Genre: Romantiek / Drama
Met onder meer: Rachel McAdams, Eric Bana en Ron Livingston
Releasedatum: 12 november 2009
Vanaf 27 februari op Netflix
Plot The Time Traveler's Wife
Henry (Eric Bana) is een tijdreiziger, regelmatig verdwijnt hij in zijn huidige leven en verschijnt vervolgens ergens in het verleden van de vrouw van zijn dromen Clare (Rachel McAdams). Deze vreemde eigenschap maakt de relatie tussen Clare en Henry zeer gecompliceerd.
- The Time Traveler's Wife (BoekMeter)
- The Time Traveler's Wife (MusicMeter)
- Vanaf 27 februari op Netflix
Jeremy (Gallery Owner)
flyer
Werd absoluut niet door het verhaal opgezogen vind het meer een zeik film
keukenzout
Fantastisch poëtisch boek, maar saaie oppervlakkige film. Waarschijnlijk had ik de film beter gevonden als ik het boek niet kende.
In het boek vind ik de karakters quirky, en autenthiek, in de film random en gewoontjes. Heel jammer.
Miss Daisy
Werd absoluut niet door het verhaal opgezogen vind het meer een zeik film
Moet je zo oud geworden zijn om zo een commentaar te geven. Misschien gewoon zwijgen als je niets zinnigs kan zeggen...
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Allereerst: ik heb het boek niet gelezen, waarschijnlijk maar goed ook als ik de reacties hier lees.
Ik vond het een zeer mooie, erg romantische en ontroerende film. In het begin begon ik erg te twijfelen of een film de film interessant kon worden met het gegeven 'tijdreizen'. Ik begon me af te vragen of ik me kon gaan inleven.. Nou, dat kon ik zeker! De rollen zijn ook perfect gecast, met name McAdams! Zelfs al zou ze geen tekst hebben, dan nog zou je met haar meeleven
Dikke aanrader! De laatste romantische film die ik heb gezien die me zo kon interesseren was The Notebook (al vond ik laatst genoemde nog net iets beter).
El-royo
Aardige film. Deed mij ook aan The curious case of Benjamin Button deed denken, al vond ik die toch wel beter. Een kleine 3,5, omdat het laatste half uur veel goed maakt.
Stoneman
Oppervlakkige film, na 10 verdwijningen weet je het wel, had meer ingezeten.
Elineloves
'' I used to try and convince myself that you were married to someone fat with a mustache. ''
The Time Traveler's Wife heeft een van de mooiste filmposters die ik ken, en daardoor trok hij ook meteen mijn aandacht. Groot pluspunt is Rachel McAdams, absoluut een van mijn favoriete actrices.. maar in deze film kwam ze stukken minder goed uit de verf dan in andere films die ik van haar heb gezien.
De hoge verwachtingen die ik had zijn helaas niet waargemaakt. Er zijn bepaalde dingen rondom het tijdreizen waarvan ik niet weet of het nou komisch is bedoeld, of dat je het serieus moet nemen. Neem nou het feit dat hij zonder kleren reist. Overal waar hij opduikt moet hij snel kleren zien te vinden want zijn eigen kleren blijven achter. Dit wordt uitgelegd, maar er viel veel meer uit te halen. Voor mij hoeft het niet zo, dat een naakte man in een weiland verschijnt bij een 6 jarig meisje die niet gillend naar haar ouders rent, maar vrolijk een praatje gaat houden met de knappe, naakte onbekende man. Het hele tijdreizen had een komische noot moeten krijgen, maar ondanks de onaangekondigde en plotselinge verdwijningen vond ik het maar langdradig. De slecht getimede reisjes worden een sleur.
De acteerprestaties van McAdams en Bana zijn wel prima. Absolute chemie tussen de twee, maar ik blijf haar toch altijd zien als het meisje uit The Notebook die haar droomman had gevonden in Noah. Hierna is geen enkele man meer goed genoeg voor haar.
Eric Bana is wel een snoepie eerste klas en hoewel ik nog niet veel van zijn films heb gezien, viel hij me niet tegen. Pluspunten zijn ook zeker enkele bijrollen, die wisten te amuseren.
Wat mij echt tegenviel was het bruiloftsnummer. Godsamme, het hoort een feestelijke gelegenheid te zijn en dan kiezen ze voor: 'Love Will Tear Us Apart'? Lekker deprimerend zeg. Zeker als hij op de huwelijksnacht weer gaat tijdreizen en naakt in een bos terecht komt.
Het is een mooi maar weinig verrassend filmpje over liefde en de moeilijkheid betreft tijd en afstand, maar het is absoluut geen hoogvlieger. Ik twijfel tussen 3.0 en 3.5, maar vanwege de knappe hoofdrolspelers ga ik toch voor de 3.5*
Norma
Herkenbaar,dat gevoel had ik nou ook een beetje inderdaad
Elineloves

Normaal hou ik er niet van om acteurs te zien als 'één' personage, maar bij een film als The Notebook ontkom je er niet aan, denk dat je onbewust die vergelijkingen wel blijkt maken.
Madeline
Heb deze nu al een tijdje thuis liggen, maar nog niet gekeken.. ga het toch binnenkort is doen..
Frens Ronde Pens
Rare film zeg, ik ben niet zo van de romantiekfilms maar dat tijdreizen maakte me nieuwsgierig. Romantiek/drama in combinatie met science-fiction of fantasie lijkt in eerste instantie helemaal niet bij elkaar te passen, maar de films van dit genre die ik heb gezien zijn tot nog toe allemaal (allebei) geslaagd.
Jammer alleen dat er niet meer uit werd gehaald, qua verhaal was het niet erg hoogstaand. De dood van die tijdreisman had bijvoorbeeld veel spannender gekunt.
Het gaafst vond ik het om het tijdreisdochtertje van 5 jaar oud en van 10 jaar oud tegelijk te zien. Dat zette me toch aan het denken, en toen kwam ik ook tot de conclusie dat hier veel meer in zit dan er uit wordt gehaald. Toch is deze film me nog 4 sterren waard, juist omdat het me zo aan het denken heeft gezet.
andijvie
Prachtige film, gewoon lekker gaan zitten en genieten van alle beelden, emoties en acteertalent.
Het einde zette me toch aan het denken. Betekent dit nu dat de tijdreiziger in een eeuwige loop zit ? Het antwoord kunnen we hier niet bespreken, dat zou een deel van de clou kunnen verraden.
Naomi Watts
I wouldn't change one second of our life together
Erg mooi filmpje. Bana en McAdams spetteren van het scherm af, wat een chemie tussen deze twee. Ook het verhaal is erg aandoenlijk, hoeveel moeite deze twee doen om toch hun relatie in stand te houden, ondanks de vele opofferingen die ze moeten maken.
In het tijdreisconcept zitten natuurlijk gigantisch enorm veel plotholes maar als je daarover gaat vallen in een film als deze, dan kan je beter maar gaan stoppen met film kijken. Visueel ook af en toe best mooi, vooral met de segmenten met 6 jarige Clare. Die heide deed me soms erg denken aan Atonement, zeker één van de mooiste films van de laatste jaren. Wel jammer dat je op de helft van de film al weet dat Bana dood gaat maar dta mag de pret niet drukken. Want de chemie tussen Bana en McAdams is zo sterk en de lovestory is gewoon erg mooi om te aanschouwen.
Erg onderschatte film dit, van die vele negatieve reviews snap ik echt geen reet (o ja, dat herinnert me eraan; wat een heerlijke kont heeft die McAdams
Waar het concept best aardig is bedacht, werkt het niet helemaal in de film. Zo zitten er idd best wel veel plotholes in en is het eerste uur van de film echt een ware wirwar dat nergens op sloeg en me eigenlijk nergens pakte.
In het begin zie je Bana helemaal niets herinneren van de relatie tussen hem en McAdams en ze moet hem alles uitleggen omdat hij haar niet herkend. Ik vraag me echt af waar dit op gebasseerd is, aangezien Bana de rest van de film nooit zo onwetend bij haar aanklopt. Dit zijn echt van die rare gaten in een film die mij doen verwarren.
Ook zat er weinig lijn in, mannetje verdwijnt, vrouwtje wacht, mannetje komt weer, mannetje verdwijnt, vrouwtje wacht etc. etc.
Gelukkig werd de 2e helft van de film wat beter, kreeg ik meer het gevoel dat het ook ergens naar toe ging.
Gelukkig zat het goed tussen Henry(Bana) en Clare(McAdams), al moest ik eerst wel wennen aan Bana in zo'n zachtaardige rol. De kleine Clare en Alba zijn ook aandoenlijk in de film.
Al met al een redelijk tot matige romcom, die het zich vooral veel te moeilijk maakt door het (toch wel) originele uitgangspunt.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Mooi uitgewerkte film. Ik vond hem helemaal niet saai of langdradig. Het thema blijft romantiek en dat is voorspelbaar, doch fatsoenlijk gebracht in deze film. Ook op het einde wat melodrama, al sloeg dat helaas niet volledig door. Een jankfilm werd het dus net niet, wel een hit in de lijst van romantische films. Rachel McAdams is echt geschikt voor deze rollen. Eric Bana deed het ook bijzonder goed. Het thema is hier leuker gebracht dan bijvoorbeeld in 'The Lake House", een film die ik wel als langdradig ervoer.
bladerunner2007
Prachtig filmpje, heb me niet gestoord aan negatieve commentaar en lekker mee laten nemen in de reis.
Bana en McAdams spelen lekker en fijn om naar (haar) te kijken.
Kids doen het goed.
mooie beelden en sfeer en settings.
Gabbere
Executive producer Brad Pitt... DE Brad Pitt?
Niet helemaal mijn film. Ik was snel afgeleid tijdens een zeer traag begin van deze film. Eind was redelijk
Sesing
Het was wel een aardige film.. Alleen je moet wel je kop er bij houden.!!
barcelonagek
1 v.d mooiste films op romantiek, emotie gebied-voor de rest niks aan toe te voegen! Jammer dat het geen Oscar heeft ontvangen..
Nelusje
Natuurlijk hardstikke fictie, maar wat een mooi verhaal! En ik (als vrouw) ben helemaal niet zo gek op romantische films, maar dit was een aangename afwissenling van de standaard romantiek uit de VS.
Cleanshot
Vond het een verrassend sterke film. Goed verhaal en intrigerend verloop van de film.
Film Fan
Executive producer Brad Pitt... DE Brad Pitt?
Executive producer heeft alleen maar met het zakelijke gedeelte te maken.
critic
Vond het ook gewoon een mooie film,goed acteerwerk,kijkt lekker weg heb me goed vermaakt goed verhaal ook kortom TOP,aanrader
jikamajoja
Echt héél slecht ... 1 ster voor Rachel Mac Adams.
De rest trok echt op niks.
Film Fan
Waarom is dit heel slecht en wat bedoel je precies met:
De rest trok echt op niks.
dennis013
Tranentrekker. Is niet mijn ding, desalniettemin kan ik deze film wel waarderen. Was best goed.
Film Fan
Tja,de kans van tranen trekken bij een Romantiek / Drama film is best groot toch?
En waarom 2,5 * als je hem best goed vond?
dennis013
Je heb gelijk. Ik doe er een half puntje bij, maar dan vind ik het echt maximaal qua score hoor.
A
Horrorfreak12
Veel van verwacht, cover zag er veel te romantisch uit voor de film. Toch zeer goede acteerprestatie van Rachel en het verhaal zit wel goed in elkaar, toch mis ik nog wat romantiek.

Il Y A Longtemps Que Je T'Aime

About Time
Romantiek / Komedie, 2013

Wicker Park
Mystery / Romantiek, 2004
gebaseerd op boekman vrouw relatietoekomsttimetijdreizenliefdereizentragische liefderelatietime travelerdisordergenetic disorder loose adaptation