• 9.374.044 stemmen

Il Mio Nome È Nessuno (1973)

Western / Komedie | 117 minuten

Met onder meer: Terence Hill, Henry Fonda en Leo Gordon

Gesproken taal: Italiaans

Releasedatum: 11 juli 1974

Plot Il Mio Nome È Nessuno

"Nobody, but "Nobody," knows the trouble he's in!"

Een jonge revolverheld wordt ingehuurd om een oudere outlaw te vermoorden. Ze raken echter bevriend. Wanneer de oude revolverheld aangeeft de pistolen aan de boom te willen hangen, probeert de jongere man het voor elkaar te krijgen dat hij nog een keer een groot revolvergevecht aangaat.

avatar van thunderball

thunderball

Goede maar net niet perfecte spaghetti western.

Op een of andere manier vind ik het vrivole spel van Hill niet matchen met de meer klassieke performance van Fonda.

Het rare is dat ik als tiener juist de scene's van Hill fantastisch vond en die van Fonda de film vond verpesten en ik het vandaag de dag juist andersom vind!

De mooiste scene's vind ik op dat indiaanse kerkhof (met gave bijna Once upon ... West-muziek van Moriconne) en de poetische scene vlak voordat hij de Wild Bunch gaat bestrijden, wanneer je hem met zijn paard stil ziet staan,vervolgens zich zelf en zijn paard te drinken geeft en dan zijn beslissing maakt wel of niet......? Klassiek moment!!

Ik had op het einde wel liever een echt duel gezien, zo is het toch een beetje een anticlimax, het had mooier geweest wanneer het gewoon serieus was gebracht en je als kijker pas helemaal op het eind had doorgehad dat het nep was!

avatar van tsjidde

tsjidde

Dit is een leuke film met werkelijk prachtige muziek. Serieus en humoristisch is redelijk goed uitgebalanceerd. En tot slot een niet persé verrassend, maar wel bevredigend einde.

Fikse tegenvaller.

De westerns die ik de afgelopen anderhalf jaar zag vielen me vrijwel allemaal mee en ik heb er vaak van genoten. Maar deze film onderbreekt even die trend.

Ik vind My Name is Nobody niets meer dan een b-film met af en toe een paar inventieve beelden (de spiegelscene, de finale shoot-out). John Woo maakt jaren later dankbaar gebruik van dezelfde soort slow motions en stills.

De film heeft een infantiel plot en de humor is ook infantiel. Te flauw gewoon. Gaat nergens over en na afloop vraag ik me af waar de film over ging.

Vermakelijk vond ik 'm ook niet. Terence Hill heeft de diepgang van een Dukes of Hazzard karakter. Terwijl ik dat een leuke serie vind, maar in deze film zitten zelfs geen leuke oneliners. Irritant personage.

Dit is Henry Fonda's laatste westernrol. Dat is te zien. Hij heeft een blik van; 'wat doe ik hier in hemelsnaam?'.

De muziek van Morricone is erg grappig, maar past beter bij een tekenfilm of kinderserie.

Met veel tegenzin uitgekeken.

avatar van starbright boy

Oef, dat viel me bepaald niet mee. Ik sluit me grotendeels aan bij Kappeuter. Nogal kinderachtige, flauwe film. Mist bovendien bewust het mythische sfeertje van veel westerns (het plot gaat voor een deel over het doorbreken daarvan), maar juist dat mythische vind ik vaak mooi aan westerns. Vanwege wat sfeervolle weidse shots en wat inventieve ideeën (begin, spiegelscene, shoot out (met name de aanloop er naar toe, beste stuk van de hele film) kan ik er nog wel een kleine 2.0* aan kwijt.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Intro beloofde veel goeds. Ook valt de hand van Leone duidelijk terug te zien, qua camerawerk en spanningsopbouw. Daarnaast een erg fijne score (die af en toe verdacht veel op zijn andere werk lijkt) van Morricone en mooie ruwe beelden van het landschap.

En toch een ietwat tegenvallende western. Terence Hill mist elk charisma en is nog flauwer dan in zijn producties met Bud Spencer. Het is dan ook hij, in combinatie met de af en toe veel te flauwe humor en een ietwat warrig script wat een vol punt van het eindresultaat aftrekt.

3.5* Idee was goed, maar wordt behoorlijk om zeep geholpen.

avatar van mister blonde

mister blonde

Sympathieke western die verre van perfect is, maar toch zeer de moeite waard. 4 sterren.

avatar van Prudh

Prudh

Redelijke western die helaas door een overmaat aan flauwigheid minder leuk is dan hij zou moeten zijn, iets wat vooral veroorzaakt wordt door het personage van Terrence Hill. Aan het begin lijkt zijn 'Nobody' een aimabel karakter, maar al snel blijkt dat hij gewoon een vervelende clown is. Enkele simpele filmtrucjes versterken dit ten nadele, zoals het gebruik van fast motion in de saloon of bij het treinspoor.

Het verhaal is gelukkig wel leuk: een oude revolverheld die in een nieuw tijdperk nog eenmaal moet knallen. Letterlijk en figuurlijk. De tegenzin van Fonda en het doordachte plannetje van Hill zorgen voor enkele heerlijke scènes. Gecombineerd met wederom een voortreffelijke Morricone soundtrack (alleen dat deuntje van de Wild Bunch theme vond ik vrij lelijk) had dit een uitmuntend filmpje kunnen zijn. Helaas van die slapstick erdoorheen dus. Een krappe drie sterren voor wat er vier had kunnen zijn.

avatar van wwelover

wwelover

Een vermakelijke film. Een leuk verhaal, en ik vond het nogal verrassend dat het idee van Sergio Leone kwam. Ben nog niet heel bekend van hem, maar deze film lijkt niet echt in zijn rijtje films te passen. Al is het natuurlijk wel weer een western. Ik denk dat als hij hem zelf had geregisseerd de film nog wel wat beter had geweest. De muziek was in ieder geval dik in orde, heel leuk en af en toe ludiek.

De scene in de bar vind ik verreweg het mooist.

Leuke acteurs die Terrence Hill en natuurlijk Henry Fonda. Ik dacht eigenlijk dat Terrence Hill voornamelijk in flop films speelde samen met die dikke Italiaan.

avatar van Baggerman

Baggerman

wwelover schreef:

Tence Hill is een artiestennaam. Hij heet Mario Girotti en is ook een Italiaan. Hij zit trouwens ook in Il Gattopardo van Visconti. Lijkt me toch nauwelijks een flopfilm....

Toeval of express zo gecast? Zowel Hill als Fonda stonden bekend om hun diepblauwe ogen.

avatar van Spetie

Vermakelijke Spaghettiwestern met de unieke combinatie van Henry Fonda en Terence Hill. Het verhaal is leuk verzonnen en de uitwerking mag er op zich ook best zijn. In tegenstelling tot andere westerns ligt in deze film de nadruk meer op de humor, dan op de spanning, vooral dankzij Hill natuurlijk. De film bevat hierdoor ook redelijk wat slapstickscene's, waarvan de ene geslaagder is dan de andere. De scene waarin Hill een spel speelt tegen iemand anders in de bar is trouwens echt fantastisch. Hoewel Hill het aardig doet kan hij niet tippen aan Fonda, die zoals altijd een erg sterke uitstraling heeft. Verder is de muziek erg goed, maar ja wat wil je ook met Morricone aan het roer. Leuke film dus, die goed in elkaar zit, helaas soms iets overheerst wordt door de slapstickhumor, maar verder erg lekker wegkijkt!

avatar van wibro

wibro

Deze film vanavond exact 35 jaar! nadat ik hem in de bioscoop had gezien weer eens bekeken. Ik kon er bijna niets meer van herinneren, maar ik vond hem destijds wel een van de betere westerns die ik gezien heb. Nu bij herziening maakte deze film bij mij niet zo veel indruk meer, echter op één uitzondering na. En die uitzondering is de schitterende soundtrack van Ennio Morricone. Die staat ook na 35 jaar nog als een huis.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

My Name Is Nobody is een aardige film, ondanks de flauwe humor. De muziek is wel aardig op enkele irritante deuntjes na en het einde is wat langdradig, maar het kijkt vlot weg.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Leuke western-komedie. Bij sommige grappen heb ik echt flink gelachen. Maar de acteurs Terence Hill en Henry Fonda deden het dan ook erg goed. Alleen voelde het of de film echt wat te langdradig was, het einde was dan wél weer goed.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Geinige western met Terence Hill. Met een leuke opening scene. Ook een van de beste films van Hill zijn carrière. 3,5.

avatar van Film Fan

Film Fan

Leukste spagettiwestern die ik ooit gezien heb. Heb 'm inmiddels een stuk of 5 keer gezien en hij blijft gewoon leuk. De plasscene is erg leuk.

avatar van dave

dave

Sergio Leone presents..and directs?

Een aardige western/komedie. Het zou weliswaar een veel serieuzere film zijn geweest, ware het niet dat er om de zoveel tijd een belachelijk en uiterst vervelend blokfluitdeuntje werd afgespeeld. De algemene soundtrack is ook heel repetitief en omvat in feite slechts drie opmerkelijke liedjes. Twee daarvan vallen in de smaak, het ander dus absoluut niet. Ik ben alleszins beter gewoon van Ennio Morricone.

Verder is het verhaaltje weinig boeiend en zijn het vooral de quasi op zichzelf staande scènes die me hebben doen likkebaarden. Teveel om op te noemen, doch hetgeen me het meest bijblijft is het tafereel op het indianenkerkhof. Maar vergeet zeker het prachtige einde niet, en dan heb ik het over de confrontatie met The Wild Bunch.

Moest er iets minder Mr. Bean-achtige humor in verwerkt zijn, en wat meer aandacht geschonken zijn aan de eigenlijke ernst van de situatie, dan had deze film waarschijnlijk hoger gescoord.

3,50

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Érg leuke spaghetti-western komedie. In Amerikaanse westerns zie ik het liefst niet zoveel humor, maar in een spaghetti kan ik het zeker wel waarderen. Helemaal als Terence Hill de hoofdrol heeft. Hij speelt hier een van zijn betere rollen in misschien wel zijn beste film. Henry Fonda was ook goed, al heb ik hem beter zien acteren. De invloed van Sergio Leone in deze film was duidelijk ook best groot. Je herkende is sommige scenes zeker zijn stijl. Ennio Morricone leverde hier topwerk af. Herkende ook wel wat deuntjes uit andere films, maar het deuntje klonk geweldig in de oren.

De film had misschien wel ietsje korter mogen duren, omdat het verhaal niet zo heel veel te bieden heeft. Maar desondanks zaten er een hoop geweldige scenes in de film en heb ik me uitstekend vermaakt...

3,5 sterren

avatar van chevy93

chevy93

Het was duidelijk te maken dat Leone hier een vinger in de pap had. Al bij het openingsshot is dat te merken. Verder veel mooie shots waarbij met veel geduld toegewerkt wordt naar een leuk einde. Ik ben liever van de echte eindscène (zoals in High Plains Drifter en For a Few Dollars More). Daarmee bedoel ik een eindscène waar de hele film toegewerkt wordt naar iets en wanneer het daarna klaar is. Desondanks vond ik de brief/voice-over op het einde een leuke toevoeging. Met overigens een prachtig eindshot. Heerlijk spel overigens van Hill. Leuke (typische western)humor. Een heel sympathiek personage.

De film wordt grotendeels gedragen (buiten Fonda en Hill uiteraard) door de prachtige score van Morricone. En dan wil ik in het bijzonder de bewerking van Ride of the Valkyries noemen. Prachtige gecomponeerd en wederom perfect passend bij de film. Ok, hij heeft overtuigendere en legendarischere scores gemaakt, maar deze is er ook eentje om in te lijsten.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Degelijke westernkomedie.

Ondanks een geweldig eerste kwartier, valt het verhaal wat in mekaar. Het is meer een opsomming van leuke scènes (uiteraard afgewisseld met mindere) ipv een coherent geheel. De komische noot is niet altijd even geslaagd. Misschien omdat het gewoon een beetje teveel was. Hadden er wat minder grappen in gezeten, maar wel gerichtere, dan had het allemaal beter geweest. Ik had het ook liever iets serieuzer gezien. Het laatste halfuur is vrij serieus te nemen gezien het genre, en dat was ook het gedeelte met de meest interessante scènes.

Terence Hill is redelijk in z'n rolletje. Hij heeft ondanks z'n blauwe oogjes duidelijk minder charisma dan bv Eastwood en Bronson. Henry Fonda vond ik werkelijk fantastisch in Once Upon A Time In The West. Hier is het een pak minder. Hij komt wat loom over.

Weer eens geweldige muziek van Morricone. Ook die bewerkingen waren leuk (oa dat van de Frank-theme uit Once Upon A Time In The West).

Enkele zeer fraaie landschap- en sfeershots maken van deze wisselvallige westernkomedie toch zeer de moeite.

Met wat meer inhoud had dit een topfilm geweest.

Krappe 3,5

avatar van Zinema

Moralistisch en misplaatst.

Een van de beroemdste westerns blijkt zeker niet de beste te zijn. Ondanks de klinkende namen van Leone en Morricone schiet deze spaghetti namelijk op vele momenten te kort. Wisselvalligheid is het toverwoord, na een sterke opening. Voeg daar de continu gekke bekken trekkende Hill en het niet al te sterke verhaal aan toe en niet veel meer dan een aardige kijkervaring is wat je krijgt. De speed-ups missen hun doel en de meeste grapjes vallen nogal tegen. Het slotbetoog van Fonda voelt moralistisch en misplaatst aan.

Redelijk.

avatar van Film Pegasus

Een film die zweeft tussen de spaghetti western en een parodie ervan. Terence Hill is zo'n acteur waar ik wel eens graag een filmpje van zie, maar die eerlijk gezegd ook nooit boven het gemiddelde stijgt om een memorabele rol neer te zetten. Hij past wel wat in een parodie, maar dan zie je meteen weer Henry Fonda wat je als kijker richting good old western wil trekken.

Daardoor zit je met een vrij shizofrene film, zowel qua genre als opmaak. Denkelijk heeft Sergio Leone zich af en toe komen moeien bij het filmen. Daardoor loopt het niet helemaal vlot. Af en toe wel een leuke scène zoals de opening of het gedoe met de glazen in die bar.

Alle spelers (Leone, Morricone, Fonda, Hill, ...) vinden moeilijk hun weg in deze parodie/komische western, en hebben al beter gedaan. Jammer van het einde trouwens dat gewoon verwijderd mocht worden.

avatar van pygar

pygar

Ik wil deze film graag op dvd hebben.

Helaas zie ik dat het beelformaat 4:3 is.

Het is toch niet weer zo dat een breedbeeld film verknipt is tot tv formaat.

Sommige uitgevers hebben geen enkel respect voor de origenele film.

Wie weet hoe de dvd er uit ziet?

avatar van Theunissen

Heerlijk luchtige jaren 70 Western klassieker. Het eenvoudige verhaal zit zeer leuk en goed in elkaar en de uitvoering is misschien zelfs nog beter. De laatste komt natuurlijk met name door de cast in de vorm Henry Fonda en vooral Terence Hill die het schitterend doen in deze film. De laatste zorgt uiteraard voor een aantal humoristische momenten (zijn geweldige gelaatsuittrekkringen zorgen daar al voor) en misschien ook wel een paar legendarische momenten zoals de geniale bonen eet scene (inclusief smakkend geluid) in de trein. Je kreeg er automatisch vanzelf trek in.

Buiten dat het verhaal zeer leuk in elkaar steekt en de film ook weet te boeien van de eerste tot de laatste minuut zag het er ook nog eens allemaal visueel fraai uit en zorgde de prachtige muziek van Ennio Morricone (met name het bekende deuntje bij de intrede van Terence Hill, wat ook al een fraaie scene is, en wat regelmatig gebruikt wordt tijdens het verhaal en scenes met Terence Hill) ervoor dat deze film een genot was om naar te kijken. De vaart is eigenlijk ook best hoog en van veel scenes is het gewoon genieten geblazen met een vette glimlach op het gezicht. O.a. bij fraaie en sterke opening van de film en het dito einde, de heerlijke scene in de bar met het schieten op de glazen, de scene met Terence Hill en de treinbestuurder op het openbare toilet (ik lag werkelijk in een deuk van het lachen bij die scene) en natuurlijk alle scenes m.b.t. Terence Hill en de kermisattractie.

Normaal gesproken zou je zegen dat een film met alleen Terence Hill en zonder Bud Spencer wat saai is, maar bij deze film is dat juist niet het geval en mis je eigenlijk (eigenlijk ook wel) Bud Spencer niet. Al met al is dit gewoon een prachtige western met een enorm humoristische ondertoon en behoort hij wat mij betreft zeker thuis in het rijtje van klassieke westernfilms. Ik geef normaal gesproken niet snel een film een hoger punt dan een 4,0, maar deze film verdient het zeker. Mede ook als eerbetoon aan Terence Hill die ik vroeger als kind zijnde zeer graag zag in films.

P.S. wel geinig dat in deze film ook "The Wild Bunch" (ijzersterke film overigens) in voor kwam en ook de naam van "Sam Peckinpah" werd genoemd bij de scene op het kerkhofje.

avatar van Kondoro

Kondoro

“Just think of it, 150 pure bred sons of bitches on horseback and you facing 'em alone. You'll be written up in all the history books.”

Ik ben persoonlijk weer op het moment helemaal into ‘Red Dead Redemption 2 Online’ op de ‘PlayStation 4’. Dit is een video game gebaseerd op het wilde westen. Mijn maatje waar ik dit altijd mee speel raadde mij gisteren aan om de film ‘My Name is Nobody’ te kijken. Een leuke spaghetti western film waar ik de komedie niet al te serieus moest nemen, en de film was best aangenaam te kijken. Ik heb zelf nog maar weinig kennis in de westerns film, laat staan Spaghetti Westerns daar heb ik nog helemaal niet veel kaas van gegeten. Dit was dus een aangename zit al mocht het van mij soms wel een stukje ingekort worden, voornamelijk het einde vond ik erg lang duren.

Maar de film begint heel leuk. Met een leuke ontmoeting aan de wat vreemde personage ‘Nobody’ gespeeld door Terence Hill. Heerlijke rol, heerlijk over-de-top een beetje dat wel maar een perfecte acteerprestaties. Ook als hij als ‘stalker’ uit de bus komt vond ik wel geniaal, vooral tegenover ‘Jack Beauregard’ speelde Terence Hill uitstekend met Henry Fonda samen, heerlijke chemie. Voor de rest kent de film niet echt een leuke ‘sterren’-cast maar deze twee staken zeker met de koppen boven de rest uit.

En dan natuurlijk de heerlijke muziek, gecomponeerd door grootmeester ‘Ennio Morricone’ die met onder ander het nummer ook wel de Soundtrack van de film een tijdloos en erg verslavend deuntje heeft neer gezet. Maar de film moet het over het algemeen erg hebben van zijn soundtrack, die deed heel wat goeds.

En je kon goed merken dat de film een lichte afstamming is van het genie ‘Sergio Leone’ die onder andere wat mee gewerkt heeft aan de film. De aankleding was perfect en het verhaal was leuk en vooral op veel punten komisch. Dat de twee elkaar door de hoeden schoten vond ik leuk, maar ook het punt waar Nobody in de bar was belandt vond ik erg gezellig, leuk en vermakelijk. Maar ook de serieuze kanten van de film springen er boven uit, de vriendschap tussen de twee was bijzonder. Het spatte nergens echt van af, maar Nobody kan zijn ‘held’ Beauregard niet uit zijn hoofd zetten en ook ‘Beauregard’ komt niet van stalker af. Zo blijven de twee toch een beetje onbedoeld aan elkaar verbonden.

Het verhaal was leuk, maar het was niet héél bijzonder. Vooral het feit dat de twee met elkaar op weg trokken was leuk om te zien. Maar nobody werd ingehuurd om Beauregard te vermoorden. Dat was dan wel het hoofdverhaal, de twee die bevriend raakten gingen elkaar helpen en dat was het mooie van dit verhaal. Voor de rest was het zeer vermakelijk, de ‘draw’ scenes waren leuk en het is allemaal positief goed in elkaar gezet.

Zoals ik al zei, het einde kon misschien iets korter of sommige scenes die van mij niet per se zo lang hadden gehoeven. Voor alsnog blijft dit een heerlijke weg kijken met een meesterlijke soundtrack. Zeker het kijken waard voor mening western-fans.

avatar van Movsin

Movsin

Vermakelijke westerns zijn het, die spaghettis, steeds met mooie plaatjes, prachtige muziek en... wonderbaarlijke revolverhelden.

Film die het vooral moet hebben van de grappigheden van Terence Hill, als de man zonder naam.

Valt na een uurtje toch wel stil en is het meer absurd en verliest het echte spankracht.

In plaats van een crescendo-slot krijgen we wat gepraat over vroeger en nu, maw het mocht eindigen.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Viel me tegen. Niet alleen boeide het verhaal me totaal niet en is Terence Hill absoluut geen acteur waar ik gek op ben, ook de humor paste niet in mijn straatje, op de scène met de glazen in de bar na. Erg flauwe westernkomedie voor de rest met een slaapverwekkende Henry Fonda. Opvallend dat Sergio Leone ook de drijvende kracht was achter deze film. Nu is er in Leones films ook altijd humor aanwezig, maar dat is dan veel subtieler gebracht dan hier. Veel meer dan 2* kan ik hier niet aan kwijt.

avatar van Flavio

Flavio

My Name is Nobody kent twee grote problemen: het verhaal en het ontbreken van een aansprekende tegenstander.
Het verhaal is redelijk stompzinnig. Een jonge revolverheld met de naam Nobody wil dat zijn held zich onsterfelijk maakt door het op te nemen tegen een mythische bende van 150 bandieten. Nobody wordt gespeeld door Terence Hill, de helft van de Vier Vuisten, en hij gaat dan ook vooral de komische toer op. Dat werkt een enkele keer zoals de bierglazenwedstrijd, maar meestal niet, met name die scenes in de kermissetting waren vermoeiend. Henry Fonda speelt de oude revolverheld, maar die lijkt niet erg geïnspireerd. Als je zijn rol vergelijkt met die in OATITW is dat ook niet zo verwonderlijk.

Het tweede punt gaat weer naar die bende van 150 man. Ze worden vooral galopperend in beeld gebracht, en dat zijn op zichzelf best aardige scenes, maar ze doen verder eigenlijk niet zo veel. En dat de revolverheld ze afschiet zonder ander motief dan zich onsterfelijk maken is nogal twijfelachtig. Sullivan die even de rol van nemesis lijkt te spelen is uiteindelijk niet veel meer dan een voetnoot.

Muziek speelt een grote rol, Morricone schiet eigenlijk altijd wel raak met zijn scores, vooral het vrolijke en herkenbare nummer van Nobody vond ik geslaagd. Voor de andere thema's citeert Morricone toch wel flink uit eigen werk. Soms wordt de juiste snaar geraakt, maar over de hele linie toch een flinke tegenvaller deze film. Was in mijn herinnering een stuk beter.

avatar van Collins

Collins

Een film naar een idee van Sergio Leone die met deze film de zwijgende helden uit zijn eerdere films lijkt te ridiculiseren. Terence Hill personifieert met zijn felblauwe ogen en zijn niet aflatende bijdehante woordenvloed de perfecte karikatuur van de man zonder naam. Hij noemt zichzelf Nobody en is de rode draad waarlangs het verhaal zich ontwukkelt.

De film heeft een heerlijke opening. De introductie van Jack Beauregard (Henry Fonda in zijn laatste western). Een idealistische en oudere revolverheld die vaststelt dat het wilde westen in het jaar 1899 een wereld is geworden waar het wilde wel enigszins van af is. Een wereld waarin geen plek meer voor hem is. In het spannende voorspel dat heerlijk langzaam en zonder dialoog en bijzonder sfeervol in beeld wordt gebracht en sterke herinneringen oproept aan een overbekende scène uit C'era una Volta il West (1968), is van die sombere gedachtengang echter nog niet veel te merken. De revolverheld doet zijn ding. Zoals het hoort. De nuanceringen volgen verop in de film.

Het verhaal volgt twee helden. De één is de vertegenwordiger van de oude tijd. De ander de vertegenwoordiger van de nieuwe tijd. Het verhaal van Beauregard loopt ten einde en Nobody neemt zijn verhaal over. Hij doet dat op zijn eigen manier.Voorbij zijn de tijden van het hardvochtige wilde westen waar de wetteloosheid heerst. Vanaf nu heerst de ironie.

De film is volgestouwd met komedie. Situatiekomedie. Terence Hill is er de spil van. Met het verloop van het verhaal heeft de slapstickachtige humor niets te maken. Het verhaal en de sfeer lijden er dan ook niet onder. Het zijn op zich staande scènes in de film. Heerlijke hilarische scènes. Scènes die herinneringen oproepen aan de films die Hill met Bud Spencer maakte. Erg grappig.

De muziek is van Ennio Morricone. Mooi. Gevarieerd. Sfeervol. Emotioneel sturend en functioneel. Goed passend bij de draagwijdte van een scène. In sommige stukken muziek is ouder eigen werk herkenbaar. Ook Sinatra‘s My Way komt verhuld voorbij evenals thema‘s uit de werken van Richard Wagner.

De regie is van Tonino Valerii, voormalig regie-assistent van Leone. Leone zou zich niet heel intensief met de bereiding van de film hebben bemoeid. Dat is moeilijk te geloven. In praktisch elke scène is de hand van de meester te herkennen.

My Name is Nobody is een schitterende film.

avatar van jordandejong

jordandejong

Prachtig! 14 jaar geleden zag ik deze als 13 jarig jochie voor het eerst op RTL 7. Nu, 14 jaar later, heb ik hem herzien. Op brakke Nederlandse dvd (snel op zoek naar een Bluray, maar dat maakte de pret niet minder. Het gevoel van nostalgie dat je keihard raakt als Terrence Hill naar boven uit het water komt gesprongen en de iconische tune van Ennio Morricone begint te spelen.... Zalig.

Sowieso is de volledige soundtrack van Morricone hier genieten geblazen. Die The Wild Horde track. Geweldig. Terrence Hill, met zijn karakteristieke doordringende fel blauwe ogen, speelt hier min of meer zijn 'They Call Me Trinity' character. Careless, komisch, cool en snel. Het is Hill zoals de meeste hem zullen kennen, al heeft hij in het western genre ook serieuzere rollen achter zn naam staan. Preparati la Bara! (Film, 1968) is zo'n voorbeeld.

In uitvoering misschien niet eens de meest geniale spaghetti western, maar het is zo'n enorme trip down memory lane met fantastische muziek, fijne shots, goed tempo, gunslinging en een fijne cast.

avatar van AngelicV

AngelicV

Ondergewaardeerde western, wellicht door de komische elementen. De film trekt echter een mooi stuk historie naar voren m.b.t. aanleg railroad doorheen Amerika, de premiejagers, gunslingers en 'the Wild Bunch', die daadwerkelijk heeft bestaan. De opening, Henry Fonda, benadert de opening van Once upon a time in the West. Muziek van Moricone is weer ongeëvenaard. Hill acteert hier voortreffelijk als gunslinger, die als ondersteuner voor een gunslinger hem naar een andere wereld helpt. De mix van de elementen kijkt goed weg.