• 9.378.163 stemmen

Met onder meer: Michael Fassbender, Katherine Waterston en Billy Crudup

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 18 mei 2017

Plot Alien: Covenant

"The path to paradise begins in hell."

De bemanning van het kolonieschip Covenant is op weg naar een verre planeet aan de andere kant van de Melkweg. Ze ontdekken daar, wat zij denken, een onbekend paradijs, maar wat eigenlijk een duistere gevaarlijke wereld is. De enige bewoner blijkt de 'synthetische' David (Michael Fassbender) te zijn, een overlevende van de gedoemde Prometheus expeditie.

avatar van The Oceanic Six

Dit topic is zo vermoeiend geworden. Tijd dat de reviews binnen gaan druppelen.

The Oceanic Six schreef:

Dit topic is zo vermoeiend geworden. Tijd dat de reviews binnen gaan druppelen.

kijk dan maar eens naar imdb daar zijn de reviews van de bioscoopgangers vernietigend over deze prent

JacoBaco schreef:

OnderhondVoor zover ik weet, was RS het Xenomorph verhaal beu en kwam met een afwijkende invalshoek.

Wat nog maar eens aangeeft dat hij vooral binnen de Alien franchise blijft om commerciële redenen. Al was het bij Prometheus wel zo dat in ieder geval de titel anders was. Ik had het daar ook nog kunnen begrijpen wanneer hij het bij de Space Jockey gehouden had, maar ook daar moest hij toch zo nodig weer wat Xenomorph onzin toevoegen.

artoffiilm schreef:

Een gemiddelde van 7,0 daarentegen is weer niet zo heel erg vernietigend. Gewoon een net cijfer.

de reviews van de bioscoopgangers he

voor 98% word deze prent op de grond gelijk gemaakt

de reviews van de bioscoopgangers he

voor 98% word deze prent op de grond gelijk gemaakt

Maar ook de stemmen van wie niet reviewt geven een mening weer. 7,0 geeft mij genoeg hoop op een leuke film. Geen meesterwerk maar een bioscoopbezoekje zeker waard.

Onderhond schreef:

Dat hij vooral binnen de Alien franchise blijft om commerciële redenen. Ja, is dat zo erg? Ik vind van niet, want ik ben een liefhebber. En hij deed tenminste wat nieuws terwijl andere franchises dat niet doen.

Veel mensen beschouwen Prometheus als een film welke toch anders genoeg is om het niet als een trouwe Alien film te beschouwen. Zelfs RS gaf in het begin aan dat mensen het ook niet als een prequel moeten zien. De connectie met de Xenomorph is er ja, maar dat neemt 2% van de film in beslag. Nou, als dat al te veel voor je is?

hoogstwaarschijnlijk had Paradise dus een volledig Xenomorph-loze film geworden. Balen dus dat de fans zijn gaan zeuren dat ze de Xenomorph onzin terug willen.

avatar van Saving Pvt. Pyle

Saving Pvt. Pyle

Onderhond schreef:

Nochthans is dat wél de reden waarom Scott geen originele film gemaakt heeft, maar een film binnen de Alien franchise. 't Is een beetje makkelijk dat hij wel "misbruik" mag maken van de verwachtingen van het publiek, maar dat het publiek achteraf niet zou mogen klagen omdat hun verwachtingen verkeerd lagen.

Moest Scott daar echt zo begaan mee zijn zou hij wel een losstaande film gemaakt hebben. Dat deed hij niet, hij koos expliciet om een film binnen het Alien universum te maken. Dan is de kritiek dat bepaalde mensen niet voldaan zijn door een afwijkende invalshoek niet meer dan normaal.

Wanneer is een vervolg wel origineel?

Wie zegt dat dat niet mag? Ik vind het gewoon onzin.

Wat kun je anders verwachten van een Alien-film? Pipo de clown?

Graaf Machine schreef:

artoffiilm is een troll. Niet op reageren. Loopt alleen maar onzin te verkondigen. De film wordt niet door 98% de grond ingetrapt.

Stond eerst nog op 72% op RT. Laatste dagen doorgestegen naar 77% en certified fresh.

Alien: Covenant (2017) - Rotten Tomatoes - rottentomatoes.com

Dus 98% vernietigend is bullshit. Net als alle posts van die knakker.

JacoBaco schreef:

Nee, maar binnen de stelling dat mensen niet zouden mogen klagen als hij daar sterk van afwijkt is dat een belangrijk argument.

JacoBaco schreef:

En hij deed tenminste wel wat nieuws terwijl andere franchises dat niet doen.

Njah, elementen van Blade Runner importeren. Kan hij evengoed een Blade Runner sequel maken (maar dat liet hij vreemd genoeg aan Villeneuve over). HIj deed iets nieuws binnen de Alien franchise, maar 't is niet eens nieuw binnen z'n eigen oeuvre.

Wel als daarmee een origin story mee wordt voorbereidt. Het is niet dat je 3 xenomorphs in de achtergrond ziet voorbij racen, tijdens de finale staan ze front en center. Waarom dan als je toch niet meer geïnteresseerd bent in de xenomorph?

Omdat het publiek er om vraagt ... dan zeg ik dat ik liever een regisseur heb die z'n eigen ding doet dan eentje die op vijf benen tegelijk hinkt.

avatar van DutchTakeshiro

DutchTakeshiro

OnderhondJouw mening vind ik over het algemeen goed overeen komen met de mijne als het gaat om thrillers/scifi. Ik ben daarom huiverig om deze film te kijken en zo misschien wel mijn beeld van de geweldige Alien en Aliens een beetje besmeuren.

Ik moet er nog even over nadenken of dit een bioscoop bezoekje waard vind!

JacoBaco schreef:

De laatste keer dat ik Alien nog eens terug had gezien was ik Prometheus ook al lang vergeten. Ik kan me ook nog herinneren toen ik Prometheus voor het eerst zag dat ik niet het gevoel had dat ik naar een Ridley scott film aan het kijken was ...eigenlijk hetzelfde effect als the phantom menace

Wisselend.

NRC geeft gewoon 4* om wat tegengas te geven.

Strakke mix van actie, horror en naïeve astronauten - NRC

Recensieoverzicht: 'Achtbaanrit Alien: Covenant smaakt ook beetje vlak' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Overige nationale media geven ook voldoendes.

artoffiilm

Net als eerder Star Wars: The Force Awakens zijn we getuige van een virtuoze Hollywood-operatie: oude wijn in opwindend gekleurde nieuwe zak gegoten..

euh nee dank je.. dan kies ik wel het voor het origineel

JacoBaco

Oké ik ga het kort houden Onderhond

1. Van mij mogen mensen altijd klagen.

2. Ik kan het hoe dan ook zeer waarderen wat hij gedaan heeft met Prometheus.

3. Prometheus heeft de Engineers geïntroduceerd en Paradise het vervolg op Prometheus is er nooit gekomen, maar persoonlijk denk ik dat het Xenomorph-loos had geworden.

Een regisseur die zijn eigen ding doet. RS is veelzijdig als regisseur. Echter, hij is zo'n beetje aan het einde van zijn latijn. Hij wordt 80 dit jaar. Laat die seniele idioot nou gewoon met zijn laatste stuiptrekkingen de Alien fans pleasen. Er zijn genoeg andere regisseurs welke wel aan jouw verwachtingen voldoen.

JacoBaco schreef:

Er zijn genoeg andere regisseurs welke wel aan jouw verwachtingen voldoen.

Tuurlijk, maar geen enkele die met de xenomorphs aan de slag gaat (erger nog, Scott houdt hen er bewust van weg!). En ik ben nu eenmaal een enorme fan van Giger's werk

Onderhond schreef:

Waar buiten de Alienfilm van Scott en de poster van de Dead Kennedys is het werk van

Giger overigens goed te bewonderen? Ik zou daar ook meer van willen zien.

Graaf Machine schreef:

Giger overigens goed te bewonderen? Ik zou daar ook meer van willen zien.

in het giger museum

JacoBaco

Het komt vast wel goed Onderhond. Zoals ik al zei, Scott heeft niet zo heel erg lang meer en jij waarschijnlijk wel. Dus als Scott er niet meer is, kunnen andere mensen aan de slag met eventuele Xenomorph en Giger geïnspireerde zaken.

P.S. En om de tijd te doden kun je de aankomende game Scorn uitproberen.

in het giger museum

Ja, dat is omdraaien. Je gaat naar een museum omdat je een kunstenaar bewondert om zijn werk, en niet andersom. Eerst moet een kunstenaar naam maken, zijn werk tonen, en dan komt er een museum.

euh nee dank je.. dan kies ik wel het voor het origineel

Waarom kiezen als je ook en/en kan nemen?

Remakes of reboots kunnen prettig zijn, mits er wel met liefde aan is gewerkt en niet de zoveelste zielloze nieuwe versie wordt uitgepoept.

Als Alien Covenant het niveau van Prometheus bezit ben ik dik tevreden. Vond ik echt een dijk van een film, ook al was Alien 1 natuurlijk veel beter.

artoffiilm schreef:

Ja dat had ik toevallig ook bij Star Wars 1, maar bij Prometheus niet. Sorry, ik kan er ook niets aan doen.

JacoBaco schreef:

P.S. En om de tijd te doden kun je de aankomende game Scorn uitproberen.

ik kan het wel begrijpen hoor..je bent oud, de fut is eruit en je hebt geen ideeen meer

maar je wilt toch een commerciele succesvolle film dan ga je je orginele ideeen in een nieuw jasje steken

ik zit ook niet te wachten op een prequel van jaws waar dan uit zou blijken dat jaws een genetisch experiment van de nazis was om als vernietigingswapen op zee te gebruiken..ofzo

artoffiilm schreef:

Met goede regie zou mij zo'n film prima lijken. Doet niks af aan het oorspronkelijke materiaal, maar kan toch een goede film met een apart idee opleveren. Kom maar op met die nazihaai.

Graaf Machine schreef:

Er zijn meer dan genoeg B en C movie varianten van Jaws op de markt te vinden

Captain.janek

TJongejonge zeg, wat een zinloos geneuzel op deze topic, vanmensen die blijkbaar niets beter te doen hebben dan afzeiken en de pre-lol wegnemen bij mensen die hier wel warm voor lopen...

Ik heb het al eerder gevraagd:

waarom komen hier mensen de sfeer voor enthousiaste mensen bederven.

Dat je op enig moment niets meer hebt met een regisseur of een franchise kan gebeuren, dat maak je dan een keer kenbaar en gaat dan fijn naar een ander topic om een positieve bijdrage telveren aan welke discussie dan ook.

Maar om dan hier te komen men zinloze vergelijkingen en aperte meningen terwijl je het product in kwestie nog niet eens hebt gezien vind ik gewoon bizar, kinderachtig en volstrekt onnozel.

En om dan te stellen dat 98% de fim afkraakt op de Imbd, dan vraag ik mij af: waar komt dan de 7.0 vandaan?

Tot nu toe heeft de film bij de professionele critici nergens minder gescoord dan 3* en soms al een 5*

Paar ratings:

NRC 4 sterren

Parool 3 sterren

De Morgen 3 sterren

De Guardian 3 sterren

Rolling Stone 4 sterren

Rotten Tomatoes 77% !!!

The Telegraph 5 sterren !!!

FilmblogBE 3 sterren

En de recesies die kritisch zijn, hebben ook genoeg positieve punten genoemd om een bioscoop bezoek te rechtvaardigen.

Sir Ridley Scott, is nog lang niet uitgewerkt, naast zijn plannen voor de Alienfranchise staan er nog genoeg plannen op stapel, dus beslist geen uitgebluste oude regisseur, integendeel: een film als Life van dit jaar steekt schril af tegen zijn Sci Fi producties.

Dus: Artoffiilm, Onderhond en AC1, gun een ander zijn plezier en concentreer je op iets positiefs!

avatar van The Oceanic Six

Niks mis met een kritische blik hoor, integendeel. Al kan je ook doorslaan zoals een aantal hier. Of het reduceren tot wel hele saaie discussies. Nee, blij dat we vanaf morgen vermoedelijk veel reviews hier gaan lezen.

Eens Ajax&Litmanen1,

dan kan er eindelijk inhoudelijk gereageerd worden op de productie!

Maar ik ben bang dat we dan ook weer overspoeld worden met negatieve herhalingen.

Zo fasten your seatbelts

Captain.janek schreef:

Eens Ajax&Litmanen1,

dan kan er eindelijk inhoudelijk gereageerd worden op de productie!

Zo fasten your seatbelts

Als de film gewoon slecht of saai is, dan is het prima om dat te benoemen. Heb zelf geen idee welk cijfer ik ga geven. De trailers zien er interessant genoeg uit voor een prima score, maar wie weet valt het tegen.

Captain.janek

De internationale critici inclusief de Imdb en Rotten tomatoes zijn positief, dus dat is hoopgevend.

De ingredienten van de franchise zijn duidelijk en bekend, het gaat erom wat een Meester als RS er mee doet, en daarin heeft hij mij nog nooit teleur gesteld: natuur, locaties, score, script , acteurs, over al die zaken is er in ieder geval goed nagedacht....

Overmorgen ga ik hem zien en zal hem hier beoordelen

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Discussie verwijderd rond SPAM berichten.