• 9.377.375 stemmen

Met onder meer: Michael Fassbender, Katherine Waterston en Billy Crudup

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 18 mei 2017

Plot Alien: Covenant

"The path to paradise begins in hell."

De bemanning van het kolonieschip Covenant is op weg naar een verre planeet aan de andere kant van de Melkweg. Ze ontdekken daar, wat zij denken, een onbekend paradijs, maar wat eigenlijk een duistere gevaarlijke wereld is. De enige bewoner blijkt de 'synthetische' David (Michael Fassbender) te zijn, een overlevende van de gedoemde Prometheus expeditie.

Als Scott niet binnen nu en 6 jaar doodgaat, krijgen we nog twee films Jokkie.

Over 2,5 jaar (denk ik) Alien: Awakening en deze speelt zich af tussen Prometheus en Alien: Covenant. En daarna komt er een direct vervolg op Alien: Covenant.

avatar van Jokkie

Jokkie

Keep the faith.

Zin in, vond deze erg vet

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Keep the faith.

Dus qua tijdslijn gaat het dan zo:

Prometheus > Alien: Awakening (wat een kuttitel) > Alien: Covenant > vervolg Alien: Convenant

Waar zit in godsnaam de logica?

avatar van Gijs2

Gijs2

Eigenlijk is er weinig mis met de film. Er heerst een beklemmende sfeer, de actie en horror is goed en de acteurs, maar vooral Micheal Fassbender spelen sterk.

De film is echter totaal overbodig omdat je alles al een keer hebt gezien. Daarnaast is de film ernstig voorspelbaar.

JacoBaco

Correct Jawaddedadde... En wat betreft de logica.. Ik heb dit naar mijn idee nog nooit eerder meegemaakt.

Ik las overigens een raar artikel waarin vertelt word waarom A:C geflopt is. De opbrengst van het eerste weekend viel tegen ja, maar inmiddels staat de teller voor de wereldwijde opbrengst op $162,560,959. En de productiekosten waren $97.000.000

avatar van Fisico

Fisico

Het is nu al duidelijk dat alles wat na Alien en Aliens komt niet meer geëvenaard zal worden. Een topper is dit heus niet. Visueel en qua geluid scoort dit zeer goed. Ook het camerawerk en belichting waren top. Het verhaal op zich valt ook wel mee, maar de invulling van het verhaal is maar pover.
Er was voor mij geen enkel moment waar er enige spanning te bespeuren viel. Alles was zo voorspelbaar en is opgebouwd met clichés. Tuurlijk weet je David de plaats heeft ingenomen door Walter,
tuurlijk weet je dat de facehugger uit het ei zal springen, en ga zo maar door...

Het gevecht met de Xenomorph en Daniels buiten op het platform van het ruimteschip was totaal onrealistisch. Zo onrealistisch dat het niet meer au sérieux genomen kan worden. Michael Fassbender deed het uitstekend als Walter/David en zijn ideeën en het waarom van zijn daden (als David dus) waren boeiend: De idee om zelf iets te betekenen en vader of creator te zijn van een organisme. Hij experimenteert er dan ook op los met zijn creaties. Dat verhaal kon ik best smaken. De andere cast vond ik maar magertjes. Het merendeel deed auditie voor het verhaal van de tien kleine eendjes, veevoer dus ... Erg vernieuwend is het dus allemaal niet alleen werd het in een moderner jasje gestoken.

avatar van AC1

AC1

Fisico schreef:

Dus niets kan Alien 3 and Alien Resurrection evenaren?

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Nimrod Antal heeft als DTV-regisseur (en nog een vette Hongaarse film) toch nog wel een prima spoof gemaakt van Predator. Ridley Scott, regisseur van grootse successen heeft nu een Alien deel ontwikkeld dat aanvoelt alsof het door een regisseur is gemaakt die in de jaren '00 en '10 vele horror-gevolgen en Jean Claude van Damme en Steven Seagalflicks op zijn naam heeft staan.

Allereerst... Waarom hebben we eerst vier Alien delen, schakelen we eenmalig over naar Prometheus en heet dit nu ineens weer Alien? Dat ontging mij... maar dat zou de pret niet moeten bederven. Ik zat klaar met mijn bak popcorn en mijn flesje cola (omdat ze in Pathe nog altijd geen slurpbekers verkopen)... Nou toffe beelden van de ruimte, het schip en uiteindelijk dat planeet. Maar alles erom heen... Het loopt van kant noch wal alsof Ridley Scott het belangrijker vond om nog een Alien-film uit te kakken in plaats van dat hij zich volmondig stort in het onderwerp. En waarom was Prometheus nog zo vet en oogstrelend? Dit lijkt eerder een compilatie van de vele voorgaande elementen die een Alien-film nodig zou moeten hebben... heel eventjes die Alien in mensenkleren, een Akropolis achtige setting met die parasieten en ja... dat was het dan alweer. En dan die vele overbodige scenes... Zoals die blokfluitscene...

Zonde... echt heel erg zonde... Scott... Scott... Scott... hoe heb je dit kunnen doen? Had je haast ofzo? Ook lijkt het budget hier beduidend minder dan Prometheus... Nee, hier zou de reeks beter kunnen stoppen. Nouja, nog enkele mooie actiescenetjes dan en dan toch nog een paar mooie beelden... Maar verder dan dat komt het niet...

Alien: Covenant

Gisteren hadden wij het genieuze plan om ‘Alien: Covenant´te gaan bekijken in de bioscoop. Ik had ik hier wel wat spijt van want de eerste en gelijk laatste Alien film die ik gezien heb is ‘ Alien (1979) ‘ die ik wel zeer vermakelijk vond. Ik heb laatst een quadrilogy binnen gehaald van deze film reeks (ik mis alleen ‘ Prometheus (2012) ‘). Toch heb ik me uitstekend vermaakt en wist ik gelukkig wel iets van de aliens (in ieder geval dat het de ‘Xenomorph’ zijn) en, aangezien het verhaal niet al te moeilijk te volgen was (wel even hard doorbijten in het begin want het werd na een tijdje wat saais) is de zit prima te vervullen , wel na wat minuten.

Ik kan en durf mijzelf niet de Alien ‘fan’ te noemen, daar heb ik echt veelte weinig kennis over deze film en, veelte weinig delen van deze film-reeks gezien. Toch houd ik wel van dit concept, lekker duister maar ochjee, wat zijn die Xenomorph’s mooi gemaakt, laatst staan dat dit serieus een vette bedenking is geweest van Ridley Scott. Ik ben erg van deze wezens en misschien, zijn dit wel mijn favoriete film ‘monsters’ die ik ken, nog buiten zombies om (Dat meestal wel mijn voorkeur heeft in de horror genre).

De film begint voor mij (en misschien menig kijker die de vorige delen ook niet gezien heeft) een beetje wazig. Hier in zien wij (volgens mij) Walter wanneer hij net gecreëerd is. Een ‘synthetisch’ persoon genaamd ‘Walter’ heeft gemaakt word het mij eventjes onduidelijk, waar is dit voor? Wat doet hij en wat is zijn bijzonderheden. Gelukkig word je namaten de film doordendert toch wel enigszins meegesleept en kom je achter meer waarheden van Walter (en David).

De film begint aardig zwakjes, vond er weinig pit inzitten en werd soms echt vaag. We volgen het team leden van het schip Covenant door de ruimte (wanneer ze zichzelf nog in een hyperslaap bevinden). Walter is de scheepskapitein, hij kan niet dood en kan dus rustig met ‘Mother’ voor het schip zorgen terwijl de rest in zijn hyperslaap door gaat totdat ze op de bestemming zijn aangekomen. Wanneer ze een bepaalde dampkring bereiken (na het imploderen van een ster, als ik het nog goed heb) en het schip aardig wat beschadigingen te voorduren krijgt word het team wakker gemaakt door Walter en moet het schip herstellen. We komen gelijk al op een dood uit van de commandant maar het is niet echt ‘bijzonder’. Tijdens het herstellen van het schip komen ze een verlaten ‘Echo’ bericht tegen die het team zichzelf laat bedenken en zo komen ze uit op een onbewoonbare planeet (denken ze).

Er zijn bepaalde bollen op de grond die een soort vliegend virus naar binnen werken in het lichaam van de bemanningsleden. Dit doet er voor zorgen dat er een Xenomorph laat groeien in het lichaam en daarna zichzelf een uitweg begint te vinden, de mannen werden doodziek en dan is toch de scene waar de eerste Xenomoprh tevoorschijn komt mijn favoriete scene uit de hele film: wat zag dit er gaaf uit zeg!

Na een gevecht met Xenomorphs komen ze David tegen die de bemanning wel wil helpen, hun schip is in de fik gevlogen en ze konden geen kant op. Wanneer ze David volgen komen ze 1 voor 1 in de problemen en overlijd de 1 na de ander
. Toch kakte de film ook op het eind wat in waardoor ik wat meer zin kreeg dat de film afgelopen was.

Wat mij wel deed bedenken was dat de Xenomporhs *nu wit waren in plaats van zwart. Ik denk dat David deze soort zelf gecreëerd heeft aangezien hij al aangaf dat hij een soort beginnende zoöloog is. David komt van het Prometheus schip die al regelt weg was. Ook blijkt hij de baas te zijn over de Witte Xenomporhs waar ik toch wel van deed schrikken. Toen we gelukkig tegen de ontknoping aan een originele manier van infectie zagen werd ik wel weer enthousiast en zeker toen ik de zwarte Xenomorph tevoorschijn zag komen.

Zoals al gezegd deed de film mij niet veel, ik ken geen andere delen dus dan word het heel lastig om te gaan oordelen over hoe deze versie was. Snel binnenkort de overige delen nogmaals te kijken en mijzelf klaar te maken voor een vervolg, dit deel vond ik niet echt bijzonder maar, saai was hij niet!

3.5

avatar van tattoobob

tattoobob

Kondoro0614 Deze film speelt zich nog voor Alien (1979) af en na Prometheus (2012) en geloof dat er nog een deel komt wat tussen Prometheus en Covenant gepropt word.

Dus wel handig als je de rest even kiekt?

tattoobob schreef:

Dus wel handig als je de rest even kiekt?

Ja daarom dat ik het ook even meld, beetje klote om er nu heen te gaan. Zal er vandaag of morgen gelijk nog eentje aan zetten, maar dan ga ik wel eerst verder vanaf Aliens (1986) etc. etc.

JacoBaco

Kondoro0614 De eerste alien die geboren wordt, is de Neomorph. Dit is weer een ander type dan de Xenomorph. En de zwarte alien op het einde schijnt ook nog niet helemaal de traditionele Xenomorph te zijn. Dit is waarschijnlijk de Protomorph.

Het begin waar jij het over hebt. Daar zien we David en hij is kennelijk nog niet zo lang actief. Hoe ik deze scène heb opgevat en wat bijzonder is. David is al meteen erg geïnteresseerd en hij vraagt aan Weyland: ''Als u mij heeft gecreëerd, wie heeft u dan gecreëerd?'' Vervolgens begint Weyland te vertellen dat hij dat niet precies weet, maar dat hij niet in toeval gelooft, dat is meer moet zijn en blabla. Dit is het begin van David's obsessie om te creëren en om uiteindelijk zelf voor God te spelen. Alleen David is totaal niet vredelievend en hij gaat over lijken om zijn doel te bereiken.

Walter is een betere versie van David en ze hebben Walter wat minder menselijk en zelfdenkend gemaakt waardoor hij in dit geval wel een lieve robot blijft.

JacoBaco schreef:

Oke. Dus ik heb het totaal mis, ik dacht namelijk dat het in de beginscène Walter is en daarna dus mee werd gestuurd met de Covenant. Bedankt voor de informatie, die sla ik op !

Kondoro0614

Om Alien Covenant goed te begrijpen het volgende advies:

Kijk eerst Prometheus, -fantastische film- waar Alien Covenant naadloos op aansluit, kijk ook na Prometheus ook nog even op youtube / internet:

- de proloog (met Shaw en David) dan wordt je veel duidelijk!!!

en de last super featurette, waarin een goede introductie wordt gegeven van de Covenant crew.

Kans is groot dat als je dit hebt gezien allemaal, je Alien COvenant nog een keer wilt zien omdat het dan veel duidelijker is...

en ALien en Aliens spelen NA de Alien Covernant...

veel kijkplezier

avatar van tbouwh

tbouwh

Voor geïnteresseerde lezers: ik heb een gastblog geschreven (+-1500 w) over de filosofische, mythologische en religieuze subtekst(en) in Prometheus en deze Alien: Covenant.

Klik

Captain.janek schreef:

Kondoro0614

Om Alien Covenant goed te begrijpen het volgende advies:

- de proloog (met Shaw en David) dan wordt je veel duidelijk!!!

en ALien en Aliens spelen NA de Alien Covernant...

veel kijkplezier

Jij zegt dus eigenlijk: Kijk eers Prometheus en ga dan door met de andere delen? (Alien 2 t/m 4).

Glacius

Tegenvaller. Dit was nou het grote mysterieuze origin verhaal van de Aliens? Veelal langdraderig en een herhalingsoefening van Prometheus in het eerste deel en het laatste stuk van Alien 1, alleen dan veel matiger. En waarom werden de Aliens volgroeid geboren? Wat is er gebeurd met de originele chestburster? Kent Ridley Scott zijn eigen gecreëerde universum niet? En vervolgens naar 5 minuten volwassen zijn. Pfff.

Glacius schreef:

Dit was nou het grote mysterieuze origin verhaal van de Aliens.

Nee.

Nee.

In combinatie met Prometheus dan. Ik vind het persoonlijk niks. En wat er nog gaat komen gaat vast ook weinig verrassen. Daarnaast klopt de ontwikkeling van de Aliens ook voor geen meter. De oorspronkelijke chestburster bestaat schijnbaar niet meer. Nu klimt er een miniatuur Alien uit. En binnen vijf minuten volgroeid? Right...

Ja, Kondoro0614,

Om optimaal te genieten zou ik zeker die volgorde aanhouden. en na Prometheus even op internet de featurettes bekijken...

Ook al zijn Alien en aliens ouder (uit 709 en 86 dacht ik)

toch zijn het sequels op Prometheus en Alien Covenant.

Glacius,

er wordt ook een beetje geanticipeerd op het inlevingsvermogen van de kijker...

Er kan wel uren tussen zitten, tussen de besmetting en de outburst.

Wij zien de film in 2 uur, maar al met al speelt het verhaal zich over vele uren / dagen af.

Het zou al onmogelijk zijn om in real time - ongeveer 70 minuten van de filmtijd- 2 x vanaf de Covenant naar de planeet te gaan......

met andere woorden in het echt zitten er natuurlijk geen vijf minuten tussen.

Glacius schreef:

In combinatie met Prometheus dan. Ik vind het persoonlijk niks.

Ja is goed hoor, maar in principe weten we nog steeds niet waar de traditionele Xenomorph vandaan komt. De zwarte alien op het einde, is niet de Xenomorph zoals we deze kennen uit Alien (1979). Ik dacht het eerst ook, dus ik begrijp waarom je het zegt.

Glacius, je begrijpt hier iets niet. David heeft niet de originele Xenomorph gecreeerd maar een kopie daarvan of een zelfde soort versie. In Alien 1 lagen die eieren al in het ruimteschip terwijl die spacejockey al duizenden jaren dood was. Daarom was deze chestburster anders. Trouwens, in Alien 1 was de chestburster ook al in een mum van tijd volgroeid. Zo gaat dat blijkbaar nou eenmaal. Dit is dus het "mysterieuze origin verhaal van de Aliens".

avatar van Henk Tenhagen

Henk Tenhagen

Er zijn hier en daar een aantal mensen met negatieve reacties over deze alien film.

Dat snap ik dus echt niet of ze hebben er niets van begrepen.

Het is weer een geweldige film van die geweldige Ridley Scott.

Het verhaal zat weer erg goed in elkaar.

De opnames waren echt weer prachtig.

Dit is weer een alien film zoals die hoort te zijn.

Klasse film. 4,5 sterren.

avatar van Henk Tenhagen

Henk Tenhagen

Dat snap ik dus echt niet of ze hebben er niets van begrepen.

Het is weer een geweldige film van die geweldige Ridley Scott.

Het verhaal zat weer erg goed in elkaar.

De opnames waren echt weer prachtig.

Dit is weer een alien film zoals die hoort te zijn.

Klasse film. 4,5 sterren.

Kan een negatief persoon mij even uitleggen wat er zo slecht was aan deze film? Bespaar me alstjeblieft de argumenten cliches of voorspelbaar. Ik vond dit een fantastische film met een goed verhaal, zeer goede effecten, het acteerwerk was prima (Michael Fassbender was geweldig) en er zaten genoeg actie en horror -elementen in. 4.5 ster!

Captain.janek schreef:

Glacius,

er wordt ook een beetje geanticipeerd op het inlevingsvermogen van de kijker...

Er kan wel uren tussen zitten, tussen de besmetting en de outburst.

met andere woorden in het echt zitten er natuurlijk geen vijf minuten tussen.

Ik snap dat er meerdere malen gebruikt gemaakt wordt van tijdsprongen, maar letterlijk 5 minuten na het alarm van 'lifeform detected' ervan uitgaand dat dat bij de chest burst plaatsvond, was de Alien al een dikke 2 meter groot. Of dit nou een klassieke Xenomorph was of niet, is vooral invulling door diehard fans die maar al te graag de continuïteit proberen te herstellen. Ik vind het een zwaktebod. Volgens mij duurde de groei in Alien 1 minstens een aantal uur + voedsel.

avatar van Donucius

Donucius

OpenGLmaster92 schreef:

Lees anders de thread even door. Genoeg commentaar hierover te vinden.

Of kijk op IMDB en RT als je het echt wilt weten.

Het zijn trouwens maar meningen en deze zijn persoonlijk. En dat geldt zeker voor deze film!

avatar van AC1

AC1

OpenGLmaster92 schreef:

Ik denk dat het negativisme niets te maken heeft met de hoeveelheid actie of horror en meer met de manier hoe het geschreven is en de zwakke karakters van de Covenant (behalve Fassbender dan maar hij blijkt een uitzondering te zijn).

avatar van Guines

Guines

Na het belachelijke The Martian had ik al niet veel van Ridley Scott verwacht, zelf niet van zijn nieuwe Alien, en natuurlijk, ik verwachtte geen Alien of Aliens kwaliteit, maar dat het zo slecht zou zijn?

Waardeloze casting, slechte screenplay, werkelijk beroerde script maar het plot sloeg werkelijk alles. In plaats van dat de Alien de show zou moeten stelen, staat de android Fassbender met zijn non interessante kop hier centraal . Bovendien verpeste deze film prometheus ook nog met zijn rare verhaallijn. Had dan liever nog Sigourney Weaver voor de zoveelste keer terug uit de dood gehaald. Scott is echt helemaal de weg kwijt.

Nu maar hopen dat de nieuwe predator het beter zal doen.