daar hing vond ik wel heel erg eng. Kwam door de paspoppen en natuurlijk door de spiegels. Vanaf het moment dat de demonen in Anna Esseker zaten vond ik het minder eng. Voor mij is de confrontatie zelf vaak minder eng dan dat je steeds maar een klein stukje te zien krijgt. Het verhaal zelf was niet heel sterk, het einde ook niet maar omdat ik hem wel degelijk eng vond, er een paar hele goeie scènes in zaten (zoals het spiegelbeeld van Ben's zus die haar eigen onderkaak eraf scheurt) en het feit dat ik nu nog steeds bang ben dat ik voorbij een spiegel loop en mijn spiegelbeeld daar blijft staan, 3.5 sterren.
Rude
Al is horror mijn favoriete genre, heeft deze film mij niet kunnen boeien. Van begin tot eind wist ik eigenlijk al wat er zou gebeuren, en hoe het ongeveer af zou lopen.
Verhaallijn deed mij op de een of andere manier veel denken aan White noise.
Slechte film. Enigste pluspunt is het camerawerk en de filmmuziek.
2* voor de moeite.
MKE
Mirrors is een tegekke film.
Er zitten een paar goeie schrik momentenin.
Ik ben erg positief over deze film.
het verhaal is mooi.
-13-
Ik vond dit een goede film.
er zou een deel 2 moeten komen denk ik ? dat die weer terug wil ?
dit vage vermoeden had ik ook gelijk...
Ant
Net gekeken in de bios. Vond het een goede horror. Zelfs een van de betere horror van 2008. Al had ik Keifer Sutherland in een andere titel verwacht na 24 dan deze. Wel weer goed gespeeld. Effecten waren zeer goed, camera was vet (vooral in de actie scene) en geluid knalde er ook af en toe lekker uit. Schrik momenten waren trouwens aanwezig, maar ik schrok niet op een of andere manier. Je zag ze net iets te goed aankomen. Al met al wel de moeite als je van horror houdt.
Ik vond dit een goede film.
Goed verhaal, kan me niet iets herinneren, dat een beetje te vergelijken is met deze film..
Beetje te vergelijken met Darkness Falls. Maar dan niet in het donker maar met spiegels.
... knip knip...
Ik ben het grotendeels met je eens, maar ik zou toch wel hier en daar wat spoiler tagjes plaatsen, zodat de mensen die hem nog niet hebben gezien niet te veel te weten komen (en wat meer verrast zullen zijn door de meest ranzige scène van de film
voskat
Een zeer vermakelijke film met een verschrikkelijk badkamer moment.'Ik stond echt met open mond te kijken' haha
Hehehe.
Wel amusant hoe er een vrij grote groep white trasherige sjonnies en anita's in de zaal zaten die gedurende de film redelijk hardop zaten te "fluisteren" en te ginnegappen.
Na die scène waren ze tot het einde van de film doodstil.
Bitbyter
Horor is natuurlijk fantasie maar dit sloeg werkelijk alles. Matig verhaal en nog eens slecht uitgewerkt ook.
voskat
Hoezo sloeg dit alles, Bitbyter? Zo extreem was dit hele spiegel-gegeven nou ook weer niet..
Noodless
Degelijke horrorfilm met een sublieme scène ( Ben's zus in bad ).
Het verhaal heeft toch nog een originele insteek als je de film vergelijkt met al die horrorfilms die op ons afkomen.
Ik vond wel het laatste gedeelte met die non zwakker en minder spannend. Ook het einde is wat onduidelijk. Toch veel sfeer en tja die eerder genoemde scène ...misschien het horrormoment van het jaar ( wat ik dan gezien heb ). 7/10
TimoGoedhart
Degelijke horrorfilm met een sublieme scène ( Ben's zus in bad ).
Ben ik het volkomen mee eens. Deze film heeft een heel leuk uitgewerkt verhaal dat verder gaat als ''halve films'', zoals bijv. Stir of Echoes. En die desbetreffende scene is inderdaad even heel ziek.
Goeie film, goeie acteurs en mooie effects. Dikke 3.5
Miss Sway
Verhaallijn deed mij op de een of andere manier veel denken aan White noise.
Slechte film. Enige pluspunt is het camerawerk en de filmmuziek.
2* voor de moeite.
Hier sluit ik me helemaal bij aan.
TdW
Hoewel je van het verhaal niet teveel moet verwachten heb ik me prima vermaakt met deze film.
djanick
oke daar gaat die dan.. ik vind de film niet goed en ook niet slecht. er zit voor mijn doen gewoon geen verhaal in en ik zit nog steeds met vragen die ik beantwoord wil hebben
- de man in het begin. waarom werd hij eerst wel gespaard door de spiegel?
- de andere bewaker, waarom is hem nooit iets overkomen en kon hij het vak zo lang uitoefenen
- de spiegels faalen wel heel erg in andermans huis? 4 moordpogingen, 1 gelukt
- het einde, waarom komt hij in een spiegel vast te zitten??
het gedeelte met esseker deed me trouwens op een verschrikkelijke rip off van the excorcist lijken en zo zag ik wel meerdere dingen die me aan andere films deed denken..
veel mensen hebben gezegd dat het een topfilm was/is maar ik vind het eerder een flut film. ik ben 1 keer geschrokken.. door een DUIF!
helaas. ik geef de film een 2
mares94
zeker goede film.
hoewel het niet de engste film was,was het toch wel leuk om er na te kijken.
White Trash
Gister in de bios gezien heb me niet verveeld redelijk goeie film. Vind de score hier vrij hoog had ik niet verwacht.. Creepy sfeertje in dat warenhuis, vond wel dat de spanning vrij snel kwam al bij zn eerste ronde die hij liep zag hij verbrande mensen enz.. Op een gegeven moment kon je de 'schrik' scenes duidelijk aanzien komen. zaten wel enkele cliches in maar ook overtuigende scenes. Einde idd wat vaag hoezo zat hij in een spiegel opeens idd?
daevilmikie
- de man in het begin. waarom werd hij eerst wel gespaard door de spiegel?
- de spiegels faalen wel heel erg in andermans huis? 4 moordpogingen, 1 gelukt
- het einde, waarom komt hij in een spiegel vast te zitten??
helaas. ik geef de film een 2
Nou hier enkele antwoorden:
- Hij moest esseker zoeken daarom werd hij in 1e instantie gespaard.
- In dat warenhuis gebeurden die freaky dingen alleen s'nachts (let op alleen in dat warenhuis)
- tsjah blijft een usa movie hé!
- dat gedeelte is ook mij niet duidelijk!
djanick
Nou hier enkele antwoorden:
- Hij moest esseker zoeken daarom werd hij in 1e instantie gespaard.
- tsjah blijft een usa movie hé!
- dat gedeelte is ook mij niet duidelijk!
bedankt voor de uitleg!
BlueSword
spannende horror! helaas niet in de bios gezien want leek me dan wel stukken beter, gezien dat veel mensen erg schrokken, maar keek de film ook overdag. xD maargoed, was zo een beetje overal wel spannend, behalve op eind toen werd het allemaal wel wat standaard en erg geniaal. not.. en 1 doodscene was echt om niet te vergeten!
joyce100
Wil graag kijken naar een goede Horror , deze film was zeker goed tekijken, goede spanning niet overdreven, alleen het einde vindt ik heel jammer , maar zeker een aanrader.

Mirrors 2
2010