Genre: Romantiek / Drama
Met onder meer: Rachel McAdams, Eric Bana en Ron Livingston
Releasedatum: 12 november 2009
Vanaf 27 februari op Netflix
Plot The Time Traveler's Wife
Henry (Eric Bana) is een tijdreiziger, regelmatig verdwijnt hij in zijn huidige leven en verschijnt vervolgens ergens in het verleden van de vrouw van zijn dromen Clare (Rachel McAdams). Deze vreemde eigenschap maakt de relatie tussen Clare en Henry zeer gecompliceerd.
- The Time Traveler's Wife (BoekMeter)
- The Time Traveler's Wife (MusicMeter)
- Vanaf 27 februari op Netflix
Alicia Abshire
Clare at Six and Eight
Jeremy (Gallery Owner)
nightbreed
Hier had ik véél meer van verwacht. De film wist me nergens te pakken en komt nergens echt op gang.
Mars4i
Aardige film als je je verstand op 0 zet. Hoewel de film erg rommelig overkomt. Dit komt volgens mij doordat ze te vaak door de tijd springen en niet kiezen voor de tijdslijn van Henry of Clare.
Als je je verstand wel aanzet, klopt er volgens mij iets niet aan de film. Hoe kunnen er nu 2 Henry's tegelijkertijd op 1 moment in de tijd te zijn. Als hij zijn leven leeft door willekeurig in de tijd door zijn leven te springen, dan kan hij nooit op 1 moment dubbel aanwezig zijn. In andere films komt een persoon zichzelf tegen als die terug in de tijd reist. Maar die persoon leeft rechtlijnig in de tijd en maakt een eenmalige sprong. Dan "kan" het wel.
oemoemenoe
Rachel McAdams is zeker het kijken waard. Eric Bana blijf ik zien The Hulk, lastig. Dun verhaal verder inderdaad, maar toch net een voldoende.
13woutie13
Best interessant filmpje die een hoop kanten op kon gaan. Mooie klik tussen Bana en McAdams. Vooral de scènes in het weiland zijn mooi om te zien. Wel aantal dingen waarvan ik me afvroeg hoe kan dat nou?, maar over het algemeen zat het wel aardig in elkaar. Einde zien we van ver aankomen en toch wordt het goed uitgewerkt waardoor het ook niet tegen viel.
Fijn avondje gehad met deze film.
Decec
Ik vond een mooie Romantiek/Drama film...
Prima acteerwerk...
Wel grappig over tijdreisman, even wegpoetsen.....
Het is wel gelukt voor haar zwanger, die haar man heeft tijdreisman probleem...
Zeker aanrader!
Zeker prachtig film...
Ik zou nog een keertje kijken voor de toekomst...
Timba69
Als je, net als de acteurs in de film, van mening bent dat tijdreizen eigenlijk een heel normaal fenomeen is dan is de film wel te doen. Want het blijft natuurlijk wel vreemd dat de wereld om je heen er na de 1e schrik er zo gewoontjes mee om gaat.
Los van dat feit is het verhaal door het tijdreizen wel afwijkend van de normale romantische films en houd je daarom scherper. De chemie tussen de hoofdrolspelers komt verder echt over, en dat is toch wel een vereiste is een goed liefdesdrama.
jippie2010
goede acteurs, mooi gespeeld. Eigenlijk niks mis mee.
Maar totaal niks vernieuwens, geen bijzondere verhaallijn,
waardoor het bij een 3.0 blijft steken.
Fran
- 1953 berichten
Je moet niet te veel over dit verhaal doordenken denk ik. Want het is behoorlijk vergezocht allemaal. Vooral het gedeelte waarin hij op verschillende leeftijden op verschillende momenten kon terugkomen kon ik niet helemaal rijmen. Maar het verhaal eromheen, de liefde tussen hem en zijn vrouw en het gehele sfeertje eromheen maakt dat deze film toch wel leuk is om naar te kijken. Bijzonder verhaal maar toch niet zo'n bijzondere film.
marcelvkan
Verhaal vond ik niet zo... Romantiekgehalte was wel erg hoog..
Al met al een aardige film .. en Rachel McAdams maakt het hele verhaal compleet (Wat een stuk
2.5 *
Greeneyelady1
Wat een mooie, ontroerende en romantische film... zucht..
Bestaat er nog zulke liefde als deze? (Los van het feit dat de man elke keer verdwijnt, maar dan om een andere reden..
Ik kan echt genieten van dit soort films... Drama, fictie en romantiek in 1... die 3 ingredienten kunnen voor zo'n parel als deze zorgen.
Deed me even denken aan butterfly effect met Ashton Kutcher, maar achteraf kwam ik erachter dat deze film toch van ander hout gesneden is.
Wellicht is dit een film die voor sommigen een beetje té ver gaat.. Je moet ervan houden!
qwertzu
Mooie gevoelige film!
Heb echt wel een traantje moeten wegpinken!
Had zooo gehoopt dat ze een oplossing zouden vinden waardoor hij niet zou sterven, zucht..
Heel romatisch verhaal over echte liefde!
Ook wel met humor, toch ook heel belangrijk!
jess1
Geweldige film!!!!!
Ik wilde hem al zo lang zien, maar het kwam er nooit van. Hij was het wachten echt waard. Één van de mooiste films die ik ooit gezien heb. Een aanrader als je van romantische films (en een beetje fictie) houdt, zoals bv. the lake house.
Onconventioneel liefdesdrama met een wel heel apart verhaal waarbij de man van het stel ongewild en ongecontroleerd door de tijd reist. En dit gaat uiteraard gepaard met de gebruikelijke paradoxen m.b.t. tijdreizen. Het begin is wat chaotisch waardoor het een tijdje duurt voordat je in het verhaal zit. Gelukkig weten Rachel McAdams en Eric Bana de aandacht er nog wel bij te houden.
FullMoon
De film bevat romantiek, drama, science-fiction en thriller.... kortom: een geweldige film. Niet geheel voorspelbaar. Vanaf het begin blijft het je boeien en soms maak je momenten mee waarin je met een glimlach naar de film kijkt. Ik heb deze film al meer dan een jaar geleden gezien en zojuist op film 1 naar gekeken. De film bleef me boeien en het verhaal blijft simpelweg van begin tot eind je interesseren. Een dikke 3.5.
Gideon86
Voor de mensen die de film niet snappen of denken dat er iets niet klopt, bij deze een korte uitleg.
Henry is een man die ongewild en ongecontroleerd naar het verleden en de toekomst reist. Hij leeft echter gewoon in de normale tijd. Zijn reizen door de tijd zijn maar tijdelijk en hij komt steeds weer terug in zijn "echte" tijd.
Dit maakt het mogelijk dat er bijvoorbeeld meer dan 1 Henry bestaat op een bepaald moment.
Bijvoorbeeld als hij terugkeert naar een tijd (toekomst of verleden) waar hij al is (geweest).
Als Henry 28 is, komt een vrouw (Clare) naar hem toe en beweert dat ze hem al haar hele leven kent. Dat klopt ook, maar Henry kent haar nog niet.
Het feit dat hij Clare niet herkent in de bibliotheek is dus simpel te verklaren.
Pas na het moment dat hij Clare voor de eerste keer zag is zij een soort magneet geworden voor zijn tijdreizen.
Na deze ontmoeting keert hij keer op keer terug naar gebeurtenissen in het leven van Clare.
Clare kent hem dus al vanaf dat zij 6 (geloof ik) was omdat zij hem daar al eens heeft ontmoet en Henry kent haar vanaf zijn 28e.
Voor de verdere rest een zeer goeie film waar helemaal niks mis aan is;).
John Lee Hooker
Best bijzonder.
Het was een aparte ervaring. Op een of andere manier was er een bepaalde charme aanwezig die je niet vaak tegenkomt, ik werd positief verrast. De locaties waren uniek en het camerawerk was prima.
Er zaten ook een aantal originele overgangen in.
- Ze staan in het huis en we zien de garage door het raam. Volgend shot komen ze naar buiten gelopen, een aantal jaren later.
- Camera gaat vanaf het bed omhoog en gaat dan over in het shot van Clare's bed.
- We zien de sterrenhemel en in dit beeld wordt er een deur geopend, Als de deur opengeslagen is zien we geen sterren meer.
Hoofdpersonages presteren goed.
De verschillen in leeftijd hadden van mij wat nadrukkelijker naar voren mogen komen want ik merkte eigenlijk geen duidelijke veranderingen op in het uiterlijk van Henry. Sowiezo vond ik de tijdsprongen een beetje vaag uitgewerkt, ik snapte niet echt hoe Henry zo makkelijk aan kleren en geld kon komen.
Leuk gedaan dat het einde op dezelfde manier wordt afgesloten als hoe het verhaal begon (die onscherpe cirkels).
Prima in beeld gebracht, concept had een stuk slechter uitgevoerd kunnen worden.
sofripa
Slappe thee...Concept best oke, maar de uitwerking is slaapverwekkend. Het lijkt wel of Eric Bana gedrogeerd is, zo sloom hij door de film wandelt. Afgezien van een aantal leuke wendingen, juist door het tijdreizen, is dit voor mij een te magere hap.
. 2,5 sterren
TragieStar.*
Hmm, ik had meer verwacht. Ik wilde de film al erg lang zien en vandaag dus eindelijk kunnen doen. Ik ging vooral af van de cast waaronder: Rachel McAdams die altijd wel leuk is. En ook dit keer acteert ze geweldig. Eric Bana vond ik echt een schatje maar tegelijkertijd ook een lekkerding.
Al was hij vroeger knapper natuurlijk
Maar ook een erg fijne acteur.
Het verhaal stelde me enigszins teleur, aangezien ik echt een Romantisch drama had verwacht zonder een greintje fantasie. Ik had het plot nooit gelezen vandaar. Maar aan de andere kant was het ook leuk dat er wat verhaal in zat. Al was het soms wel een beetje ingewikkeld met het verleden dan weer de toekomst en dan weer dit en hoe alles in elkaar zat dus dat was wel even pittig voor mij. Dat vond ik ook jammer.
Het was een mooie film, als je er echt in zit en dat was voor mij maar gedeeltelijk.
AandF
Niets te doen en ging uiteindelijk deze film maar kijken,
maar heeft me echt positief verast! Wat een mooie beelden!
de sfeer van de film is echt fantastisch, toen hij af was had ik wel zin om hem 100 keer te kijken.
Oké, dit dus zeker niet gedaan! Het bleef bij 1 keer, en dat wil ik ook zo houden.
Uiteindelijk zal het de tere meisjeszieltjes (inclusief ik) meer bekoren als de jongens, maar de film heeft mij dus wel vermaakt.
Wel klopte er steeds niets aan heel dat tijdreisgedoe, iets met de tijdlijnen. Mijn gedachten sloegen ervan op hol, en heb mijn verstand toen maar op 0 gezet en de film gevolgt, raad aan om iedereen dat te doen! Je moet ervan houden, zeker geen topfilm maar vermakelijk, dát zeker.
Tun-89
Hmm ik had iets anders verwacht,
en ik had meer verwacht. Ik hou van Scienefiction
en zeker van films zoals Back to the future,
The Butterfly effect, maar dit vond ik saai,
het idee was goed maar naar mijn mening
teleurstellend uitgevoerd.
Rachel McAdams doet het altijd goed
daardoor heb ik de film wel willen afkijken.
al met al een 2 *
Cygor
Prachtige film om te zien.
Eric bana en Rachel Mcadams vertolken de rollen zeer goed,
Je ziet echt de chemistry tussen beiden.
Een kleine film die geweldig uitpakt
Echt een aanradertje
host
Ik vraag me af of mensen die het boek (één van mijn favorieten - dat is waarschijnlijk mijn probleem!) niet hebben gelezen, het verhaal 100% kunnen volgen: er zitten veel sprongen in (vooral naar het einde), het verteltempo ligt hoog en bijna alle bijfiguren zijn gemarginaliseerd: de karakters worden daardoor wat vlak, ook de hoofdrollen.
Volgens mij had de film makkelijk twee keer zo lang kunnen (en mogen) duren: dat had meer recht gedaan aan het gecompliceerde plot, dat in het boek erg overtuigend is (alle tijdlijnen/gebeurtenissen passen in elkaar) en verklaart waarom de relatie tussen Clare en Henry niet alleen gecompliceerd, maar ook zo hecht is.
Film ziet er mooi uit, regie is degelijk, acteerwerk in orde. Toch als geheel een beetje een teleurstelling...
FullMoon
De film opnieuw weer gekeken en wat was dat zo prachtig om te zien. Mooi verhaal en boeiend vanaf het begin tot het einde. Echt een aanrader voor de romantiek liefhebbers.
qwertzu
Heb deze week het boek uitgelezen en gisteravond de film nog eens gekeken, heb met een halve ster verhoogd.
Geeft toch wel net iets meer als je ook het boek kent.
Blijft een prachtige indrukwekkende film!
gauke
Een ouderwetse, sentimentele, zoete, deik aangezette lovestory, die vrij oppervlakkige fantasie aanmoedigt (de logica is ver te zoeken, zelfs bij het door de tijd reizen), maar in feite niet echt spectaculair is. Ook is niet alles even begrijpelijk. Positief is dat het verhaal vol met komische elementen zit. Tussen de beide hoofdrolspelers is de chemie duidelijk zichtbaar.
K. V.
Dit is niet de meest typische romantische film, maar daarom niet minder waard om te bekijken. Het is een beetje een mengeling van romantiek, drama, sciencefiction, maar toch in een mengeling dat het aangenaam is om te bekijken. Een origineel uitgangspunt, die me wist te boeien van begin tot einde. Mede door de verschillende tijdslijnen blijft het je aandacht trekken. De cast wist me te overtuigen en deden het zeker niet slecht. Voor de rest was de speelduur goed, niet te lang en niet te kort.
Voor wie het niet zo begrepen heeft op een typische romantische film, kan 'k deze zeker aanraden, de moeite waard om te bekijken.
FORZA7777
Rachel speelt de rol goed. De liefde is ook duidelijk tussen de 2, maar over het geheel is de film rommelig en los van het feit dat je wellicht ook niet moet proberen de film te "geloven" als het gaat om het tijdreizen zitten er te veel fouten in en daardoor is het rommelig.
De meest overduidelijke fout is dat hij zelf aangeeft geen dingen te kunnen veranderen vanuit de toekomst, dat hij dat zelfs tevergeefs geprobeerd heeft. Echter schijnbaar heeft hij iemand de lotto zien winnen want hij weer de 5 winnende getallen. Vervolgens vult hij in het verleden die getallen in en wint hij de lotto en niet meer degene die oorspronkelijk won. Hoezo ik kan geen dingen veranderen..
hagelslagje
Nah, niet mijn ding dit. De film wist me geen een keer te raken, het verhaal is erg rommelig. Ik vind het geen aanrader.

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

About Time
Romantiek / Komedie, 2013

Wicker Park
Mystery / Romantiek, 2004
gebaseerd op boekman vrouw relatietoekomsttimetijdreizenliefdereizentragische liefderelatietime travelerdisordergenetic disorder loose adaptation