• 9.370.316 stemmen

Oneechanbara: The Movie (2008)

Actie / Horror | 80 minuten

Genre: Actie / Horror

Alternatieve titels: OneChanbara / Chanbara Beauty

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Yôhei Fukuda

Met onder meer: Manami Hashimoto

Gesproken taal: Duits en Japans

Plot Oneechanbara: The Movie

"Sharp as a sword. Sexy as hell."

Het kwaad kruipt door de nacht en alleen Aya en haar kleine zusje Saki kunnen, met hun samuraikunsten, een einde maken aan deze dreiging. Ze moeten hordes zombies, die de stad terroriseren, bevechten. Gewapend met alleen hun zwaarden en hun schoonheid, stoppen deze zusjes voor niets of voor niemand. Komen ze achter de oorsprong van deze zombieplaag?

avatar van berghti

berghti

Prudh schreef:

Een Japanse meid in ondergoed

Gele borsten?

avatar van mikey

mikey

nu 2 nipponspliotation flicks gezien en ik ben bang dat ik eindelijk een ouwe lnl ben geworden. Want dit genre gaat werkelijk kompleet langs me heen. Qua gore en actie en lekkere meiden, in alles is de film teleurstellend en ook nog onbehoorlijk infantiel.

avatar van Metalfist

Metalfist

Chanbara boring

Ik was helemaal vergeten dat ik me een tijd geleden eens had gewaagd aan die typische Japanse overdreven films à la Machine Girl en Big Tits Dragon. Ik had me dan ook de Mad Monkey horror box aangeschaft, maar dat was een wisselend succes. 2LDK was gewoon slecht, ik heb nog altijd geen idee wat die er tussen doet eigenlijk, maar Machine Girl was een vermakelijk filmpje. Zoals gewoonlijk bleef de derde film echter in de vergetelheid hangen tot ik hem een paar dagen geleden toevallig nog eens tegenkwam.

En er zijn twee mogelijkheden: ofwel was ik in een enorm slechte bui en heb ik Chanbara Beauty ondergewaardeerd, ofwel was ik in een enorm melige bui en heb ik Machine Girl overgewaardeerd. Beide films moeten het vooral hebben van hun overdrevenheid, maar dit is gewoon waanzinnig slecht. Ik denk dat ik eindelijk ook vat waarom mensen game verfilmingen afkraken wanneer ze niet bekend zijn met het spel. Het is de eerste keer dat me dat gebeurt en de charme van de herkenning is dus onbestaande, iets wat me anders wel over de streep trekt. Wat rest is een volstrekt belachelijke en saaie film over een griet in een bikini die op zoek gaat naar een gestoorde wetenschapper. Chanbara Beauty is vooral ook een enorm voorspelbare film. Het duurt allemaal nog geen klein anderhalf uur, maar na 20 minuten had ik het eerlijk gezegd al wel gezien.

Maar kom, je moet dit soort films niet vanwege het verhaal zien. Het was me dan ook voornamelijk om de overdreven actie te doen, maar die slaagt werkelijk verschrikkelijk tegen. De gevechten zijn een paar van de lelijkste CGI momenten die ik ooit al heb gezien en de terugkerende gimmick met het bloed op de lens was de eerste keer al niet leuk. Ik ben best wel te vinden voor wat overdreven scènes, maar dit was gewoon zo enorm lelijk geschoten dat de lol er al snel vanaf was. Dat kleine intermezzo met in-game footage (?) zag er verdorie nog beter uit.

Breek me de mond dan nog niet open over die dikzak die heel de film zoals een idioot ligt rond te lopen. De enige twee die er nog iets van willen maken zijn Eri Otoguro (Aya) en Manami Hashimoto (Reiko) en die doen het nog behoorlijk. Elk ander aspect lijkt gewoon nergens naar.

avatar van Boeikens

Boeikens

Zoals te verwachten was deze Japanse zombie niet zoals we hem kennen. Er werd zowat elke filmstyle en -genre ingegooid. Echter vind ik het persoonlijk allemaal te nep en zwak uitgewerkt.

Gameachtige flitsende zwaarden, oneindige munitie, zwevende fighters, teveel fantasy invloed.

Neen, geef mij maar de alom gekende westerse zombiefilms.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuk om een keer gezien te hebben al vond ik de finale wel wat onwerkelijk overkomen.