Knowing (2009)
Met onder meer: Nicolas Cage, Rose Byrne en Chandler Canterbury
Releasedatum: 9 april 2009
Bekijk via Videoland
Plot Knowing
"What happens when the numbers run out?"
In 1959 werd tijdens de oprichtingsceremonie van een basisschool een tijdscapsule begraven. Nu, vijftig jaar later, wordt hij geopend. Een professor, John Koestler (Nicolas Cage), ontdekt cryptische boodschappen die zich in de capsule bevinden en bovendien doet hij een angstaanjagende ontdekking: de boodschappen voorspellen met zeer grote precisie iedere grote ramp van de afgelopen 50 jaar. Een aantal voorspellingen die in het document staan moet nog plaatsvinden. John doet er vervolgens alles aan om de autoriteiten te waarschuwen, maar tevergeefs. John moet nu zelf alles op alles zetten om het dreigende gevaar af te wenden.
John Koestler
Miss Taylor (1959)
Miss Taylor (2009)
Mr_White
- 2067 berichten
Ik vraag me steeds af waarom de aliens zo veel moeite doen uitverkorenen over drie generaties met vage stemmen in het hoofd lastig te vallen om ze niks te laten doen met die voorspellingen. Op het moment dat de aarde vergaat ontvoeren ze gewoon de kinderen en vergaat de aarde. Punt. Niemand wordt gered en niemand wordt beloond voor het geloven van de aliens.
Voor mij gewoon een bewijs dat het einde er gewoon is opgeplakt om de makers van de film de kans te geven hun initieel cool idee van een aantal rampen over het scherm te laten flikkeren.
Volgens mij wordt het nogal dik benadrukt dat de uitverkorenen wel uit vrije wil mee moeten. Bovendien zijn de voorspellingen niet bedoeld om er iets mee te doen, ze zijn bedoeld om aan de hand van de vorige voorspellingen (alle rampen in de afgelopen 50 jaar) te bewijzen dat de laatste ramp (vernietiging van de aarde) wel degelijk staat te gebeuren. Want geloof jij zomaar elk vaag figuur op straat die verkondigt dat de wereld ten einde komt? Nee, en dus maken ze een lijst met de rampen als bewijs.
JDSsmetje
Hier wil ik heen,
dit gaat volgens mij weer een film worden waar je echt in mee wordt gezogen. Ik denk dat Cage hier wel goed zijn best doet. Dat moeilijk kijken heeft hij overigens altijd al gedaan in films en dat stoorde mij niet op zich. Het past wel bij hem
Dit wordt wordt wel een actieknaller
Kijke
Aan veel actie hoef je je echt niet te verwachten! Het is meer het genre Mysterie/Science-Fiction
DiStefanO
Wel erg voorspelbaar en wat een einde. Daar kun je niet mee aankomen, verschrikkelijk.
Afknapper
grovonion
@grovonion;
Voortbestemdheid is een van de belangrijkste thema's in de film. Ik denk dat de aliens al van tevoren wisten dat de Uitverkorenen goed terecht kwamen. Vandaar ook de rampen die precies beschreven waren, en bijvoorbeeld de dood van die moeder. Het was allemaal gepland door die aliens, eveneens het laten uitsterven van de wereld.
grovonion
gerwinmaster
hmm, maar eens downloaden. Als Nicolas Cage-fan moet ik deze maar eens gaan kijken. Veel positieve berichten! Erg mooie poster ook.
Mad
Ik heb hem gezien in de sneak preview, vond de film echt niks aan! Ben normaal wel een nicolas cage fan, maar dit vond ik echt niks!
latrat
Ik hou wel van een mysterieus apocalypsje, maar het einde verwrong de film in een genre dat me niet aanstaat: uitgekookte SF.
Nuja, de film had potentieel, maar de onrealistische emoties en reacties en de clou verdrinkt mijn score.
roc12345
een woord onvoorspelbaar
voor de rest vermaakt goeie special effects 2,5
verstand op nul en genieten maar
geen verhaal
maar wel knallen op de scherm
MNV2
Afknapper
ik vond het juist totaal onvoorspelbaar, ik had op het einde verwacht dat de Aarde op een of andere onnatuurlijke manier toch weer gespaard zou blijven van de totale vernietiging zoals in zo goed als alle Hollywoodfilms het geval is, het tegendeel bleek in de film waar te zijn, en daarbij: wie had er op begin van de film verwacht dat twee kinderen op het einde uitverkozen zouden worden door aliens om een nieuwe vruchtbare planeet te bevolken? De film nam de meest vreemde wendingen aan..
TP-Power
Het lijkt alsof ik dit soort film nog al eens gezien heb. Alleen ken ik de naam niet maar zo goed.
Persoonlijk vond ik de film een zware tegenvaller. Het script is verre van goed uitgewerkt! Kort samengevat kan ik maar twee dingen zeggen:
- Echte diepgang in de verhaallijn ontbreekt
- Het einde is een enorme afknapper
Deze film kreeg daarom een 1,5/5.. Misschien is de lage score ook te wijten aan het feit dat mijn verwachtingen zeer hoog lagen.
Uier
- 2006 berichten
Eindelijk weer een goede film met Cage, die overigens weer een erg typerende rol speelt. Het begin van de film is ijzersterk, met als onbetwiste hoogtepunt de vliegtuigcrash . Fenomenale one-shot scene! Een genot om in de bioscoop te mogen beleven.
Naarmate het einde vordert, wordt het een beetje afgerafeld, maar de laatste 15 minuten maken dan weer een hoop goed. Ook de muziek, alhoewel soms overheerst hard, is prima te noemen. Al met al een erg goede film die ik zeker nog een keer wil zien.
SandwichJ
Hmm, dit lijkt me een zeer interessante/spannende film. Binnenkort maar eens bekijken in de Cinema denk ik.
Daarbij spreekt vooral het sciene-fiction aspect me erg aan.
Ben benieuwd!
Cammiu
leuke spannende film
ook zitten er ook een aantal heel erg spannende stukken zoals als ze in dat huis van die moeder zitten, en die enge mannen naar de auto lopen.
Het einde vond ik eigenlijk een beetje onverwacht, ik had gedacht dat ze het wel zouden overleven door in een grot of iets dergelijks (zoals Deep Inpact) te schuilen. samen met heel veel mensen. eindelijk een film waar de aarde wél vergaat, nog geen film gezien waar dat gebeurde
voor mij 4.5, omdat ik het een goede spannende film vond
xzaz
Devoo
Vond het zeker wel een goede film. Waar ik Caleb echt beroerd vond acteren, deed Nicolas Cage wel zijn best. Alleen die geforceerde knieval op een bepaald moment vond ik echt te belachelijk voor woorden. Verder heb ik genoten van de film, en de fantastische visuals. Echt, de special effects waren fenomenaal!
Goed verhaal ook, die best goed is uitgewerkt. Het einde vind ik absoluut niet slecht, maar ook niet bepaald schitterend. Ik vind de film overwegend goed dus, en bekroon hem met een 7.5 op schaal van 10. Het voordeel van de afronding zorgt er dus voor dat het op een 4 neerkomt.
Gabe Walker
De film begint heel goed, er zit veel spanning in en de special effects zijn bijzonder goed! Nicolas Cage zet hier een hele realistische rol neer.
Maar wat een verschrikkelijk einde! Ik vraag me daarnaast af hoe ik het moet opvattenHeeft het allemaal met god te maken.. er zitten zoveel verwijzingen naar de bijbel in: Vier ruiters van de apocalyps (de vier fluistermannen), ark van noah (van elk soort gaan een man als een vrouw mee: de kids, die konijnen, die herten..... Plaatjes uit de bijbel, "Jezus is gonna save us" achtige slogans op muren gespoten....
Of is het gewoon een vage Alien film met een pretentieuze sublaag met bijbelse verwijzingen
ninoboy1
Zeer goede en spannende film, alleen spijtig van het einde!
Mr_White
- 2067 berichten
Dat is precies het vraagstuk van de film, bestaat er echt een God, engelen en al dat 'gedoe' of zijn het gewoon aliens en is onze Bijbel niets meer dan een getuigenrapport van alien-encounters?
Tag84
hoezo vooroordelen?
ze heeft de film toch gezien in de sneak preview....
Anyway ik heb de film nog niet gezien en als ik de poster zie spreekt het me wel aan, maar ik vind de meeste recencies niet echt positief....
Corneillsjuh
Weeral een mooie film met Nicolas Cage
Het enige nadeel aan de film vind ik het einde, daarmee bedoel ik de verschijning van het ''ruimteschip'' en de ruimtewezens
Maar voor deze rest vond ik het prachtige thriller.
dus voor deze film een 4 op 5
Corneillsjuh
Zeer goede en spannende film, alleen spijtig van het einde!
daarmee ga ik volledig me akkoord
Rinaldo17
Hallo, ik heb deze film al gezien en ik vond het echt een topper.
Goeie verhaallijn, goed gespeeld, vooral van door de kinderen, mooie tot hele mooie special effects en eindelijk weer eens een goede film met Nicolas Cage.
Daarom dus een 4.5
Mai*
Ik vond het een vrij leuke film. Spannend, en zeker niet zoals alle wereld vergaan films!!
Mooi en gaaf einde en dus zeker een aanrader!!!
Xen0n
Ik kijk erg uit naar deze, wat een geweldige trailer! Beetje numb3rs achtig? In ieder geval zo snel mogelijk zien, na al die (veelal) positieve berichten.
Achilles
ppffff, zo teleurgesteld in het einde (niet het einde einde
Zat er helemaal in en was echt aan het genieten..

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

One Last Thing...
Komedie / Drama, 2005

Limitless
Thriller / Mystery, 2011
cataclysmcodeend of the worldtime capsuleastrophysicist grieving widowerlexington massachusettswestford massachusettsprediction researchernumbersnewsknowing