• 9.373.531 stemmen

Robin Hood: Prince of Thieves (1991)

Actie / Avontuur | 143 minuten / 155 minuten (extended edition)

Genre: Actie / Avontuur

Speelduur: 143 minuten / 155 minuten (extended edition)

Geregisseerd door: Kevin Reynolds

Met onder meer: Kevin Costner, Morgan Freeman en Alan Rickman

Gesproken taal: Arabisch en Engels

Releasedatum: 16 augustus 1991

Plot Robin Hood: Prince of Thieves

"Sometimes the only way to uphold justice... is to break the law."

Robin of Locksley zit na de kruistochten gevangen in Turkije. Hij ontsnapt dankzij de hulp van Moorse medegevangenen. Wanneer de twee terugkomen in Engeland komt Robin er achter dat zijn vader gedood is door de Sheriff van Nottingham en dat het volk door hem onderdrukt wordt. Hij vlucht naar Sherwood Forrest om van hier uit samen met het volk van Sherwood een rebellenstrijd aan te gaan met de sheriff.

Robin of Locksley / Robin Hood

Will Scarlett

Sheriff of Nottingham

Lord Locksley

Guy of Gisborne

Little John

avatar van eerdekes

eerdekes

Wat een prachtige verfilming van het even prachtige "Robin Hood" Epos.

Kevin Costner is een gigantisch goed acteur, en dat bewijst hij zonder enige twijfel in deze film.

Morgan Freeman vindt ik altijd goed, maar ik wist niet dat Moren de taal Engels beheerden.

Maar ik stel voor dat ik daar maar niet over ga zeuren.

Dit zijn zo'n films waar ik een connery in verwacht, en hij zit er nog bij ook.

En dan ook nog even Christian Slater aankaarten, even fenomenaal!

Dan zwijg ik nog over andere karakters uit de film, maar die ken ik gewoon niet bij naam Bijvoorbeeld : die sheriff

En dan het mooie 'Everything i do' vervolledigd de film.

****

TheRisingSun

Ik ga helemaal met je mee eerdekes! Geweldig goede verfilming,vind ik dan ,van de Robin Hood legende! De sheriff heet trouwens Alan Rickman. En idd dat liedje is ook prachtig!

avatar van davidov

davidov

Alan rickman is een acteur waar ik altijd van kan genieten ook in films als die hard en dogma is hij erg komish in een duistere manier

3.5* voor deze film

TheRisingSun

Vond het wel lachen om hem,na deze films (Robin Hood & Die Hard), te zien in Love Actually!

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

En toch speelt Rickman steeds hetzelfde typetje: badguys met een pech. Of zoals davidov zegt: komisch op een duistere manier.

Fantastische kerel.

djelle

Dit is inderdaad een ongelooflijk heerlijke verfilming van de robin-hood legende!! Je bent direct mee in de prachtige sfeer, het is spectaculair avontuurlijk, het is bijna sprookjesachtig met momenten zonder overdreven romantisch of melig te zijn, de personages raken je, de opbouw is machtig, de regie is subliem, de effecten zijn enorm genietbaar, de locaties en decors zijn wondermooi, de dialogen zijn zeer mooi, de afwerking is onberispelijk, de scenes zijn stuk voor stuk prachtig, de heerlijke cast met o.a. morgan freeman die zijn rol weer fantastisch speelt (één van mijn favoriete acteurs) en zo kan ik nog een heel eindje doorgaan. Kevin Coster vind ik zo'n gek acteur. In sommige films speelt hij top, in andere heel slecht vind ik. In deze speelde hij echt goed, en de rol was bovendien precies op zijn lijf geschreven!

Kortom: Dit is de ultieme fantasy/avonturenfilm die jong en oud enorm kan vermaken! Absoluut meesterwerk... 5

avatar van pietura

pietura

ik kan niets anders zeggen dan dat ik dit echt een super mooie film vind.

toen hij op tv ws wou ik hem opnemen maar ik was zo stom om dat te vergeten, en toen ik hem op dvd zag staan wou ik em kopen maar was zo stom om dat niet direct te doen en em vervolgens niet meer terug te kunnen vinden. dat zijn de 2 dingen waar ik het meeste spijt van heb want ik moet deze film gewoon hebben dus begin ik weer met mijn zoektocht en hoop dat ik em snel in mijn handen heb!! mocht er iemand een idee hebben!!!

kevin costner speelt goed in deze film en het hele verhaal doet me wat, het is heel mooi en ontroerend, en kan er geen genoeg van krijgen!!!

TheRisingSun

Gewoon bij de bekende cd/dvd zaken kijken en je zal hem heus wel ergens vinden hoor! Bij Free Record Shop,Van Leest,enz. Op het internet bij Bol.com.

Mocht je echt zo gek op deze film zijn,zou ik als ik jou was de special edition kopen! Schitterende hoes en erg leuke extra's.

avatar van The One Ring

The One Ring

Inderdaad een topfilm. Het enige wat ik er niet zo bij vond passen was de heks. Bij een verder redelijk realistisch verhaal horen geen heksen. Vreemd trouwens dat een groot acteur als Sean Connery ook minirolletjes van nog geen vijf minuten neemt.

3,5 sterren

avatar van sju

sju

dat van die heks vond ik ook... dat had geen prettig effect op het verhaal

TheRisingSun

Costner nogmaals als Robin Hood?

Geplaatst:07-02-2005 om 16:43 door FilmTotaal

Kevin Costner heeft de financiële voordelen van het recyclen ontdekt en wil zich gaan bezighouden met Robin Hood : Prince of Thieves 2. De film moet zich een aantal jaren na het eerste deel afspelen, waarbij de personages uiteraard een stukje ouder zijn. Costner licht dit verrassende concept voor de duidelijkheid nog even toe:

"I am a little older - I could take the whole story a stage further which is an idea I am working on at the moment."

De acteur liet onlangs overigens ook weten bezig te zijn met een vervolg op The Bodyguard.

Bron: Contact Music

-----------------------------------------------------------------

Dit lijkt me wel een leuk idee,ben benieuwd wat voor draai hij eraan gaat geven! Ook ben ik wel benieuwd of ie de rest van de cast weet te strikken,als dat al zijn idee is.

avatar van FisherKing

FisherKing

Met kop en schouders de allerbeste Robin Hood verfilming.

Indrukwekkend bij herziening. Fantastische cast en vooral montage, en ook regie was bij tijd en wijlen origineel.

De ontzettend lage waardering en op IMDB verrast me enorm. Wellicht veel Kevin Costner-haters ertussen. Of genre-volgers.

Het is toch de fantastische cast die de hele film draagt, van Costner tot Rickman. Vooral de laatste is, zoals gewoonlijk, briljant.

Echt 4.5* Geen moment verveeld en die 0,5* aftrek is voor de vervelende Hollywoodiaanse muziek van Michael Kamen. En dat uitermate vervelende Bryan Adams nummer, maar dat kun je bij de aftiteling meteen uitzetten, gelukkig.

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Een fantastische vermaakfilm, met een cast om van te smullen. De humor zit vooral in de details, met af en toe een knipoogje naar Monthy Python, heerlijk.

De enige minpunten zijn de af en toe te dik aangezette romantiek en.... dat vreselijke nummer Bryan Adams bij de aftiteling, onmiddelijk afkappen, grrrrr.....

avatar van robert DUVALL

robert DUVALL

raad ik niemand aan tenzij je je echt verveelt en alle films die je thuis hebt liggen al gezien hebt (zoals ik) tja dan HEEL misschien.

1.5 Eigluk 1.0 maar morgan freeman is wel 1 van mijn favoriete acteurs

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Absoluut de beste Robin Hood film die er te vinden is, maar daarmee alleen doe je deze film veel te kort.

Ik ben een grote Kostner fan, en dit is een van zijn betere werken.

Mooi strak verhaal, zeer goed geacteerd, kortom geweldige film!

4,5

avatar van sju

sju

Alan Rickman is toch DE acteur in deze film; grappig, vilein en kwaadaardig. Kevin Costner blijft een acteur de zijn rol wel goed speelt, maar niet bijzonder is...

avatar van Brabant

Brabant

Prachtige verfilming. Heb hem al 10x gezien, maar verveelt niet

sju schreef:

Kevin Costner zegt me meestal ook niet te bijster veel, maar hier was hij toch echt wel geknipt voor deze rol! Mocht iemand anders Robin Hood gespeeld hebben, 't zou hetzelfde niet zijn.

Hij komt gewoon heerlijk over hier...

avatar van *Chrissie*

*Chrissie*

ik ga deze film vanavond echt zeker kijken. Ik heb hier ooit een keer het einde van gezien, nu een keer het hele verhaal.

avatar van Leno

Leno

Na herziening verhoogd. Bijzonder vermakelijke film met kleurijke karakters, een prima hoofdrol van Costner en goede actiescenes. De vaart zit er ook goed in en de film is best grappig, maar het moet allemaal wel met een korrel zout genomen worden.

Jammer dat Freeman een stom accent heeft met matige dialogen.

avatar van Edie

Edie

Eens met al 't bovenstaande eigenlijk.. Erg lekkere film, 3,5*... Misschein nog verhoging.

Dustyfan schreef:

De knipoogjes naar Monthy Python kan ik alvast niet ontdekken. Dat Islamieten belachelijk gemaakt worden gebeurd ook bij de MP-jongens, al is het dààr dan op een hoger niveau en vooral veel grappiger.
Met de cast is inderdaad niets mis, al moet Kevin Costner vaak inboeten aan geloofwaardigheid. Hij komt soms over als Hood, de idiote; veeleer als Hood, de jongen die altijd een kind bleef, het gevoel dat overgens veel meer in het boek benadrukt word.

Leno schreef:
Jammer dat Freeman een stom accent heeft met matige dialogen

Het accent van Freeman is irritant, een typische filmcliché (één van vele anderen: zie bv. ook het knielen op het einde, zo'n moment verbleekt gewoon op emotioneel gebied bij 'The Lord of the Rings 3' bv.) ,waarmee deze film zichzelf grotendeels onderuithaalt. Dat de dialogen jouw matig mogen blijken, mij schijnen ze bij momenten rampzalig. Geen enkel karakter weet ook maar iets zinnigs uit te brengen, de humor die dan (door het povere script) via een seniele heks (en nog een cliché erbij!!) moet komen is al evenzeer rampzalig.
Al bij al is deze film wel degelijk onderhoudend, met een best te pruimen eerste deel en vooral een heleboel slapstick in de grotendeels overbodige gevechtscènes (= het gevecht als karikatuur voorgesteld, wat in vele films desastreuze gevolgen heeft, wat hier dus niet anders is...), een gegeven waar de kijker helemaal niet om vraagt.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Dat Islamieten belachelijk gemaakt worden

Hoe worden die belachelijk gemaakt?

BoordAppel schreef:

Hoe worden die belachelijk gemaakt?

In een verlaten landschap, waar Freeman zijn matje op de grond legt en begint te bidden; waarbij Kostner alles met een duivels lachje aangschouwd...

Even later dan tijdens het gevecht, waarbij Freeman op z'n dooie gemakje blijft bidden, met een gezicht alsof er niets aan de hand is; daar spreekt echt wel zoiets uit van "Wat is er mis met jouw geloof, man???" Grof, zoals MP, maar weinig subtiel, zo lijkt mij...

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Volgens mij zie je dingen die er niet zijn. Ik zie er geen belediging in.

BoordAppel schreef:

Volgens mij zie je dingen die er niet zijn. Ik zie er geen belediging in.

Zie jij dan ergens anders Monthy Python verwijzingen??

avatar van mirjo 2

mirjo 2

Een van de beste Hood verfilmingen. Niet dankzij, maar ondanks Costner. Film wordt overeind gehouden door een briljante Rickman en een sterke Freeman.

avatar van Lola3

Lola3

ik denk dat de Disneyfilm zelfs beter is. IN die fims mist Hood tenminste eens, Kevin raakt zelfs zijn doel van 500 meter afstand. Morgan maakt zich ook belachelijk in zijn pakje ondanks zijn sterk acteerwerk ondanks zijn rol en slechte dialogen die hij kreeg.1,5

avatar van thunderball

thunderball

Ongeloofelijk slechte Robin Hood verfilming, nergens enige sprankeling of magie te bekennen met houten klaas Kostner, die ook nu weer zoals gewoonlijk al zijn tekst monotoon opzecht en er absoluut niks van bakt!

Gelukkig is er dan nog Alan Rickman die er duidelijk wel zin in heeft en Sean Connery laat helemaal op het eind nog even aan KC zien hoe het werkelijk moet!

Wie een echt goede RH verfilming wil zien moet gewoon die met Errol Flynn kijken!

JJ_D schreef:

Dat gevoel werd voor mijn part constant benadrukt (het avontuurlijke karakter, de deugniet-achtige gedragingen...).

En ik heb het boek niet eens gelezen.

Die scenes met de heks waren helemaal niet komisch bedoeld, eerder voor de sfeer. Iets waar de film erg rijk aan is (samen met actie, visuele schoonheid en romantiek) waardoor de inhoud van de dialogen op zich niet zo belangrijk zijn btw.

De humor zit hem in verdeeld over de film en is meestal situatiegebonden.

Nou, ik anders wel. Net als vele mensen trouwens. Niet voor niks zijn films als True Lies, Rambo 3 of Commando kijkcijferkanonnen. Dit type actie is juist goed in deze soort films (heeft ook een relativerende werking en staat symbolisch dat de film niet te serieus moet genomen worden). En ik vraag me af welke actiescenes overbodig waren en waarom.