Genre: Drama / Sport
Bekijk via Prime Video
Bekijk via Film1
Plot The Wrestler
"Love. Pain. Glory."
In de jaren 80 was Randy "The Ram" Robinson een beroemd professioneel worstelaar. Nu, twintig jaar later, moet hij het doen met een handjevol liefhebbers bij shows in gymzalen en buurthuizen. Hij geeft zich echter nog altijd voor de volle 100%, maar dat komt hem duur te staan; hij zal zijn leven ingrijpend moeten gaan veranderen...
- Trailer (YouTube)
Adam
The Ayatollah
Necro Butcher
buuzensniedr
Goeie film, soms een beetje saai, maar het vechten was wel aardig.
Goed einde!
yeyo
Maar terwijl Rocky in zijn films een beetje als de "perfecte" man wordt voorgesteld, is dit The Ram allesbehalve het geval.
Maar inderdaad, sommige aspecten zijn wel vergelijkbaar.
dutchtuga
Prachtig mooi portret over een gebroken man die moeite heeft mee te draaien in een maatschappij die hem enkel een thuishaven biedt in het worstelwereldje. Intens en werkelijk angstaanjagend echt acteerwerk van Mickey Rourke, die hier zonder twijfel zijn beste rol ooit neerzet. Schande dat de oscar aan zijn neus voorbij is gegaan, maar aan de andere kant is het waarschijnlijk een eer. Randy the Ram staat erboven. Aronofsky pakt het rustiger aan, maar de filmervaring is er niet minder op geworden.
fappie
- 2005 stemmen
Maar inderdaad, sommige aspecten zijn wel vergelijkbaar.
Ja klopt, alleen in deel 1 wordt Rocky gezien als een nietsnut. Je hebt dan ook 6 delen
. Maar bij The Ram gaat het nog wel wat verder en de sfeer vond ik ook veel ruwer. Het verhaal en de insteek is ook heel anders..
Rizz
Wouw. Wat een film. Echt ongelooflijk goed geacteerd. Vond het allesbehalve saai, vond het juist wel fijn die rustige stukjes nu en dan, even zorgen dat ik zelf geen hartaanval kreeg. Damn, die lui moeten gewoon echt zonder pijngrens leven.
Al met al, erg goed geacteerd, mooi hoe Ram er nog iets van probeert te bakken en hoe die met bepaalde dingen omgaat.
Vond hem alleen net iets te kort duren
Tonypulp
Ook leuk voor niet-worstel fans, blijkbaar.
Want ik heb er best van genoten, sterk filmpje die best indrukwekkend is en een originele setting gebruikt als uitgangspunt.
Grappig om sommige dingen te zien zoals de 'gesprekken' tijdens en voor de gevechten. Maar ook alles eromheen, maakte best een indruk.
De scene met bijvoorbeeld z'n dochter zorgde voor een wat meer emotionele lading, terwijl de gevechten voor wat spectacel zorgde, hield alles interessant.
Het einde was daarnaast ook erg tof, geen lang en cliché einde maar gewoon wanneer alles tot z'n hoogtepunt komt stoppen. Mooi gevonden en hier erg op z'n plaats
TimD
Ik vond de film niet erg boeiend. Te langzaam en te, hoe zeg je dat, alledaags. Geen unieke film, hier zijn er honderden meer van.
Rourke speelde fantastisch, maar dat betekent niet automatisch dat de film er leuker op wordt.
Moest trouwens wel erg lachen toen Mickey Rourke op Wrestlemania dit jaar het gevecht aanging met Chris Jericho nadat deze zijn ongenoegen over de film had uitgesproken en Rourke uitdaagde tot een gevecht.
eldorado
Goede rol voor Mickey Rourke maar dat is dan ook alles.
Een saaie voorspelbare film.
Alleen een cijfer voor de acteer pretaties van een acteur geven is niet de bedoeling van deze site.
Lennert
Is dit serieus een film van dezelfde maker die filosofisch/existentialistische meesterwerken als Pi en Requiem For A Dream heeft geproduceerd? Mede door de documentaire stijl en het rechttoe rechtaan script geloofde ik het in eerste instantie niet, maar uiteindelijk heb ik toch een overeenkomst gevonden: The Wrestler is gewoon een goede film.
De documentaire stijl wordt door sommigen als hinderlijk ondervonden, persoonlijk vind ik door het gebrek aan cinematografische hoogstandjes deze film lekker down-to-earth houden, want heel bijzonder waren het script en verhaal niet. Wat echter wel heel erg goed zat waren de vechtscenes die mij in ieder geval hebben geleerd dat worstelen, ondanks het feit dat het zo nep is als wat, een behoorlijk harde sport is.
Het grootste hoogtepunt is echter toch het acteerwerk van Rourke die de film zeker naar een hoger niveau tilde met het verdriet wat hij de kijker laat meevoelen. Marisa Tomei leverde ook een behoorlijke prestatie af en leek geen moment een actrice, net als Rourke was ze haar rol gewoon. (Ik kwam er later pas achter dat zij al in de 40 is, wat in ieder geval betekent dat ze er ook nog eens erg goed voor haar leeftijd uitziet)
Het dramatisch aspect wat zijn dochter aan de film geeft was in ieder geval niet zo tenenkrommend als het had kunnen zijn, helemaal omdat er geen happy ending voor hun relatie is. De gebeurtenissen met haar zorgen natuurlijk voor het in mijn ogen fantastische einde, waar ik serieus van vind dat het een uitstekende keuze vind om in het midden te laten of hij het wel of niet overleeft, al ben ik persoonlijk een voorstander van het sterven in het harnas verhaal, dus wat mij betreft is hij dapper gestorven in deze setting.
Na zoveel goeds over deze film gehoord te hebben was ik bang dat hij zou tegenvallen, maar dat was gelukkig niet het geval. Als ik een vergelijking moet trekken tussen deze film en een andere fantastische comeback (JCVD) dan geef ik de laatste film toch net meer de voorkeur, omdat de setting van deze film net interessanter was. Hierbij moet wel gezegd worden dat Rourke Van Damme wel van het doek speelt als we beide films vergelijken, en dat zegt iemand die ook over het acteerwerk van de sympathieke Belg zeer te spreken was. Duidelijk is voor mij in ieder geval dat beiden bewezen hebben echte acteurs te zijn.
Ik houd mijn score hier voorlopig nog op 4 sterren, maar bij een herzien verwacht ik dat ik de film nog meer zal waarderen.
deTuinman
Goede rol voor Mickey Rourke maar dat is dan ook alles.
Een saaie voorspelbare film.
een orgineel verhaal proberen te zetten is niet bepaald realistisch
deze film is bovenal de come-back van rourke, de come-back, zijn prestatie die de film op handen draagt
yeyo
Sommige mensen kunnen volgens mij geen drama appreciëren zonder dat er om de haverklap één of andere ongeloofwaardige tragische gebeurtenis in voor komt.
Jonas Olsson
Kan iemand voor mij even bevestigen dat hij met die laatste sprong zijn dood vindt?
Zobor
vergeet de spoilertags niet en lees een aantal berichten terug die van mij en yeyo en je hebt een mogelijk antwoord
Rancid
Mickey Rourke zet hier absoluut een meesterlijke prestatie neer.
Hij speelt een eenzame, zielige, egoïstische en enigzins narcistische, maar toch zeer sympathieke loser die over het algemeen de verkeerde keuzes maakt. Wanneer hij kansen krijgt om de fouten uit zijn verleden te herstellen, verprutst hij het, mede door schitteren in afwezigheid.
Een erg zielige film, waarbij je Rourke continue goede raad wil geven en hem een hart onder de riem steken, maar helaas, hij hoort je niet en zo komt hij tot een belachelijke speach en domme daden aan het einde van de film.
Een figuur die de plank volledig misslaat, die Ram, maar wat een prachtige rol van Rourke:
alleen daarom al is The Wrestler een dikke 3,5* waard.
Jasper72
Ik raakte onder de indruk van Mickey Rourke. Natuurlijk weet ik dat het een goed acteur is, denk maar aan Angel Heart, maar hij overtrof mijn verwachtingen. Daarnaast spreekt de semi-docu sfeer mij aan die in de film gehanteert wordt. Kortom, aanrader.
sinterklaas
Een comeback van Mickey Rourke nadat hij 15 jaar in de goot heeft gezeten? En Sin City dan? en Domino?
Maar even to the point lijkt me dit wel een goede film.
Tarkus
Op de acteerprestatie van Mickey Rourke is zeker niets aan te merken, en ook niet op die van Marisa Tomei.
Deze film lijkt me trouwens eerder een comeback van Tomei dan van Rourke, want die heeft naar mijn mening al een pracht van een rol neergezet in Sin City.
Maar wat de ganse film betreft vind ik het verhaal maar zwak en het lijkt alsof ik het allemaal al een keertje eerder had gezien, nietwaar Mijnheer Stallone ??
Ik ga akkoord met iedereen dat Rourke hier een rol neerzet die een Oscar waard is, maar ik denk dat het scenario ervoor heeft gezorgd dat hij hem uiteindelijk niet heeft gekregen.
Als ie zo blijft verder doen als in deze film en met een degelijk scenario een nieuwe film maakt is hij wellicht terug een kanshebber, ik hoop het voor hem, want hij verdient het.
Masterkeeltie
Herzien ik verhoog hem zeker.. zo'n goeie en ontroerende film ook!
AAdnr9
Een saaie, voorspelbare film met weinig echte diepgang, maar met een formidabele acteerprestatie van Mickey Rourke. Aangezien het uiteindelijk om de film gaat en niet om de individuele acteerprestatie krijgt de film van mij maximaal 2 sterren.
winglo
Mooie film over een afgedankte worstelaar die niks anders kent dan het worstelen. Mooi om te zien hoe hij eigenlijk is blijven hangen in dat wereldje en er alles mee verliest. Rourke speelt deze rol ook echt goed.
fonzie96
Heb m net bekeken geweldig realistische film,goed geacteerd alleen het einde vind ik beetje verwarrend.
Gaat hij dood vecht hij verder???
Dus ben het niet eens met "goed einde
deTuinman
Gaat hij dood vecht hij verder???
Dus ben het niet eens met "goed einde
er zijn 2 logische opties, echter hebben ze dezelfde inbreng. Wat kan hier in godsnaam verwarrend aan zijn?
yeyo
het einde vind ik beetje verwarrend.
Gaat hij dood vecht hij verder??? Dus ben het niet eens met "goed einde
Dus een open einde kan volgens jou geen goed einde zijn? Ik vond het net prachtig en ontroerend.
ed68
Mickey Rourke had de oscar moeten krijgen voor beste mannelijke acteur!!!
Erlanga
Ik ben niet echt van dit soort films. Drama bedoel ik dan, maar deze was prachtig.
Het begon, vond ik dan, wel erg sloom, maar dat bracht het prachtig op gang. Het is niet "de" worstel film wat ik als worstel-fan in gedachte had, maar hij was wel goed. Geweldig dat er gewoon aan het gehele dagelijkse leven wordt gedacht.
eldorado
een orgineel verhaal proberen te zetten is niet bepaald realistisch
Een niet voorspelbare film hoeft nog niet origineel te zijn.
Misschien moet je sympathie hebben voor Rourke of de man die hij in dit geval speelt.Ik heb Rourke nooit geen bijzondere acteur gevonden.Hij heeft z'n hoofd mee (uitgeleefd)voor dit soort rollen.
Maar dat maakt hem nog geen top acteur.
Nancy1980
Ik weet niet zo goed wat ik van deze film moet denken.
Ik had me er iest totaal anders bij voorgesteld.
Ik vind een hoop irritant an deze film.
De worstel scenes, ik kan me niet voorstellen dat dit echt gebeurd, en is dat wel zo dan zou het verboden moeten worden, wat gruwelijk zeg !
tevens erger ik em aan de verbouwde kop van Rourke, hij had beter in een pokerfilm kunnen gaan spelen.
Daarnaast vindt ik de film langdradig saai, sommige scnens duren echt te lang.
Tja ik vindt het geen kaskraker.
deTuinman
het underground worstelen gaat wel degelijk als in de film
er is een aflevering van 'louis theroux weird weekends' waarin louis bij dit soort evenementen gaat kijken, misschien leuk om te zien
die verbouwde kop komt door z'n bokscarriere... hij kan er weinig aan doen dus

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Snatch
Misdaad / Komedie, 2000

Requiem for a Dream
Drama, 2000
new jerseysupermarketheart attackambitiondochterworstelensportstrippersteroids famebarbed wireworstelaarverlossingprofessioneel worstelensuper 16mm16mmpro wrestlerspro wrestling movie