Genre: Thriller / Mystery
Speelduur: 138 minuten / 146 minuten (extended cut)
Alternatieve titel: Het Bernini Mysterie
Bekijk via Videoland
Bekijk via HBO Max
Zondag om 20:00 uur op NET 5
Plot Angels & Demons
"The holiest event of our time. Perfect for their return."
Symboloog Robert Langdon wordt na de dood van de Paus door het Vaticaan ontboden omdat de Illuminati, een doodgewaande, mysterieuze sekte, ergens in Rome een bom heeft geplaatst. Ze willen het conclaaf verstoren en hebben de vier preferiti, de kardinalen die kans maken om tot paus te worden verkozen, gegijzeld. Elk uur zal één van hen sterven. Samen met Vittoria Vetra, de collega van een vermoorde wetenschapper, volgt Langdon een eeuwenoud spoor dwars door Rome om de daders te pakken...
Robert Langdon
mcdaktari
nou 0,5 is wel heel weinig , zo slecht is ie nou toch ook weer niet
deTuinman
@ jeroen
het is was ook geen streven om het boek excact op het doek te krijgen, een echte filmregisseur geeft natuurlijk minstens z'n eigen draai eraan
je kent het cijfer toe om externe factoren, echt te simpel voor woorden
ga jij de boeken ook lezen van films die je wel een hoog cijfer hebt gegeven?
Karl van H.
@ j3ro3n: Dit gaat echt helemaal nergens over. Had je al die details in de film willen stoppen, dan had dat vehikel zeker vijf uur geduurd, en je kunt je toch zeker wel voorstellen dat 'n film van vijf uur ook behoorlijk in moet boeten aan spanning.
En om nou te zeggen dat het zo'n bezwaar is dat de moordenaar moderne kleding draagt...
j3r03n
@iedereen:
Dit is gewoon mijn mening over deze film. Ik val ook niemand aan die er een 5 aan geeft. Ik heb een 0,5 gegeven omdat mijn verwachtingen over deze film erg hoog waren. Als dat dan achteraf tegen valt geef ik ook geen hoog cijfer aan deze film.
Maar hier wordt iedereen die een laag cijfer geeft 'aangevallen' omdat hij of zij een laag cijfer aan een film geeft waaraan de meeste een hoog(er) cijfer geven.
Ik blijf bij een 0,5.
Trouwens nog een belangrijk detail waarvan is afgeweken:In het boek sterven alle 4 de kardinalen. Hier wordt de laatste geredt.
Karl van H.
Niemand valt je aan; je mag gerust je mening hebben over deze film. Ik zelf vond je argumenten alleen niet bijster overtuigend, maar als deze genoeg zijn voor jou om een 0,5* uit te delen, ga dan gerust je gang.
Weer vakwerk van Howard; hij blijft wat mij betreft één van de beste regisseurs binnen Hollywood. De film is (uiteraard) wat uitleggerig in het begin, maar al snel wordt het verhaal spannend en vlot uitgewerkt. Minder mysterieus dan The Da Vinci Code, maar daar staat wel een meer onderhoudend plot met flink wat aktie tegenover. Het camerawerk is magistraal- alles ziet er tot in de puntjes verzorgd uit. Hanks zit ditmaal wat beter in zijn rol. Er mag hier en daar zelfs wat gelachen worden. De rest van de cast is ook uitstekend. Voornaamste verbetering ten opzichte van het boek is het einde, dat hier heel wat beter werkt.
Melvin Udall
Een stuk anders dan The Da Vinci Code, veel meer actie maar een stuk minder mysterieus. Door middel van een aantal kleine zinsnedes wordt op subtiele wijze aangegeven dat Angels and Demons inderdaad na The Da Vinci Code speelt terwijl de boeken van Brown in omgekeerde volgorde uitkwamen. Het einde van de film is misschien wel beter geslaagd dan in het boek. Rome wordt prachtig geetaleerd en zal ongetwijfeld net als in Parijs een schare fans op bezoek hebben gehad.
AHWA
Minder dan The Da Vinci Code, ze hebben de nadruk te veel op de actie gelegd en te weinig op het speurwerk en de interessante theorieen zoals je die wel in The Da Vinci Code had. Het stuk met McKellen vind ik schitterend daarin, maar hier hadden ze te snel gevonden waar ze moesten zijn.
Toch is de film boeiend gedurende de speelduur van twee uur omdat het tempo gewoon niet inzakt. Het einde is helaas wat voorspelbaar.
Krappe 3.5*
Martinator
ik vond de da vinci code al best een goeie film maar ik vond deze in alles net een tikkeltje beter daarom geef ik deze een half sterretje meer,
wat ik wel minder vond was het einde, die zoals hierboven ook al vermeld staat inderdaad wat voorspelbaar is.
ik heb de boeken nooit gelezen dus ik kan ze alleen maar als films beoordelen en daarin vond ik zowel da vinci code als angels & demons zeer geslaag.
Parisa
Langdon voor een beeld of teken of iets dergelijks staat en dan een Latijnse/christelijke term of begrip noemt die daarop moet slaan.
En dat de vrouw of agent of zo die naast hem staat het dan gaat vertalen of uitleggen wat die term betekent..
Zo dat het voor het publiek ook interessant of duidelijk is.
Je hoopt dat Langdon op zo'n moment zegt: 'ja, dat weet ik ook wel muts'.
Dat dacht ik ook, ja.
deTuinman
@iedereen:
je bent gewoon niet kritisch, tja dat komt gewoon ongeloofwaardig over als je er zoveel moeite voor doet
mike2006
Aardig filmpje waarin het beginstuk lang duurt en het daarna in een treinvaart afgewerkt wordt. Haalt het niet bij de DaVinci code en ook ik had er misschien iets teveel van verwacht. Wie geen verwachtingen heeft krijgt gewoon een goede degelijke actie-avonturenfilm te zien.
RickZ
Soort The Da Vinci Code, nu puzzels oplossen in Vaticaanstad. Vlotte onlogische actie.
Rodger
Goede film, niet meer en niet minder.. leuk om een keer gezien te hebben,.. en daar houdt het ook mee op,...
coldheaven
Verder kijkt Hanks weer 2,5 uur alsof hij diep aan het nadenken is, en roept dan weer iets als 'Hij is in gevaar', waardoor de hele meute weer naar de andere kant van de stad sprint
Dat was inderdaad hilarisch
Connor Macleod
Tja, niet alles was even geloofwaardig, aan de andere kant waren er weinig historisch onjuiste feiten.
Maar die wending aan het einde was erg verrassend en de scenes op het Sint Pieter plein spectaculair. Ik heb me prima vermaakt, ook al is het geen film die dagen door je hoofd blijft spoken.
Daarom een 3
AmazingPP
Laat ik jullie ten eerste vertellen dat ik het boek van Dan Brown niet gelezen heb, want ik vond De DaVinci Code niet echt een goed boek. Ik heb vaak gehoord dat dit boek (Bernini) beter is dan eerst genoemde boek, maar ik kan me er toch niet tot zetten, om het te lezen. Maar goed; dit is de film. Ik vond dit echt wel een goede film. Hij is prima in elkaar gezet, met vlotte, actie-volle scenes. Ook is de film in korte beeldfragmenten gesneden, wat me ook wel beviel. Dat houdt de actie nog meer levendig. Hanks zet gewoon een goede rol neer in dit (wederom) kat -en muis spelletje. Eigenlijk steelt niemand de film, maar is de film in het geheel goed te pruimen. Prima werk van Howard en daarom gewoon 4 * !!
robinb
zeer matig in vergelijking met de da vinci code, ik had er echt veel meer van verwacht.
De eerste 5 minuten zijn veelbelovend, en ook het laatste half uur is goed, maar alles daartussenin is ronduit saai, rommelig en te moeilijk.
Er word enorm veel met moeilijke woorden en termen gesmeten en voordat je erachter bent wat het eerste woord betekent zijn er al weer 16 nieuwe voorbij gekomen die ik als leek (ik heb echt totaal geen band, kennis en gevoel met de paus en alles daaromheen) gewoonweg niet 123 kan begrijpen.
Dat moeilijke gedoe zorgt ervoor dat de hele spanning wegvalt en ik als kijker totaal niet in de film kon komen. Kortom, ik was drukker met het lezen van de ondertiteling dan met het volgen van de film.
Het verhaal op zich is best origineel, maar zoals gezegd enorm omslachtig en saai uitgelegd.
Daarnaast ligt het er vanaf het begin af aan al zo dik bovenop wie de dader wel en niet is dat het sensatie gevoel nooit aanwezig is.
Het vorige deel was een stuk luchtiger en veel mysterieuzer, wat mij persoonlijk veel meer aanspreekt.
Al met al een zeer teleurstellende film die ik echt maar 2.5 ster kan geven, en dan ben ik nog mild
Skrean
Kun je deze film goed zonder ondertitels kijken als je wel goed engels kunt?
Karl van H.
Kun je deze film goed zonder ondertitels kijken als je wel goed engels kunt?
Ja, maar dan moet je niet doof zijn.
Angrod_Pallanén
Sterke thriller.
Hoewel 'Angels & Demons' nergens het idee van 'National Treasure' voor volwassenen ontstijgt is het een aangename race tegen de klok met prachtige beelden en een goed verhaal.
De ontknoping is simpel en al goed te zien in de verte, desondanks zit het goed in elkaar, maakt het niet uit dat Langdon vervangen had kunnen worden met een 12-jarige leek en er zou hetzelde resultaat uit komen en richt de film te veel op spanning om een echt goed moreel vraagstuk neer te kunnen zetten.
'Angels & Demons' is gewoon goed vermaak, met adembenemende shots van het St. Pietersplein en een mooie climax. McGregor is erg goed en de wendingen zijn aangenaam, vooral wat betreft de machtsverhoudingen binnen de kerk.
Ondanks dat ik gehoopt had om Transformers te zien, ben ik niet teleurgesteld dat ik bij A&D terecht kwam.
3.5
Karl van H.
Was je zomaar een willekeurige zaal binnengelopen?
voomzap
Vraagje
Moet je de Da Vinci Code eigenlijk gezien hebben voordat je deze gaat bekijken?
mcdaktari
nee dat vind ik van niet, het is niet zo dat dit een vervolg deel is van de Davinci code. Het is dus niet nodig om eerst Dv C te kijken
Angrod_Pallanén
Was je zomaar een willekeurige zaal binnengelopen?
Nee
Ik ging met vrienden en ik wou naar Transformers, maar zij niet en aangezien we de andere films al hadden gezien eindigde we bij A&D (als jongste in de zaal).
Embie
Leuk gemaakt, maar vond het boek spannender. toch 3,0 waard
Dat is vaak zo, want als je alle stukken in een film stopt is hij 5 uur lang.. Daar zit niet iedereen op te wachten (Ik zou het niet erg vinden hoor)
10-StepKill
Ik heb de Brown-boeken niet gelezen, maar de films wel gezien
Vond deze minder dan The Davinci Code, zat meer een verhaal in.
Bij deze film waren er teveel stukken, waarbij ik een gevoel had dat ik iets van het verhaal miste, en dat moet niet kunnen bij een film, ook al is het gebasseerd op een boek.
De spanning was echter zeker aanwezig en het voelde als een ware rollercoaster-ride ná de eerste 15 minuten
3 sterren (mede omdat het kapsel van Tom Hanks wat beter is

Inferno
2016

The Da Vinci Code
2006

Blockbuster 'The Da Vinci Code' en zijn vervolgen verschijnen binnenkort op Netflix

De tien best beoordeelde films van de jarige Tom Hanks (66)

HBO Max voegt op 1 juni onder andere deze vijf topfilms toe aan het aanbod

Foo Fighters: Back and Forth
Documentaire / Muziek, 2011

The Terminal
Komedie / Drama, 2004
rome italiëvatican (holy see)gebaseerd op boeksymbolismilluminatiquantum mechanics prequelanti matter samenzweringinvestigatorcatholicismcern