• 9.385.098 stemmen

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Robert De Niro, Sharon Stone en Joe Pesci

Releasedatum: 7 maart 1996

Plot Casino

"No one stays at the top forever."

Sam Rothstein, die vanwege zijn succesvolle gokmethoden de bijnaam Ace kreeg, is een jeugdvriend van Nicky Santoro. Als Ace een carrière krijgt in een casino in Las Vegas, volgt Nicky niet veel later, maar anders dan Ace laat hij zich in met misdadige organisaties. Dan ontmoet hij Ginger, een vrouw die de mannen in haar zak heeft, maar geen nee kan zeggen tegen haar vorige vriend. Hij trouwt met haar, maar dat had hij beter niet kunnen doen.

Sam 'Ace' Rothstein

Phillip Green

Frank Marino

avatar van kasperkasper

kasperkasper

geweldige film! beste gangster mafia film die ik ooit gezien heb. Duurt 3 uur maar je verveeld je geen moment. Goed verhaal veel humor en vet spannend!

aanrader

avatar van 606

kooppie schreef:

Langdradige film, niet boeiend! JAMMER, want je verwacht meer van de spelers!

hoe kan iemand dat nou zeggen.

de gehele film is top en boeiend genoeg om iemand stil te laten zitten

avatar van killzone

killzone

Casino is weer al de zoveelste keer film van regisseur Martin Scorsese en Robert de Niro.

Dit is ook (tot nu toe) de laatste van het legendarische duo.

En niet de minste.....

Casino vertelt het verhaal leuk, begint goed, goede en heerlijke cameravoering (mooi om de hele casino-wereld te zien), schitterende cast (vooral De Niro en Joe Pesci stelen de show, ook Sharon Stone is goed op dreef).

Al met al een goede film van Scorsese en we hopen dat het duo weer gaat samenwerken, maar kan niet meer, denk ik.

Want Scorsese zei dat The Department (zijn laatste film die dit jaar uikomt met Leonardo DiCaprio, ook zijn derde met de regisseur en Jack Nicholson) zijn laatste film zou zijn als regisseur....

Jammer, want hij was en is één van de briljantste regisseurs aller tijden, vind ik..........

Een 4.50 voor de film.....trouwens

avatar van Scratt

Scratt

Stem verhoogd naar 5*..

Zelfde effect als bij Goodfellas: des te meer je ze bekijkt, des te meer je er van houdt...

avatar van The Goss

The Goss

Ooit aan Casino begonnen, maar ik ergerde me aan de voice-over...Vraag me nu na het kijken van de hele film af waarom ik me daar ooit aan heb geërgerd. Wat een prachtige film. Pesci vertolkt weer een geweldige rol, net als in Goodfellas. (ik vergelijk hem dan altijd met het neurotische mannetje in Leathal Weapon).

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

goeie stukje..

Robert De Niro : Do you now how to play with your left hand..

Hostage : (Schud Nee met z'n hoofd)

Roberts slaaf : (slaat met een hamer op z'n rechterhand)

Robert De Niro : Now you most learn it..

Wojoow Wojoow

Robert is echt geduldig in deze film (nou bijna in elke film) en Joe Pesci is echt zoo grappig in deze film.. haha goeie film..

avatar van Werwolf

Werwolf

Pesci grappig in deze film? Ik vond hem eerder beangstigend dan grappig...

avatar van behangdelul

behangdelul

klinkt goed allemaal,ik schaam me dood en heb zo'n beetje alles wat los en vast zit qua film wel gezien...behalve casino vanavond dus met popcorn voor de buis

avatar van J.S.

J.S.

behangdelul schreef:

avatar van Coop

Coop

Zéér vermakelijke film !

kort0235

Een heel goede film achter de schermen van het casino in Las Vegas in vroegere jaren. De Niro, Stone en Pesci spelen de sterren van de hemel. Van een man als Nicky (Pesci) krijg je de rillingen over je lijf van onbehagen, zo goed speelt hij.

De voice-over vond ik niet storend.

Een 4.0*

avatar van Cupido

Cupido

• 1912 stemmen

Cinematografisch gezien is dit een meesterwerk, een feest voor het oog. De cameravoering is wervelend en het kleurgebruik heeft een heerlijk bling-bling Las Vegas gehalte. Qua opzet is Casino misschien ook wel de grootste Scorseseprent die ik tot nu toe gezien heb, vol met de heerlijkste maffia- en casino typetjes.

Maar Scorsese maakt het ook te bont. Die stortvloed aan voice-overs en informatie ging véél te snel waardoor mijn inlevingsvermogen nogal werd beperkt. De deNiro-Stone-Pesci verwikkelingen begonnen op den duur zelfs slepend en vermoeiend te worden, al heeft dat misschien een deel te maken met het tijdstip waarop ik de film keek. Wat knipwerk had denk ik geen afbreuk gedaan aan de film.

Wat rest is gewoon een uitstekend gemaakte film, terwijl Casino mijn favoriete Scorsesefilm, tot nu toe, had kunnen worden.

avatar van Sutherland

Sutherland

Gisteren eindelijk bekeken. Ik verwachtte er veel van, en hij is mij eigenlijk een beetje tegengevallen. Dat kwam vooral door die irritante voice-overs de hele tijd en doordat het verhaal van de personages (en dan bedoel ik niet DeNiro, Stone & Pesci) zo snel werd verteld dat ik op een gegeven moment ze niet meer zo goed uit elkaar kon houden en zo zat ik niet zo lekker in het verhaal. Erg jammer!

Wat er wel tegenoverstond is het fantastische acteerwerk van de hoofdpersonages! Super, zelfs Sharon Stone heeft me verbaasd! Dat, en toch het hele sfeertje eromheen plus de verhaallijn zorgen voor een ruime voldoede.

3.5 * dus

avatar van El*Mariachi

El*Mariachi

De voiceover vond ik niet irritant. Vond het een hele goede film. De Niro en Pesci doen het uitstekend en de sfeer e.d. deed me denken aan GoodFellas. Ook vond ik de knuppel scene erg hard. Nog harder dan de kettingzaag scene uit Scarface. Voor mij was het een film die me heel erg wist te boeien.

El*Mariachi schreef:

Ja, sommige scenes waren hard en geweldadig, maar dat hoort bij zo'n gangsterfilm. Het is geen geweld zomaar om het geweld, zoals vele B-films dat hebben.

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Naar mijn smaak misschien wel Scorsese beste film. Wat een geweldige film is dit toch.

De film verveelt ondanks de lange speelduur echt geen seconde. Robert De Niro heeft een betere rol dan in Goodfellas, Joe Pesci speelt net zo goed als in Goodfellas maar omdat hij in deze film meer screentime krijgt vind ik het alleen maar beter en verder zijn alle acteurs in hun bijrolletjes erg goed. Misschien dat ik deze film beter vind dan Goodfellas omdat ik Casino eerst zag en dat die daar door meer impact op me maakte.

Maar ja...

5 sterren.

avatar van Kouros

Kouros

Eén van de beste films aller tijden,

Ik begrijp niet dat deze film niet in de top 50 staat.

Het verhaal is perfect en in de 178 minuten heb ik me totaal niet verveeld.

een 5.0

avatar van Santino Corleone

Santino Corleone

Top film.. Ik heb er echt van genoten! Deze komt zeker in mijn top-10.. Geweldig hoe De Niro en Pesci spelen, echt respect!

Geweldige verhaal met 178 minuten meesterwerk!

avatar van Niqk

Niqk

ik vond het begin vrij irritant.. met die ellenlange durende voice-over... en het einde vond ik ook niet echt goed.. veel te rommelig.. alles door elkaar..

avatar van appollonia

appollonia

Geweldig! Heb hem al 3 keer gezien. Maar nu is het wel welletjes.

En Sharon Stone's enige rol van importantie.

Ik ben al zo lang een Scorsese fan dat ondanks dat mijn bewondering wat afzwakt ik nooit een negatief woord over deze grote filmer zal willen horen.

avatar van Alm4riC

Alm4riC

Na veel positieve reacties hier gelezen te hebben, heb ik de film ook maar eens gekeken. Jammer genoeg viel de film royaal tegen. Het verhaal is zeer langdradig en ik raak het verhaal soms even kwijt.

Overigens wel buitengewoon goed acteerwerk.

avatar van jeffreysnf

jeffreysnf

Kouros schreef:

Eén van de beste films aller tijden,

Ik begrijp niet dat deze film niet in de top 50 staat.

Het verhaal is perfect en in de 178 minuten heb ik me totaal niet verveeld.

een 5.0

avatar van Film Fan

Film Fan

Prima film mischien is Goodfellas nog beter maar in zijn genre is dit top! Als je ooit eens naar Vegas gaat enover "the Strip" loopt weet je nu hoe het allemaal begonnen is.

avatar van Mescaline

Mescaline

Goed geacteerd en een spannend verhaal.

178 min is een lange zit! maar heb me in die 178 geen 1 keer verveeld.

4 sterren.

avatar van Kisje

Kisje

Heb deze film 2 keer gekeken omdat de verschillende personages op lange duur je wel in verwarring bracht. Ik ben niet echt voor maffia-films, maar vond dit een heel goede film.

4 *

avatar van Kouros

Kouros

jeffreysnf schreef:

niet verveeld? ik heb me zo erg verveeld dat ik m na een half uur af heb gezet.

Als je je verveeld aan zo'n kaliber film als deze dan zal je het wel niet helemaal hebben begrepen.

jeffreysnf schreef:

niet verveeld? ik heb me zo erg verveeld dat ik m na een half uur af heb gezet.

Noem eens een paar films waarbij je je niet verveelt!!!!

avatar van silhoupin

silhoupin

Martin Scorsese does it again. Wat een film. Prachtig geschoten, zeer sterke acteerprestaties, mooie kleuren, krachtige dialogen en wat een verhaal...

Het begin is al een magnifieke start voor de film en dit magnifieke blijft over heel de film duren, hoewel sommige scenes iets minder interessant worden. Dit is niet erg storend voor het geheel.

Hoe kan een film ook slecht zijn met; 1: een meester van een regisseur, 2: Een prachtige cast, Robert De Niro, Joe Pesci en ook James Woods en Sharon Stone doen het zeer goed, en dan 3: Een zeer zeer sterk onderwerp, en wie kan het genre ook beter hanteren dan Scorsese. Nog een andere meester in het misdaadgenre is natuurlijk Quentin Tarantino en ook Brian De Palma, maar Tarantino geeft toch een ander jasje aan het genre. Brian De Palma leunt dan toch het sterkst tegen het genre van Scorsese.

Vooral lof aan het camerawerk, dit is gewoonweg prachtig in de film. Al de rest is goed tot zeer goed. Scorsese blijft zijn genre goed en origineel verfilmen, kijk nu maar naar 'The Departed' die nu pas in de zalen is.

Het laatste is nog niet gezien van Scorsese.

4 sterren voor dit misdaadpareltje

avatar van poisonpen1234

poisonpen1234

10 euro bij een kleine dvd zaak in Amersfoort in de stad

duss dat !!

avatar van Kricky

Kricky

Ik vond het best een goeie film. Goed verhaal en goeie acteurs. De voice-over vond ik ook wat irritant. Steeds als ik dacht dat het klaar was ging het weer verder. en bepaalde stukken gingen echt vliegensvlug, maar desondanks een mooie film