Genre: Western / Komedie
Met onder meer: Terence Hill, Henry Fonda en Leo Gordon
Gesproken taal: Italiaans
Releasedatum: 11 juli 1974
Plot Il Mio Nome È Nessuno
"Nobody, but "Nobody," knows the trouble he's in!"
Een jonge revolverheld wordt ingehuurd om een oudere outlaw te vermoorden. Ze raken echter bevriend. Wanneer de oude revolverheld aangeeft de pistolen aan de boom te willen hangen, probeert de jongere man het voor elkaar te krijgen dat hij nog een keer een groot revolvergevecht aangaat.
Nobody
Leader of the Wild Bunch
Squirrel
Sheriff
peterx43
Lang geleden dat ik deze fim zag. Ik herinnner me vooral de scene in de saloon , de wisky glazen achter z'n rug gooien en ze dan kapot schieten eer ze de grond raken. En dan die revolverheld die hem de les wilt lezen...en klappen krijgt..Een heel hilarisch stuk in de film.
Wie deze film niet goed vind is 'missing the point'.
veron35
Goede film. Heb hem alleen uit Amerika moeten bestellen.
ik ga hem morige bij free rocord shop kopen.
thunderball
Goede film. Heb hem alleen uit Amerika moeten bestellen.
Hij zit nu ook in die Spencer/Hill box die oa bij V&D voor 25,- euro (overal elders voor 5,- meer!) te koop is, incl het vervolg en met de twee Trinityfilms en de 4 vuisten op safarie en de lucht in! Een must!
veron35
geweldig dan weer komies en dan weer bloed serieus.
Ramon K
Niet echt! Alle films in 4:3, absoluut doodzonde.
Shit! Wist ik niet!
Bij mij was het nog meer klote:
ik kreeg hem voor Kerst van mijn nieuwe schoonmoeder (ja eindelijk eens een leuke getroffen!
) en hoewel ie nog in het plastic zat verpakt waren de schijfjes behoorlijk beschadigd, in die van Nobody zat zelfs een gigantische barst.
Goed, terug gebracht en een andere gekregen, maar die bleek ook niet al te mooi en toen mijn geld terug gevraagd.
Eigenlijk ging het me toch alleen maar om Vier vuisten.... safari en ... de lucht in, de rest had ik al als Engelse import en het vervolg op deze hoef ik niet.
Shit! Wist ik niet!
Bij mij was het nog meer klote:
Pff, ik kocht hem anderhalve week geleden ook, maar nou blijkt die van mij ook beschadigt te zijn. Ze hebben blijkbaar niet te veel moeite gedaan om deze film op een goede manier op de markt te brengen.
veron35
Nee, beter nog: de Duitse.
Hij is ook gewoon los in nederland te koop. Ik heb hem gewoon bij van leest gekocht voor 7 euro.
Ramon K
Weet ik, maar die is in 4:3. Dan mis je nogal wat.
veron35
Die van mij is 16:9 dacht ik te zien. Ik heb hem nu uitgeleend dus ik dan het niet controleren maar het staat me bij van wel.
Oef, dat viel me bepaald niet mee. Ik sluit me grotendeels aan bij Kappeuter. Nogal kinderachtige, flauwe film. Mist bovendien bewust het mythische sfeertje van veel westerns (het plot gaat voor een deel over het doorbreken daarvan), maar juist dat mythische vind ik vaak mooi aan westerns. Vanwege wat sfeervolle weidse shots en wat inventieve ideeën (begin, spiegelscene, shoot out (met name de aanloop er naar toe, beste stuk van de hele film) kan ik er nog wel een kleine 2.0* aan kwijt.
Simon Smith (crew films)
Shit, heb m gemist, dacht dat ie vanavond op tv was! Balen.
Iketes
- 1968 berichten
Halverwege gegeten, de rest opgenomen. Eerste uur is me wel bevallen, de spiegelscene is erg mooi
Goodfella_90
Intro beloofde veel goeds. Ook valt de hand van Leone duidelijk terug te zien, qua camerawerk en spanningsopbouw. Daarnaast een erg fijne score (die af en toe verdacht veel op zijn andere werk lijkt) van Morricone en mooie ruwe beelden van het landschap.
En toch een ietwat tegenvallende western. Terence Hill mist elk charisma en is nog flauwer dan in zijn producties met Bud Spencer. Het is dan ook hij, in combinatie met de af en toe veel te flauwe humor en een ietwat warrig script wat een vol punt van het eindresultaat aftrekt.
3.5* Idee was goed, maar wordt behoorlijk om zeep geholpen.
basketballerke
Wat mij betreft gewoon een uitstekende film. Een goede mix van serieus en komedie. Al mist dit toch wat finesse vergeleken met de Leone films. Al is vaak duidelijk te zien dat hij er wat mee te maken had. Vooral qua camerawerk.
Het begin is weer briljant. Hier is ook vooral weer Leone terug te zien. Het is een lange intro met een kenmerkende spanningsscène. Deze scène is wat mij betreft de sterkste van de film. Maar ook die op het kerkhof is kippenvel, met de score die erg veel lijkt op het andere werk van Morricone. Henry Fonda speelt vind ik ook weer gewoon uitstekend. Terrence Hill zet een degelijke rol neer. Hij is niet altijd even grappig.
De film heeft een heerlijke sfeer, maar niet zo als in de Leone's. De locaties en sets mogen er ook weer zijn. Het middenstuk kent zijn mindere momenten waardoor hij niet de volle mep krijgt. Maar het eind is weer erg goed. De shoot-out is erg mooi geschoten. Niet een klassiek western einde, maar niet dat dit heel erg is.
Grappige sneer naar Peckinpah trouwens. Dat wel.
ojodoro
Mooie film. Ik heb helaas het begin niet gezien vanavond, maar ik kende de film al. Jaren geleden met mn pa gezien op tv.
Verassend dat het me deze keer opviel dat Nobody eigenlijk een Engel is. Blond haar, blauwe ogen, durfal enz. In de laatste scene van de film zien we hem zelfs met zn zadel op zn rug rondlopen, vewijzend naar engelenvleugels!
Slecht één grafisch ontwerper heeft dit opgemerkt en plaatst een aureool boven de hoofdrolspeler. De meeste filmposters over deze film zijn niet zo mooi.
Ramon K
Grappige sneer naar Peckinpah trouwens. Dat wel.
Ik vind de sneer naar Enzo Barboni (E.B. Clu(t)cher) eigenlijk veel sterker. Eigenlijk is de film een soort van wraakfilm op de man die de spaghetti-western parodieerde, en daarmee ook nog heel erg succesvol was. Leone leek jaloers te zijn, maakte deze film met het Trinity-karakter, tegelijkertijd was het Leone's afscheid van de western; de kolderieke Trinity-westerns (Hill) nemen het over van de Mythische westerns (dat symboliseert Fonda) en tijdens de productie lag ie in de clinch met Valerii. Juist de scenes die de meeste MM'ers het mooist vinden aan de film zijn geregisseerd door Valerii en niet door Leone: die nam het merendeel van de kolderieke scenes voor zijn rekening. Leone was zelfs jaloers op enkele prachtig geregisseerde scenes van Valerii en probeerde zijn eigen productie min of meer te saboteren.
De sneer naar Peckinpah was ook een beetje kinderachtig van Leone. Peckinpah had ooit een regie-samenwerking (een voorstel van Leone) geweigerd...
Interessante achtergrondinfo, maakt de film niet beter voor mij, maar ik kan 'm wel beter plaatsen.
Interessante achtergrondinfo.
ja vond ik ook!
The One Ring
Ik ben een fan van Leone-films. Ik hou heel erg van westerns. Morricone is mijn favoriete filmmuzikant. Ik vind Fonda een zeer goede acteur. Wat kan er dan in hemelsnaam mis gaan met deze film?
Veel, zo bleek, want My Name Is Nobody is duidelijk de slechtste western die ik tot nu toe gezien heb. En dat terwijl ik zelfs matige westerns vaak nog wel aardig bekijkbaar vind.
De film doet Leone-achtig aan, maar het mist de ziel van de Leonefilms. Het doet meer aan iemand denken die op een goedkope manier Leone imiteert, op dezelfde manier zoals je tegenwoordig zoveel Tarantino-klonen hebt. Geen idee welke scènes Leone in deze film regisseerde, maar het doet er niet toe. Alleen de openingsscène vond ik echt leuk. Zelfs de hier geroemde spiegelscène kon mij niet boeien; wellicht omdat ik al zo verveeld was door de film dat ik niet meer in de film zat.
Ook ben ik het eens met Kappeuter over Fonda. Hij lijkt de automatische piloot ingeschakeld te hebben en heeft duidelijk niet zo'n plezier in zijn rol als in Once Upon a Time in the West, of wat voor andere rol dan ook.
Het verhaal is ook nog eens volslagen belachelijk. Het trekt echt helemaal nergens op en de logica ontging me zelfs bij vlagen. Ik vond de aanslag op The Wild Bunch door Fonda dan ook niet eens gerechtvaardigt, aangezien we deze groep niks slechts hebben zien doen. Dit is slechts een van de niet overtuigende plotelementen van de film.
En toch had ik dit allemaal kunnen accepteren; er had nog een voldoende in gezeten. Maar er was een storende factor die vooral verantwoordelijk was voor de flinke onvoldoende die ik uitdeel. De storende factor heet Terrence Hill en ik wil nooit meer een film van hem zien. Zelden heb ik me zo geërgerd aan een acteur. Blijkbaar is het nodig om bijna elke zin van een gekke bek of raar geluidje te voorzien. Zonder Hill was de film slechts vervelend. Met Hill is hij vervelend en irritant. De twee slechtste eigenschappen die een film kan hebben.
Oké, er zaten een paar mooie beelden in en de muziek van Morricone stelde niet teleur (al is dit niet zijn beste werk), maar daar houdt het dan ook op. Waardeloos prul en zoals Kappeuter al zegt zeer infantiel. Zoveel mooie westerns hebben een laag gemiddelde en uitgerekend deze doet het op MovieMeter wel goed. Een groot raadsel voor mij.
Dan heb je nog niet veel westerns gezien.
Ieder zijn heug. Ik vond hem leuk. probleem was dat Hill destijds razend populair was. Er gingen zelfs meer mensen in Italie naar de Trinity-films dan naar de films van Leone.
Leone wilde met deze film een soort hybrdie maken, maar helaas werkt dat minder goed. Het is niet zo leuk als de Trinityfilms en niet zo indrukwekkend als Leone. De boel bijt elkaar, zo lijkt het.
Je zult het vast niet van plan zijn, maar kijk nooit deze film:
Een soort vervolg-achtig iets op deze film (die immers wel een succes was)
prutnek
de uitzending op tv heeft deze film in ieder geval uit de top 250 geknikkerd
The One Ring
Relatief gezien niet, maar een aardig deel van de grote klassiekers uit het genre heb ik wel al gezien. Deze en The Searchers zijn de enige tegenvallers, al is The Searchers een meesterwerk ten opzichte van deze film.
de uitzending op tv heeft deze film in ieder geval uit de top 250 geknikkerd
Jammer genoeg wel ja
. deze film verdient er wel in te staan.
Silvio Dante
Een aardige komedie die hier en daar de bal misslaat.
Een hele leuke scène is in het café waar ze die glazen aan flarden schieten, top amusement!
mister blonde
Sympathieke western die verre van perfect is, maar toch zeer de moeite waard. 4 sterren.

Un Genio, Due Compari, un Pollo
1975

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

C'era una Volta il West
Western, 1968