- Home
Geregisseerd door: Nacho Vigalondo
Met onder meer: Karra Elejalde, Nacho Vigalondo en Candela Fernández
Gesproken taal: Spaans
Plot Los Cronocrímenes
"A trip back in time from the present to..."
Hector verblijft in een landhuis in Noord-Spanje met zijn vriendin Clara. Door zijn verrekijker observeert hij een meisje dat zich uitkleedt in het bos. Hij wandelt naar haar toe en ontdekt dat ze niet alleen naakt, maar ook bewusteloos is. Plots wordt hij in de arm gestoken door een man in een lange jas en een in verband gewikkeld hoofd. Hector loopt weg en zoekt toevlucht in een leegstaand gebouw. Dit blijkt een geheim laboratorium te zijn.
Héctor
Clara
La chica del bosque
El Joven
Héctor Ocasional (as Ion Inciarte)
Clara (stemrol) (onvermeld)
La Chica (stemrol) (onvermeld)
Radio Announcer (stemrol) (onvermeld)
Phoenix
Je zal dit script maar hebben verzonnen!
Erg leuk filmpje. Begint al vrij snel met horror-clichés (die strijkers in de muziek, echt), gaat daarna op een komische manier verder door ons eens het perspectief van de archetypische killer te verschaffen en mondt uiteindelijk uit in een erg grappige en verrassende climax waarin Hector 3 even, bedoeld dan wel onbedoeld, alle plotholes en onduidelijkheden rechtzet.
Want ondanks, of misschien wel dankzij, het tijdreis-principe is dit een best goed doortimmerd scenario.
Eng wordt het overigens nergens, maar volgens mij was dat ook niet echt de bedoeling.
Een soort Primer voor de wat minder begaafden, wat toegankelijker en speelser. Want de dikke knipoog zit overal verscholen.
brucecampbell
Erg fijn filmpje dat een aparte sfeer weet te creëren en je voortdurend op het verkeerde been probeert te zetten. Het verhaal is natuurlijk niet al te origineel, maar dat stoort echter de pret niet.
Enig minpuntje is het einde dat eigenlijk geen einde is, maar ja, hoe moet zoiets eindigen?
Justinx
Deze film heb ik onlangs gezien. Het plot komt soms een beetje verwarrend over en eigenlijk is een tweede 'kijkbeurt' nodig om alles langzaam op je in te laten werken. Wel heb ik iedere minuut het gevoel gehad een cultfilm te zien, zo'n film die ooit een keer een hollywood-jasje krijgt aangemeten. Daarvoor moet de film echter nog een tijdje meekunnen en daar twijfel ik over. Het is zeker waard om deze film een tweede keer te zien, om alles op een rijtje te krijgen, maar komt daarna op de stoffige plank waar alle andere matige films staan. Voorlopig een 3.5, want een sfeertje wordt hier toch wel neergezet.
OlafK
Los Cronocrímenes is een erg gave film met sublieme acteerprestaties, goed camerawerk en een uiterst knap in elkaar gezet plot. De Spaanse cinema bewijst zich opnieuw!
De film ademt vanaf minuut 1 een beklemmende sfeer uit en is één lange adrenalinerit. Ook het einde is uiterst inventief en valt precies op de juiste plek. Wat ik ook erg knap vond, was dat elke gebeurtenis niet zomaar nogmaals doorlopen wordt, maar dat er telkens een extra puzzelstukje wordt gegeven. Dit maakt de film weliswaar niet al te moeilijk (je hoeft zelf niet extreem veel te puzzelen), maar zorgt wel voor een continue spanning aangezien je werkelijk geen moment wil missen.
Daarnaast kent de film een aantal geniale shots. Zoek maar eens op Google Afbeeldingen naar deze film.
Zo, nu nog wachten op een mooie DVD-release...
Met weinig middelen gemaakte, leuk bedachte tijdreis-thriller die uiteindelijk qua verhaal helaas niet veel om het lijf heeft. Het begin is veelbelovend maar al snel komt de film op een dood spoor. Er is gewoon te weinig ontwikkeling in het plot en de personages zijn niet interessant.
Erwinner
Behoorlijk tof filmpje.
Ondanks het gegeven dat we hier wel eens een doorgedraaid gevoel aan over kunnen houden, gaat deze regisseur allesbehalve de fout in om ons als "kijker" bedrogen achter te laten. Ik heb ze namelijk wel eens erger gezien. Retroactive (1997) ging dan weer zo over-the-top dat het weer grappig werd.
Karra Elejalde bleek voor mij geen onbekende (moest het alleen effe nakijken), gigantische vent eigenlijk, om in de gaten te houden.
Het sfeertje wordt hier vér boven "mijn" middelmaat ontworpen al wordt het nooit echt spannend of gruwelijk, iets wat de cover toch wel doet vermoeden. Daardoor toch ook weer verwonderd zitten kijken.
De soundtrack begint érg dik aangezet maar na verloop van tijd wordt het al snel minder of valt het iig. niet meer op en schept het een steeds meer naargeestige sfeertje neer. Die opgezette strijkers waren misschien expres zo bedoelt om ons dáár al op het verkeerde been te zetten.
Verder geen idee waarom ik hier geen 4 sterren voor ga geven, misschien iets te braaf of zo ... 3.7* dan maar. Strakke film
!!
Macmanus
Snapte het niet geheel.
Soms heb je het weleens met een film. Is nog niet meteen slecht, maar irriteert je wel al vanaf het begin af aan. Dat had ik bij deze film, en ging helaas nooit meer weg.
Misschien daarom dat ik ook niet alles snapte en het niet zo boeiend vond allemaal. Wil de film dan ook niet meteen woorden als plothole in de mond leggen. In dit geval kan het best eens schoren aan mijn eigen hersens. Maar wat ik niet snapte was dat hij steeds precies doet wat hij voorheen ook heeft gezien, als Hector 1, 2 en 3. Zo weet Hector 3 doordat die ooit Hector 2 is geweest dat zo direct een vrouw gaat vallen van het dak. Waarom dan niet helpen het te voorkomen in plaats van het juist te laten gebeuren? Snapte wel dat de hele chain van events, komt doordat Hector 3 er al bij Hector 1 was en je dus een vreemde cirkel krijgt die je niet meer kon stoppen. In dit geval denk ik alleen wel dat Hector 2 en 3 onlogische keuzes maakt waardoor het dus zo een vreemde cirkel wordt. Zo snapte ik de vrouw in het verhaal allerminst en ook niet waarom hij nou de vrouw haar kleding uitkleed en een mes in zijn arm stook.
De overal grap snapte ik wel, maar denk dat de uitwerking niet helemaal logisch is.
2 kleine sterren.
Shinobi
Op zich wel een vermakelijke tijdreis film, maar ik kon me er toch niet echt goed in kwijt.
Dat gedoe dat Hector steeds hetzelfde moet doen, terwijl hij eigenlijk al soort van weet wat er gaat gebeuren. Hij kan toch gewoon de loop der dingen veranderen en hoe knullig is het als hij zichzelf probeert te stoppen of killen met het busje, dat hij dan zelf ook verongelukt. Een echte antiheld dus.
En uiteindelijk begint het dus allemaal weer opnieuw...
Wat ik me bij zulke films afvraag is hoe het nou begonnen is, want het kan niet zomaar zo zijn dat Hector zichzelf wil vermoorden.
Er is trouwens een Hector vier. Bij het begin rond 3.35 als Hector de telefoon opneemt zie je hem in de bosjes staan.
3, 5 Sterren van mij.
El ralpho
Om dit maar gezegd te hebben: wat een waardeloos acteerwerk, op sommige punten in de film. Vooral de professor die hector diende te helpen was nog emotielozer dan de gezichten van de poppen uit thunderbirds.
Het verhaal was super, enige wat ik me wel afvroeg; hoe kan het in den beginne zijn gekomen dat er meerdere hectors waren? het moet toch begonnen zijn bij een die in de tijdmachine moet zijn gestapt? waarom zou iemand dat in godsnaam vrijwillig doen? jammer dat dit nergens verklaard wordt. (Of ik moet niet goed opgelet hebben.)
Verder was het leuk dat hector vertolkt wordt door een hele simpele man, het zou net zo goed de buurman bij jou uit de straat kunnen zijn die de rol gespeeld had. De film oogde bijzonder goedkoop, en deed me op bepaalde punten echt aan films uit de jaren 80 denken. De tijdmachine hoe oldschool was dat! maar het verhaal is zo superieur, en er wordt zo creatief met het budget omgegaan. Slim om het personage te laten verongelukken en verbindt te laten worden zodat zijn gezicht niet in beeld komt. Enerzijds natuurlijk zodat hij niet door zichzelf herkend wordt, maar hector is ook geen enkele keer face to face (dan bedoel ik zonder verband) met zichzelf in beeld geweest. Denk dat deze keuze deels budgetair was. alleen maar echter meer hulde, voor de creativiteit die de film wel had terwijl hij voor een appel en een ei gemaakt lijkt te zijn. Film waar je nog lange tijd over na kunt denken. 4,0
Revolt
Wat en film zeg.
Verwarrend, maar niet zo verwarrend dat het alles verpest. Niet gelijk een uniek concept als het gaat om tijdreizen, maar wel alles wat erom heen afspeelt.
Ik heb ervan genoten.
8,3/10
Bottleneck
Wel aardig. Een soort neverending trap van Escher, mooi bedacht zulke loops maar ik blijf het ergens lichtelijk irritant vinden, alles zo kloppend mogelijk zien te krijgen terwijl het moment nul nooit bepaald wordt en je als kijker telkens maar "één" Hector volgt in zijn loops terwijl die op meerdere momenten tegelijk leeft. Oke anders wordt het ook wel een rommeltje maar goed.
Het sfeertje vind ik wel prima, beetje mysterieus, leuke 'doorsnee' hoofdrolspeler. En een leuk dametje uiteraard, die had wat vaker in de loops terug mogen keren als stripper
boozebelly
- 1908 stemmen
Alhoewel het allemaal niet storend is, hangt er toch wel een beetje een goedkoop sfeertje over deze film. Het acteerwerk is niet al te best, dingen zien er een beetje goedkoop uit (zoals die tank/capsule) en vooral het doen & laten van Hector vond ik allemaal iets te simpel. Hij treed mij namelijk iets te klakkeloos in de vooraf opgezette voetsporen om het verhaal maar zijn rondje(s) te kunnen laten maken.
Maar goed, dat neemt niet weg dat deze prent voor de liefhebbers van dit soort verhalen echt wel te pruimen is voor een keertje.
Dank aan Bubblez voor de tips!
Vanavond ga ik tevens op jouw advies Primer maar eens bekijken.
Voor deze geef ik net geen voldoende. 2,5*
perceived
Heel aardig.
Het verhaal is een beetje warrig maar prima te volgen. Vond het wel net iets te traag en te lang duren allemaal. Een wat pittiger verloop en een kwartiertje korter was me nog veel beter bevallen.
Desondanks een charmant filmpje dat de moeite van het bekijken zeker waard is. 6.5/10*
Montorsi
Best leuk gedaan, maar toch wel een beetje wat je er van verwacht.
Het leukste is dat Hector op een gegeven moment alles zit na te doen om maar te zorgen dat het zo gebeurt als hij eerder heeft gezien. Mooiste was het stukje waar hij met bandages de verrekijker-move doet. Maakte het af en toe ook wel een beetje humoristisch.
Echt briljant vind ik de uitwerking niet. Op een gegeven moment ligt wel een beetje vast hoe het in elkaar zit, en dan werkt het vrij volgens het plaatje richting het einde. Maar het is wel gewoon geinig om te volgen en de film verspilt eigenlijk nergens tijd. Maakt het toch wel aangenaam een keertje te zien, maar eigenlijk vind ik het niet veel meer dan vermakelijk.
Halcyon
Filmische variant van een perpetuum mobile. Scripts als deze nodigen uit om te eindigen met een nogal flauwe ontknoping die geheel in de lijn ligt van het herhalingsmechanisme. Kortom: geen écht einde, wat de makers nogal gemakkelijk uitkomt en mijns inziens dan ook een zwaktebod is. Verder ook geen al te boeiende film waarin voornamelijk het gebrek aan onderhuidse spanning nefast blijkt. De enige reden waarom je het anderhalfuur volhoudt is dat de gebeurtenissen steeds vanuit een ander standpunt gefilmd worden zodat de puzzelstukjes in elkaar vallen.
K. V.
Dit was nog geen misse film. Het concept is al gedaan in andere films (Triangle, Groundhog Day, ...) en hier pakt het eigenlijk ook weer goed uit.
De film begint erg mysterieus en spannend en je bent echt nieuwsgierig hoe het verder gaat evolueren. Eenmaal je weet wat en hoe is het dan op de details letten.
Voor de rest deed de cast het ook goed. De film is ook wel beter dan de poster doet vermoeden.
david bohm
Fijn filmpje van Spaanse bodem met humor, wat spanning en vooral een vrij inventief script.
Het laatste kwartier voelt haast overbodig aan omdat de puzzel dan al wel is opgelost.
Niettemin aardig tijdverdrijf.
Aardig.
Film heeft aardig wat weg van een zwarte comedy. Een aantal opvallende, uit de toon vallende luchtige momenten en een hoofdrolspeler die steeds meer en meer gehavend doorheen de film baggert. Erg serieus valt het allemaal niet te nemen.
Plotje is wel aardig, vond de tekening eigenlijk alles goed uitleggen + het typische geleuter dat je de gebeurtenissen niet mag beïnvloeden omdat er dan iets zwaar desastreus zou kunnen gebeuren. Meer heb je niet nodig voor een puzzeltje waarbij alles steeds wat complexer (maar duidelijker wordt).
Alleen jammer dat het de derde keer toch al lang niet meer zo fris aanvoelde en de interesse toen al wat weggezakt was. Film weet visueel ook niet genoeg te overtuigen, het oogt allemaal net iets te goedkoop en ongeïnspireerd.
Vermakelijk is het wel, het zit op zich best aardig in elkaar, maar mist wat filmische finesse om me echt op het puntje van m'n stoel te krijgen.
arno74
Fijne film. Deze lag al een hele tijd op de plank en steeds laten liggen omdat ik er weinig verwachtingen van had. Eindelijk gekeken, en dan blijkt het best wel een goede film te zijn.
Het script in deze tijdreisfilm zit erg goed in elkaar, lijkt me lastig om zo'n sluitende script te verzinnen. En de spanning wordt erg goed opgebouwd. Best knap van deze regisseur die destijds hiermee debuteerde. Het low budget gehalte kun je zelfs er moeilijk uithalen, het ziet er allemaal wel professioneel uit. Low budget is het wel, want de regisseur is zelf scriptschrijver en acteert ook mee. Het low budget zit dus in de personeelskosten en niet zozeer in de kwaliteit van de film.
Leuke scifi-thirller. 3,5*
Leno
Verhaal steekt aardig in elkaar en bouwt goed op naar de climax. Het verhaal wordt echter wel iets te complex gemaakt waardoor het verhaal uiteindelijk niet meer helemaal klopt. De setting is minimalistisch maar toch ook best aardig. Eng is het overigens nergens, al doet de poster dat wellicht wel vermoeden.
leatherhead
Aardig geconstrueerd plotje, deed erg veel aan Triangle denken. Helaas laat de film behoorlijk snel in zijn kaarten kijken en begint de boel gaandeweg - samen met mijn interesse - te stagneren. Daarnaast oogt de look van de film wat goedkoop, en is de soundtrack van het type olifant in een porseleinkast.
Verder is het geen desastreus slechte film, écht vervelen was er niet bij en met name het eerste uur wil het zaakje nog wel vlotten. Maar indrukwekkend is een ander verhaal. 2,5*.
joolstein
Doordat het de debuut-film is van de Spaanse regisseur Nacho Vigalondo zal er geen groot budget geweest zijn. En dat is aan de film te zien, het ziet er allemaal redelijk goedkoop uit. Toch is het dit niet storend, misschien zelfs aandoenlijk omdat de hoofdrolspeler nu overkomt als een gewone man, een soort anti-held met bijkomende onhandigheid en schade. Verder is er in de film een vreemdsoortig luchtigheid/humor. En het verhaal over een man die in een time-loop terecht komt is erg leuk. Dit houdt de nodige spanning in de film. Al met al een behoorlijk toffe film.
John Milton
Mijn tweede Nacho Vigalondo, nadat ik een aantal maanden geleden Colossal (2016) zag. Een ondergewaardeerde film op MM, wat mij betreft. Los Cronocrímenes wordt gelukkig iets beter op waarde geschat met een beduidend hogere waardering dan Vigalondo’s debuut hier. En het moet gezegd: films over tijdreizen blijven leuk, helemaal als ze een beetje goed in elkaar zitten, en dat zit bij Timecrimes wel snor.
Het verhaaltje begint simpel met Héctor, een man van middelbare leeftijd die met zijn verrekijker in de bosjes een jonge meid zich ziet uitkleden, waarop hij op onderzoek uit gaat. Hij vindt haar naakt en bewusteloos tegen een steen liggen en wordt plots met een schaar in zijn arm gestoken. Op de vlucht, voor deze man verstopt hij zich in wat een experimenteel laboratorium blijkt te zijn waar hij een wetenschapper ontmoet (Vigalondo zelf), en dat is waar het echt misgaat, wanneer hij per ongeluk een uur teruggaat in de tijd en zijn best moet doen om de o zo gevreesde cataclysmische paradox te voorkomen, waarbij hij in dit geval zijn toekomstige zelf verhindert van terugreizen, waardoor hij in feite ophoudt te bestaan. Je weet wel, een breuk in het space time continuum, al dan niet met imploderend universum en dergelijke.
Los Cronocrímenes zal niet veel geld gekost hebben, maar dat valt niet negatief op. Net als Shane Carruths Primer (2004) (die nog een flink potje ingewikkelder is dan deze film), zit de kracht juist in het feit dat het gewone mensen overkomt en de nadruk ligt op beweegredenen en consequenties, in plaats van special effects. Een goed script (ok, en een knappe meid) is alles wat Vigalondo hier nodig heeft.
flaphead
Fijne mindfuckfilm met een niet geheel onbekend thema (tijdreizen), maar meer dan prima uitgevoerd met een goed script. De mysterie draagt de film, ook nadat het hoofdplot bekend wordt. De hoofdrolspeler speelt zó naturel dat het aan de ene kant heel logisch voelt, maar aan de andere kant soms wat irrritant ("zo reageer je toch niet"). Mooi pluspunt is dat het tamelijk lichtvoetig wordt uitgevoerd, met hier en daar een haast komisch aandoende inslag. Het spannende, gekke sfeertje met een regelmatig gevoel van 'huh' of 'oh' doet het prima. Verwacht geen hoogstaande sfx, het is behoorlijk lowbudget, maar daar kan ik makkelijk doorheen kijken (lees: het stoort me letterlijk geen seconde).
Ondanks de mindfucks en de plotgaten die in een film met dit thema enorm op de loer liggen, wordt het geen rocketscience en wordt uiteindelijk (bijna) alles rechtgebreid. Prima beeldvorming. Alweer een hoera voor de Spaanse cinema.
baspls
Hector zit in de tuin van zijn Noord-Spaanse landhuis met een verrekijker. Op eens ziet hij een meisje staan die zich uitkleed. Als hij even later weer kijkt ziet hij alleen haar kleren liggen. Hij besluit op onderzoek uit te gaan en treft haar naakt en bewusteloos aan. Plotseling wordt hij door een mysterieuze gemaskerde figuur in zijn arm gestoken met een schaar. Hij vlucht weg en komt bij een soort geheim laboratorium terecht. Hier rijst hij per ongeluk in de tijd.
Timecrimes is de debuut-film van regisseur Nacho Vigalondo (die ook een klein rolletje heeft in de film). Het is een originele en leuke uitwerking van het tijdreis principe. In tegenstelling tot sommige vind ik dat het plot eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld in elkaar zit als sommige denken (er is alleen wel een probleem mee). Hector reist een aantal uur terug in de tijd en wordt dan dus Hector 2 (omdat er nu 2 tegelijk zijn). Hector 2 zorgt ervoor dat alles is zoals hij de tijdlijn herinnerde en zorgt er dus voor dat het meisje op de goede plek is, dat Hector 1 hem ziet als de gemaskerde figuur en dat hij terug in de tijd gestuurd wordt. Gedurende dit proces heeft hij echter wel zijn vrouw per ongelijk van het dak laten vallen (denkt hij). Daarom wil hij terug, al stribbelt de man van het lab nogal tegen. Hector 3 rijdt Hector 2 aan, verteld de man van het lab dat hij hem niet terug moet laten gaan in de tijd en gaat naar het meisje als ze al is bijgekomen. Hij sluit zijn eigen vrouw op zodat ze niet van het dak kan vallen en verkleed het meisje in de jas van zijn vrouw en stuurt haar het dak op, waar Hector 2 haar eraf ziet vallen.
Maar er is dus wel een probleem, waar eigenlijk alle tijdreis-films mee te maken hebben waar naar het verleden wordt gerezen. Waarom stuurt de man van het lab Hector 1 terug in de tijd? Omdat Hector 2 hem vertelde dat dat is gebeurd. Dit zorgt voor een eindeloze loop, er is namelijk geen echte aanleiding. Hierdoor wordt het plot van de film een soort paradox.
De film heeft geen groot budget gehad, maar Vigalondo weet daar goed mee om te gaan. De film heeft een vreemde ruwe esthetiek (alsof hij op Super 16 is opgenomen) en die bevalt best aardig. Al met al een vermakelijke en aardig geconstrueerde tijdreis-film.
Collins
Een leuke film met een intrigerend thema. Uit de filmtitel blijkt al dat het hier om tijdreizen gaat. Het is een kleine en ingenieus geconstrueerde film waarin voortdurende wisselingen van perspectief alsook sprongetjes in de tijd, zowel de kijker als het hoofdpersonage continu in verwarring brengen.
Het aardige van de film is dat hoofdpersonage Hector gebeurtenissen die hij zelf door argeloze knulligheid veroorzaakt, steeds opnieuw en heel geforceerd vanuit een frisse gezichtshoek moet bekijken, om totale ontsporing te voorkomen. De film hanteert daarbij een verteltrant met een (heel prettige) luchtige en humoristische toon. Het is tragikomedie met af en toe een cynisch randje. Erg leuk.
De mij onbekende hoofdrolspeler Karra Elejalde is prima gecast. Hij sluit met zijn tragikomische uitstraling en zijn gevoelvol gespeelde humeurigheid perfect aan bij de toon van het verhaal.
Het is geen film met veel spektakel en grootse effecten noch een film die de kijker vermoeit met opgelegde kunstzinnigheid en uitputtend theoretisch geneuzel. Regisseur Vigalando presenteert de gebeurtenissen in zijn debuutfilm heel nuchter en heel rustig. Scherp geschreven, vol suspense en met voldoende twisten en onverwachte bochten om geboeid te blijven. Wat zich vervolgens op het scherm, afspeelt is heerlijk gek, idioot, fascinerend en bijzonder onderhoudend.
doctorw
Eindelijk gezien. Wat een originele film. Het gegeven dat alles wat gebeurd is en je dat niet kunt veranderen, is mooi uitgewerkt en niets is wat het lijkt in deze film. Wel een goedkoop gemaakt filmpje, maar het verhaal laat je geboeid naar het scherm kijken.
Shadowed
Leuk.
Normaal vind ik dit soort films die met het concept van tijd spelen niet al te interessant, maar Timecrimes kwam veelvuldig voorbij in de toplijsten van horrorfilms. Ik, als fan van horrorfilms, wilde dus uiteindelijk wel een moment uitzoeken om de film te zien. Dat kwam dan ook recentelijk, en de film viel me zeker niet tegen.
Regisseur Vigalondo lijkt binnen deze film niet perse op horror te mikken, buiten een paar knipoogjes. Timecrimes is gewoon een erg interessant en intrigerend thrillertje met sciencefictionelementen en in de verre verte ook horrorinvloeden. Toch krijgt de thriller voorrang en dat lijkt ook de goede keuze te zijn, want het inhoudelijke verhaal doet er hier meer toe dan het horroraspect.
Visueel alleen nogal lelijk in beeld gebracht. Losse editing, lelijke filters, slecht gebruik van de locatie. Het is dat de film dankzij de inhoudelijke meerwaarde en strakke personages nog weet te boeien, verder ziet het er behoorlijk lelijk uit. Echter moet je het gebrek aan budget in het achterhoofd nemen, dus een deel daarvan is vergeven, anderzijds blijf ik vinden dat er nogal een gebrek aan fantasie was binnen de visie van de regisseur.
Maar als we naar het verhaal kijken zien we dat Vigalondo juist uitblinkt in het bedenken en uitwerken van een goed verhaal. Deze film lijkt in het begin nog simpel te zijn, maar wordt uiteindelijk steeds complexer. Richting de finale raakte ik de draad plots kwijt, terwijl ik de film daarvoor nog goed kon volgen. Sterk verteld dus door Vigalondo, daarvoor mijn complimenten.
Timecrimes is nergens erg spannend, maar wel zeer boeiend en de 92 minuten die ook geen grote opgave vormen vanwege de korte duur gaan zo voorbij. Ik heb me zeer vermaakt met de film en ik vond het leuk om de ontrafelingen te volgen. Als de regisseur nu een groter budget krijgt om mee te werken kan ik niet wachten wat we nog meer van hem kunnen verwachten.
Fisico
Geen horrorfilm zoals de filmposter doet vermoeden, wel een onderhoudende film met minieme horrorelementen. Maar ook een snuifje humor ontbreekt zeker niet. Zoals de film doet vermoeden wordt er gespeeld met tijdreizen. De aanpak van de regisseur is in deze een openbaring.
Hoewel het plot bijzonder eenvoudig is en het plot eenvoudig is, slaagt hij erin de film onderhoudend en spannend te houden. Via repititieve beelden, maar vanuit verschillende camerastandpunten en nieuwe shots slaagt hij erin je mee te nemen in de geest en het handelen van Hector.
Prima hoofdrolspeler die met zijn humeur en onbeholpenheid een leuke vibe brengt in de film. Ik kreeg het gevoel dat het ook mij kon overkomen. Luchtig en alledaags verhaal, maar dan extra gekruid met een prima gereguleerde time loop.

Spalovac Mrtvol
Drama / Horror, 1968