Genre: Drama / Sport
Bekijk via Prime Video
Bekijk via Film1
Plot The Wrestler
"Love. Pain. Glory."
In de jaren 80 was Randy "The Ram" Robinson een beroemd professioneel worstelaar. Nu, twintig jaar later, moet hij het doen met een handjevol liefhebbers bij shows in gymzalen en buurthuizen. Hij geeft zich echter nog altijd voor de volle 100%, maar dat komt hem duur te staan; hij zal zijn leven ingrijpend moeten gaan veranderen...
- Trailer (YouTube)
Scott Brumberg
Adam
The Ayatollah
Necro Butcher
Ja inderdaad, iedereen is blijkbaar al vergeten dat hij vier jaar geleden nog een grote rol in Sin City had.
Maar dat was een waardeloze film. Bovendien zag je je verlopen kop daar niet zo goed.
Iron Maiden
Toch had hij een grote rol en ik vond hem wel leuk.
Dat is mijn mening, zo beleefd mogelijk ;p
yeyo
Vind ik ook maar die film is in het algemeen toch nog goed ontvangen?
doodah
Als ik de plotomschrijving lees, trekt de film qua verhaal nogal op Cinderella Man. Niet?
Nee, totaal niet.... Afgezien van dat het over een sporter gaat die passé is houdt elke vergelijking op. Film is eerder in vrijwel alles het tegenovergestelde van Cinderella man.
Pastichio Rocker
Gedeeltelijk wel. Rocky die moet stoppen met boksen omdat hij anders kans heeft op permanente hersenbeschadiging, en dan op het einde toch weer 'de ring' instapt voor een laatste gevecht.
Ja, maar Rocky 5 gaat voor 80% over het gedoe met zijn leerling. In the Wrestler wordt veel meer een realistisch portret van een treurige has been scene neergezet. Vind ze totaal niet op elkaar lijken. Daarbij is Rocky een zoveelste vervolgfilm.... een commercieel kunstje.
Pastichio Rocker
The Wrestler niet dan? De film is (een) enorm cliché.
Vind ik niet. Het verhaaltje misschien op het eerste gezicht wel, maar de filmstijl, de scenel en de personages (vooral The Ram) totaal niet. Een commercieel kunstje is het ook zeker niet.
wiehoe
De film vandaag gezien. Leuke film en een mooie rol van Rourke. Het is geen macho worstelfilm, maar het laat mooi zien in wat voor problemen worstelaars ongetwijfeld kunnen komen. Wat ik ook wel mooi vond was de broederschap tussen de verschillende worstelaars.
yeyo
Nee inderdaad, The Wrestler is allesbehalve cliché. In films als Rocky lijkt het alsof je nooit te oud bent om te boksen, zolang de wilskracht er is, kan je best nog als 60-jarige een gevecht aangaan. Zolang je maar in jezelf gelooft! Bullshit, The Wrestler toont aan dat zulke sporten gewoon te intensief zijn voor een man op leeftijd, zeker als deze al fysieke problemen heeft.
White Trash
Wrestler is eerder het tegenovergestelde van Rocky het laat meer de schaduwkant zien. Ik houd wel van dit soort films, wordt ook goed geacteerd.
Erwinner
Clichématig, flinterdun en te degelijk gefilmd.
Dat het dan ook nog vrij saai is op een paar leuke worstel scene's na, neem ik dan voor lief, maar als er in die saaiheid bar weinig mee wordt gedaan en de voorspelbaarheid er vanaf druipt, blijft er niks anders over dan de film met verbazing uit te moeten zitten, ondanks alle goeie kritieken die ik amper heb kunnen vinden.
Er werd best aardig geacteerd door Rourke, Tomei en Wood, het blijft dan helaas bij "aardig" of misschien kunnen we bij Rourke spreken van verrassend door zijn uiterlijk en ingetogenheid, toch heeft hij al lang eerder bewezen goed te kunnen acteren in zijn vroegere films ...
De regisseur kennende had ik zeker iets extra's verwacht, zowel audio als visueel. De soundtrack was een regelrechte ramp, oké, foute worstelmuziek had ik wel verwacht, maar prettig is anders .
En dan als laatste het visuele aspect, dat volledig inwisselbaar is voor één of andere doorsnee regisseur en waarin dus nergens iets geniaal's van Darren Aronofsky te bespeuren valt. Commerciel heeft hij bij deze geloof eindelijk succes, nu maar hopen dat ie het afwisselt met vooruitstrevende cinema. Wat dat betreft zie ik veel liever een half geslaagde The Fountain.
Een komische noot had mijn gaapdichtheid nog enigszins kunnen redden, ook de supermarkt was niet leuk genoeg.
erik1677
dat klopt jullie hebben helemaal gelijk, rourke zat ook al in sin city.
maar geen hoofdrol, en vindt deze wrestler echt een geweldige film met rourke
michael1992
Rourke had toch wel een hoofdrol in één van de segmenten?
AC1
De film is Mickey Rourke! Zijn prestatie blijft je bij. De film zelf begint heel aardig en houdt het vol om 90 minuten goede cinema te leveren. Vanaf dat Rourke opnieuw wordt afgewezen door zijn dochter zijn de clichés niet meer te stoppen en wordt alles vrij expliciet (zoals de dame die overdrijft in de winkel). Spijtig.
animalkrullie
Een geweldige acteerprestatie van Rourke.
Goede inkijk in de showworstelscene waar men naar karakters en niet naar de peronen kijkt.
Rourke en Tomei die allebei op hun retour zijn in hun 'eigen' professie.
Vond het rauw en schitterend in elkaar gezet.
Een dikke 4*
laundromat
Ik vond hem niet slecht, heel mooi om te zien hoe een ster kan afzakken. Maar ik dacht na afloop wel: what was the buzz about?
Kan ook onmogelijk alle bekroonde en high-rated films goed vinden.
mayhemblik
Prachtig, ik werd zelf een beetje triest van die ongelofelijke leeg/triestheid waarin Randy zich staande probeerde te houden, errug goed en godzijdank absoluut niet sentimenteel.
validius
het begin van de film vond ik wat goedkoop overkomen.. maar als je een beetje in de film zit werkt dat wel lekker mee aan de sfeer van de film en valt het ook eigenlijk niet meer zo op. Goede acteerprestaties van Rourke, maar het einde was me een beetje te wazig. Hij springt, en dan............ kan iemand het mij vertellen? (behalve dat dan de aftiteling komt)
Zobor
Hij springt regelrecht en bewust zijn dood in vandaar dat het dan zwart wordt, gezien de inhoud/verhaallijn (één leegte die eindigt in leegte) valt er helemaal niets meer te vertellen door de regisseur
yeyo
Of hij sterft niet op het einde, maar gewoon in één van zijn volgende wedstrijden. Hoe dan ook, hij zal nooit kunnen stoppen met worstelen, want dit is het enige leven dat hij kent.
fappie
- 2005 stemmen
The Wrestler niet dan? De film is (een) enorm cliché.
Daar moet ik je toch gelijk in geven. De film deed me af en toe denken aan Rocky. Omdat ik alle Rockyfilms al meer dan 3 keer heb gezien, zag ik veel gelijkenissen.
Natuurlijk is boksen wel even wat anders dan worstelen, maar ik zag bepaalde karaktereigenschappen en uitspraken die me bekend voor kwamen. Maar niet heel nadrukkelijk. Ik vond het wel een erg goede film.
yeyo
Die redenering begrijp ik niet helemaal. Ik vind de Rocky films ook prachtig, maar ze zijn nu eenmaal ontzettend clichématig, iets wat ik allesbehalve van The Wrestler vond.
Apster
Ik snap ook eerlijk gezegd de hele vergelijking met Rocky niet. Rocky is juist het omgekeerde waarin een totaal onbekend iemand zich ontpopt tot een held, terwijl deze film gaat over een vergeten beroemdheid die steeds verder aftakeld. Deze film is tragisch in tegenstelling tot Rocky, je kan dit beter vergelijken met een film als Raging Bull.
fappie
- 2005 stemmen
1. Rocky wordt in deel 1 net als deze worstelaar een beetje uitgekotst door de wereld. Ze zijn allebei een beetje zielig.
2. De karakters van de 2 lijken behoorlijk op elkaar, alleen is er wel een behoorlijk verschil tussen een worstelaar en een bokser. Toch zijn ze allebei over het algemeen vriendelijk.
3. Toen hij ook nog zei: "Thanks, I appreciate it." schoot het me gelijk te binnen.. een zin die Rocky vooral in deel 6 regelmatig zei
4. Rocky heeft net als hem weinig te besteden.
en zo kan ik nog wel even doorgaan..
Ik heb al in mijn vorige bericht gezet dat ik het vooral over de uitspraken en karaktereigenschappen van de 2 heb. Natuurlijk is de sfeer van de film heel anders en is dit niet echt een feel-good movie. Ook heeft hij in deze film zijn beste tijd al gehad en dat is in Rocky ook niet het geval. Maar ik wou toch even zeggen dat ik veel dingen terugzag. Ook omdat Rocky een film is uit de jaren 70 vind ik de film zeker niet cliche. Maar dat hoef je allemaal niet met me eens te zijn
Maar ik vond het wel een prima film..

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Snatch
Komedie / Misdaad, 2000

Requiem for a Dream
Drama, 2000
new jerseysupermarketheart attackambitiondochterworstelensportstrippersteroids famebarbed wireworstelaarverlossingprofessioneel worstelensuper 16mm16mmpro wrestlerspro wrestling movie