Genre: Romantiek / Drama
Met onder meer: Rachel McAdams, Eric Bana en Ron Livingston
Releasedatum: 12 november 2009
Vanaf 27 februari op Netflix
Plot The Time Traveler's Wife
Henry (Eric Bana) is een tijdreiziger, regelmatig verdwijnt hij in zijn huidige leven en verschijnt vervolgens ergens in het verleden van de vrouw van zijn dromen Clare (Rachel McAdams). Deze vreemde eigenschap maakt de relatie tussen Clare en Henry zeer gecompliceerd.
- The Time Traveler's Wife (BoekMeter)
- The Time Traveler's Wife (MusicMeter)
- Vanaf 27 februari op Netflix
Alicia Abshire
Clare at Six and Eight
Jeremy (Gallery Owner)
barcelonagek
Prachtige mooie film, Komt een vrouw bij de dokter, kan hier nog een puntje aan zuigen, ook deze film is verfilmd.. 1 v.d mooiste romantische films en kan zo in het rijtje van City Angels, Notebook, Neverland etc.
Eem
Heb het boek gelezen, twijfel of ik naar de film moet gaan. Vraag: gaat hij aan het einde niet dood?
Omwille van hoe goed de film op het verhaal lijkt..
Aylatje
ik vind het eem prachtfilm. heb wel mooiere films gezien die ik een 4 geef maar deze hield mij persoonlijk vast van begin tot eind!
ik vond het echt heel erg mooi romantish zielig spannend.
jammer dat er een einde aan kwam! de acteurs deden het ook erg goed naar mijn mening
dulcinea
Omwille van hoe goed de film op het verhaal lijkt..
De film begon een beetje zwak vond ik, je wordt er nogal ingegooid zonder dat we de personages echt leren kennen en ik had dan ook moeite om met hen mee te leven; Gelukkig verandert dat in de loop van de film en hoe langer we hen samen zien, ik vond dan ook vooral het 2e deel heel mooi. Het acteerwerk was dik in orde en de sfeer zat vooral naar het einde toe heel goed. Ik vind het nog steeds een prachtig einde.
Het boek blijft beter maar de film is wel geslaagd, een apart romantisch drama en origineel verhaal.
missl
Ik kon het soms niet helemaal volgen door al dat getime travel maar het is wel een romantisch verhaal. en mcadams is nog steeds fantastisch, bana heb ik nooit echt kunnen waarderen en in deze film is dat niet anders.
Skrean
op zich geen verkeerde film, alleen omdat er zoveel verschillende verhalen verteld werden kon je je niet echt inleven in de personages.
Bubblez
- 2060 berichten
Prachtige film, net gezien. Ik ben enthousiast! Mooie beelden en een goed verhaal, romantisch geheel. Ik ben héél blij dat hier geen oversentimenteel einde aan is gegeven. Ik dacht even dat er een twist zou komen, waardoor Henry toch zou overleven. Rachel McAdams doet het erg goed, maar Henry had wat mij betreft net zo goed door een andere acteur vertolkt kunnen worden. Desalniettemin een heerlijk romantische film met veel om van te genieten.
Hobie16young
Een redelijke productie. Waarbij Eric Bana zich sterk gemanifesteerd. Echter Rachel McAdams vind ik minder spelen. Het verhaal is zeer zoet en redelijk voorspelbaar. Ondanks dit alles is de film goed onderhoudend en kijkt fijn weg.
Al met al een lekkere weg kijker.
Pinoy
Prachtige film, Ik de film met Open mind gekeken.. ik ben geen echt type voor het Genre Romantiek/Drama maar ik vond het een zeer goede film, acteer prestaties waren Goed en inderdaad zoals sommige al zijden naast het tijdreizen is de film een echt Romantisch drama.. Gelachen en gehuild zeer mee geleefd.. goede film
Keek zeer goed weg
Miezz
Ik heb hem ook net gekeken en vond het ook super.
Goed verhaal, goede acteurs en.. consistent! 4*!
Tip!
jacjacobus
Ik werd een beetje duizelig van dat heen en weer gejump in het begin van de film. Gaandeweg in de film werd je meer het verhaal in getrokken en leef je mee met dehoofdrolspelers.
Geen lange kwantische issues over tijdreizen maar een zeer
aardig wegkijkend romantisch drama.
Keane1983
Het kan zijn dat het aan mijn stemming heeft gelegen want normaal gesproken ben ik heel erg te porren voor dit soort films.
Maar deze kon me eigenlijk niet zo heel erg bekoren.
Het geheel kwam me een beetje rommelig over met het heen en weer reisen door de tijd. Het was wat onoverzichtelijk.
Acteerwerk was overigens top en heb ik ook geen opmerkingen over.
Ook de soundtrack zat lekker in elkaar. Het verhaal echter niet zo. Misschien dat ik hem nog eens moet kijken om een beter oordeel over deze film te kunnen vellen. Maar vooralsnog een 2.5*
top030
mooi verhaal maar niet doordacht. Idd. het Acteerwerk was top.
De lijn ontbrak waardoor je niet de kans krijgt in het verhaal op te gaan en denk niet dat deze film een aanvulling op het boek is.
Leland Palmer
Prachtig, prachtig... die Rachel McAdams.
Prima film ook. Sterke rollen van Bana en McAdams en een interessant plot. Toegegeven, ik kon het niet altijd even goed volgen met al die tijdssprongen; dan is Bana weer jong, dan weer oud, dan deze tijd, dan die tijd, etc. Beetje verwarrend, vooral in het begin.
Maar vermakelijk bleef het wel. Mooi geschoten plaatjes, best romantisch soms ook wel en een prima chemie tussen de twee hoofdrolspelers. Ondanks dat je halverwege al weet hoe het af gaat lopen blijft het best interessant allemaal. Het eindresultaat is een beetje onevenwichtig en voelt soms ietwat rommelig aan, maar dat mocht (de meeste) pret niet bederven. Prima film en McAdams is echt beeldschoon.
Nasty
Leuke film .
Nu eens iemand die het tijdreizen niet uit vrije wil doet ,en dat doet deze verschillen van de tijd reizende films die we gewend zijn .
Leuk verhaal , goed camera werk en dito acteerprestaties maken dat deze film zeer de moeite waard is om te gaan kijken !
Nancy1980
viel een beetje tegen,
het acteerwerk was goed, maar het verhaal is gewoon te rommelig,
hij is er wel , hij is er niet.
Het verhaal boeide me wel, maar had best spannender en met meer actie gemogen.
Antina
Mooie, romantische film. In het begin was het time travelen een klein beetje verwarrend, maar dat werd al snel duidelijker en kon ik de film goed volgen! Voordat ik het wist was de film afgelopen, kijkt lekker makkelijk weg.
chocodillen
Eigenlijk is dit genre helemaal mijn ding, maar deze film is me wat rommelig en net te langdradig doordat het verhaal te vlak is.
RickZ
Mooi pakkend SF-mysteriedrama over tijdreizende man en zijn vrouw. Niet echt een vrouwenfilm lijkt me, gewoon voor iedereen. Verwacht geen actie of zo. Duidelijk verhaal, in tegenstelling tot sommige andere tijdreis-films.
Films over tijdreizen zijn doorgaans vrij complex en gekunsteld, maar dit verrassend subtiele en lichtvoetige drama wordt op een heldere en vlotte manier verteld. Bana en McAdams zijn perfect in de hoofdrollen. Alles wordt ook bijzonder fraai in beeld gebracht. Nadeel aan deze heldere aanpak is wel dat één en ander wat vrijblijvend en oppervlakkig aandoet, al voelen de emoties wel echt aan en is de film regelmatig ontroerend. Niet helemaal geslaagd dus, maar door het sterke akteerwerk en het toch wel weer bijzondere script van Bruce Joel Rubin (Ghost, Jacob's Ladder, My Life) zeker de moeite waard.
kelama3
Klopt! in het begin is het even goed nadenken en opletten...
maar daarna snap je het al gauw en is het zeker de moeite waard!
Ik vond Rachel mc adams het nog beter doen dan Eric bana sorry...
Mooie en soms echt ontroerende film!
edmo
Deze film en misschien wel anders dan je in eerste instantie verwacht bij deze titel. Je moet wel bij de les blijven om de verschillende tijden te begrijpen, maar deze film is de moeite zeer waard. Mooi, ontroerend en alles behalve cliche.
Jiv
Wat een film... Het concept is ontzettend mooi verwerkt. Het tijdreizen is op een 'mystery' manier, niet op een 'science fiction' manier, onderdeel. De plaatsen waar de opnamens worden gemaakt zijn echt geweldig. Mooi ook hoe je als kijker in verbinding wordt gezet met bepaalde plaatsen. Deze rol doen Rachel McAdams haar acteerprestaties zeker ten goede. Soundtrack wekt ook precies het gevoel op die hij zou moeten opwekken. Echt een aanrader in de genres hierboven vermeld al zou ik het niet erg vinden als 'mystery' eraan werd toegevoegd.
*4.0
SunChaser
Boek vond ik geweldig en ik had de film al opgegeven, vooral door Eric Bana en omdat ie een jaar! op de plank lag.
Maar wat een goede verfilming. Zeker na het zien van de slechte verfilming van The Lovely Bones. Erg mooi
revengeyo
ik vind het een lekker wijf dus ga hem zo maar even kijken.
ik ben niet zo van dat romatische gedoe, maar heb zo niks anders op mn harde schijf staan
laat jullie nog weten wat ik ervan vond.
Uitje
Ik vond het een mooie film.
Zeker de moeite waard om te kijken. En goed te volgen ondanks het tijdreizen.
Debo
Een leuke film die gewoon heerlijk ' wegkijkt' De hele film zit gewoon goed in elkaar en heeft als resultaat dat je jezelf gaat voorstellen dat je in zo'n situatie zou zitten en wat je ermee zou doen. Echt een feel good movie met toch een happy end.
winglo
Je word flink meegenomen in het verhaal en de sfeer van de film. Af en toe vond ik hem wel een beetje suffig, maar dat is het genre ook wel een beetje. Al met al wel een leuke film om op je vrije avond te bekijken.

Il Y A Longtemps Que Je T'Aime

About Time
Romantiek / Komedie, 2013

Wicker Park
Romantiek / Mystery, 2004
gebaseerd op boekman vrouw relatietoekomsttimetijdreizenliefdereizentragische liefderelatietime travelerdisordergenetic disorder loose adaptation