• 9.379.342 stemmen

Death Race (2008)

Actie / Sciencefiction | 98 minuten / 111 minuten (unrated versie)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 98 minuten / 111 minuten (unrated versie)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Paul W.S. Anderson

Met onder meer: Jason Statham, Tyrese Gibson en Joan Allen

Releasedatum: 2 oktober 2008

Plot Death Race

"Get ready for a killer race."

In de nabije toekomst hebben een gevangenisdirecteur en haar bewakers een gruwelijk spel verzonnen. De gevangenen moeten meedoen met een op televisie uitgezonden race-wedstrijd die voor velen dodelijk afloopt. Ex-coureur Jensen Ames wordt onterecht opgepakt en krijgt de keuze om mee te doen aan de race, met het masker van de populaire raceheld Frankenstein, of weg te rotten in een cel.

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Krankzinnige onzin zonder verhaal maar met een od aan actie, ontploffingen, fout acteerwerk en geweldverheerlijking. Toch is het gek genoeg allemaal goed te genieten en is Statham na Crank en Transporter de nieuwe actieheld ten voeten uit. Adrenaline!

avatar van elbundy

elbundy

gewoon goede film die je met paar vrienden in de bioscoop kijkt, verwacht geen perfect uitgevoerd verhaal, je moet gewoon gaat zitten, verstand op nul en kijken maar

avatar van Mcgyver2503

Mcgyver2503

Goeie spannende aktiefilm met een apart verhaal.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Opzich wel geinig dat ze David Carradine's stem hebben gebruikt voor Frakenstein (die je in het begin ziet) en die speelt natuurlijk in Death Race 2000.

Volgens mij is die Paul Anderson ook fan van de film Aliens.

Er is een scene waarin gezegd word: I guess he didn't like the cornbread, either.

In Aliens wordt exact hetzelfde gezegd alleen daar word het over Ripley gezegd. (enige verschil)

Erg onbelangrijk allemaal, maar toch even leuk om te melden.

avatar van Roomboter

Roomboter

Gelukkig heb ik deze film net bekeken, want wat een fantastische actiefilm was dat zeg!

Vooral dat stuk waarbij dat vrachtwagenmonster crasht! Zo mooi gemaakt!

En dan die bijrijdster (Nathalie Martinez) van Jason Statham...

Genieten..!

Dikke 5 sterren!

avatar van Ruben1994

Ruben1994

flut verhaal, totale onzin!

MAAR WAT EEN ACTIE!

geweldig, tijdens de race zelf had ik nog geen tijd om

een beetje chips te pakken of ik had al een stukje actie gemist.

Hele leuke film als je van actie houd, en races.

Voor een avondje met een paar vrieden film kijken:

een goede aanrader!

avatar van Masterkeeltie

Masterkeeltie

Inderdaad het is echt een verhaal van HOE-KOM-JE-ERBIJ

maar het is zo goed en lekker gemaakt.. dit is nou een actie film van de eerste klasse.. echt lekker met je vrienden en hoppa een avond actie.!

het is bijna continu actie en dat is zeker mooi het spel is ook heel boeiend en je gaat ook echt kijken van wat gaat er gebeuren en hoe en wat..

leuke film met veel actie

avatar van LEIDENAAR187

LEIDENAAR187

Ik heb weinig films gezien met zoveel onzin erin verwerkt...

avatar van notsub

notsub

Dit is een verfilming van een super ruige game. Het idee is simpel, maar de uitvoering geniaal. Het is één brok geweld, lawaai en actie in gepantserde wagens, die van alle militaire gemakken zijn voorzien. Dat er hier en daar vals gespeeld wordt, maakt het alleen maar leuker.

avatar van MecG

MecG

Een geweldige over-the-top actiefilm, die vanaf het begin af aan helemaal los gaat.

Tuurlijk, het verhaal is flinterdun, maar ouderwets goed. Daarnaast zijn de actiescenes gewoon geweldig!!

avatar van Martijnnn

Martijnnn

notsub schreef:

Ja een game zoals dit maar dan een keer goed uitgewerkt, dat zou wel lachen zijn!

avatar van JacoBaco

JacoBaco

notsub schreef:

Al die ruige games waar jij het over hebt, (Games vergelijkbaar met Death Race uiteraard) zijn zo'n beetje allemaal gebaseerd op DEZE film.

avatar van ;)

;)

leuke tussendoor film met wijnig verhaal maar veel actie.

vaak wat overdreven wat deze film ook interesant maakt.

zeker niet serieus te nemen en zeker bij de auto's.

het extra gewicht en tegendruk van de wapens de inpact van de crashes, net iets te overdreven.

ik kan de lijst met fouten erg lang maken maar laten we niet vergeten dat het een science-fiction film is.

heb me wel vermaakt en dat is toch de bedoeling, zeker de moeite waard.

avatar van mipha

mipha

jammer dat Sly niet in zijn eigen re-make speelt. maar goed, Jason Statham doet het geweldig!

avatar van gotti

Bij vlagen vermakelijk, maar veelal te voorspelbare stoerdoenerij. Het origineel is leuker...

avatar van svenn.dhert

svenn.dhert

Leuke actie film met een anders dan kill-em-all concept, goeie actie scenes, geen seconde verveling. Het verhaal is simpel, maar actie films met een erg goed verhaal zijn ver te zoeken, daarentegen was dit wel vernieuwend. Ik heb het origineel niet gezien, maar ik denk dat dit een goeie remake was.

avatar van WhoKnowZ

WhoKnowZ

Tegenvaller. Het is inderdaad een pure actiefilm, en dat was ook wat ik ervan verwachtte. Maar er was niets origineel of vernieuwend aan. De actie was veel te eenzijdig. Ontploffing na ontploffing. Crash na crash en wat machinegeratel ertussen. De personages konden voor mijn part veel gevarieerder, creatiever gemaakt worden. Er had kortweg veel meer ingezeten. Een beetje Fast & Furious maar met wapens.

Ik heb mij ook ongelofelijk geïrriteerd aan de korte speech net voor de aftiteling. Een film als deze heeft geen nood aan een moraal.

Vraagje: Haalt deze film zijn inspiratie uit een computerspel? Ik kan me vaag namelijk deze fantastische game nog herinneren. Of is de game gebaseerd op de film uit 1975 (Death Race 2000)?

2.0 *

avatar van Martijnnn

Martijnnn

In denk van allebei wel een beetje, misschien ook nog wel Death Race en vele andere campy films + games.

avatar van JellevOosterhout

JellevOosterhout

ik vind deze film echt een Topper ik heb ervan genoten en al meerdere malen bekeken.

Jason Statham is zoiezo al een acteur die geweldig is in actie films.

ik vond het verhaal meer de boeiend maar van mij hadden ze soms best wat meer duidelijker kunnen maken.

een Dikke 5.0 voor een erg goede Actie film

avatar van sander.h

sander.h

Ontzettend cool actiespektakel, en daarbij nog een van de meest onderhoudende die ik de laatste tijd gezien heb.

Nauwelijks (of geen) diepgang, maar wel spannend en lekker vet in beeld gebracht. 4*

avatar van starwars321

starwars321

lekker veel actie

avatar van At_Rewrite-

At_Rewrite-

Echt een droom al sinds mijn vroegere game-jaren.

Was altijd al zo verslaafd aan dit soort race-games, en dan is het natuurlijk helemaal top, als wanneer er ook nog een film word over gemaakt.

Die special effects waar top en ik vond de verhaallijn ook niet verkeerd.

Een mooie actie met een beetje humoristische film, zeker aan te raden.

avatar van OnMyOwnWay

OnMyOwnWay

Mijn lievelingsfilm!

Toen ik deze film had gezien dacht ik echt van "wow, wat een film"!

en zeker het einde! had ik helemaal niet verwacht.

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Vette actie en visuals en een standaardverhaaltje. Meer moet dat niet zijn op een uitgeregende vrijdagavond. Het is een coole film; maar ik denk dat dit zo'n prent is die je beter in de cinema op groot HD scherm ziet met keiharde speakers.

avatar van renzoroy

renzoroy

jason statham op zijn best!! deze en crank zijn echt zijn beste films.

een echte aanrader voor de actiefans. Voor een actiefilm is dit best een goed en origineel verhaal maar zoiezo draaien dit soort films niet om verhaal maar om de actie scenes en die zitten er zeker in.

mooi camerawerk, de death races zijn heel mooi op film vastgelegd.

joan allen speelt haar rol ook zeker goed.

zeker 1 van de actietoppers van 2008 een 5 zeker verdiend

Fijn filmpje.

Visueel mooi grimmig en de hele film lang consequent gebracht. Camerawerk is sterk, helpt de actie nog wat actierijker te worden.

Statham vond ik wat minder, komt eigenlijk niet zo goed uit de verf vond ik, verder ook nogal vreemd dat de eerste twee races nogal overbodig zijn, je eigenlijk gewoon beter een beetje achteraan het pack kan rijden (want het is toch race 3 die telt) en je een halve lap blijkbaar zo hebt ingehaald, maar vooraan nooit weg kan komen. Iets meer aandacht aan dat stuk was toch wel leuk geweest.

Verder leuke actie, paar mooie crashes, arsenalen aan kogelgeweld en wat fijn gerace. Parcourtjes zijn ook aardig maar hadden iets spannender gemogen. Power-ups en de race intro maken het wel allemaal erg "game"proof, maar stoort niet bij een luchtig filmpje als dit.

Verder zijn de wagentjes een beetje platjes, zelfs de enorm truck. Had wat leuker gestyled kunnen worden. Ook de muziek is compleet flut, beetje fake-stoere rock en hiphop die nogal doel mist.

Tussendoor drama en serieux was wat misplaatst, een goeie 105 minuten voor een film als deze ook, had makkelijk in 90 minuten gekund, maar WS Anderson maakt er een leuk potje van. Eerste keer dat ik hem iets goeds zie doen met een leuk concept.

avatar van m1701

m1701

Goeie film!

Spannend van het begin tot het eind!

Super snelle/vlotte film

Geen moment van verveling.

En ohhh wat heeft die Statham toch een heerlijke stem en lichaam

Weer een top rol door em neergezet!!

avatar van td1991

td1991

Een verhaal waar van je denkt, hmm wie verzint zo iets? Maar het was een spannende film. Van mij krijgt deze film een 3,5.

avatar van benq

benq

Had vooraf niet al teveel vertrouwen erin, en dat kwam door de staat van dienst van regisseur Anderson. Vooral na Alien Vs. Predator was ik lichtelijk pissed off op de man. Maar na afloop van deze Death Race betrapte ik mezelf erop dat ik erg had genoten.

Je krijgt eigenlijks wat je verwacht, veel actie, meestal over the top, rouwdouwer Jason Statham die in dit soort actievehicels erg op z,n plaats is, babes en auto,s.

Dat het verhaal vergeven is van cliches, van de hak op de tak en niet logisch is mag uiteindelijk de pret niet drukken.

Voor de actieliefhebber is dit een erg fijn filmpje.

***

avatar van Pimro

Pimro

Ik vind deze film een van de beste die ik heb gezien!

Ik heb nu 2 keer geken en het begint maar niet te vervelen.

Kortom 5*