• 9.369.461 stemmen

G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009)

Actie / Sciencefiction | 118 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Tsjechië

Geregisseerd door: Stephen Sommers

Met onder meer: Channing Tatum, Sienna Miller en Marlon Wayans

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 13 augustus 2009

Plot G.I. Joe: The Rise of Cobra

"When all else fails, they don't."

Tien jaar in de toekomst moet het elitekorps dat bekend staat als G.I. Joe het opnemen tegen de kwaadaardige organisatie Cobra, onder leiding van de Schotse wapenhandelaar Destro. Het elite G.I. Joe-team gaat met futuristische spionage- en militaire apparatuur de strijd aan met de corrupte Destro en de steeds gevaarlijker wordende organisatie Cobra om de wereld te redden van totale chaos...

avatar van Timba69

Timba69

Deze film viel mij heel erg mee. Had hem al tijdje op de plank liggen en bewaard voor een saai avondje, maar had er weinig hoge verwachtingen bij.

Achteraf gezien was hij best leuk om naar te kijken. De special FX waren ok en het verhaal was onderhoudend.

Het enige echte minpuntje vond ik de rol van Marlon Wayans. De humor was te flauw en bracht niets extra's.

• 1960 berichten

Beroerde pulpfilm, die niet leuk is van slechtheid. "Karakters" waarbij ik geen binding kreeg, beroerde special effects en een enorm duf verhaaltje, maakte deze film tot een nare kijkervaring. In deze tijd kun je gewoon níet met zoiets aan komen kakken.

Tekenfilms waren leuker, alhoewel die natuurlijk ook best wel zuigen.

Die duikboten...

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Film vol hersenloze actie en special effects. Leuke mix van harde actie en zo nu en dan leuke grappen.

Vermakelijke actie als deze film is zeer welkom.

van duijn

Ik vond het wel een aardige film met leuke actie en geen slecht verhaal.

ehs21

zeer zeer matig, eigenlijk gewoon slecht. Er is zo'n waslijst met minpunten dat ik ze maar niet allemaal op ga noemen. Voornaamste is wel dat het gewoon te weinig te maken heeft met de poppetjes waar ik vroeger mee speelde of met de tekenfilm. Hawk en Duke zijn uiteindelijk toch gewone militairen die eigenlijk niks extras kunnen. Alleen met Shadow Storm en Snake had ik nog wat binding wat dat betreft, met de rest van de characters (zartan, scarlett etc.) niet. Verhaal is verder bar slecht met teveel overdreven actie.

van duijn

Als je niet van overdreven actie houd moet je deze film gewoon niet kijken. Lijkt me dat je dat toch een beetje in kunt schatten...

ehs21

Wat een onzin, een actiefilm kan echt wel een beter verhaal hebben dan dit hoor. En als je de tekenfilm en het speelgoed van vroeger kent dan ben je sowieso wel geinteresseerd in deze film. Dat het dan helaas een slechte film is in de trant van Streetfighter en Mortal Combat is spijtig.

van duijn

Ja daar heb je wel gelijk in. Sommigen houden er van en sommigen niet...

van duijn schreef:

Ik houd soms best van overdreven actie, maar dan moet het wel beter gedaan zijn dan dit. Vooral de effedten maken het beroerd, waardoor het niet eens een visueel spektakel is, wat deze film zou kunnen redden. Dan probeer je maar in het verhaal mee te gaan, dat lukt niet door A. Beroerd verhaal, B. Platte karakters, C. Slechte dialogen, D. Slechte one-liners, E. Duffe "bad guys" en zo zou ik nog wel even kunnen doorgaan.

Deze film heeft in beginsel de juiste ingrediënten, maar de dossering klopt niet, waardoor het geen overdreven actie is, maar overdreven slecht.

avatar van Minotaures

Minotaures

Opzich geen slechte film.

Keiveel harde actie; achtervolging in Parijs en het beleg van de Joe basis waren best spannende en actievolle scènes bijv. Realisme is hier 0 en daar hoort een kijker geen rekening mee te houden. Ook de sci-fi zat er goed in.

Wel had ik het gevoel dat ik soms naar Transformers, Iron Man en zelfs naar Halo zat te kijken. Had allemaal met die wapens, pakken/kostuums en apparatuur te maken. Wat overigens erg mooi en stoer uit zag!

Zowel de slechte als de goede personages waren tof. Vooral om Wayans kon ik af en toe lachen. En de 2 dames die goed en slecht presenteren zagen er ook behoorlijk yummie uit. Daarnaast speelden best wat bekende acteurs mee. Alleen de helft van de belangrijke cast van The Mummy speelden al in. Voor de rest waren de personages mooi, modern en best goed van de strips uitgeplukt en levensecht gefilmd.

Nu de effecten. Die vond ik grootendeels wel goed op beeld, af en toe slordig - dus slecht - overkomen, maar dat komt niet vaak voor om ervan geïrriteerd te worden. 't Concept van de raketten, onderwaterbasis, de Joe basis en alle andere wagens en apparaten waren best goed verfilmd en bewerkt met de special effects.

Ook was 't acteren niet altijd redelijk, af en toe zelfs slecht. Maar als je daarop niet let, merk je er niet al te veel van.

Qua actie en sci-fi kijkt het lekker weg en is het zeer vermakelijk.

avatar van Decec

Decec

Uitstekend SF film....!

Minotaures schreef:

Tja op die manier is elke film dus (even) goed, als je maar niet op de sterke of zwakke punten let

avatar van deft0nes

deft0nes

Ik heb 'm zojuist weer gezien. Ik moet toch zeggen dat ik dit een heerlijke film vind! Okee het verhaal slaat soms nergens op en is af en toe lachwekkend debiel, maar de droge onliners en grappen, de heerlijke actie en de vette wapens en special effects maken het verhaal meer dan goed. Ik heb er de eerste keer van genoten, en deze keer eens te meer.

• 1960 berichten

Ben ik nu werkelijk de enige die de special effects zwaar vindt zuigen? Ik lees vergelijkingen met Transformers e.d., maar die effecten in die films zijn werkelijk waar adembenemend en briljant in vergelijking met dit ondermaatse wangedrocht.

avatar van deft0nes

deft0nes

Ik weet niet wat jij als standaard neemt, maar deze special effects zijn behoorlijk aardig hoor. Toch heb je wel gelijk dat ze voor het budget wat ze ervoor hadden ($175 miljoen) een tegenvallende prestatie geleverd hebben.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Het sloeg echt helemaal nergens op, maar het is best leuk. Over de top badguys tegen nogal clichématige goodguys. Pulp.

avatar van Reinbo

Het is idd best leuk, leuker dan die 2,5. Je moet je durven overgeven, maar dan is dit gewoon een hele lekkere over the top actie onzin. Vooral de achtervolgingen door Parijs zijn erg goed.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Nouja, daar had de film net de weinig voor in huis.

avatar van Minotaures

Minotaures

ehs21 schreef:

het kan geen kwaad om soms dingen door de vingers te zien, dit is een film die je qua acteerwerk niet al te serieus moet nemen maar de effecten, verhaal, personages, wapens, etc. waren wel vermakelijk genoeg...

Reinbo schreef:

Vooral de achtervolgingen door Parijs zijn erg goed.

Wist je waarschijnlijk al. maar toch een leuk weetje.

avatar van rep_robert

Reinbo schreef:

Complete onzin kan ik het helaas niet noemen, daarvoor neemt de film zich op bepaalde momenten helaas wat te serieus. Die flashbacks zijn allemaal niet om aan te gluren.

De actie zelf is wel erg vet inderdaad, ga hem binnenkort wel weer even herzien op dvd.

avatar van Reinbo

Had niet het idee dat de film zichzelf ergens serieus nam.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Maar kan dan ook amper als verdediging aangevoerd worden...

• 1960 berichten

Doet déze film waarschijnlijk zelfs de das om.

Bij eerdere werken van de regisseur vond ik dat niet-serieus nemen niet zo storend als bij dit wangedrocht.

avatar van puckb96

puckb96

Ik vond G.I. Joe: The Rise Of Cobra wel een leuke tussendoor film, maar het is zeker niet mijn favoriet. Ook al was het acteerwerk goed en de stunts waren geweldig vond ik de film erg onlogisch: ja echt, zo'n man overleefd als er voor zijn neus een huis explodeert , Snappie?

Leuke film. Maar een sequel is echt niet nodig die er waarschijnlijk wel zal aankomen.

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Ik vond het iig leuker dan Transformers wat ongeveer net zo'n hersenloze actie film is. Transformers heeft dan wel weer btere CGI maar dan hoeft niet niet vermakelijker te zijn.

psycholamp schreef:

Doet déze film waarschijnlijk zelfs de das om.

Grappig, ik vond dit zijn eerste voldoende...

avatar van Thorongil

Thorongil

Een draak van een film, verder heeft het weinig tot niets te maken met het originele G.I. Joe speelgoed of cartoon.

In plaats van soldaten uit het Amerikaans Leger, zijn het een soort Blauwhelmen van over de hele wereld met allerlei gadgets ter beschikking.

Verder zijn er de gênante flirts en humor van Ripcord en is er het verplichte romantische drama tussen Duke en The Baroness, maar ik heb er geen binding mee.

Men wou duidelijk het succesverhaal van Transformers overdoen met deze film, maar mijn inziens falen ze hierin. De sequel zal ik gewoon negeren.

avatar van Zizzo

Zizzo

De goed aanwezige actie scènes zaten goed in elkaar, de Special effects laten wel te wensen over, boeiende cast, leuk verhaal wel wat voorspelbaar, geen hoogstaand werkje. Vermakelijk vond ik hem wel.

avatar van LoTroPan

LoTroPan

Deze film word op heel internet afgekraakt en ik hoor ook eigenlijk nooit iemand positief praten over deze film.

Deze film is zelfs genomineerd voor slechtste film, slechtste regisseur, slechtste script, slechtste rip-off en slechtste bijrolspeler zoals wikipedia vermeld, en terecht trouwens. Ik heb deze in de bios gezien en de hele zaal was bijna voor ons alleen.

Maar toch heeft deze film ontzettend veel opgebracht, en komt er mis een 2e deel, hoe kan dat ??