• 9.379.535 stemmen

Genre: Oorlog / Avontuur

Alternatieve titel: Winter in Wartime

Oorsprong: Nederland / België

Geregisseerd door: Martin Koolhoven

Met onder meer: Martijn Lakemeier, Yorick van Wageningen en Jamie Campbell Bower

Gesproken taal: Engels, Nederlands en Duits

Releasedatum: 27 november 2008

Plot Oorlogswinter

"A country occupied, a child's innocence lost."

Het is de ijskoude winter van 1945. De Tweede Wereldoorlog is nog in volle gang. In het westen van Nederland heerst grote honger, waardoor veel mensen naar het oosten trekken om daar voedsel te vinden voor hun gezinnen. In een dorpje in de buurt van Zwolle woont de veertienjarige Michiel die niet kan wachten tot hij iets kan betekenen in het verzet. Dit tot ergernis van zijn vader, die als burgemeester vooral bezig is om escalaties in het dorp te voorkomen. Wanneer Michiel onverwacht een opdracht krijgt, is hij vastbesloten te bewijzen dat hij deze kan volbrengen. Hierdoor raakt hij betrokken bij de gevaren van de oorlog.

timbo_

Maandag trailer voor het eerst gezien. In de bios voor de sneak werd hij vertoond en moet zeggen zag er erg goed uit. Ben nu helemaal erg enthousiast zeker omdat het als ik de trailer mag geloven dus absoluut geen typische familiefilm wordt.

avatar van rose

rose

Wat is een typische familiefilm?

Trailer of teaser?

timbo_

Pff geen idee eigenlijk. Vond het er eigenlijk een beetje tussenin zitten maar zal wel de teaser zijn geweest.

avatar van cornelis

cornelis

Trailer is nog niet uit.

avatar van gotti

Kunnen jullie dan een beetje opschieten. Er zijn meer mensen die de trailer en de film willen zien...

Quentin

Trailer komt waarschijnlijk in de tweede week van de herfstvakantie werd mij verteld.

timbo_

Sinds wanneer heeft men twee weken herfstvakantie? Ik in ieder geval maar één.

avatar van Hando

Hando

Eerst heeft de ene helft van het land vakantie en dan de andere.

avatar van Sol-

Sol-

Beetje jammer van de gebruikte muziek in de teaser. Wat een hoop bombarie om niets. En dan nog die heroische teksten er tussendoor. Ik hoop maar dat het eindresultaat niet bengelt tussen artfilm en blockbuster en wel weet te kiezen.

timbo_

Van mij hoeft er niet gekozen te worden. Als de film het beste van beide verenigd zou worden kan ik alleen maar zeggen, graag!

avatar van Sol-

Sol-

Zelfs die keuze zie ik de film vooralsnog niet maken.

Quentin

En waar baseer je die alwetendheid dan op ?

avatar van raymon

raymon

Muziek word gecomponeerd door Pino Donaggio, componist van o.a: Carrie, Body double, Death Proof.

Componist Pino Donaggio maa...

Quido

Kijk eens op pagina 3, bericht van 28 augustus ...

Quido schreef:

"Als er niet te veel concessies gedaan gaan worden aan het jonge publiek, dan ... ".

Film Oorlogswinter krijgt volwassen keuring

De Nederlandse film Oorlogswinter krijgt een kijkwijzerkeuring van 12 jaar en ouder. Dat heeft regisseur Martin Koolhoven zondag gemeld.

"Het wordt een heel ander soort film dan veel mensen verwachten", legt hij uit. "Het is geen kinderfilm geworden, maar een volwassen jeugdfilm."

nu.nl

....

Quido

Dan kan timbo_ ook met een gerust hart gaan kijken ...

timbo_

Ja ik wordt met de dag benieuwder. Tot nu toe bevalt eigenlijk alles (cast, boek, teaser en nu de leeftijdskeuring) me bijzonder goed.

Quido schreef:

Bride Flight richt zich duidelijk op een groot publiek. Lijkt me de derde A-Film titel - na Zwartboek en Alles is Liefde - die met veel bombarie gepromoot zal worden (en waarbij dat al enkele malen tijdelijk gebeurd is). A-Film gokt duidelijk op eenzelfde aanpak als met de twee eerder genoemde titels. Of het helpt is natuurlijk een andere vraag. Van mij mogen ze het allebei goed gaan doen, en Oorlogswinter heeft - ook door het fenomenale boek - toch altijd mijn grootste interesse gehad.

Had er al mijn twijfels over maar ik vind de Bride Flight promotiecampagne nog niet al te indrukwekkend. Kan goed dat ik te weinig tv, radio of posters heb bekeken en dat ik te vroeg ben. Maar heb de naam Bride Flight buiten DWDD nog nauwelijks ergens horen vallen. Bovendien vond ik ook dat optreden allesbehalve indrukwekkend. Geloof niet dat de bioscopen door die uitzending gaan vollopen.

Quido

Zie de discussie bij Bride Flight zelf.

avatar van gotti

Net een stukje van de teaser gezien bij RTL Boulevard. Zag er goed uit...

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Ik hoop dat er vooral niet te veel afgeweken word van het boek

avatar van Wouter

Quentin schreef:

Dat waren anders 'nieuwe' beelden, morgen komt de echte trailer uit.

Wat zonden ze uit dan? En wat hadden ze te melden?

Quentin

Mix van beelden uit de eerdere teaser en 'nieuwe' beelden, met wat spannende temp. muziek. Zonder dialoog of ander geluid muv. een zin van Yorick van Wageningen. Met de vermelding dat morgen de trailer uit komt.

avatar van PatrickL

PatrickL

Het zag er goed uit in ieder geval.

Quentin schreef:

Dat waren anders 'nieuwe' beelden, morgen komt de echte trailer uit.

Het leken me beelden van de trailer (wat ik ook bedoelde ipv teaser).

Quentin

Niet dat het helemaal representatief zal zijn maar in een poll van het AD komt Oorlogswinter naarvoren als de meest geliefde aankomende Nederlandse film (met bijna 30 % van de stemmen).