• 9.374.505 stemmen

Tropic Thunder (2008)

Komedie / Actie | 107 minuten / 121 minuten (unrated director's cut)

Genre: Komedie / Actie

Speelduur: 107 minuten / 121 minuten (unrated director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Duitsland

Geregisseerd door: Ben Stiller

Met onder meer: Ben Stiller, Jack Black en Robert Downey Jr.

Gesproken taal: Mandarijn en Engels

Releasedatum: 25 september 2008

Plot Tropic Thunder

"Get Some."

Door een serie van uitzonderlijke voorvallen wordt een groep acteurs die een oorlogsfilm aan het opnemen zijn, gedwongen om hun rollen in het echte leven over te nemen. Dit, omdat ze in contact komen met een plaatselijke drugsbende op de locatie waar de film wordt opgenomen.

avatar van The_Phoenix

The_Phoenix

Het lijkt mij een geweldige film worden! Ben echt benieuwd naar 25 sept!

avatar van wwelover

wwelover

Wat een briljante film. Heerlijke humor, geinige actie, briljant verhaal. Simpel gezegd een meesterlijke komedie. Zeker één van de beste komedies die ik heb gezien.

De cast is al geweldig, stuk voor stuk hilarische acteurs en geinige rollen met Robert Downey Junior als hoogtepunt geweldige rol.

Ik wist van tevoren ook niet dat Tom Cruise meedeed, herkende hem eerst ook niet pas op het eind had ik door dat hij het was. Heel goed geacteerd dat wel.

Ook leuke verwijzingen naar andere films, soms wat hard zoals met de gehandicapten maar ja.

avatar van Tha Luz

Tha Luz

Heb de film niet echt goed bekeken maar vond dit tot nu toe de minste rol van black,geen een lachmoment van hem gehad.Stiller vind ik altijd wel leuk dat ''look i am david beckham''vond ik echt geweldig.Ik had trouwens eerst niet eens door dat Tom Cruise ook in deze film speelde.Vond hem trouwens erg grappig die scene van''yes and lots and lots of money''waarna die weer gaat dansen op zo een rap nummer:D

3,5

avatar van eamel

eamel

Absurd; twee negroide medemensen spelen een film lang twee blanken (oke; dat is dan wel de essentie van de film maar soit) en daar hoor je niemand over. Doet een blanke echter een neger spelen is het hek van de dam....

Jongens; het is parodie. Humor. Satire. Get a life.

Hm. Nu de film nog even zien. Hoewel geen fan van Stiller heeft de discussie mijn interesse aangewakkerd...

avatar van kauwstaaf

kauwstaaf

Past geheel in lijn met Ben Stillers andere films: Zoolander en Mystery Men. Echt afschuwelijk dus en je hebt na 15 minuten al de neiging weg te lopen.

Heel jammer want ik dacht juist dat hij een andere weg ingeslagen was met leuke films als Meet the Fockers en Night at the museum.

Wel leuk om Tom Cruise nog even te zien.... vooral te herkennen aan zijn stem. Wellicht is het diepzinnig bedoeld en hebben ze expres een parodie gemaakt die niet grappig is, zodat je aan het eind van de film je veel dingen gaat afvragen. Ik vroeg me voornamelijk af of dit vrijwilligerswerk was of dat ze voor deze zooi betaald krijgen.

avatar van sju

sju

kauwstaaf schreef:

...

...

Vind je het heel erg als ik in dit geval jouw mening en cijfer niet al te serieus neem? Niet dat ik je mening niet respecteer, maar die is bij deze zeer dubieus geworden...

avatar van kauwstaaf

kauwstaaf

sju schreef:

Geen probleem ik heb jouw top 10 gezien, jij zal deze ongetwijfeld leuk vinden. Smaken blijven verschillen.

avatar van imro

imro

wwelover schreef:

Een van de beste comedies die je hebt gezien????

Nou nou dat valt wel mee hoor!

Zaten wat mij betreft iets teveel flauwe grappen in van bijv. meneer jack black. 2.5

avatar van wwelover

wwelover

imro schreef:

Een van de beste comedies die je hebt gezien????

Nou nou dat valt wel mee hoor!

Aha, en jij kan dat voor mij bepalen? Dit is zeker één van de betere komedies die ik heb gezien.

avatar van thomas82

thomas82

hahaha dit moet een leuke film worden

GET SOME!!!

avatar van tister

tister

Zeer teleurstellend

mannen zoals Stiller Downey en Black

hadden hier toch nog wel wat van kunnen maken

avatar van Movie Master

Movie Master

Ik dacht dat Disaster movie al erg genoeg was deze was een hele grote disaster. Had er veel van verwacht. Geen moment kunnen lachen. De leukste opmerking maakte die soort shownews presentratice. Hopen dat Night at the Museum 2 wat wordt anders heb ik het wel gehad met Stiller. Tom Cruise kan echt niet leuk doen.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

De film is vooral hilarisch door Robert Downey Jr, die zijn rol met verve speelt. Minder vind ik Stiller en Black, die helaas het probleem hebben teveel te acteren alsof ze in een komedie spelen (en dus per sé grappig willen lijken). Hierdoor vallen veel van hun grappen stil en zit je vaak te wachten totdat er weer een leuke grap komt, die er overigens genoeg te vinden zijn.

Regie van Stiller was overigens opmerkelijk goed. Met name de actie-scènes zagen er veel beter uit dan je van dit soort film zou verwachten.

avatar van ArcovandenBroek

ArcovandenBroek

Een absolute sterrencast maakt nog geen goede film helaas. Af en toe enorm grappig, maar vele stukken behoorlijk saai. Iets meer dan een voldoende!

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Dramatisch slecht. Zelden heb ik me zo zitten vervelen in de bios.

Wat maken die acteurs zichzelf belachelijk zeg.

avatar van The Godjoshi

The Godjoshi

zat ik gister weer in de sneak wat zoals altijd natuurlijk een verrassing is.......de tip was ''van fictie naar werkelijkheid'' en toen was het wel een beetje duidelijk....dus was ik blij verrast.....want ik was wel benieuwd naar tropic thunder.......ik moet eerlijk zeggen vermakelijke film maar niet super te gek gaaf.......het verhaal was leuk verzonnen de acteurs goed uitgekozen......maar de humor was niet echt geweldig......soms wel......maar dat was te weinig naaar verwachting........leuk was wel de reactie bij de aftiteling van de film als de mensen tom cruise zien staan....veel mensen die hem niet herkende......nou moet ik ook eerlijk zeggen dat het echt geen rol voor hem was maar hij vervulde hem wel glansrijk.......ik geef de film iets meer dan de helft van de sterren een 3

jongens en meisjes tot latersszzz

ik denk volgende week sneak Eagle Eye

avatar van queenie

queenie

teleurstellend.........Ben Stiller is mijn favoriet, maar deze film sloeg de plank volledig mis. zitten sommige aardige stukjes in, maar ook vele niet!!

avatar van Botje1970

Botje1970

Ik vond m echt tegenvallen, af en toe een leuk stukje, maar over het algemeen overdreven

avatar van morrie

morrie

morgen in tv krant premiere in de munt om 10.30

avatar van marzuq

marzuq

Ik zie in de trailer wel een fantastiche Neppie Urdie diss (eddy murphy) jack black die een soort mislukte comedian nadoet die allemaal types in een scene speelt en dan scheten laten. Goed zo tijd dat iemand die gozer eens flink aanpakt, 3/4 van zn carierre is gewoon zwaar nep!

avatar van LiamC

LiamC

deze film had zoveel leuker gekunt. Ik dacht wecht dat tie hillarisch zou worden, maar dat werd hij dus niet. Er zitten echt wel grappig dingen in, en ook downing als neger is cool maar het kabbelt maar voort.....het is allemaal te langdradig. Het leukste uit de film is eigenlijk de rol van tom cruise (die ik niet doorhad!) Mijn vriendin attendeerde me erop........moet hij vaker doen zulke rollen. 2,0 voor de film + 0,5 voor cruise = 2,5.

avatar van jeltink

jeltink

lijkt me een hele leuke film net de trailer gezien!!

nu nog wachten op de ondertitels zodat we hem met een chippie kunnen bekijken!

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

jeltink schreef:

lijkt me een hele leuke film net de trailer gezien!!

nu nog wachten op de ondertitels zodat we hem met een chippie kunnen bekijken!

Film niet gezien = niet stemmen

avatar van starbright boy

Stem verwijderd.

avatar van Mr. Olaf

Mr. Olaf

Mmm, ik weet het niet. Ga deze film wel zien, maar zeker niet in de bios.

avatar van v1ce

v1ce

vanavond @ Pathe de Munt.

Ik ben benieuwd!

avatar van White Trash

White Trash

Ga deze wel kijken ben best benieuwd...

avatar van Day-V

Day-V

Gewoon vermakelijke grappige film

avatar van xangadix

xangadix

The making of hiervan (Rain of Thunder) is fantastisch. Een parodie op Hearts of Darkness en Werner Herzog's werk.

avatar van miepke

miepke

Geweldig was ie niet. Maar ik heb me kapot gelachen.

Vooral door Downey Jr.