• 9.384.387 stemmen

Death Race (2008)

Actie / Sciencefiction | 98 minuten / 111 minuten (unrated versie)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 98 minuten / 111 minuten (unrated versie)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Paul W.S. Anderson

Met onder meer: Jason Statham, Tyrese Gibson en Joan Allen

Releasedatum: 2 oktober 2008

Plot Death Race

"Get ready for a killer race."

In de nabije toekomst hebben een gevangenisdirecteur en haar bewakers een gruwelijk spel verzonnen. De gevangenen moeten meedoen met een op televisie uitgezonden race-wedstrijd die voor velen dodelijk afloopt. Ex-coureur Jensen Ames wordt onterecht opgepakt en krijgt de keuze om mee te doen aan de race, met het masker van de populaire raceheld Frankenstein, of weg te rotten in een cel.

noknoke

Niks als je hem echt goed vind .

4* geef je zonder twijfel.

RSmovie91

Ik heb in September al de stem geplaatst en nog een maand daarvoor heb ik hem voor het laatst gezien.

Dus ik zit waarschijnlijk aan een andere film te denken.

RSmovie91 schreef:

Dus ik zit waarschijnlijk aan een andere film te denken.

Nu snap ik het helemaal niet meer.

RSmovie91

De film zelf heb ik in augustus voor het laatst gezien.

In september heb ik de stem geplaatst.

Gistermiddag zag ik deze weer bij de updates staan en ik dacht, laat ik eens een bericht plaatsen.

Hierin had ik gezegd dat er een paar foutjes in de special effects zaten.

Maar omdat het al een tijdje geleden is dat ik de film heb gezien, heb ik me hier waarschijnlijk in vergist en zullen die foutjes wel in een andere film zitten.

Duidelijker?

noknoke

Ja, waarom niet direct zo.

Was even verwarrend.

avatar van Thom1994

Thom1994

Wat 'n moeilijkheden!

avatar van C_Movie

C_Movie

kvond deze film wel plezant,,

gwn verstand op 0 en kijke

avatar van movie fan

movie fan

ik vond het een geweldige film , actie was goed en werd met mate gebruikt , verhaal was ook goed , miischien iets wat minder naar het einde toe , de acteurs waren ook goed , 4.5 sterren .

avatar van Spetie

Aardige film, die lekker wegkijkt, maar verder niet veel om het lijf heeft. Statham doet zijn werk en speelt voor de zoveelste keer een zelfde soort rol, maar vervelen doet het nooit. Het magere verhaaltje dient als opvulling van de actie, die gelukkig in overvloed aanwezig is. Hoewel de afloop voorspelbaar is, en tal van Clichés de revue passeren, blijft het allemaal onderhoudend. De races zijn aardig, al had het wat gevarieerder gekund, maar de Truck die op een gegeven moment opduikt is echt geweldig. Echt een vette wagen, om het zo maar even te zeggen. Verder weinig op aan te merken en gewoon een prima filmpje als je even een film wilt zien waarbij je niet na hoeft te denken.

avatar van krang74

krang74

Tegenvallande 'remake' van de cult-klassieker 'Death Race 2000'.

Het verhaal is anders dan de oude versie, maar dat is zeker de inspiratiebron voor deze film geweest.

Het verhaal is flinterdun, maar voor een avond vol aktie met de verstandknop ver onder nul is deze film zeker een aanrader.

avatar van dammit

dammit

zeker wel een leuke film pas nog gezien goede special effects en lekkere actie en ik kreeg echt dat wow gevoel met die ongelukken

verhaal nou verhaal kan je het niet eens noemen maar dat maakt de actie en effects helemaal goed.

avatar van louisvf

louisvf

Weer een onnodige "remake"!

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Best een leuke film!

Ik ben zowieso fan van Jason Statham, en hier is hij ook weer prima bezig!

Vond de film alleen net wat te kort, en net wat te voorspelbaar.

Het einde had van mij wat minder simpel gemogen!

avatar van maarten54

maarten54

goeie actie leuke film.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Aangezien je men vorige reactie waarschijnlijk gerapporteerd hebt Louisvf zal ik het nogmaals vragen

Verklaar je nader! Wat is er onnodig aan vermaak!

avatar van bollepeer

bollepeer

goede film, zonder twijfel. jason statham is een goede acteur, had ik niet verwacht. cliché einde

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik begrijp niet dat de meeste Statham zo'n goede acteur vinden. Ja, hij is goed genoeg voor dit soort rollen, maar echt veel verder dan moeilijk en stoer kijken en een paar klappen uitdelen gaat het niet bij hem. Nee, meer is er ook niet voor nodig. Het is entertainment. Maar als hij een soort van nieuwe Bruce Willis is, dan vraag ik me af of hij ook straks op latere leeftijd serieuze rollen kan spelen of word hij gewoon afgeschreven. Na ja, tot die tijd is het in ieder geval leuk om hem stoer te zien kijken.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Precies, hij is de geschikte acteur voor rollen als dit. Naar mij weten heeft tie ook nog nooit wat anders gedaan.

avatar van bollepeer

bollepeer

Martijnnn schreef:

nee, maar dat hóéft toch ook niet?

ik zie hem nog niet in een romantische komedie nee, en ik zie bijv. rowan atkinson niet als een soort bruce willis iedereen neerslaan en neerknallen. als je je brood kan verdienen in films als dit, en je doet het heel goed, ben je óók een goede acteur

RSmovie91

Statham heeft ook in The Italian Job (2003) gespeeld, en daar deed hij het normaal en speelde hij niet zo'n kerel die iedereen in elkaar kan/doet meppen.

Maar verder kan ik ook niks bedenken. Maar Statham in een andere rol is net iets als Vin Diesel als psychiater of zo. Het gaat gewoon niet

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Wat maakt het ook uit? Hij hoeft ook niet de nieuwe Tom Hanks te zijn!

Robin Williams als Arnold Schwarzenegger zie ik ook niet gebeuren.

Maar ik mis het niet

Laat Statham dus lekker zulke films spelen. Ik kan er voorlopig nog prima van genieten!

avatar van roedie18

roedie18

Dit was een zeer goede film, zat een mooi verhaal in, en lekker veel actie. jason statham was de perfecte persoon om in deze film te spelen, niemand anders had deze rol zo neer kunnen zetten. daarom 3,5*

avatar van AnthonyG.

AnthonyG.

Een beetje over over the top, maar ik zie Jason Statham wel graag spelen, in om het even welke film.

Verder kijkt de film wel goed weg, 3.5 sterren.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Zeer onderhoudende film met continu doldravend geweld en idem actie. Met echt goede bijdrages van Tyrese en Natalie Martinez (1 hete chick).

avatar van pierrrke

pierrrke

jason statham begint zo een beetje men favorite acteur te worden en zonder hem zou de film een stuk minder zijn.

De film zelf heeft een dun verhaal maar dat vind ik niet nodig bij deze film en buiten dat vond ik hem super!

avatar van ASman

ASman

Supervette actiefilm.

Auto's, wapens, explosies, lekkere vrouwen en liters bloed zorgen voor entertainment van de bovenste plank. De 'bad guys ( en women)' van dienst zijn echt hatelijk ( goed werk dus van de acteurs) en veel mensen zitten nogal dikwijls op de kap van P.W.S. Anderson maar als er een ding is wat de man kan dan is het wel een visueel puike film afleveren. Fijn ! Mijn loftrompet over Statham ( ) ga ik voor mezelf houden, maar feit is dat het toch een van de leukste acteurs blijft om naar te kijken in de hedendaagse filmindustrie.

Om een lang verhaal kort te houden : zij die zoeken naar brute actie, zullen met Death Race goed geserveerd worden.

avatar van ASman

ASman

@ Jacobaco

In Lock, Stock... en Snatch speelt Statham toch een ietwat andere rol en daar doet hij het ook geweldig. Het is wel degelijk een goede acteur hoor, maar hij wordt nu eenmaal vaak gecast voor dit soort rollen.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Owja, daar doet hij het een stuk minder slecht. Nee, dat is flauw. In die 2 films speelt hij het wat dat betreft prima. Wat meer opgewekt dan in films als Death Race, Transporter 1 t/m 6 Crank enz.. enz.. In The Italian Job is hij opzich ook wel op dreef.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Best wel een goede film maar niet meer dan dat.

Heb me uiteraard vermaakt, maar ergerde me ook soms rot aan de overdrevenheid erin en de politie.

Verder waren de races gaaf en leuk om te zien maar ook de personages waren leuk uitgeschreven.

Het verhaal stelt weinig voor maar toch waardig.

En het einde vond ik voorspelbaar maar toch leuk omdat ik hoopte dat, het zo ging gebeuren.

avatar van Lurker ll

Lurker ll

Geen onnodige bijzaken maar snelle actie, zoals het hoort in dit genre. Het verhaal vind ik goed voor een actiefilm, de actie moet toch overheersen vind ik. En dat is goed gelukt, een echte game met mensen. Ik lag op het randje van m'n bed tot aan het einde van de film, heb me geen moment verveeld!