Death Race (2008)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 98 minuten / 111 minuten (unrated versie)
Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Paul W.S. Anderson
Met onder meer: Jason Statham, Tyrese Gibson en Joan Allen
Releasedatum: 2 oktober 2008
Bekijk via Prime Video
Bekijk via SkyShowtime
Plot Death Race
"Get ready for a killer race."
In de nabije toekomst hebben een gevangenisdirecteur en haar bewakers een gruwelijk spel verzonnen. De gevangenen moeten meedoen met een op televisie uitgezonden race-wedstrijd die voor velen dodelijk afloopt. Ex-coureur Jensen Ames wordt onterecht opgepakt en krijgt de keuze om mee te doen aan de race, met het masker van de populaire raceheld Frankenstein, of weg te rotten in een cel.
Jensen Ames
Lists
Gunner
Travis Colt
Awake78
Het keek behoorlijk lekker weg, je hoeft gelukkig ook geen moeite te doen voor het verhaal want dat is meer een omhulsel voor anderhalf uur spetterend vermaak.
De Deathrace zelf leek in meerdere opzichten op een game. Erg origineel was het helaas allemaal niet en hadden veel leukere opties en regels kunnen verzinnen, maar dat zat er helaas niet in. Lekker bloederig is ie wel!
Actie was top en haalt het gemiddelde toch nog naar een voldoende. Leuk avondje film.
Thom1994
Jason Statham is een werkelijk geweldige acteur, vooral in actiefilms zoals deze laat hij zien wat hij waard is.
Erg vermakelijke en spannende film, De film is eerder leuk dan écht goed, dat veel mensen hem niet waarderen komt doordat hij erg ongeloofwaardig is. Maar ik hou er wel van.
Aapje81
Degelijk en onderhoudend met spectaculair stuntwerk en een leuke brombeer in de hoofdrol die weer doet denken aan de actiehelden van de jaren 80. Helaas heb ik het orgineel nog niet gezien dus ik kan niet vergelijken. Maar dit was best onderhoudend.
skip
Statham staat voor sterke en harde actie, man is geknipt voor dit soort films. Film komt krachtig over en is lekker spannend meer kun je er ook niet van zeggen. Maar zeker goed in zijn soort 4*
shelle-bel
lekkere harde bebloede film
Die kale man is gemaakt voor deze film!
I love it
MovieHolic
Wat een ongelofelijk vette actiefilm ^^
Serieus mijn stijl. En Jason Statham zijn beste film. Dit doet me trouwens denken aan dat computerspel "Twisted Metal"
Hoe dan ook ik raad hem actieliefhebbers aan
Near_Dark
Deze heb'k eind vorig jaar gezien in Kinepolis Brussel.
Heb je ooit al zo'n Arcade-racer gespeeld op je Nintendo of Playstation...?
Je weet wel: " Mario Kart " of " Wipeout ", waarbij je power-ups kan verzamelen door over gemarkeerde panelen op de baan te rijden..?
Wel, deze film is exact hetzelfde, maar dan met betere graphics
Het is een overdonderend actiespectakel dat spijtig genoeg niet wordt ondersteund door een boeiend verhaal
Als film is hij gebuisd, maar in het genre der B-Pulp actiefilms is deze best te genieten, vooral op een groot cinemascherm
6,5/10, enkel voor de onverbeterlijke actiefans (zoals ik
de anderen doen er goed aan hier in een wijde boog omheen te lopen
Krystian
Ik heb afgelopen nacht 'Death race' bekeken en ik moet zeggen; een verrassende film. Normaal gezien heb ik nooit met films waar in wordt geraced, zoals als 'The fast and the furious'. Ondanks dat, kon deze film mij wel boeien. De manier waarop word geraced en de manier waarop mensen simpel gezegd; om het leven komen, zijn gruwelijk weggewerkt in de film. Mooie effecten, omgeving, belevenis . Acteren was redelijk, mede door Jason Statham, die zich wel thuis voelt in actie/misdaad films. Het verhaal was niet zo sterk, het had een makkelijk doel. Namelijk als Frankestein de 5e ronde te winnen, maar sfeer en spanning bleef toch continu erin zitten. Alleen ik vraag mij een ding af: elk deelnemer had een vrouw aan zich zijde, maar Joey heeft geen vrouw maar een man aan zich zijde. Waarom is dit?
Verder vind ik de film een 3.5 waard.
Krystian.
Déjà vu!
, had precies hetzelfde, toen ik zag dat Jason Statham meespeelde heb ik mezelf gedwongen deze film te gaan kijken, en gelukkig maar, want hij was erg leuk!
alleen jammer dat film1 tien minuten voor het einde van de film een storing had
jjwebaline
Ik was in no-time door de film heen en da's een goed teken
Ik kan maar weinig slechte films van Jason Statham noemen...
Ik was in no-time door de film heen en da's een goed teken
Ik kan maar weinig slechte films van Jason Statham noemen...
Ik kan tot nu toe nog geen slechte films van deze acteur opnoemen! Geniaal acteerwerk in elke film weer!
DoubleS
Nogal een 13 in een dozijn film. Dergelijke films (gevangenen die elkaar in een spel moeten uitroeien) zijn niet meer origineel. Desondanks kijken ze altijd makkelijk weg en krijgt Statham van mij nog ooit een cultstatus. Oh ja, en het moraal op het einde scoort natuurlijk ook nog punten...
El-royo
Verder vind ik de film een 3.5 waard.
Krystian.
Omdat ie homo is? Tenminste dat dacht ik begrepen te hebben.. Verder wel een aardige actiefilm waar je niet teveel bij moet nadenken
Martijnnn
Hij gebruikt mannen omdat zijn bijrijders vaak omkwamen. Het programma verloor kijkcijfers toen zijn bijrijders nog vrouwen waren die elke keer omkwamen.
Best geniaal eigenlijk.
morgan_freeman
Heerlijke film, lekker veel actie, i love it
en statham is geknipt voor dit soort films. Dat het niet zo realistisch is boeit bij dit soort films niet echt. Overigens was de muziek ook goed gekozen!
Thom1994
Dat het niet zo realistisch is, wordt al gezegd door het genre dat bovenaan deze pagina staat vermeld!
brielen
Ik vond deze fantastisch omdat het sensatiegehalte al van bij de start hoog ligt en tegen de finish een ongekend hoog adrenalinepunt bereikt.4.
Erg vermakelijke film.
Het acteerwerk is gewoon goed. Er zitten maar weinig duidelijke fouten in.
Wat special effects betreft is het ook niet slecht, maar toch zijn er wel een aantal punten die niet helemaal klopten, maar dat valt niet zo heel erg op.
De actie zelf is over the top nice! Vooral met die vrachtwagen!
RSmovie91
Kan ik me even niet zo snel herinneren, ik heb hem al een tijdje niet gezien. Maar als ik me goed herinner waren er een aantal dingen niet goed.
Ik kan me hierin vergissen.
noknoke
En toch 4*.?
RSmovie91
2: De actie is gewoon vet en erg mooi in beeld gebracht. En zo zie ik het graag in een actiefilm.
Dirtdiver
Geen origineel verhaal.
Geweldige actie die het cijfer goed omhoog krikt!
noknoke
En dan toch een 4*