Genre: Drama / Familie
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Hachi: A Dog's Tale
"A true story of faith, devotion and undying love."
Hachiko is een trouwe hond die dagelijks zijn baas naar het station brengt en vervolgens weer opwacht. Maar als zijn baas op een dag niet terugkomt, komt Hachiko negen jaar lang op hetzelfde tijdstip naar het station om op zijn baas te wachten. Tijdens zijn zwerftochten op het station en door de omgeving komt hij in contact met omwonenden en werknemers.
- Trailer (YouTube)
Carl
Ronnie (11 years)
Teddy Barnes
kimberlyVD
Waar is je stem dan Nomak
Moet er op een poster gestemd worden dan?
Filmkriebel
Hij kan moeilijk over de geschiktheid van de poster oordelen als hij de film niet heeft gezien
Nomak
Wat een onzin. Ik ken het verhaal toch en heb de originele versie hier op dvd liggen.
Rianneke_Dan
legde de nadruk op hetgeen waar de film over gaat.
En dat doet deze poster niet? Hond, baasje, trein? Vind toch dat dat aardig in de buurt komt bij hetgeen waar je film over gaat
Filmkriebel
Dus een hond die op de vorige monochrome poster gewoon zit te zitten legt volgens jou de nadruk op waar het over gaat?
Nomak
De hond is inderdaad het belangrijkste van de film.
Op de poster van Malcolm X gaan we toch ook geen Elijah Muhammad zetten.
Filmkriebel
Het baasje is minstens even belangrijk als de hond door de band die ze ontwikkelen.
Nomak
En dat verklaart dan waarom ik met een microscoop op zoek moet naar de hond op deze poster?
Rianneke_Dan
Omdat dit een plaatje is van het begin dat ze elkaar ontmoeten op het station, vandaar de doos ernaast en vandaar ook dat Hachi nog heel klein is
Maar deze poster vind je misschien beter:
(helaas mag die niet op de site)
Filmkriebel
De hond op de vorige poster was niet veel groter hoor. Vind wel dat Gere er op mocht. Er is nog een derde poster, maar die vind ik persoonlijk teveel arthouse.
Rianneke_Dan
Je kan zeggen wat je wil, maar de poster die we nu zien is wel sfeervol
Filmkriebel
Is al iets beter dan die oorspronkelijke. Ik had het over nog een andere poster.
rose
Deze is ook mooi, al geef ik de voorkeur aan die andere.
Maar goed, wie ben ik...
Rianneke_Dan
Deze vind ik ook wel heel mooi en aandoenlijk. Maar die andere had wel meer sfeer
En de titel is ook weer terug veranderd
Huppelkutjes op Moviemeter haha.
cm_punk
Ik ergde me ook een beetje aan het kleur gebruik in de film als het donker was. Dat blauw, met alleen bepaalde belangrijke personages en dingen in kleur. Het leek daardoor allemaal wat nepper en op een decor af te spelen.
Vooral voor het laatste half uur 3*
Aars! Zo lieten ze merken dat je door de ogen van die hond keek, tjees.
Anyway, super film. Een loyaliteit van een hond kan nog groter zijn dan de meeste mensen op deze aardkloot. Vond het een erg sterk verhaal en hartverscheurend. Me pa en m'n hond (die in april is gestorven, na 17+ jaar) hadden ook een goede band. Kan wel merken aan hem dat ie 'm mist.
5 volle sterren
Ajax&Filmfreak
Inderdaad. 't Eerste is 't mooiste.
zeker
joeythebest
Mooie film. De moeite waard om te zien. Als je een vriendinnetje hebt of een meisje dicht bij je wil tijdens de film moet je deze zeker opzetten. Gegarandeerd dat ze op je schouder komt huilen.
Ajax&Filmfreak
Verdrietig maar ook erg mooi! Kan weer in tranen schieten als ik denk aan hondstrouwheid!
blonde redhead
Deze film verdient meer views.Een vrij eenvoudige film maar zeer onderhoudend. Geweldige hond en prachtig verhaal en prima acteerprestaties. Heb mij prima vermaakt.
schaap2403
wat een prachtige film, zo ondroerend.
ik heb de halfe film met stromende tranen gekeken.
en dat te bedenken dat het gebasseerd is op een waar gebeurd verhaal.
ongelofelijk!
eltorro
Aars! Zo lieten ze merken dat je door de ogen van die hond keek, tjees.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Ja, hier hebben we het weer. Blijkbaar ben ik niet opgewassen tegen zulke films. Net zoals bij Marley & Me en My dog Skip heb ik ook hier enkele tranen moeten laten, iets wat bij mij eigenlijk zelden gebeurt. Voor 90 % hou ik het bij een krop in de keel, maar als het over dieren gaat, draait het anders uit.
De film vertelt een warm verhaal, eigenlijk een heel mooi waargebeurd verhaal over de trouwe hond Hachi. Deze film kan je als een eerbetoon beschouwen. De film begint "zwaar" en "melig" te worden net na het eerste uur. Had niet verwacht dat het zo ging uitdraaien (dus dat de baas zou sterven).
Het is vreselijk om te zien dat honden geen doodsbesef hebben en dus tevergeefs nog staan te wachten. De laatste beelden voordat de film afsluit zijn nogal voorspelbaar, maar het werkt.
Een droevige, maar ook zeker een warme film.

Netflix-succes voor oude hondenfilm: waarom kijkt iedereen nu deze tranentrekker?

Huilen met de familie op eerste kerstdag? 'Hachi' is vanavond op televisie

Netflix verwijdert deze week nog tientallen films: dit zijn de best beoordeelde

Vijf goed beoordeelde films met een hond in de hoofdrol

Intouchables

Di Jiu Tian Chang
Drama, 2019

The Boy in the Striped Pyjamas
Drama / Oorlog, 2008
loyaltyhuman animal relationshippetvriendschapvriendenfamilie relatieshondnewspaper reporterfamily dogwaiting pets