• 9.378.664 stemmen

Met onder meer: Mickey Rourke, Marisa Tomei en Evan Rachel Wood

Releasedatum: 12 februari 2009

Plot The Wrestler

"Love. Pain. Glory."

In de jaren 80 was Randy "The Ram" Robinson een beroemd professioneel worstelaar. Nu, twintig jaar later, moet hij het doen met een handjevol liefhebbers bij shows in gymzalen en buurthuizen. Hij geeft zich echter nog altijd voor de volle 100%, maar dat komt hem duur te staan; hij zal zijn leven ingrijpend moeten gaan veranderen...

avatar van Reinbo

Nancy1980 schreef:

Tja ik vindt het geen kaskraker.

Nee, alsof een low budget documenaire achtige film over een oud worstelaar gespeeld door een uitgerangeerd acteur als kaskraker bedoeld is.....

avatar van yeyo

yeyo

Nancy1980 schreef:

tevens erger ik em aan de verbouwde kop van Rourke, hij had beter in een pokerfilm kunnen gaan spelen.

Sja, wat verwacht je ook van een oude worstelaar die al heel z'n leven klappen krijgt.

En een pokerfilm? Hoe in godsnaam kom je daar op?

avatar van je80roen

je80roen

Of een monster in de nieuwe harry potter film. hahaha. Speelt ie in ieder geval eindelijk in een kaskraker.

avatar van Nancy1980

Nancy1980

yeyo schreef:

En een pokerfilm? Hoe in godsnaam kom je daar op?

Door zijn pokerface, zit geen uitdrukking meer op zijn gezicht.

tevens komt die verbouwde kop van hem niet alleen van het boksen hoor, hij heeft e r al behoorlijk wat plastische chirurgie op zitten de afgelopen jaren, en toen bokste hij toch echt niet meer. ZIE: http://weblogs.newsday.com/entertainment/celebrities_blog/mickeyrourke-faces.jpg

ook is er serieus geprraat over of hij een oscar zou winnen,

dus of dit een low budget film is weet ik niet.

Ow ja en De Tuinman schrijft dat dit soort boksen dus echt voorkomt, jeetje ongelooflijk, kan me er niks bij voorstellen dat je als menszijnde je zo laat vernederen en verminken.

Maar ik mag mijn mening geven toch, wel leuk om te zien dat ik zoveel reacties krijg op mijn mening !

avatar van yeyo

yeyo

Nancy1980 schreef:

tevens komt die verbouwde kop van hem niet alleen van het boksen hoor

Dat bedoel ik ook niet, wist niet eens dat hij ooit echt bokste. Maar hoe dan ook, zo een "verbouwde kop" past toch goed bij z'n rol? Of had je liever een afgeborstelde babyface als The Ram gezien.

avatar van Nancy1980

Nancy1980

yeyo schreef:

Nou eigenlijk wel, ben wel een vrouwelijke kijker he,

avatar van Rizz

Rizz

'And then that pussy Cobain came along and ruined everything'

Mwahaha geweldige quote, heb me kapot gelachen.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Het wonderkind van de hedendaagse cinema- Darren Aranofsky - kiest na epische film als Pi en The Fountain juist voor een integer en simpel verhaal. Weg zijn de ingewikkelde filosofische mijmeringen, maar meer dan ooit ligt het menselijke verval en het leven zoals het is centraal. De diepgang zit hem hier dan ook vooral in het pijnlijk realistische beeld dat van het door Mickey Rourke gespeelde karakter wordt geschetst. De acteur legt echt al zijn ziel en zaligheid om het lijden van zijn karakter nog meer vorm te geven.

avatar van guylopez93

guylopez93

mooi film over een afgedankte worstelaar die een zwaar leven heeft. Zeer goed geacteerd door Mickey Rourke. Kan ook niet begrijpen waarom hij niet die oscar had gewonnen maar Sean Penn. Ik leefde echt mee en vond het triest dat hij er vaak alleen voor stond. Vond t ook jammer dat die afgelopen was. Een echte doorbraak van Mickey Rourke

KLASSE!!!!!

avatar van Roomboter

Roomboter

Mooie film!

Alleen was af en toe misschien wat langdradig!

Einde was wel heel indrukwekkend!

3,5 ster!

avatar van Fryce

Fryce

Goeie film, met een glansrol van Rourke. Had van te voren erg hoge verwachtingen, deze zijn niet geheel uitgekomen. Vond het verhaal wat aan de magere kant en had een beetje het idee dat ik het al wel eerder had gezien. Zit zeker wel een lekkere sfeer in, maar verwacht ook niet echt anders van Darren Aronofsky.

Erg goed, de kop van Rourke past perfect bij deze film.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Topfilm!

Prachtig hoe alles in de stijl van een documentaire in beeld gebracht word. Alsof je over Randy's schouder meekijkt.

Mooi verhaal over een eenzame ziel die gaandeweg probeert zijn leven te beteren terwijl het eigenlijk al te laat is. Ook Evan Rachel Wood is heel goed gecast.

Ook mooi hoe de twee door de samenleving uitgespuugde karakters enigszins hulp in elkaar vinden. Beiden ongelukkig, maar als ze bij elkaar zijn kan er een lachje vanaf.

Vooral het einde vind ik mooi bedacht en erg toepasselijk.

4,5 ster.

Beste drama die ik recentelijk gezien heb

avatar van Noodless

Noodless

Mooi drama met sterke rollen van Rourke, maar ook van Tomei en Wood. De beelden worden gebracht in de stijl van een documentaire : zeer sterk punt van de film. De eenzaamheid en de verkeerde beslissingen in het leven staan hier centraal. Ook geen aandacht voor spanning of andere verhaallijnen die dan onecht zouden overkomen. Gewoon een realistisch , goed verhaal. 7,5/10

avatar van totti999

totti999

Uitstekende film. De ellende spat van het scherm. En ook al vinden Rourke en Tomei wat vreugde in elkaars nabijheid, je voelt al lang aankomen dat dit geen happy end gaat worden en dat zou ook niet hebben gepast in het verhaal.

Hoorde ik dat ook Brad Pitt voor de rol van Rourke in aanmerking kwam? Dat zou wat mij betreft een volledige miscast zijn geweest, de afgeleefde kop van Rourke is essentieel voor dit verhaal.

Fantastische soundtrack ook, van Springsteen, in 3.5 minuut de sfeer van de film gevat.

4.5

avatar van meekmusic

meekmusic

Bijzonder hoe zo'n tragische man zo overtuigend wordt neergezet.

avatar van m1701

m1701

Noodless schreef:

Geldt voor mij precies hetzelfde! Goed verwoordt, had het niet beter kunnen doen!!! Moet alleen wel benadrukken dat het einde helemaal super is!! Geen langdradige bla bla bla top!!

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Darren Aronofsky nu opeens met een heel down-to-earth-film en ook hier slaagt hij glansrijk.

Verhaaltje hadden we natuurlijk wel vaker gezien (Raging Bull, Rocky, The Champ, Fat City) maar er wordt hier een geweldig stuk Americana van gemaakt.

Ofwel wat is er geworden van die generatie die opgroeide met worstelshows op de kabel, Quiet Riot, The Scorpions, Def Leppard, Accept en Motley Crue?

Tsja na Use Your Illusion 1 & 2 verdwenen ze definitief in de achterstandswijken en lullige supermarkt-baantjes.

'And then that pussy Cobain came along and ruined everything'

Dat zal inderdaad in de toekomst een veel geciteerde quote worden.

En één van de weinige Oscar-genomineerde films die een beduidend minder rooskleurige kant van The American Dream laat zien.

avatar van Lucky Jack

Lucky Jack

Zoals totti999 al aangeeft, de ellende spat van het scherm. Bah, wat een deprimerende film.

Maar natuurlijk wel een uitzonderlijk goede prestatie van Rourke die lijkt te zijn geboren voor deze film! Ook de relatie tussen 2 mensen die beide een punt achter hun levensstijl willen zetten is goed gevonden.

Er zit trouwens wel een klein foutje in de film, de dochter verteld namelijk in tranen dat ze 2 uur op haar vader heeft gewacht in het restaurant, maar ze hadden helemaal geen restaurant afgesproken.

Anyway, wel een dikke 4 sterren waard, prachtfilm.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Mooi drama waarbij het inlevingsvermogen zeer groot is. Op bepaalde momenten was er inderdaad heel veel ellende en het acteerwerk was zeer overtuigend.

De gevechten waren ook realistisch, iets wat ik bij Rocky toch een beetje mis. Alleen was het eigenlijk nogal standaard uitgevoerd allemaal, en echt bijzonder is The Wrestler ook niet.

avatar van rep_robert

Sterke film waar je in het begin nog wel even een beetje in moet komen.

Als je er eenmaal in zit laat de film je niet meer los, het is zo realistisch allemaal.

Dat komt mede door het fantastische acteren van de gehele cast, stuk voor stuk zetten ze geloofwaardige personages neer. Dat de semi documontaire stijl gebruikt wordt is een plus in deze film, het voegt iets extra's aan het realisme toe.

Soms wordt er niet even veel aan karakterontwikkeling gedaan (vader-dochter relatie mocht nog meer uitgediept worden van mij), maar het is zeker een aanrader om naar te kijken.

Ik had het einde wel anders verwacht, niet in de negatieve vorm, je krijgt namelijk het perfecte gevoel dat alles op z'n plaats is gevallen.

avatar van Retouw

Retouw

een beetje een te overroepen film wel schitterend geacteerd van rourke,evan rachel wood liever meer gezien in beeld

avatar van Awake78

Awake78

De 2e film in één week die ik van Evan Rachel Wood mocht bekijken. Wat een fantastisch actrice is dat zeg. Maar alle eer natuurlijk ook voor Mickey, wie hier een goede prestatie neerzet.

Helaas vond ik de film niet heel veel aan, het eerste uur was het ook een beetje zoeken naar de juiste vorm.

Het 2e gedeelte kwam ik er iets meer in, maar helaas triggerde de scenes mij niet om het magere 1e deel te vergeten. Daarvoor was het al te laat.

Wel opmerkelijk dat zijn carriereverloop veel parallel loopt met zijn eigen acteurs-carriere, wat dat betreft een pluim voor de casting.

De film als geheel is nog wel aardig, maar de gebeurtenissen op zich hebben net zo weinig om het lijf als de worstelaars zelf. Nipt 3*

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Natuurlijk heel wat anders dan het eerdere werk van Aronofsky, maar ik was toch wel onder de indruk. De tragiek is bijna voelbaar en je zou haast denken dat Rourke niet acteert (positief bedoeld).

Vooral de shots van de klanten vanachter de balie zijn een mooie, maar simpele metafoor (en het zuchten, de aftakeling etc.). De filmwijze zelf is ook simpel, net als het verhaal, de (cliché)relatie met z'n dochter en het hoertje en de thematiek van de uitgerangeerde man met slechts oppervlakkige vriendschappen.

Het is allemaal 'simpel'. Maar het pakt wel goed uit, want alles staat in dienst van de tragiek en Rourke. Eens in de zoveel tijd wil je zo'n drama zonder opsmuk zien. Nadeel is wel dat het af en toe traag is (maar dat is logisch), en erg clichématig aanvoelt.

Muziek ook prima. Vooral Sweet Child of Mine, sowieso al geweldig, maar het nummer en de tekst zijn zo toepasselijk.
Eveneens simpel maar doeltreffend.

avatar van Jointz

Jointz

Prima film, echter het einde.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Krijgt een plaatsje in mijn top 10.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Jointz schreef:

Prima film, echter het einde.

Het einde is, soort van, waar de hele film om draait.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Wat een goeie film ! Het camerawerk vond ik vooral in het begin af en toe slordig. Alsof een amateur dit aan het filmen was. Ik denk dat dit ook was om het beeld zo realistisch mogelijk te maken.

En dat vond ik wel het sterkste van deze film. Het realisme. Knap hoe je zelfs het werken op de afdeling traiteur zo tekenend kan maken. Zo tragisch. Het verval van een held.

Het einde ... tja ... aan de ene kant heeft het mysterieuze van een open einde wel wat maar ik had toch graag willen zien of hij het wel overleefd had.

avatar van gotti

Fran schreef:

Waarom in hemelsnaam. Het einde vertelt met de laatste paar shots precies wat het dient te vertellen. Hij kiest aan het einde duidelijk voor de sport, omdat dit het enige is dat hij kan en leuk vindt. Wanneer hij op de hoek van de ring klimt en het applaus in ontvangst neemt doet hij dit bijna jankend. Wetende dat hij dit ooit (vandaag of morgen) niet meer zal overleven, maakt hem één van de grootste filmpersonages van de afgelopen jaren. Meer weten over het einde dat dit, zou een grote afbreuk doen aan de gehele film en deze zou een minder grote impact hebben dan die nu heeft.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

gotti schreef:

Tja, het einde had van mij een paar seconde langer mogen zijn. Ik wilde gewoon zien of hij inderdaad in dat gevecht in het harnas zou sterven of niet. Ik wil niet weten hoe het verder met hem ging. Ik wilde alleen weten of hij de sprong overleefde. Als ik had gezien wat er met hem gebeurde na de sprong ( of hij het overleefde of niet) dan had ik vanaf dat punt wel mijn eigen fantasie kunnen laten gaan. Maar voor mij was de wedstrijd nog niet af. Maar ja, ook dit soort discussies zijn een teken dat we hier met een meesterlijke film te maken hebben.