• 9.378.976 stemmen

Geregisseerd door: Catherine Hardwicke

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Releasedatum: 4 december 2008

Plot Twilight

"When you can live forever, what do you live for?"

Isabella Swan is een normale Amerikaanse studente, die verliefd wordt op de jongen Edward Cullen. Deze jongen heeft een groot geheim: hij is een vampier. Als Isabella dit ontdekt is ze niet bang, ze houdt van hem. Edward doet dan ook zijn best om de verleiding zijn geliefde leeg te zuigen te weerstaan. Maar hoe sterk is hij? En lukt het hem om de andere vampiers, die niet het doorzettingsvermogen van Edward hebben, bij Isabella weg te houden?

avatar van LeenLief

LeenLief

Leuk voor een gezellig avondje, maar niet zo goed als het boek. Wel mooie rol van Peter Facinelli als dokter Dr. Carlisle Cullen.

avatar van MJP10

avatar van soom

soom

TomaskeX schreef:

Nu al een klassieker!

Vraag me toch wel af hoe je tot deze conclusie bent gekomen !

avatar van Flipman

Flipman

Anders ik wel.

avatar van neysen1985

neysen1985

de eerste 3 twilight films werden, ten tijde van de release, erg gewaardeerd maar worden helaas de laatste tijd ook maar veel afgekraakt. Erg jammer vind ik zelf, want ik vond ze al in die tijd gewoon werkelijke toppers. Deel 2 en 3 vind ik persoonlijk wel vele malen beter dan deel 1 en 4, maar dat laat niet weg dat deze goed is, want ik vind dit eerste deel toch wel een mooie film., maar edward cullen blijft toch ook wel gewoon een prachtig personage. Ik heb een maand terug de twilight trilogie boxset aangeschaft voor een mooi prijsje en kijk ze toch wel regelmatig terug. Overigens ook dat vierde deel in de bios gezien, maar deel 2&3 zijn toch bij verre weg de beste in de reeks.

Maar dit eerste deel is toch wel een aardig filmpje.

avatar van acisiz

acisiz

Hekel aan zulke oppervlakkige films. Zeg ik dat goed?

Er is maar 1 reden waarom die emotieloze chick op mooiboy Edward valt.. nou ik zeg het al -> mooiboy.

Wtf? Ze kennen elkaar nauwelijks, maar zijn al zo ongelooflijk overdreven verliefd dat ze op dr bed ligt te janken.. voor wat?

avatar van qwertzu

qwertzu

Moet toegeven dat het in de film niet erg duidelijk naar voren komt hoe het zit met de band tussen Bella en Edward.

Als je het boek gelezen hebt snap je veel beter hoe diep de band is en hoe die ontstaan is.

En dat ze elkaar wel behoorlijk door en door kennen.

Maar inderdaad ook ik heb wel eens gedacht jemig wat loopt ze hard van stapel

Het heeft iets met zielsverwantschap van doen, heb op internet de eerste 12 hoofdstukken van Midnightsun (het nooit uitgegeven boek waarin het verhaal vanuit het oogpunt van Edward wordt verteld) gelezen, maar dan snap je wel hoe gefascineerd hij is van Bella en hoe diep zijn gevoelens voor haar gaan.

En natuurlijk het is maar een boek/film en die staan wel vaker ver van de werkelijkheid af!

avatar van Lady-Vengeance

Lady-Vengeance

Leuke film, maar boek(en) zijn beter.

De leukste acteur in de hele film is die wat Carlisle speelt.

Maar al met al, vind ik film 1 en 4 't beste

avatar van Renee91

Renee91

wat een gezeik. twiligt is gewoon een top film, zoals alle volgende delen!

avatar van Bakema NL

Bakema NL

Vampieren light film. Alsof je een soap zit te kijken, met een net iets duisterder randje. Ik ben een enorme liefhebber van vampieren....films, boeken, strips, games (noem maar op), begeleid met lekkere gothic (metal)muziek. Maar het hele Twilight gebeuren is gewoon wel geinig, niet meer dan dat. Zeker niet slecht of zo, het is allemaal leuk gemaakt, maar het is allemaal wat te lief naar mijn zin.

Er zou eens een hele goede verfilming moeten komen van de Necroscope serie van Brian Lumley, dan krijgen we tenminste echte nasty vampires te zien ipv deze lieverdjes.

avatar van Joy4444

Joy4444

Eigenlijk hou ik niet van fantasie films, maar de twilight serie heeft me zo goed "gepakt" dat ik er helemaal verslaafd van ben geworden! Ik heb de boeken ook gelezen die vind ik wel iets beter maar daar kan geen enkele regiseur tegen op! Of je

Moet een serie maken ipv films!

Dying Rose

Slecht! Ik begrijp die tieners niet. Een 'schone' jongen en "de film was fantastisch".
Jammer dat de film het niveau van vampiers zo naar omlaag haalt.
Vampiers blinken echt niet in de zon!

avatar van qwertzu

qwertzu

Dying Rose schreef:
Jammer dat de film het niveau van vampiers zo naar omlaag haalt.
Vampiers blinken echt niet in de zon!

Nou wat doen ze dan???
Jemig het is allemaal fantasy er bestaan GEEN vampiers, is allemaal verzonnen hoor.
Dan kun je toch geen enkele fantasy of horror film meer kijken!
Vind het zo bizar dat commentaar op deze reeks dat het helemaal geen echte vampiers zijn, alsof er echte vampiers bestaan!
wordt zo simpel van dat argument, net alsof je bij films als avatar zegt: het klopt niet want ze zijn eigenlijk groen!
Het heet niet voor niets fantasy!

avatar van Bakema NL

Bakema NL

Nee, er bestaan geen echte vampieren. Er bestaan in de fantasy wereld, boeken/strips/film/games wel een grote verscheidenheid aan bloedzuigertjes. En de Twilightjes zijn dat, de light versie......daarom hebben veel mensen er niet zoveel mee (en velen, ja vaak tienermeisjes) weer wel. Geef mij ook maar liever de "echte" vampier, de bloeddorstige wrede versie. Maar ook andere dingen hoor, Twilight staat dan niet bovenaan mijn lijst echter.

Ik kan iedereen, nogmaals, de Necroscope serie aanbevelen, waar best origineel met de vampieren historie omgesprongen wordt....dus schatplichtig aan het Dracula verhaal, verklaart zelfs waar dat verhaal vandaan komt eigenlijk en geeft nogal een twist aan het geheel. Zoals in die boekenserie zie ik mijn vampiertjes graag.

avatar van mfreak

mfreak

kutter kan niet

qwertzu schreef:

Nou wat doen ze dan???

Dan kun je toch geen enkele fantasy of horror film meer kijken!

Het heet niet voor niets fantasy!

[/quote] Ik ben simpelweg geen fan van dit type tienerfilm. Mijn voorkeur gaat meer naar vampiers bij donkere nachten, hunkerend naar bloed...

Maar dan weet ik tenminste wat deze films inhouden na zo'n massale hysterie

Niets persoonlijk.

[/quote]

avatar van TeamJacob

TeamJacob

Wat is Jacob toch HOT!!! Love It!

Deze film heeft een prachtige cinematografie. Ook goede dialogen.

mfreak schreef:

kutter kan niet

Zo kan je het ook verwoorden

avatar van clockwork72

clockwork72

Echt bagger dit, leuk als je 14 bent maar daarna...

avatar van TomaskeX

TomaskeX

HEEL ondergewaardeerd

avatar van Susilicious

Susilicious

Ik vond het werkelijk waar een prachtige film, een goede verfilming van de de boekenreeks. Uiteraard word er in de boeken dieper op de gevoelens, emoties etcetera ingegaan. Ook een dikke plus vind ik de muziek die erbij hoort, o wat is die mooi. Vooral het laatste deel (4) is de muziek onbeschrijflijk mooi! Edward & Bella zijn duidelijk elkaars soulmates, ze horen bij elkaar. Kortom, erg romantisch.

avatar van tommycool

tommycool

geen goede film, maar ook geen slechte film. het is een liefdesfilm waarbij ik de liefde tussen Bella en Edward niet sterk genoeg kunt terugzien. Gelukkig komt er wel genoeg actie in voor.

avatar van moviewoman26

moviewoman26

Gewoon een heerlijke film!!

avatar van disneystore

disneystore

TeamJacob schreef:

Wat is Jacob toch HOT!!! Love It!

Grappig want in deze film kwam Jacob niet eens voor naar wat ik mij herinner...

avatar van hannanasje

hannanasje

dan is het lang geleden da je hem nog gezien hebt het is een van de eerste personages die ze voorstellen. hij heeft haar auto opgelapt die ze van haar papa heeft gekregen.

avatar van zgfproduction

zgfproduction

slechte bagger film. een film die ik zeer onderwaardeer

avatar van $tan is de naam

$tan is de naam

Kut film

avatar van disneystore

disneystore

hannanasje schreef:

Ah ja, toen had ie nog lang haar. Veel komt hij er allesinds niet in, toch? Allezja, minder dan de 2de film. Daarom dat ik me waarschijnlijk vergiste.

avatar van hagelslagje

hagelslagje

Tja, Twilight. Ik vind de boeken erg goed, mooi ook. De films zijn flut. Ok, ze zijn wel oke omdat je dan echt een beeld bij de karakters krijgt. En ik moet eerlijk zeggen dat het laatste deel tot nu toe ook de beste is, qua muziek en alles. De bevallingscene ect. Maar goed, deze film.. heb hem nu een aantal keren gezien, omdat het verhaal me toch wel fasineerd. Maar vind het slecht geacteerd.. Omdat ik de boeken zo mooi vind een 3,5