Genre: Actie / Horror
Geregisseerd door: Yôhei Fukuda
Met onder meer: Manami Hashimoto
Gesproken taal: Duits en Japans
Plot Oneechanbara: The Movie
"Sharp as a sword. Sexy as hell."
Het kwaad kruipt door de nacht en alleen Aya en haar kleine zusje Saki kunnen, met hun samuraikunsten, een einde maken aan deze dreiging. Ze moeten hordes zombies, die de stad terroriseren, bevechten. Gewapend met alleen hun zwaarden en hun schoonheid, stoppen deze zusjes voor niets of voor niemand. Komen ze achter de oorsprong van deze zombieplaag?
stephan73
Zombies, sexy cowgirl samurai's en waarschijnlijk liters bloed! Ik kijk er naar uit!
Goto
Lol heb hier ook wel zin in. Beetje sexy, vrouwlijke versie van versus lijkt het.
Achmed
"Gewapend met alleen hun zwaarden en hun schoonheid"
Ik kan niet wachten!
Ruiter13
Ik denk dat deze film echt fantastisch word. En we waren al zo verwend met zombiestrippers!
Hopen dat hij hier te verkrijgen word want dat was de 2e game namelijk niet!!
Nephilim
Low budget en definate pacing problems (eerste uur is gewoon traag met weinig actie). MAAR de film heeft charme in een B-movie way en het laatste half uur gaat hij helemaal los. Splatter(zij het CGI) all around en echt een videogame feel.
Tel daarbij op een erg kawaii-e hoofdrolspeelster in bikini met een groot zwaard en je hebt een erg fijne b-film.
Ik heb me vermaakt.
*Nientjah*
Best amusante film, vooral te danken aan de mooie dames die constant schaarsgekleed door het beeldscherm dartelen, maar allez!
Die dikke man kon niet zo goed acteren en het plot is best wel flinterdun te noemen, maar over het algemeen heb ik me prima vermaakt!
3 sterren.
*Nientjah*
Oja de samenvatting van de film klopt hier niet, Aya vecht samen met Reiko tegen haar kleine zusje Saki.
Achmed
Ik kan het gewoon geen hoog cijfer geven, de film was gewoon slecht.
Villevalo23
Niet een erg hoogstaande zombiefilm.
Inderdaad een paar leuke Japanse dames (Reiko voornamelijk), maar de kleding die Aya aan heeft kan toch echt niet haha, heel erg fout.
Het verhaal is simpel, de muziek voegt helemaal niks aande film toe en de gevechten zijn heel soms wel oke maar over het algemeen toch echt niet overtuigend. De flasbacks vormden nog het leukste en beste gedeelte van deze film.
Vascago
Ik had er veel meer van verwacht. De 1ste 15 minuten waren goed maar dan komt een vrij saai tussenstuk, om de laatste 25 minuten aardig los te gaan weer. Maar het was allemaal ook zo donker, kleurloos. Het verhaal is ook niet boeiend maar dat boeit ook niet
De gevechten zagen er vrij goed uit al vond ik het eindgevecht te lang aanhouden. Als de film wat minder grijs was geweest en meer bloedrood erin dan had dat zeker punten opgeleverd.
viewtiful
VET. Dat hier gewoon een film van is
Deze wil ik toch wel zien eigenlijk. Alleen al omdat ik het woord zombie zie staan
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Als game-verfilming zeker aardig geslaagd.
Wat leuke actie en genoeg bloed en vliegende ledematen met een mooie dame in de hoofdrol. De film blijft niet constant op niveau, maar is zeker bekijkenswaardig.
validius
Best leuke film, Je kijkt opzich best snel door de 'neppe' effecten heen, omdat het gore is. Alleen wat ik echt niet trek aan deze film is dat de tatoo bloem gewoon een plakplaatje is, en dat is regelmatig duidelijk te zien, helemaal wanneer deze aan het eind van de film al loslatende uiteinde vertoont. vreselijk!
Tonypulp
?
Voor zover ik weet is de game op de film gebasseerd
DonOswaldo
- 1931 stemmen
?
Voor zover ik weet is de game op de film gebasseerd
op de hoes staat van niet
'Chanbara Beauty is de verfilming van de populaire videogame One Chanbara Bikini-Samurai Squad' staat er.
Cyberator
Ik dacht ook dat de games eerst waren, dan de film.
'Populaire videogame'?? game scoorde extreem laag in benelux
Naomi Watts
Benelux gamers zijn ook grafisch geil. En de games waren eerder inderdaad.
Naomi Watts
Waardige gameverfilming van Oneechabara.
Vooral een feest van herkenning, veel Oneechabara lore. De outfits van Saki en Aya, de nooit op rakende shotgun van Reiko, de vonken die van de zwaarden afvliegen, de campy blood effectjes en een hoog oplopende bodycount. Als film zelf stelt dit toch niet veel voor maar sentiment voert de boventoon aangezien ik de games ook gespeeld heb.
De emotionele scenes werken natuurlijk voor geen meter, die dikke is een erg kansloos karakter maar de eind battle is toch wel de moeite waard. Vooral als Aya haar rage aanval krijgt. Toch wel erg genoten, zal Vortex binnenkort eens gaan zien.
evildead666
Niet echt wat ik er van had verwacht. Dacht lekker over-the-top filmpje zoals b.v. Tokyo Gore Police. Maar toch leuk om gezien te hebben. De gevechten waren mooi en die dikke was ook grappig.
Eindbattle was nog het leukst om te zien. Geef deze een 2,5
Noodless
Om te beginnen kan ik deze film niet vergelijken met het game-spel waarop het concept gebaseerd zou zijn. Daar weet ik überhaupt niks vanaf. Maar deze film werd na het zien van The Machine Girl en Tokyo Gore Police een ware ontgoocheling. Het mag lekker over the top zijn, maar bij deze film wordt de bal mis geslagen. De actie-scènes kwamen niet over en het bloed spatte royaal overal rond en op het scherm
in één woord : NEP
Ook een gemis aan sfeer en originele vondsten. De 3 vrouwelijke personages met hun outfits en wapens waren nog best om aan te zien, maar hun emoties waren van bedroevend niveau.
Dan was er nog de finale.....wat was dat ?
Zeer zwak vermaak waar ik sowieso één punt minder voor geeft. Score : 3/10
FillumGek
Ik heb de games niet gespeeld omdat ze me niet aanspreken. De voornaamste redenen om deze film toch te zien waren dan ook schaars geklede Japanse chicks en zombies.
Nu waren het niet de knapste actrices die ik heb gezien maar door het outfit van Aya en het decolleté van Reiko scoort de film toch wat punten op gebied van sexyness. Het verhaal is totaal oninteressant, waarschijnlijk ook omdat de game weinig verhaal bevat heb ik me laten vertellen. Des te pijnlijker zijn de fillers die de film alleen maar langzaam en zwaar maken. Van goed acteerwerk is geen sprake dus is het ook niet aan Otoguro en Hashimoto besteed er een meeslepend verhaal van te maken. De flashbacks waren best mooi geschoten, jammer dat het me niks deed. Verhaal had meer naar de achtergrond geschoven mogen worden, al had ik graag geweten waarom Aya zo graag in bikini loopt.
Want deze film draait om actie. Helaas is daar het een en ander op aan te merken. Verwacht geen bloedfonteinen zoals in Tokyo Gore Police, waar ik een beetje op hoopte. In plaats daarvan krijg je vaak neppe CGI. Mensen zeggen wel eens dat die bloedfonteinen 'nep' zijn, maar neppe CGI is vele malen erger. Het ziet er vaak gewoon helemaal niet uit, zoals die bloedspetters op de lens. De vonken van de zwaarden is een leuk effect, maar dat de kogels soms ook vonken geven op een lichaam snap ik niet. Zo lijkt het alsof ze een onzichtbaar schild over zich heen hebben. Ik wil dat een hoofd er finaal wordt afgeblazen in plaats van zo'n kutvonk. Dan zijn er ook nog momenten dat ze kill niet in beeld wordt gebracht. Zwak.
Het massale gevecht op het einde was wel iets beter met een paar redelijk mooie shots. Het eindgevecht zag er typisch uit een game wat best vermaakte. Overdreven veel CGI maar dat zie je ook in die chaotische Japanse games. Jammer dat er daarna weer wat wordt gesmeten met tranen, totaal ongepast. Boehoe. Ik denk dat fans van de games dit best waarderen al zullen ze zich wellicht storen aan de trage scenes die het oninteressante verhaal moeten vertellen. Als film op zich schiet het op diverse vlakken tekort.
dominion
Nadat ik het plot had gelezen en wat plaatjes van de film had gezien wou ik hem best wel graag zien.
De film was eigenlijk best wel leuk maar op de een of andere manier werkte het gewoon niet voor mij.
De zombies en de gore zag er eigenlijk best wel goed uit.
Maar ik vond de film helemaal niet amusant en leuk om naar te kijken.
Maar de bikini babes zagen er wel heel erg lekker uit.
Dus ik zal hem dan nog een kijkbeurt geven.
1,5
Tonypulp
Na de game was het nu eindelijk tijd voor de film, en die ging er lekker in
. Fijn gechoreografeerde gevechten, Aya is in dat pakje een lust voor het oog en de eindscéne is briljant. Verder heeft Naomi hier alles al goed verkondigt, echt een film voor de kenners van de game want hier werkt dat (helaas voor de rest?) erg in je voordeel. De cheesyness van de games is geweldig overgenomen in de film, ongelooflijk cool werkje!
Toch nog even de verwijzing naar dit gelul.
Hij viel goed dus
. En visueel ook beter te doen dan de game he
Moet deze ook maar weer herzien en dan Vortex er na kijken. Voor mijn gevoel heb ik 'm toch wat ondergewaardeerd. Eindelijk weer eens een voldoende voor deze film, alleen voor Oneechanbara fans uiteraard
Tja, wat moet je zeggen over deze film. Kwaliteit is soms ver te zoeken. De zombies zien er niet uit en soms zelfs slecht geschminkt. En sommige gevechten leken meer op de Power Rangers. Ik heb ook geen flauw idee of de games bekend zijn en daar misschien veel naar gewerkt is. Pluspunt is wel dat dit gewoon pure amusement is. Vrouwelijk schoon die zombies vermoorden, moest dat alles zijn van synopsis ga ik sowieso de film zien. De film is af en toe wel wat gekruid met western. Meer is er niet te vertellen over de film, omdat het ook niet meer is dan dit. Voor de liefhebbers zou ik zeggen.
Prudh
Weet iemand of de titel een samentrekking is van het Japanse woord voor zus en chanbara? Als in Oneechan = zus (van wat ik uit Japanse films opmaak tenminste) en Chanbara = swordplay. En aangezien het hier om een zussenstrijd gaat... Anyway, lelijke film, dommig ook, volgens mij moet je de games gespeeld hebben wil je sommige dingen echt begrijpen (niet dat het verder echt toe doet, maar die power moves komen wel erg game-like over). Maar ook wel weer leuk. Een Japanse meid in ondergoed met een cowboyhoed en een samoeraizwaard die zombies doodhakt, what's not to like?
Editje bij en antwoord op mijn eigen vraag:
Urban Dictionary: oneechan - urbandictionary.com
Oneechan = Oudere Zus, dus never mind
Edit 2:
Hier helemaal bevestiging (if anyone cares):
"The title is a portmanteau of the Japanese words onee-chan (lit. "big sister", but also a colloquialism for a young adult woman) and chanbara ("sword fighting")."
The OneChanbara - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org
Ook weer geleerd wat een portmanteau is....

Oneechanbara: The Movie - Vortex
2009