• 9.380.120 stemmen

Genre: Oorlog / Avontuur

Alternatieve titel: Winter in Wartime

Oorsprong: Nederland / België

Geregisseerd door: Martin Koolhoven

Met onder meer: Martijn Lakemeier, Yorick van Wageningen en Jamie Campbell Bower

Gesproken taal: Engels, Nederlands en Duits

Releasedatum: 27 november 2008

Plot Oorlogswinter

"A country occupied, a child's innocence lost."

Het is de ijskoude winter van 1945. De Tweede Wereldoorlog is nog in volle gang. In het westen van Nederland heerst grote honger, waardoor veel mensen naar het oosten trekken om daar voedsel te vinden voor hun gezinnen. In een dorpje in de buurt van Zwolle woont de veertienjarige Michiel die niet kan wachten tot hij iets kan betekenen in het verzet. Dit tot ergernis van zijn vader, die als burgemeester vooral bezig is om escalaties in het dorp te voorkomen. Wanneer Michiel onverwacht een opdracht krijgt, is hij vastbesloten te bewijzen dat hij deze kan volbrengen. Hierdoor raakt hij betrokken bij de gevaren van de oorlog.

avatar van gotti

Komt die trailer vandaag ook al online te staan, of is ie alleen nog maar in de bioscoop te zien?

Quentin

Nieuwe website online, maar de zgn. 'trailer' is nog steeds dezelfde oude teaser.

rose

Website ziet er erg mooi uit!

Zit helaas wel vol met fouten en slordigheden in de afwerking.

Dat is minder dan. Heb ze niet gezien...

avatar van cornelis

cornelis

gotti schreef:

Kunnen jullie dan een beetje opschieten.

LOL.

Er zijn meer mensen die de trailer en de film willen zien...

Trailer is per afgelopen donderdag in release.

rose

Trailer wijkt toch niets af van de teaser?

Zit helaas wel vol met fouten en slordigheden in de afwerking.

Klopt. En als je de trailer aanklikt. krijg je de teaser....

rose

Behoorlijk slordig dan..Zoiets moeten ze toch zien, eer ze hem online gaan zetten?

avatar van Wouter

Veel mensen weten het verschil niet tussen een teaser en een trailer. Blijkbaar site-bouwers ook niet.

avatar van mikey

mikey

weet ik ook niet precies.

rose

Ik wist het ook niet idd. Na je uitleg werd het duidelijk.

Wouter schreef:

Daarvoor wordt er meestal beroep gedaan op de kennis van de klant ...

avatar van Erwinner

Erwinner

Iemand een idee in welke steden deze film is opgenomen 'vraagteken', ik haat toetsenborden...

edit, De film is opgenomen in Litouwen, Loenen aan de Waal, Megen, Woudrichem, Herwijnen en Zwolle.

avatar van Film Pegasus

Ben wel benieuwd naar deze film. Zit mee in de reeks boeken die ik als tiener heb gelezen op school. Hopelijk wordt deze wel beter dan Kruistocht in Spijkerbroek. Het boek was in elk geval wel goed, maar dat weet je met films nooit natuurlijk.

avatar van mikey

mikey

Dat is een heel ander type verhaal! Wordt deze productie een jeugdfilm..?

Quentin

Zoals ik Koolhoven al eerder citeerde:

Quentin schreef:

"Het wordt een heel ander soort film dan veel mensen verwachten", legt hij uit. "Het is geen kinderfilm geworden, maar een volwassen jeugdfilm."

avatar van Quido

Quido

Neen.

avatar van raymon

raymon

de site is vernieuwd en ziet er geweldig uit!

avatar van Quido

Quido

Poster die links staat (klik en hij wordt groter) is de definitieve? http://www.fuworks.com/film_trailer.php?id=48

Erg sterk en mooi beeld, maar wordt in klein formaat onduidelijk. Net alsof ie een paar kerstbomen passeert.

Ik vind het wel wat teveel een pasteltekening ipv echte filmposter.

Dag mooie poster

Na het vreselijke Zwartboek hier absoluut geen zin in, vooral de soundtrack onder de teaser/trailer/whatever is nageloplossend.

rose

Vond die andere leuker...

avatar van Stephan

Stephan

De composite mocht wel beter. Een beetje photoshop en de fietser wat naar rechts. Nu valt-ie samen met de colonne.

Jammer.

Maar ik hou hier meer van dan weer zo'n koppenparade.

Ik had gekozen voor een nachtbeeld, al was dat wellicht nog onduidelijker geweest.

Maar dat is het eerste waar ik aan terugdenk bij het verhaal.

Stephan schreef:

Jammer.

Maar ik hou hier meer van dan weer zo'n koppenparade.

Opzich vind ik het plaatje wel mooi, maar het kleurgebruik vind ik wat flets.

avatar van neo

neo

Onderhond schreef:

Dat is echter geen originele muziek uit de film.... Niet dat ik verwacht dat je die wel beter zal gaan vinden.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Ik had gekozen voor een nachtbeeld

Ik voor een knijpkat, verder niets.

rose schreef:

Op zich vind ik het plaatje wel mooi, maar het kleurgebruik vind ik wat flets.

Mijn persoonlijke favoriet was bijna helemaal wit. Overigens was die (en de uiteindelijke poster) gemaakt door de mensen die eerder ondermeer Bourne en de laatste twee Bondfilms deden (zij hebben de fiets juist naar links gehaald. Hij was los van colonne...)

Er waren ook mooie nachtversies, btw. Wie weet worden er ook nog andere versies ingezet bij verschillende media. Wordt allemaal nog besproken.

BoordAppel schreef:

Ik voor een knijpkat, verder niets.

Het openingshot.....

(ssshhht)