Genre: Drama / Sport
Bekijk via Prime Video
Bekijk via Film1
Plot The Wrestler
"Love. Pain. Glory."
In de jaren 80 was Randy "The Ram" Robinson een beroemd professioneel worstelaar. Nu, twintig jaar later, moet hij het doen met een handjevol liefhebbers bij shows in gymzalen en buurthuizen. Hij geeft zich echter nog altijd voor de volle 100%, maar dat komt hem duur te staan; hij zal zijn leven ingrijpend moeten gaan veranderen...
- Trailer (YouTube)
Adam
The Ayatollah
Necro Butcher
Xen0n
Sterke vertolking van Mickey Rourke van The Wrestler, hele goede film, bovengemiddeld. Ook als je niet van het worstelen houdt normaal gesproken kun je deze film nog heel makkelijk kijken, en goed en boeiend vinden. Ik heb me er goed in kunnen vermaken, top.
Vreemd filmpje.
Vooral omdat dit niet een vreemd filmpje is. Snapt u het nog?
Aronofsky maakt namelijk altijd vreemde, maar zeer prettige, films en dit is toch wel een erg standaard uitgevoerd drama. Prima vertolkt met een uitstekend verhaal, maar echt blijven hangen of opzien baren wil e.e.a. helaas niet. Toch zullen weinig mensen zich een buil vallen aan dit drama. Ik in ieder geval niet.
Goed.
coldheaven
Aronofsky's minste. Dat zegt heel veel, en tegelijkertijd ook weer zo weinig. Ook The Wrestler is weer een pareltje, al heb ik er toch net iets minder mee dan met Pi, RfaD en The Fountain, althans voorlopig. Dat zegt inderdaad heel veel over deze titels, het zegt echter heel weinig over The Wrestler, want dat is evengoed een steengoede film.
Visueel heeft Aronofsky weer uitstekend werk afgeleverd, deze keer is het allemaal veel minder uitbundig, maar juist erg sfeervol. Prachtige sfeerimpressies buiten de ring, de kleedkamerscenes om te beginnen lieten meteen al merken hoe vergaan deze man is. Na de wedstrijden de nietjes die uit z'n rug gehaald moeten worden, het droeg allemaal bij aan de grote sfeerimpressie die The Wrestler is. De gevechten binnen de ring werden daarnaast evengoed geweldig in beeld gebracht, en maken zelfs de onzinnige worstelsport leuk om naar te kijken. Ook leuk om te zien hoe een publiek geheim als het worstelen redelijk te kijk gezet wordt.
En daarnaast vond ik The Wrestler toch zelfs opvallend komisch. Rourke is enorm charmant als winkelbediende, die scene waarin hij die aardappelsalade in het winkelmandje gooit is echt heerlijk. De scene even daarvoor met daarin zijn 'opkomst' achter de toonbank mag naast de emotionele scene met zijn dochter opgaan voor beste scene in de film. Filmisch was dit echt een hoogtepunt.
Toch ook nog een tikje aandacht voor de muziek, altijd een zeer belangrijk component in Aronofsky's films. Clint Mansell was duidelijk minder aanwezig dit keer, en ondanks dat zijn muziekstijl ook niet echt in deze film past (itt die waanzinnig foute stadionrock uit de 80s), mis ik het toch wel een beetje. Niet dat het een kritiekpunt is, maar Mansell is gewoon enorm goed, en het valt op als het niet zo herkenbaar is.
En als Rourke hier geen Oscar voor krijgt maakt de jury zich ongekend belachelijk. Eigenlijk acteert Rourke hier niet, hij is The Ram. Hij deinst er niet voor terug een enorm sterke huilscene af te leveren, is de hele film door grappig, en flirt met omaatjes vanachter zijn toonbank.
En wat The Wrestler toch net niet zo goed maakt als Aronofsky's eerste drie? Misschien het gebrek aan verhaal, ondanks dat het de hele film totaal niet stoort hebben Pi, RfaD en The Fountain die voorsprong. En misschien ligt die visuele handtekening van Aronofsky me gewoon meer. Maar hoe dan ook is The Wrestler evengoed een ijzersterke film, en mijn vraag is dan ook, gaat Aronofsky ooit een mindere film maken?
Ceeda7
Micky Rourke speelt de rol van zijn leven( letterlijk en figuurlijk) in deze bijna autobiografische film. Geen enkele andere acteur was geschikt voor deze rol.
Prachtige speech op het einde van de film en goed acteerwerk van Tomei en Rourke schoppen deze film tot een hoger niveau.
rocco101
Eindelijk een echte film. Een film je hart die je hart kan raken.
Een film die zich zonder zichzelf te laten kennen zichzelf kan zijn.
Een film die laat zien hoe een camera-man moet werken.
Een film die laat zien hoe een acteur zonder uit zijn tenen te hoeven werken (zoals vaak met Nederlandstalige films wordt gedaan)
Een film die eindelijk weer de plank slaat!
Dit is een film mensen.
5 sterren!
wasta
Erg goed! Mickey Rourke verdiende de Oscar! Waarom kreeg hij hem niet?!
Stephan
Erg goed! Mickey Rourke verdiende de Oscar! Waarom kreeg hij hem niet?!
Omdat Sean Penn 'm kreeg.
flrn
Dat het een film is had ik ook snel door.
nee, dit méén je niet..'-_-
Raynay
Aardige film, die benadrukt dat jezelf verantwoordelijk bent voor de keuzes in je leven. Wat je wilt zijn en wat je ervan maakt...
Aardige film.
Cast is perfect gekozen. Rourke is geen geweldig acteur maar is een overtuigende lompe boer, Evan Wood maakt geen indruk maar speelt toch wel degelijk maar de kracht van de film zit voor mij in Marisa Tomei. Nooit echt een bijzondere actrice gevonden maar hier doet ze het toch wel erg goed.
Worstelscenes waren ook bij wijlen ster. Vooral die staplerscene was best verrassend. Waar de film vooral de plank misslaat is het drama element van de film. Rourke weet gevoelens niet goed over te brengen op het witte doek en dat terwijl Wood en Tomei hier wel hun werk doen. Dat was eigenlijk ook het meest interessante aan The Wrestler. Erg jammer.
Stephan
Zo.. wat ben ik het oneens met Naomi Watts. Rourke speelt hier de emotie ijzersterk. Geweldige comeback van een begenadigd acteur.
hollywood king
Omdat Sean Penn 'm kreeg.
heel logisch...
hollywood king
rourke was perfect in zijn rol
Als worstelaar wel ja.
hij was gewoon in de hele film perfect, als een worstelaar en als een maan wie zijn hart gebroken is
Rianneke_Dan
Ik vond er echt niks aan, totaal niet mijn soort film. Had er dan ook geen hoge verwachtingen van, maar ik moest verplicht meekijken met mijn vriend
Vond het erg saai, vooral die stukken met worstelen, vreselijk om naar te kijken. Snap niet zo goed dat dat nou entertaining moet voorstellen. Maar goed. Rourke acteert wel goed, en zat goed in zijn rol maar ik vond het wel een enge man om naar te kijken, al heeft dat weinig met de film te maken. De film werd even beter toen hij zijn dochter ging opzoeken, maar daarna zakte het snel weer in, om over het einde nog maar niet te beginnen.
Nee dit was niet mijn filmpje
Iedereen die niets voelt bij het einde moet zich dringend na laten kijken...
xangadix
Ik vond het een prima film, maar niet echt ontroerend. Ik vond het meer een parodie-achtig geheel. Ik kon het personage niet echt serieus nemen, zeker omdat ie ook zo'n oetlul was, door z'n dochter in de steek te laten.
Stephan
Geweldig gegeven, hoe je door je te verslapen je hele leven verknalt. Dat-ie zich verslapen heeft is slordig, maar ook wel weer te begrijpen. Ik kon me er in ieder geval goed in verplaatsen.
Naomi Watts
Onverantwoordelijk. Meer is het niet. Zuipen en neuken of de band met je dochter herstellen, lastig om de juiste prioriteiten te stellen inderdaad.
Stephan
Flauwe kul. Hij maakte geen keuze toen hij dacht: kom laat ik eens gaan neuken. Hij dacht niet ik laat mijn dochter links liggen, dat was echter wel een gevolg dat hij niet had voorzien.
Naomi Watts
Beetje lopen zuipen voor de grote dag, met een beetje denkvermogen had je dit scenario toch wel kunnen bedenken. Daarbij komt nog dat ie gevoelens had voor Cassidy. Erg zwak.
Stephan
Dat maakt hem juist mens en daardoor erg goed.
Stephan
Een mens van vlees en bloed
Een mens met fouten. De pijn die hij er zelf van heeft maakt het weer helemaal goed wat dat betreft.
Naomi Watts
Uiteraard maar het is niet zo gek dat er ook genoeg kijkers zijn die Rourke's personage maar een botte boer vinden en die er voor derest weinig mee kunnen.

Sciencefictionreeks 'Resident Evil' met Milla Jovovich nog maar kort op Netflix

'Anaconda' gaat aan kop op Netflix: bekijk hier de volledige Top 10

Wereldwijde kaskraker: 'The Super Mario Galaxy Movie' is een hit in de bioscoop

Rechter bepaalt dat Netflix klanten abonnementsgeld moet terugbetalen, Nederlandse zaak volgt

The Pianist

Snatch
Misdaad / Komedie, 2000

Requiem for a Dream
Drama, 2000
new jerseysupermarketheart attackambitiondochterworstelensportstrippersteroids famebarbed wireworstelaarverlossingprofessioneel worstelensuper 16mm16mmpro wrestlerspro wrestling movie