Genre: Misdaad / Drama
Bekijk via Film1
Bekijk via NLZIET
Bekijk via CANAL+
Plot Casino
"No one stays at the top forever."
Sam Rothstein, die vanwege zijn succesvolle gokmethoden de bijnaam Ace kreeg, is een jeugdvriend van Nicky Santoro. Als Ace een carrière krijgt in een casino in Las Vegas, volgt Nicky niet veel later, maar anders dan Ace laat hij zich in met misdadige organisaties. Dan ontmoet hij Ginger, een vrouw die de mannen in haar zak heeft, maar geen nee kan zeggen tegen haar vorige vriend. Hij trouwt met haar, maar dat had hij beter niet kunnen doen.
- Trailer (YouTube)
- Casino: Love and Honor in Las Vegas (BoekMeter)
- Casino (MusicMeter)
- Kijk op Film1
- Kijk op Videoland
- Kijk op Canal Digitaal
- Kijk op NLZIET
- #1 best gambling film by OddsCritic
- Breng zelf een bezoek aan een casino vanaf de bank thuis.
Sam 'Ace' Rothstein
Pat Webb
Senator
Frank Marino
DeCol
Wederom een goede Scorcese. Casino stond al heel lang op mijn lijstje, maar mede door de lange speelduur kwam het er niet van. Voetbal afgelast en verder niets te doen dus ik had er eindelijk tijd voor en zin in. Het is me zeker niet tegengevallen.
Wederom zetten Robert de Niro en Joe Pesci zij aan zij erg sterke rollen neer. Best grappig dat ik Joe Pesci pas leerde kennen toen ik op moviemeter kwam. Daarvoor kende ik hem enkel van Home Alone. Ook Sharon Stone speelt overtuigend als bitch. Wat kreeg ik een hekel aan haar. Het verhaal vond ik best interessant en dat kwam voornamelijk door de voice-over. Bovengenoemde heren hebben hier een fijne vertelstem. Verder zijn de dialogen niet altijd even leuk en zijn de misdaadpraktijken ook niet vernieuwend. De lange speelduur viel achteraf reuze mee.
CdeJ
Vond deze geweldig! Je moet de kop er wel bij houden,want er gebeurt van alles,
Pesci speelt geweldig,als opgewonden standje,en Robert de Niro ook.Zelfs Sharon Stone speelt goed.
Aanrader,meer van dit soort films svp!
Nomak
Ik vind het maar een zwakke film. Speelduur is lang, maar dat mag bij een goede film geen probleem zijn. Hier leek de tijd tijdens het kijken echter niet voorbij te gaan. Het verhaal boeide me maar bitter weinig en de personages nog veel minder. Het zijn vooral vervelende personages. Sharon Stone zet hier een van de irritantste personages neer die ik ooit heb gezien. Wat een egoïstisch kreng is dat. Ik heb me werkelijk kapot geërgerd aan die hoerige vogelverschrikker. Onbegrijpelijk dat het personage van De Niro hier iets in zag. Maar ik vond zelfs De Niro tegenvallen in deze film. Ik denk dat dit de eerste keer is dat ik teleurgesteld ben in hem. Joe Pesci komt als Nicky haast geen moment geloofwaardig over. Ik snap ook niet dat iedereen zo onder de indruk is van dat klein opgewonden kaboutertje. Het enige wat hij goed doet is Sharon Stone een mep verkopen om haar vervolgens de straat op te gooien.
Erg vervelend ook om de hele tijd naar een voice-over en achtergrondmuziek te moeten luisteren. Een paar keer is ok, maar hier was het bijna constant.
Casino is een teleurstellende film. Het stoere gedoe van die zogenaamde gangsters die duizend keer het woord "fuck" zeggen kon me hier niet bekoren. En de relatieproblemen van de personages van Stone en De Niro al helemaal niet.
Lexcoaster
Scorsese probeert hiermee juist de sociale armoede van dat soort type figuren te tonen. het zijn juist geen 'stoere' types, eerder zielige figuren. Hollywood's actiefilms hebben nou eenmaal een andere, 'stoere' ingeving aan dit soort figuren gegeven.
otherfool
Lang mee gewacht te kijken en ik moet mezelf toch wel een beetje gelijk geven. Dat ligt dan vooral aan de tweede (ein-de-lo-ze) helft van de film als relatieproblematiek de overhand neemt, en Vegas uit beeld verdwijnt. Stone is machtig irritant, De Niro en Pesci goed als altijd maar ik had toch het gevoel naar een slappe variant op het zoveel betere Goodfellas te kijken.
2,5*.
Film Fan
2,5*.
Jammer dat je deze film niet goed vond. Het feit dat je Stone irritant vond zegt volgens mij genoeg over haar acteer talent. Ze heeft hier niet voor niets een Golden Globe en een Oscar nominatie voor gekregen. Wat natuurlijk het verschil tussen Googfellas en Casino is, is dat Casino op waarheid berust. Dit komt zelfs zo dicht bij dat de advocaat in de film (Oscar Goodman) in het echt ook maffia advocaat is. Inmiddels is hij overigens zelfs sinds 2009 burgemeester van Las Vegas. Natuurlijk zegt dit helemaal niets over de film maar is wel een "leuke" wetenswaardigheid.
W.M.J.M
Stone is niet irritant, het personage is het... Een duidelijk verschil als je het aan mij vraagt.
Film Fan
Ik geloof ook niet dat otherfool dat bedoelde hij bedoelde denk ik Ginger McKenna. Stone bracht de rol zo overtuigend dat hij haar irritant vond. Wat dat betreft heb je gelijk.
van duijn
Ik begrijp de zo hoge notering van deze film totaal niet. Het is een film waar maar weinig gebeurd. Zoals ik het heb opgemerkt in ieder geval niet mijn favoriet. Alleen het acteerwerk vond ik erg goed maar daar bleef het ook bij.
*2.5
check-raise
Blijft een goede film! Bruut, zoals een echte misdaadfilm toch wel moet zijn
Bevat ook 1 van men favoriete scenes, wanneer Joe Pesci in het casino zit en tegen die delers zegt om hun kaarten in hun achterste te steken. Geweldig

Joe Pesci is altijd geweldig als stoere kerel. Kijk maar naar Goodfellas.
Hakunamatafaka
Look at this fuckin beaut they put in now. Sherbert send you in here to rob me now? Been fucking knocking everyone's dick in all night? Huh, you been beating all the customers tonight, motherfucker? Huh? Jag-off. Hit me. Stick this one in ur ass, hit me again.. take this one and stick it in ur sisters ass. hit me again.

chevy93
- 19752 berichten
Humoristische rollen vind ik verschrikkelijk bij hem.
Home Alone, Lethal Weapon etc. Hij is het beste als licht ontvlambare driftkop. Zijn stem is gewoon gemaakt om te schelden en schreeuwen haha.
- 19752 berichten
Met een half puntje verhoogd. Ik zie deze film misschien 1 keer in de 5 jaar en zo ook vanavond. Ik zag toevallig dat hij op tv kwam(Duitsland) en wou toch nog eens kijken of de kracht was af of toegenomen.
In mijn geheugen was Casino soms iets te traag, maar ik moet dat voor mezelf wel terugnemen. Krachtige rollen en ook zeker goede bijrollen van de bazen en hulpjes. Alleen wat Woods in deze film moest snap ik niet. Die kerel past helemaal niet in zo'n maffia-film. Dat zij-verhaaltje had er dus ook wel uit gemogen. Voegde niks toe.
De muziek viel me vanavond ook meer op en die is uitstekend. Juiste muziek bij de juiste scenes en dan helemaal de laatste 5 minuten.
Ik irriteerde me aan dat gejank en geschreeuw van Stone, maar zag wel in dat het gewoon haar rol was. Geen overacting dus wat ik altijd dacht. Pesci en de Niro zijn voor mij het top-duo voor maffia-films. En nu staan ze uiteindelijk ook nog tegenover elkaar. Zonde dat ze zich zo lieten uitspelen door Stone. Hadden ze boven moeten staan of zoals al eerder vermeld is hadden ze haar een kogel door het hoofd moeten schieten. Wie weet hoe hoog ze verder dan nog hadden kunnen groeien. Maar goed, de Niro was toch wel anders dan die knalgrage maffiosi. En het was voor hem toch de moeder van zijn kind.
De maffia kan heel lang goed blijven gaan, totdat de nieuwe generatie machtsbelust begint te worden en vooral voor hun eigen gewin aan de slag gaan. Het heethoofd Pesci was niet te sturen en daar heeft hij dan ook de prijs voor betaald.
Heerlijk om die tijdgeest in alles terug te vinden. De auto's, de kleding, het Casino uit de begintijd, muziek etc. Leuk om de echte bazen in rustige beschaafde taal te horen praten, terwijl ze opdracht op opdracht geven en de laag eronder alleen maar te horen schreeuwen, vechten, schelden. De opbouw van de maffia komt gewoon lekker naar voren.
De afkomst is ook zo belangrijk. Niet 100% Italiaans? Nou berg je dan maar, want je zult nooit gemaakt worden en altijd om je schouders moeten blijven kijken. Het is toch een kliek waar je haast niet tussen komt als buitenstaander. Ik denk dat ik vanavond voor het eerst echt een eerlijke score aan Casino heb gegeven. Nou moeten ze de komende jaren weer eens met een echte maffia-knaller gaan komen. Ga ik dan zeker kijken. Blijft gewoon een intrigerende wereld. Het is zeker een klassieker en niet onterecht.
simonvinkie
Ik vind Woods juist wel prima bij maffia films passen. Heb je ooit Once Upon A Time Amerika gezien. Daar speelt hij daar een fantastisch rol
- 19752 berichten
Ja heb ik ook gezien en ook daar valt die uit de toom vergeleken met de Niro en Pesci en consorten. Hij heeft geen maffia-film-hoofd.
simonvinkie
Hij heeft misschien niet zo een badass hoofd. Maar voor de koele kille ganster vind ik hem toch een passende kop hebben.
thobe
Heerlijk om Robert De Niro en Joe Pesci samen te zien. Vond Casino ietsjes minder dan 'Goodfellas', maar de film is wel vermakelijk! Krijgt van mij 4* vanwege de 'de film heeft mij vermaakt factor', en het acteer werk.
Xen0n
Wat een geweldige film! Ik weet niet wat het is, maar de maffia films welke hoog scoren in de top 250 weten me altijd te boeien! Het is een succesformule welke wat mij betrijf tijdloos werkt. Het maakt hier niet uit of de film elkele jaren geleden gemaakt is of enkele decennia. Actie lekker afgewisseld met een sterk verhaal en degelijk acteerwerk. Wat een gangsters! De Niro en Pesci zijn wederom geweldig!
Het minpuntje was Sammy's irritante wijf!
Heb me doodgeergerd aan haar, maar toch zo'n rolletje moet erbij zijn... Ben blij dat Nicky daar dan ook voor zorgt.
Een pluspunt vond ik het eind, niet een helemaal negatief einde, en ik ben er meestal blij mee dat de hoofdpersoon er goed uit komt.
Alleen had ik graag ook nog wat over Sammy's dochtertje gehoord, dit is toch een verhaallijn die ze niet helemaal gesloten hadden. Misschien had het een weinig bijzonder stukje geworden, maar toch had ik het idee dat hier iets miste...
Als we toch een vergelijking maken hierboven, dan vind ik deze vermakelijker als Goodfellas!
Jesse93
You motherfucker you, geweldig als Pesci dat zei.
Het bevalt mij altijd wel als er zo'n verhaal vertelt wordt. Zo krijg je lekker veel informatie over wat er precies gebeurt.
Het begin van de film ging vorm mijn gevoel aardig snel en kon het soms niet even goed volgen, misschien een rede om hem nog eens te kijken.
Het acteerwerk was geweldig. Pesci en De Niro hebben allebei super personages neergezet. Vond het wel dom dat Sammy zich zo liet gebruiken door zijn vrouw. Dat ging wel erg ver; ze ontvoerde zijn kind. Bond haar vast. De muziek paste er erg goed bij en er zaten een paar mooie shots bij. Het was wel weer een lange film, maar ik heb hem uitgezeten zonder enig moment van verveling. Op het einde moest ik ook nog een paar keer lachen wanneer iedereen werd opgepakt, dat stopte weer toen Pesci en zijn broer helemaal kapot geslagen werden. Ik was natuurlijk erg verrast op het eind, omdat je had verwacht dat De Niro dood was gegaan. Is het toch tot een goed eind gekomen, voor De Niro. Vond het ook wel verdiend dat Ginger overleed. Ze gebruikten iedereen en was eigenlijk niks.
Erg goeie film en zal hem zeker nog een keer kijken, vooral door het snelle begin en omdat ik nog steeds twijfel over mijn cijfer
- 19752 berichten
Als ik Goodfellas en Casino naast elkaar leg denk ik dat voor mij het verschil erin zit dat ik liever naar een sterke keiharde baas De Niro kijk dan naar een soms toch wel slap karakter die over zich heen laat lopen door zijn vrouw. Is geen kritiek op het acteren dus, maar puur op de rol die hij speelt. Je kan van je vrouw houden, maar allejesus hoeveel kansen geef je zo'n sloerie in godsnaam?
sandokan-veld
Weer eens wat achterstallig kijkwerk ingehaald door Scorsese's Casino te bekijken. Ik heb me, zoals verwacht, uitstekend vermaakt.
Het betreft een rauw, spectaculair, en min of meer waargebeurd verhaal volgens het Goodfellas-stramien. Robert DeNiro speelt Ace Rothstein, een beroepsgokker die de leiding krijgt over een groot casino in Vegas, Sharon Stone is zijn liefdesobsessie, en Pesci de jeugdvriend die als made man/psychopaat kan zorgen voor de 'You callin' me funny?'- momentjes.
De film concentreert zich bijna geheel op de verhoudingen tussen deze drie karakters, en is daarmee wat meer gefocust dan Goodfellas. En, hoewel Stone als hysterische golddigger min of meer de schurk van het verhaal is (niet evident in het politiek correcte tijdperk), is de film ook minder rauw en macho dan Scorsese's eerdere gangsterepos.
De film kent een hoog tempo, met veel mooie beelden, dramatische ontwikkelingen en interessante weetjes over casino's en georganiseerde misdaad. Daardoor zijn er weinig rustpunten, en de nuances in de vertellende monologen van Pesci en DeNiro gaan daarbij soms een beetje verloren. Misschien kun je wat dat betreft beter het boek lezen.
Eindigen met een goedkope moraal is Scorsese's eer te na, en dus hebben we op het einde niets meer dan een aantal mooie scenes met prima acteer- en camerawerk, alles -zoals gewoonlijk bij deze regisseur- ondersteund door The Rolling Stones en dergelijke.
Good fun, zeggen we dan.
Driello
Totaal mee oneens. Deze rol is toch gewoon veel veelzijdiger en interessanter? Hoe iemand die als het nodig is, keihard kan optreden om zijn droom, het casino te runnen, te verwezenlijken, tegelijk zo een sukkel kan zijn waar het zijn vrouw aangaat? Ik vind dat veel boeiender dan maar een kerel die constant hard is en de boel 'wel eventjes regelt'. Uiteindelijk gaat het in de film vooral over hoe hij, Sam Rothstein, aanvankelijk totale controle heeft en het ideale levenlijkt te hebben. Maar ondanks al zijn pogingen en moeite om dat zo te houden, verliest hij dat weer door zaken die je onmogelijk kunt beheersen: zijn partner en zijn vrouw. Juist dat is volgens mij de kern van deze film en maakt het net wat interessanter om naar te kijken dan Goodfellas. En juist dat maakt ook de figuur Sam Rothstein voor mij zo veel interessanter dan de rol die De Niro in Goodfellas speelt.
petersen91
Ik vond de film een beetje tegenvallen.
De film deed me soms een beetje aan goodfellas denken, alleen vind ik goodfellas een veel betere film
De film is op veel momenten wat langdradig. In het verhaal word er teveel nadruk legt op de relatie tussen ginger en ace, wat een beetje ging vervelen. Joe Pesci speelt natuurlijk wel een leuke rol. al en met al een redelijke maffiafilm, maar ik had er iets meer van verwacht.

'Casino,' 'Ocean's Elven' & andere filmklassiekers: waar wordt gokken gethematiseerd?

Netflix-verwijderalarm: de dienst verwijdert 40+ titels, dit zijn de best beoordeelde

Ook 2022 is weer een jaar vol prijsacties bij Pathé Thuis

The Godfather