• 9.383.142 stemmen

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Robert De Niro, Sharon Stone en Joe Pesci

Releasedatum: 7 maart 1996

Plot Casino

"No one stays at the top forever."

Sam Rothstein, die vanwege zijn succesvolle gokmethoden de bijnaam Ace kreeg, is een jeugdvriend van Nicky Santoro. Als Ace een carrière krijgt in een casino in Las Vegas, volgt Nicky niet veel later, maar anders dan Ace laat hij zich in met misdadige organisaties. Dan ontmoet hij Ginger, een vrouw die de mannen in haar zak heeft, maar geen nee kan zeggen tegen haar vorige vriend. Hij trouwt met haar, maar dat had hij beter niet kunnen doen.

Sam 'Ace' Rothstein

Phillip Green

Frank Marino

avatar van Rosicky

Rosicky

Ik vond dit ook een tegenvaller. Dik drie uur kijken naar een prachtig vormgegeven Las Vegas met stoere personage en een leuke voice-over is een weliswaar goed te doen, maar inhoudelijk is Casino erg mager. Niets nieuws onder de zon. Ik irriteerde me de hele film dood aan Sharon Stone, en uiteindelijk is de hele film niet veel meer dan een excuus om op het einde een aantal ongemakkelijke afrekeningen in beeld te brengen. Hier had ik meer van verwacht.

avatar van dumble

dumble

super film, de enige tengenvaller is dat sam niet dood gaat, gangsterfilm met een happy ending gaat niet samen

avatar van Jesse93

Jesse93

dumble schreef:

Happy is anders, hij raakt bijna alles kwijt, iig zijn casino.

avatar van Hakunamatafaka

Hakunamatafaka

dumble schreef:

Was er maar is een gangster film met een happy end, propaganda altijd,niet alle waargebeurde mafia stories lopen slecht af. Neem Lucky Luciano, heeft een gelukkig leven gehad. Het gezegde "Misdaad loont niet" gaat niet altijd op .

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Halfje naar beneden toch bij de herziening van vandaag. Het blijft een uitstekende film, waar vooral het eerste half uur erg goed is. Mooie beelden van Las Vegas en goeie introducties van de personages, aangevuld door de voice-over. Plus heel wat interessante weetjes over de casino's, die vooral later in de film erg handig zijn. Na het eerste uur is het over met de introductie en krijgen we de boeiende dialogen en vervalt de film echt in een typisch misdaad drama.

De film heeft een paar schitterende scenes en vooral uitstekende acteerprestaties. Robert de Niro is natuurlijk perfect gecast als casino baas, en zet een erg sterke rol neer. Joe Pesci doet zijn typetje in Goodfellas gewoon over alleen dan ''nog'' wat agressiever.

Heerlijke grove en rauwe misdaadfilm, zoals vooral Scorcese ze kan maken.

4* (wel een halfje eraf)

avatar van CarmenElera

CarmenElera

Prachtige film! Vooral Nicky is pure magie! Geen seconde verveeld bij deze film!

avatar van Sgerrard_8

Sgerrard_8

Totaal mee oneens. Deze rol is toch gewoon veel veelzijdiger en interessanter? Hoe iemand die als het nodig is, keihard kan optreden om zijn droom, het casino te runnen, te verwezenlijken, tegelijk zo een sukkel kan zijn waar het zijn vrouw aangaat? Ik vind dat veel boeiender dan maar een kerel die constant hard is en de boel 'wel eventjes regelt'

Volledig mee eens

avatar van Mescaline

Mescaline

Deze realistische keiharde en heel mooi gemonteerde film blijft me boeien en wordt bij iedere kijkbeurt alleen maar beter voor me!
3 keer gezien en ik geef hem gewoon de volle 5 sterren!
1minpuntje is er wel, en dat is de ontploffing in het begin van de film, het is opeens wel heel erg duidelijk dat De Niro een pop geworden is

5 sterren dus, binnenkort Goodfellas ook maar eens voor de derde keer bekijken.

avatar van bauwens

bauwens

ik vind dit echt een geweldige film. Opmerkelijk vond ik de belachelijke kleren die iedereen aan heeft. Gingers kleren zijn niet om aan te zien, maar de apenpakjes die Rothstein aan trekt zijn afschuwelijk (gifgroen overhemd met een gifgroen jasje, das en broek, volgende scene: knal paarse outfit. Het houd maar niet op!). Ik weet dat dit is hoe de big-shots zich kleden in Las Vegas, maar het blijft heel grappig om naar te kijken.

Ook vond ik het begin van de film en de rare shots (ontbranding van de flits op een camera en nog een paar van zulke dingen) heel goed gedaan.

Ik vind de stem van Pesci wel gigantisch irritant hahaha.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Een nieuwe kijkbeurt, maar het verandert weinig. Een lekker lange film met De Niro en Stone in bonte outfits en regelmatig een flinke portie bruut geweld. Een soort van langere en kleurrijkere versie van 'Goodfellas', gebaseerd op het ware verhaal van de maffia die Vegas wilden overnemen. Pesci bezorgde me weer de nodige zenuwen als onberekenbare psychopaat en Woods in een prima bijrol. Weinig tot niks mis mee, hoewel ik menig ander werk van Scorsese de voorkeur geef.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Aardig.

Maar ook niet veel meer dan dat. De eerste pakweg 20 min. zijn heel storend met 90% aan voice-overs en voor de rest snel gepraat en locatie-gewissel. Ook zien we een Robert de Niro na een explosie heel onrealistisch de lucht invliegen waar ik op dat moment vrij weinig mee kan (achteraf gezien had het alsnog niet per se gehoeven van mij).

Daarna wordt het zowaar wat beter en krijg je wat tijd om in de film te komen. Mede door de topcast lukt dit wel en kan je de lange zit ook wel goed uitzitten. Goed afsluitend gedeelte wel, maar verder niet genoeg voor mij om het als een topper te beschouwen. Verder voor mij weeral een vervelende soundtrack (wat ik wel vaker bij Scorsese heb) en ook na de eerste 20 min. nog best vaak gebruik van voice overs waar ik me normaal niet zo erg aan stoor, maar hier alleszins.

Ruime 3,5*

avatar van stefan dias

stefan dias

Goodfellas2

Met meer geld, maar verder dezelfde verteltruuk, maar nog een snelheid hoger. Wervelend van de ene in de andere situatie. Chiquere decors ook. Heb hier nooit echt van kunnen genieten, want het is gewoon een herhaling van die andere (overigens briljante) film.

avatar van Poepgezicht

Poepgezicht

Deed me een beetje denken aan het drama gedeelte van Scarface. Jammer dat Nicky niet een grotere rol kreeg, had liever wat actie gezien dan iemand die z'n leven laat verpesten door Sharon Stone (die op de cover van de film 10x knapper is dan in de film zelf). 2 minuten nadat Sam hoort dat z'n vrouw hem dood wil laten maken ligt ze alweer bij hem in bed..

Ik vond het maar een middelmatige film, met goed acteerwerk.

avatar van AC1

AC1

Impressies na de derde kijkbeurt:

- Casino ziet er visueel veel beter uit dan Goodfellas.

- De film verloopt ontzettend sterk maar ontspoort tegen het einde aan (de scénes met Stone overtuigen steeds minder). De film kent daardoor zelf een aantal ernstige inzinkingen.

- De shot van de 'bosses' die hun gesprek stopzetten en naar de camera kijken is fantastisch. Een variatie op het laatste avondmaal? Een voorbode van de toekomst?

- Casino vertelt zijn verhaal op een volwassen toon. Wat een verschil met de recente films van Scorsese!

- Het blijft een genot om De Niro en Pesci samen bezig te zien. Er heerst een boeiende spanning tussen deze twee acteurs.

- De Niro/Scorsese is interessanter dan Dicaprio/Scorsese

- De film, die uiteindelijk over 'controle' gaat, had het 'verlies van controle' beter kunnen uitwerken. De aandacht ging teveel naar het 'verlies van vrouw'.

....

avatar van crissymora

crissymora

Aardige film, spannend einde

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Redelijk. Vooral het begin spreekt me aan met het (casino)sfeertje en de personages. Mooi portret van Vegas ook. Maar de tweede helft had ik het eigenlijk wel gezien, en dat duurde best lang met minder interessant gedoe. Gelukkig houden de voice over en het tempo je er wel redelijk bij. De dialogen zijn ook onderhoudend maar ik moet zeggen dat DeNiro/Pesci niet mijn ding zijn. Wel een fijne soundtrack en een haast onherkenbare Stone. Leuke pakken en zonnebrillen ook.

avatar van etherman

etherman

Goede spannende film met een uitstekende Sharon stone!

De film houd je flink in de tang en die 3 uurtjes zijn zo om.

Op 1 of andere manier had ik deze film nog niet gezien omdat in 1995 zulke films mij niet kon bekoren,

Voor nu geldt dat deze film nog steeds in de top mee kan.

avatar van White Trash

White Trash

Zo als wel meer vond ik het begin erg goed. De Niro heeft echt een geschikte kop voor dit soort rollen. Sfeer van Las Vegas wordt goed neergezet en het is interresant om te zien hoe casinos werken. Ook Pesci speelt een goede rol. Opgefokt klien mannetje!

Heb me zitten irriteren aan Sharon Stone op een gegeven moment heb je dat drama wel gezien! Maar ze speelde wel goed een doorgedraaide bitch. Het casino gedeelte was echter vele malen boeiender!

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Ik vind het zo'n gaaf stukje als de voice over met de stem van DeNiro uitlegt hoe de tafelchef de croupier in de gaten houdt, de floor-chef de tafelchef etc. Even in het klein soms een kleine uitleg hoe de rangen precies waren. Sowieso ook van die stukjes zoals het cakeje waar bij DiNiro geen bessen in zaten en bij die gladde aal wel. Dat hij naar de keuken gaat en zegt er moeten in elke muffin precies evenveel blauwe bessen en dan die kop van die kok haha.

Verder natuurlijk die domoor die het normaal vindt dat een jackpot 3 keer in 20 minuten valt. Dat is een kans van 1/miljoen x 1/miljoen x 1/miljoen en dan die ingehouden woede-kop zoals DeNiro dat alleen kan. Anyway, ik kan deze film wel dromen, maar nu eens extra op de komische noot gelet. Blijft een topper.

avatar van Greeneyelady1

Greeneyelady1

Martin Scorsese is zo bekwaam dat dit juweeltje boeiend blijft tot het eind ook al stamt het van '95. Komt natuurlijk ook door de acteurs die zeer sterk acteren. Had deze film nog niet eerder gezien.

Robert de Niro = Speelt overtuigend de "aanvoerder" van de Casino. Pienter en alert. Alleen jammer dat hij met die getikteling ging trouwen, die er overigens aan het begin van de film nog mooi en attractief uitzag.

Joe Pesci = (Wat ziet die man er tegenwoordig oud uit) speelt de geduchte crimineel, die een zwak voor vrouwen heeft (wordt niet expliciet genoemd in de film, maar naarmate de film vordert wordt dat duidelijk.)

Sharon Stone = Ik snap het wel dat ze voor deze rol een prijs heeft gewonnen. Hoe mesjokke kan iemand worden?

Ik was erg blij met het einde. Bevredigend.

avatar van Siem Shady

Siem Shady

Jeetje , wat blijft dit een schitterende film zeg!

Dat sublieme sfeertje van Scorsece komt weer keurig tot zijn recht hier. Alleen jammer van Sharon Stone.

avatar van SRS

SRS

Na herzien van een 4 naar een 4.5. De Niro, Pesci en Stone spelen alle 3 ontzettend lekker. Goede chemie tussen hen en Stone speelt gewoon de rol van haar leven.

avatar van Matthiasc88

Matthiasc88

film op zich is super qua sfeer en acteerwerk, gewoonweg puik!

avatar van filmliefhebber92

filmliefhebber92

Heel mooie film die mij de hele tijd wist te boeien. Inderdaad er zijn veel overeenkomsten met goodfellas, maar daar stoor ik mij totaal niet aan. Het gebruik van de voice-over vind ik juist een meerwaarde hebben. Dus ik snap die kritiek niet helemaal, maar goed ieder zijn smaak. Ook de kritiek op stone begrijp ik niet helemaal.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Herzien. Meesterwerk van een epos en misschien wel Scorsese's Magnum Opus.

avatar van AC1

AC1

rokkenjager schreef:

Herzien. Meesterwerk van een epos en misschien wel Scorsese's Magnum Opus.

Zo zal hij nooit aanschouwd worden want het is te veel een herhaling van de thema's van Goodfellas. Een Goodfellas 2, zeg maar. Over het algemeen, wanneer men over het beste werk van Scorsese spreekt, dan heeft men het over Taxi Driver, Raging Bull en Goodfellas. 3 films die feillozer zijn dan Casino.

avatar van Mars4i

Mars4i

Matthiasc88 schreef:

...echter had ik liever gehad dat er minder in vertelt zou wouden vanuit de 3e persoon..... maar dit is mijn standpunt, anders gaf ik de film 4.5....nu echter 3.5

Helemaal mee eens. Het haalt de dynamiek uit de film.

Nu ik de film nog een keer heb gekeken viel me dit keer vooral de goede acteerprestatie van Sharon Stone op.

avatar van stefan dias

stefan dias

… die vertelstem geeft je het gevoel dat je naar een soort intro aan het kijken bent, maar dan blijkt plots dat het maar blijft doorgaan, tot de film voorbij is.

Nogmaals: eerder, beter en passender gedaan in Goodfellas.

avatar van zegmaarmaarten

zegmaarmaarten

Een lange film, maar je zit je niet te vervelen.

De veranderingen in de (machts)verhoudingen tussen De Niro en Pesci gedurende het verhaal vind ik erg interessant, de rol van Sharon Stone vind ik wel goed ook.

Heb deze film als Blu-Ray en deze film is kwalitatief zeer mooi, De kleur en de scherpheid springt van je scherm af, en de film zit ook vol echte blu-ray menu's, ideaal als demonstratie van blu-ray aan vrienden of mensen die er nog niet bekend mee zijn.

DIe vertelstem is idd een beetje vervelend soms, daardoor mis je de gewone dialogen en scenes. Maar 4 sterren is deze film naar mijn mening echt wel waard.

avatar van WanderingStar

WanderingStar

Vier punten, waarvan 1,5 voor Sharon Stone..

Ligt het aan mij of hebben al die maffia films een voice over??

Waar is dat voor??