Death Race (2008)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 98 minuten / 111 minuten (unrated versie)
Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Paul W.S. Anderson
Met onder meer: Jason Statham, Tyrese Gibson en Joan Allen
Releasedatum: 2 oktober 2008
Bekijk via Prime Video
Bekijk via SkyShowtime
Plot Death Race
"Get ready for a killer race."
In de nabije toekomst hebben een gevangenisdirecteur en haar bewakers een gruwelijk spel verzonnen. De gevangenen moeten meedoen met een op televisie uitgezonden race-wedstrijd die voor velen dodelijk afloopt. Ex-coureur Jensen Ames wordt onterecht opgepakt en krijgt de keuze om mee te doen aan de race, met het masker van de populaire raceheld Frankenstein, of weg te rotten in een cel.
Jensen Ames
Lists
Gunner
Travis Colt
TragieStar.*
Nou er zijn wel meer films met meer actie hoor.
Zoveel actie zat er niet in vond ik
Billy-Pilgrim
Zeer matige film. Anderhalf uur puur machogedrag. Een verhaallijn wat inmiddels al tig keer beter gedaan is. Het deed me heel veel denken aan Carmageddon trouwens. Dat vond ik dan weer wel een tof spel. Misschien dat ik ook vind dat dit soort verhalen veel beter bewaard kunnen blijven voor dat soort platforms. Een Carmageddon film zou er verbazingwekkend veel uitzien als deze film, je kunt er ook niet veel anders bij bedenken. de acteurs waren ook volledg inwisselbaar. Steeds ook van die stomme one liners enzo. Daar kan ik totaal niet tegen. Ik moet zeggen dat ik een hoop van de film niet heb gezien omdat ik ondertussen druk bezig was met het zoenen op zijn frans van mijn vriendin maar ik weet nou ook niet of dat de beoordeling van de film nu heeft gekraakt of eerder nog een beetje heeft gered.
Near_Dark
Zeer matige film.
Wees er maar zeker van dat dit je beoordeling heeft aangetast !!
Als je van zo'n film wil genieten moet je dat doen met vrienden, zeker niet met je vriend(in), en al zeker niet als je nog in de "muilfase" zit
pumpking
Dit was nou eens een film die mij zeer goed beviel!
Toen hij onterecht werd opgepakt was het zeer goed en spannend in beeld gebracht en ik werd direct meegesleept vanaf dit moment met het verhaal.
De races waren prachtig, met surround is dit genieten van begin tot einde.
Daarbovenop waren er de toch wel sterke acteerprestaties van Jason Statham hier, in Transporter 3 viel het mee maar hier vond ik hem beter & leuker.
AnthonyG.
Lekkere Actiefilm maar soms een beetje "Over the top"
Soms
Actionfreak
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Mario Kart voor volwassenen.
Hoewel, het is allemaal zo kinderachtig wat er in deze film te zien is. Over the top is een cliché-opmerking, maar wel een terechte. Verder lekkere actie en Statham is een goede acteur voor dit soort rollen, maar daar is alles mee gezegd.
Paco Delavega
Death Race 2! wel Direct to DVD maar ach lijkt me wel leuk.
ook met een compleet nieuwe cast.
Lijkt een prequal te worden!:)
RSmovie91
Death Race 2 wordt een prequel, geschreven door Tony Giglio.
Goh...
Elineloves
He, cool zeg, een deel 2! Ben benieuwd, had het niet verwacht in ieder geval. Hopelijk valt het niet tegen.
Rosicky
Redelijke pulp. Een aantal scenes is vermakelijk, en Jason Statham is uitermate cool als actiefiguur. Het verhaal is het vermelden niet waard, en het aantal plotgaten is enorm. Ook jammer dat Death Race zichzelf wat te serieus neemt.
Filmkriebel
De Unrated gezien. Geen verhaal, maar pure jongensachtige fun. Daarvoor deed ik het. Hoewel dit een absolute no-brainer is, en Jason Statham een expressieloze acteur, kon ik daar toch wel eens van genieten. Gewoon meegaan in die actiescènes. Schokkerig camerawerk was soms écht erover maar ik voel me volledig ontstrest and that's what i wanted.
killer13
goede film, lekker veel aktie.
vind het wel jammer dat death race 2 volledig gerecast word!
ik gehoord dat sean bean en danny trejo in deel 2 meespelen. misschien wordt het wel wat, ik hoop het toch
Naomi Watts
I'm the fucking grim reaper baby
Ik heb de unrated versie gezien en best wel een verrassing deze film. Anderson staat nou niet echt bekend om dat ie geweldige films kan maken. Statham is gewoon erg cool, idem voor Martinez, McShane staat charismatisch altijd zijn mannetje en Gibson vind ik ook altijd wel aardig als hij weer meespeelt in een film. Zolang hij maar niet zingt
Actie is ook best tof, die race phases zijn van een aardige lengte, lekkere nonstop actie en de niet actie sequences zijn ook zeer makkelijk weg te kijken. Die scene waar al die navigators worden geïntroduceerd vond ik één van de non-actie hoogtepunten. Verhaal is niet bijster bijzonder maar Statham doet het gewoon weer. Zijn tongue-in-cheek delivery en zijn coolness doen het 'm gewoon. Die post-industrial setting vond ik ook wel erg treffend. Lekkere actiefilm, met een vlot tempo en hoogstaande actie sequences. Must see.
Billy-Pilgrim
Ik denk dat men iedere naam met het woord gigli erin verwerkt toch wel zonder verdere aanleiding moet wantrouwen.
juhnzun
vermakelijk maar niet echt mijn smaak al gerace geknal en die overdreven acties die dermate overdreven waren dat ze veel eerder lackwekend dan cool waren
verhaal was ook zwak
grote em grootste pluspunt is uiteraard
Nathalie Martinez)
een 4 op de 10 is hele aardige cijfer wat mij betref zelfs nog aan de hoge kant een 4 maargoed heb me er toch mee kunnen vermaken en verschijning van Nathalie Martinez helpt
Filmkonyn
Goeie film... zojuist voor de 3e keer gezien en hij blijft leuk. Gewoon veel actie, geen slap gelul of oninteressante verhaallijnen... Nathalie was een zeer leuke extra
Filmkriebel
Nathalie was een zeer leuke extra
De airbags waren inderdaad wel in orde.
sinterklaas
Zeer aardig remake van Death Race 2000, met bijna dezelfte personages (Machine Gun Joe uit het orgineel is terug) maar een ander verhaal dat de kant op gaat van The Running Man en Gamer. Jason Statham is ook hierin alweer heerlijk op dreef, wat heeft die gast toch altijd een hoop adrenaline zeg. Zou me niks verbazen dat ie ADHD heeft, en die word ook nog vergezeld met die lekkere Nathali Martinez. De wereld waarin de film zich afspeeld zit er ook lekker rauw en smerig uit en het verhaal is ook dun als een vloeitje, maar de autoraces en de gore zit er wel ruimschots in. En dat is voor gore/actie liefhebbers als ik natuurlijk genieten geblazen. Auto's waren ook Mad Maxerig en de tegenstanders lekker gestoord.
Heerlijk tussendoortje alweer. Opnieuw weer goed gedaan door WS Anderson.
Freckles
Vond 't niet echt zo spectaculair, maar het viel mee.
Sowieso zijn zo'n films met actie, actie en actie niet my piece of pie.
GuyB
Tja...
Film die ik niet helemaal mag afschrijven, want de visuele effecten voldoen aan alle eisen. Maar verder dan dat stapelen de ongeloofwaardigheden zich op.

Death Race 4: Beyond Anarchy
2018