• 9.378.448 stemmen

Angels & Demons (2009)

Thriller / Mystery | 138 minuten / 146 minuten (extended cut)

Genre: Thriller / Mystery

Speelduur: 138 minuten / 146 minuten (extended cut)

Alternatieve titel: Het Bernini Mysterie

Geregisseerd door: Ron Howard

Met onder meer: Tom Hanks, Ewan McGregor en Ayelet Zurer

Gesproken taal: Engels, Italiaans, Latijn, Frans, Duits en Mandarijn

Releasedatum: 13 mei 2009

Plot Angels & Demons

"The holiest event of our time. Perfect for their return."

Symboloog Robert Langdon wordt na de dood van de Paus door het Vaticaan ontboden omdat de Illuminati, een doodgewaande, mysterieuze sekte, ergens in Rome een bom heeft geplaatst. Ze willen het conclaaf verstoren en hebben de vier preferiti, de kardinalen die kans maken om tot paus te worden verkozen, gegijzeld. Elk uur zal één van hen sterven. Samen met Vittoria Vetra, de collega van een vermoorde wetenschapper, volgt Langdon een eeuwenoud spoor dwars door Rome om de daders te pakken...

Robert Langdon

Claudio Vincenzi

Father Simeon

avatar van Skrean

Skrean

Dit was een heerlijk filmpje van begin tot einde, heerlijk camerawerk, heerlijke muziek, leuk verhaal alhoewel minder mysterieus al DV c.

Zaten verder leuk geanimeerde stukken in over de deeltjesversneller wat ik best wel cool vond.

avatar van kryptex

kryptex

Een stuk leuker om te volgen dan de Da Vinci Code.
De film wijkt op sommige punten drastisch af van het boek, maar persoonlijk vind ik het meerendeel van de keuzes die de scenarioschrijvers hier maken goed. Zo bijvoorbeeld de romance die ontbreekt in de film(ik wist het zelf niet meer dat die in het boek stak, maar heb het hier ergens gelezen), wat voorkomt dat het allemaal melig gaat worden

avatar van mcdaktari

mcdaktari

toch leuk om te lezen hoe verschilend de meningen zijn, sommige vinden A&D beter dan Davinci Code en anders om. Ik persoonlijk vond het verhaal van Davinci code beter maar qua spaning vond ik angels & demons weer beter

avatar van pardalis

pardalis

Deze film vind ik persoonlijk ook veel beter dan de Da Vinci. Het gaat stukken sneller vooruit. De mysteries vind ik dan weer te eenvoudig. Er kon wel wat meer dieper gegaan zijn hierin. Ik weet niet hoe het boek in mekaar zit, maar als dit ook zo is, zou ik ook daarin ontgoocheld zijn. Het effect in de lucht (noem het zo om de toekomstige kijkers niets te vertellen) vond ik heel tof weergegeven. Veel wijzer over heel dit kerkelijk gedoe ben ik niet geworden. Ik vrees dat ik ook hier de documentaires over angels and demons eens onder loep zal moeten nemen. Heb het trouwens al gekocht

Een verdienstelijke 3,5 sterren

avatar van Svenster

Svenster

Boeiende en spannende film van het begin tot het eind. 4*

avatar van VeendamManiacs

VeendamManiacs

Ik ga hem nu kijken, The Da Vinci Code is nu nog een van mijn lievelings films, ben benieuwd of dat na het kijken van de film nog zo is... Ik zet straks wel even neer hoe hij was!

avatar van Oosie

Oosie

Ik heb cker genoten , spannend en cker boeiend tot het einde , en krijgt 3,5*** van mij.

avatar van rogernan

rogernan

j3r03n schreef:
Naar mijn mening is dit geen verfilming van het boek van Dan Brown.
De film viel me dan ook erg tegen.De hoofdlijn kopt wel met het boek maar alle details zijn anders of weg gelaten. Het boek was erg spannend en ik had dus hoge verwachtingen van de film. Mensen die het boek niet hebben gelezen zouden deze film een hoger punt kunnen geven maar voor mij niet meer dan een 0,5.

Zo komt de directeur van het CERN helemaal niet in de film voor terwijl die wel in het book voorkomt. En het is niet Vitoria die het lijk van haar vader ontdekt maar de directeur van CERN.
Verder komen de journalisten van de BBC helemaal niet in de film voor.
In het boek werkt het hoofd van de zwitserse garde, Olivetti, niet met Robert en Vitoria mee. Eerder tegen.
De assasin is in het boek zwart en niet gekleed in moderne kleding en pleegt wel degelijk meerdere moordaanslagen op zowel Robert als Vitoria. Robert weet elke keer weer aan deze assasin te ontsnappen.
Het slot van de film, de scene met de helicopter, wordt in het boek ook anders beschreven. Robert gaat nl mee in de heli en weet door een wonder ook te overleven. De camerlengo ontsnapt trouwens ongezien met een zwarte parachute dit wordt dan ook helemaal niet opgemekrt door het publiek.
En tot slot, en zeker niet onbelangrijk, bloeit er in het boek een heftige romance tussen Robert en Vitoria.

Al deze details zijn de film weg gelaten of gewoon helemaal veranderdt. In de film zat helemaal geen spanning en mistery, wat in het boek wel zo was. Dit maakt dat ik deze film zo'n laag punt geef.

Kunnen je niet beter naar bookmeter gaan ipv moviemeter? Ik vraag me wel eens af of sommige mensen hier zich nog wel vermaken als ze naar een film kijken?
Ik respecteer de zogenaamde kenners onder ons, maar als je deze film 0,5 geeft en 10.000 BC een 4, dan hoor jij in ieder geval niet bij die groep kenners.

Skrean schreef:

Kun je deze film goed zonder ondertitels kijken als je wel goed engels kunt?

Als je engels kunt zoals de gewone nederlander of vlaming zou ik je toch aanraden om eerst naar John Rambo te kijken. Ook al is het de chinese versie.

H1DD3 schreef:

Als je spanning zoekt kan je beter horror films gaan kijken.

Nee ! Horrorfilms zijn niet altijd bedoeld om spannend te zijn. Er staat thriller en dan is het bedoeld om echt spannend te zien en dat had ik niet of te weinig.

JDSsmetje

Het is precies alsof alle boekliefhebbers een exact verfilmd kopietje willen hebben

avatar van daantje81

daantje81

Vond hem super heb er met veel spanning naar zitten kijken.

Vond het een betere film als de davinci code.

Heb me geen moment verveeld.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Een zeer goed vervolg op the da vinci code.

Moet wel zeggen dat er net iets te veel 'toevalligheden' in voorkwamen, maar hij kijkt lekker weg.

Ook de twist zag ik niet echt aankomen.

Het sterke van deze film vond ik ook dat hij meteen begon zonder een inleiding van een half uur.

Heb genoten. 4*

avatar van Smaling

Smaling

Normaal ben ik niet zo van de boeken, maar meer van de films. Nadeel van boeken (vind ik) dat op sommige dingen te uitgebreidt wordt ingegaan, terwijl in de films altijd wel een aardig tempo zit. Bij Angels & Demons is het eigenlijk net omgedraaid. Ik vind de film absoluut niet onaardig, zeker het kijken wel waard. Maar vind eigenlijk dat het tempo net iets te hoog ligt in de film, ze hadden op sommige locatie waar ze op onderzoek gaan best wat langer stil kunnen staan en meer het boek konden proberen te verfilmen.

avatar van joel2305

joel2305

een heel goed verhaal dat van het begin tot het eind spannend is.

al vond ik het boek toch net een stukje beter

avatar van huVILEub

huVILEub

Weer een heel mooi verhaal. Eigenlijk de hele tijd spannend. Goed geacteerd. Camerawerk was goed, gaf soms geweldige shots.

Het verhaal wordt nog leuker als je zelf in Rome/Vaticaanstad bent geweest, en er natuurlijk iets over weet. Het verhaal was niet zo moeilijk als 'The DaVinci Code,' hoewel hij op het einde een onverwachte wending neemt ezodat de film toch nog iets meer breinwerk van je vergt.

(ik heb het boek niet gelezen)

avatar van tal1b

tal1b

wel aardig, maar teveel van die raadseltjes, wat op een gegeven moment irritant werd. die parashut sprong was ook nét overdreven.

Davinci code was beter vond ik-

avatar van film88888

film88888

Knap opgebouwde thriller.

Een goede Tom Hanks, en een mindere Ewan McGregor, maar vooral knap gefilmt.

En de special effects (zeker in het begin) waren heel knap.

3,5

avatar van Magister

Magister

Een aardige film. Geen hoogstaand plot, niet echt diepgang.

Da Vinci Code was een stuk beter. Waar het raadselachtige nog een beetje in zat.

Deze film kwamen de raadsels even te snel en makkelijk. Werden ook al snel en makkelijk opgelost. Alsof het een soort padvinder puzzeltocht was.

leuk vermaak, maar van mij had er meer diepgang in verwerkt mogen worden.

avatar van Martine de Vries

Martine de Vries

3 sterren voor mij.

Als je even over het feit heenkijkt dat alles wel heel snel gevonden en begrepen werd vind ik het verder een prima film.

Veel actie en natuurlijk de leuke wending, die ik toch wel een beetje aan zag komen maar leuk gedaan vond.

Ik vind hem leuker dan de da vinci code maar dat kan ook komen omdat toen mijn verwachtingen veel hoger lagen.

avatar van VeendamManiacs

VeendamManiacs

Net 1,5 minuut begonnen.

Eerste pluspuntje: Zelfde filmmuziek dan de Da Vinci Code, prachtig stuk!

Later op de avond meer!

avatar van Ker

Ker

Minder goed dan het eerste deel, maar nog altijd wel een goed verhaal en goed geacteerd natuurlijk, Tom Hanks blijft geweldig in elke film vind ik. Zoals al eerder gezegd is, wat frapant dat hij altijd zo snel de oplossingen vind voor de volgende stappen maja, zal in het boek vast wel weer beter uitgewerkt worden, in een film zou dat ook snel saai gevonden worden lijkt mij.

avatar van BigX

BigX

Net in de bios gezien en ben zeker niet teleurgesteld. Zit een redelijk tempo in de film ook al duurt hij dan bijna 2.5 uur en heb me eigenlijk geen moment verveeld. Verhaal is niet heel ingewikkeld dus ook goed te begrijpen voor mensen die het boek (nog) niet gelezen hebben zoals ik! Ik zag de finale plottwist dan ook niet aankomen wat vaak wel het geval is. Heb van de Da Vinci code zowel het boek gelezen als de film gezien en al met al vind ik Angels & Demons net wat beter!! Is er al een volgend boek van Dan Brown dat op het punt staat verfilmd te worden???

avatar van picesof69

picesof69

Net als bij de da vinci code geven de historische en wetenschappelijke zaken de film meerwaarde voor mij.

Ten opzichte van de da vinci code mistte ik echter het mystieke element.

Ik vind het tempo vd ontwikkelingen een commerciele en hippe keuze, maar in mijn visie een jammerlijke misser; het gaat ten koste van de geloofwaardigheid.

Op deze manier stijgt de film toch niet uit boven film als indiana jones e/o andere diverse actie-thrillers.

Samenvattend: een mooie en redelijke spannende actie-thriller, maar voor mij toch wat teleurstellend (na de Da Vinci Code)

avatar van helleke

helleke

De film zat goed in elkaar.

Moet zeker niet onderdoen voor de Da Vinci Code

Mooie locaties ook.

3,5 sterren.

avatar van De Meester

De Meester

Goede film die de snelheid erin houdt. Er wordt echter nauwelijks iets uitgelegd of toegelicht en dat had de film kunnen verbeteren. Nu is de actie snel en kijkt het geheel lekker weg, maar miste ik iets om het geheel compleet te maken.

avatar van Leo Van Steen

Leo Van Steen

Hmm...., wat moet ik hier nog aan toevoegen ?

Heel goede film. Ik heb beide boeken gelezen en ik moet zeggen dat alle twee de verfilmingen hiervan, De Davinci Code en Angels and Demons, perfect de verhaallijn volgen van het boek. Dat op zich is al een prestatie. Voeg daar nog een perfecte cast aan toe en hoog tempo met goede muziek en prachtige beelden, tjah, dan krijg je dus een hoge kwaliteitsfilm.

avatar van Big_bazznizz

Big_bazznizz

Een echte film gebaseerd op een verhaal, i.p.v. een verfilming van een boek. De keuzes die gemaakt zijn vind ik erg goed. Robert Langdon is veel minder de held dan in het boek en dat maakt het realistischer. Het is ook goed voor het verhaal dat er een kardinaal overleefd.

avatar van Boogie1963

Boogie1963

waardige opvolger van davinci code. goed verhaal, goede snleheid in de film. kom mij zeer boeien.

avatar van pve

pve

iemand die het boek gelezen heeft net als ik zal deze film niet bijster geweldig vinden

maar aangezien het verhaal over de film gaat laat ik het biek achterwege wanthet verschil is enorm

ja het boek was beter maar is dat niet altijd met een boekverfilming

de film is op de eerste plaatst stukken beter dan the da vinci code

het verhaal zit geraffineerd in elkaar en blijft boeien van het begin tot het einde

dit ook vanwege de geweldige shots in vaticaanstad

de verhalen achter de ontdekkingen worden deper uitgelicht in deze film wat het geheel al een stuk interessanter maakt

verder is het ook een thriller waar de clue door de ervaren filmkijker toch wel wordt achterhaald voor het einde van de film maar who cares als de aanloop ernaar toe maar interessant is en dat was het in deze een keer wel

waar da vinci code nogal het een en ander snel afhandelde door meteen door te gaan naar de volgende ontdekking werd er hier iets langer bij stilgestaan

briljante zet van ron howard die alles ook geweldig gefilmt heeft

hij is zijn touch dan ook niet verloren

tom hanks nja rasacteur pur sang zet ook weer een geweldige rol neer al vind ik deze rol niet echt voor m weggelegd als je de personage uit het boek voor de geest haalt

maar hij weet er een overtuigende man neer te zetten waar je naar luistert als ie iets zegt want een uitstraling heeft ie wel

al met al is de tijdsduur ook niet te lang want het gaat in zo'n tempo dat je niet in de gaten hebt dat het zo snel gaat

heb me goed vermaakt beter als met de da vinci code waar ik snakte naar het einde

maar deze mocht van mij nog wel een uurtje doorgaan al was het maar met shots van vaticaanstad want dat was ook een lust voor het oog

3,5