• 9.373.722 stemmen

Robin Hood: Prince of Thieves (1991)

Actie / Avontuur | 143 minuten / 155 minuten (extended edition)

Genre: Actie / Avontuur

Speelduur: 143 minuten / 155 minuten (extended edition)

Geregisseerd door: Kevin Reynolds

Met onder meer: Kevin Costner, Morgan Freeman en Alan Rickman

Gesproken taal: Arabisch en Engels

Releasedatum: 16 augustus 1991

Plot Robin Hood: Prince of Thieves

"Sometimes the only way to uphold justice... is to break the law."

Robin of Locksley zit na de kruistochten gevangen in Turkije. Hij ontsnapt dankzij de hulp van Moorse medegevangenen. Wanneer de twee terugkomen in Engeland komt Robin er achter dat zijn vader gedood is door de Sheriff van Nottingham en dat het volk door hem onderdrukt wordt. Hij vlucht naar Sherwood Forrest om van hier uit samen met het volk van Sherwood een rebellenstrijd aan te gaan met de sheriff.

Robin of Locksley / Robin Hood

Little John

avatar van veron35

veron35

Berty schreef:

Echt genoten van deze film, van Kevin Costner en van Morgan Freeman en eigenlijk van iedereen. Ik lees overgins dat mensen Kevin Costner een slechte acteur vinden? Toch maar een keer Waterworld & A Perfect World kijken. 4*

En The Postman, Wyatt Earp, The Untouchables, Thirteen Days, Silverado, Open Range, The Bodyguard en zijn beste rol in Dances with Wolves. Alles doe hij goed.

avatar van kimmieyy

kimmieyy

Echt een mooie film, Kevin Costner acteert ook in deze film goed!

*4,0

avatar van Larien

Larien

Toch een film waarnaar ik regelmatig teruggrijp. Hoewel ik Kevin Costner ook niet echt een uitblinker vind, zijn er toch een aantal films met hem in de hoofdrol die me wel kunnen bekoren.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Vergelijk deze Robin Hood eens met de uitgave uit 1938 met Errol Flynn en Olivia de Havilland, die steekt er toch echt met kop en schouders bovenuit.

Deze Prince of Thieves krijgt van mij echt niet meer dan een mager zesje.

Zelfs Robin Hood, Man in Tights van Mel Brooks zie ik persoonlijk nog liever

Hoewel niet iedereen het hiermee eens is (zie bovenstaande reacties) blijf ik toch Kevin Costner een beetje een B-acteur vinden, met een paar uitschieters riching de A-kant.

avatar van dennis1979

dennis1979

Vermakelijke film met een mooie rol van Freeman. Christian Slater was toen op weg om een grote ster te gaan worden...... Onderweg is er iets fout gegaan want hij is nooit echt groot geworden.

avatar van dennis1979

dennis1979

veron35 schreef:

Costner was het best in Tin Cup. Waar zelfs Don Johnson goed in was. Maar hoe kan het ook anders. Alles wat met Golf te maken heeft is goed!!!

avatar van moviegirl2

moviegirl2

veron35 schreef:

Vraag ik me ook af. Geweldige acteur. Een van mijn favorieten.

geldt ook voor mij..

Ik vond Robin Hood echt een goede film, natuurlijk geen echte topper, maar slecht was ie zeker niet!!!!!!

Het einde was net iets te Walt Disney, maar daar valt mee te leven.

3,5* aanrader!

avatar van 19DIETER75

19DIETER75

zeer sterke film. Je moet er toch rekening meehouden dat die film toch ook al meer dan 15 jaar oud is. 4.5*

SLK

Kevin Costner is zo slecht in deze film. Gelukkig hebben we Morgan Freeman nog en natuurlijk Alan Rickman als de slechterik

SLK

Dieter het is trouwens meestal hoe ouder de film hoe beter. Kijk maar eens in de top 250 hoeveel oudere fils erin staan.

avatar van moviegirl2

moviegirl2

SLK schreef:

?? waar slaat dit op ??

oude films zijn meestal goed in relatieve verhouding tot het jaar waarin ze zijn gemaakt, je moet ze niet gaan vergelijken. Hedendaagse films zijn zeker niet slechter hoor. Misschien is het wel zo dat er veel oude films staan in de top 250 maar het geldt echt niet dat hoe ouder, hoe beter films zijn

SLK

Nu zijn films meer gericht op special effects ipv verhaallijn of het acteerwerk. Daar irriteer ik me vooral aan. Oudere films zijn meestal qua acteerwerk en verhaal beter omdat daar de nadruk wordt gelegd. Je hebt natuurlijk altijd uitzonderingen.

avatar van Kevin13

Kevin13

gaat Robin hier in dood

avatar van Michael_deNiro

Michael_deNiro

Wil je het echt weten ??

Prachtige avonturen / actie film. Kevin Costner zet hier een goede rol neer, en de nodige humor is er ook in aanwezig.

Mooie beelden. Alan Rickman en Michael Wincott als

Wil je het echt weten ??

Mooie beelden. Alan Rickman en Michael Wincott als

ultieme "bad guys".

Kortom, goeie film.

ja, heb het boek ervan gelezen en daar gebeurt het in

avatar van Jabba

Jabba

Een heerlijke avonturen film.

Leuke rollen ook, van oa. Alan Rickman (" I'll cut your heart out with a spoon!") en Kevin Costner ("And then it begins"")

Wordt eens tijd dat ik hem op dvd haal.

avatar van anne J

anne J

Dit is zo'n leuke film Deze keek ik vroeg zo ontzéttend vaak. Ik heb alleen nog nooit gestemd, omdat de laatste keer al best lang geleden is. Erg leuk als ik deze nog een keer zou kunnen zien. Hmm, nog even de eerste driekwartier kijken voor voetbal begint dan

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Saaie film met voldoende cliché elementen om al geeuwend voor 't scherm te zitten. Slecht geachteerd, zeer onrealistisch verhaal en vol met dwaze karakters.

avatar van davy jones

davy jones

Zeer goede film waar Alan Rickman toch als beste uitkomt als de grappige Sheriff . Ik heb mij doodgelachen

avatar van platesman

platesman

waar dat robin zen leven voor geven. Die Marion is zo'n lelijk gedrocht. konden ze nu niets beters vinden?

avatar van Lad

Lad

Echt een leuke film!

avatar van aerts007

aerts007

Slechtste Hood dat ik al gezien heb!

Rickman is oke,Costner staat hier te acteren met pijl in z'n gat.

avatar van desteven007

desteven007

Vond dit niet zo'n slechte film Costner acteerde behoorlijk, Freeman ook al heeft hij in al betere films gespeeld.

Maar vooral Michael McShane paste perfect in het plaatje van broeder hij had er dan uiteraard ook het perfecte postuur voor.

avatar van riekeletrul

riekeletrul

Ergens vind ik het jammer dat ik de eerste scene de beste van de hele film vind. In het begin dacht ik zo... dit word nog een heftige film... maar dat bleek later mee te vallen. de film valt precies in het genre waar ik van houd.. leuke bos gevechtige en er zit ook wel wat humor in al met al zeker de moeite waard om te kijken 4.5

avatar van J.Bell

J.Bell

platesman schreef:

Goh, iemand die het met me eens is...

avatar van Lui

Lui (crew films)

Vroeger zo vaak gezien, vandaag nog maar weer een stukje gekeken. Helaas kon het me allemaal minder boeien dan vroeger.

avatar van The Oceanic Six

Ik heb deze gister eens gezien op dvd en ik heb me er wel mee vermaakt. Het is alleen verre van een topper, daarvoor miste de film toch wat vind ik. Sowieso vind ik het Robin Hood verhaal niet echt super boeiend, maar ik was wel benieuwd naar deze verfilming met een cast vol grote namen. Het acteerwerk vond ik dan ook zeker in orde met als beste rol die van Azeem gespeeld door Morgan Freeman. Hij was zwijgzaam, maar wat hij zei was grappig en zijn hele personage vond ik ook de meest interessante.

Ik vond wel bepaalde rollen wat over geacteerd, zoals de Sherrif zelf. Die kon me niet echt bekoren. Ik had zelf liever gezien dat de film wat harder, donderder en wat meer duister was. Ik vond deze film soms wat te vrolijk. Ik had ook het idee dat de decors soms wat nep overkwamen. Het gaf me niet het epische middeleeuwen gevoel van wat je had kunnen krijgen eventueel.

Uiteindelijk is het best een vermakelijke film geworden. Er zitten enkele aardige actiemomenten in, een aantal dialogen en opmerkingen vond ik wel grappig en het kijkt best lekker weg. Wel had de film wat korter gemogen. Ik vond het middendeel soms wat langdradig. In plaats van 2,5 uur had het ook wel in 2 uur gemogen.

Alles bij elkaar geef ik wel een ruime voldoende: 3,5*

avatar van Zandadder

Zandadder

Over Costner wordt vaak lacherig gedaan, maar het is gewoon een mooie goede film. Daar kun je toch moeilijk omheen.

avatar van jellybean

jellybean

Goede film; er zit vanalles in: humor, actie, romantiek, nostalgie, mooie plaatjes etc.

Kevin Costner mag dan misschien niet mijn favoriete acteur zijn,

het is wel een goede acteur die toch bewezen heeft goede rollen te kunnen neerzetten.

Alan Rickman vind ik hier een beetje "over the top", maar goed ; dat kan ook wel vermakelijk zijn.

Ik ga binnenkort naar Yorkshire en zal o.a. Aysgarth Falls bezoeken;de watervallen waar Robin en Little John hun stokgevecht houden, lijkt me erg mooi daar.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Zoals jellybean al zei : Er zit vanalles in ! Het acteerwerk is ook zeer goed maar na tien minuten kijken begin je in slaap te vallen. Vond hem echt veel te langdradig en daardoor gaat de interesse om verder te kijken al snel weg (ik heb wel verder gekeken hoor).