Genre: Misdaad / Drama
Bekijk via Film1
Bekijk via NLZIET
Bekijk via CANAL+
Plot Casino
"No one stays at the top forever."
Sam Rothstein, die vanwege zijn succesvolle gokmethoden de bijnaam Ace kreeg, is een jeugdvriend van Nicky Santoro. Als Ace een carrière krijgt in een casino in Las Vegas, volgt Nicky niet veel later, maar anders dan Ace laat hij zich in met misdadige organisaties. Dan ontmoet hij Ginger, een vrouw die de mannen in haar zak heeft, maar geen nee kan zeggen tegen haar vorige vriend. Hij trouwt met haar, maar dat had hij beter niet kunnen doen.
- Trailer (YouTube)
- Casino: Love and Honor in Las Vegas (BoekMeter)
- Casino (MusicMeter)
- Kijk op Film1
- Kijk op Videoland
- Kijk op Canal Digitaal
- Kijk op NLZIET
- #1 best gambling film by OddsCritic
- Breng zelf een bezoek aan een casino vanaf de bank thuis.
Sam 'Ace' Rothstein
Pat Webb
Senator
Frank Marino
olivier
Stone was idd niet al te best
Je doet alsof je een algemeen aanvaarde stelling poneert, maar zover ik op hoogte bent, is stone's acteerprestatie altijd gezien als een huzarenstukje en daar ben ik het overigens mee eens. Ik snap Onderhonds mening eigenlijk niet zo goed. Staat de mans opinie dan zo lijnrecht tegenover de mijne? 'Casino' is toch visueel overweldigend, met camerashots die behoren tot het beste wat cinema te bieden heeft... En ook qua muziek zijn we dan zo verschillend? 'Casino' heeft immers naar mijn gevoel een pràcht van een soundtrack, met geweldige '50s, 60's & 70's hits. En waarom het verhaal herleiden tot een 'fall & rise? ELKE film valt op die manier te herleiden tot een archetypisch oerverhaaltje... De kritiek op deze film staat zo ver van mijn bed dat ik er amper begrip voor kan opbrengen en dat overkomt me nu toch zeldzaam...
olivier
En het is me uiteraard vooral te doen over die voice overs, die in Casino nu eenmaal continu zijn (en daar is Goodfellas in het voordeel).
Oneens, meer zelfs: wanneer 'GoodFellas' naar zijn einde toeloopt vond ik de voiceover zelfs hinderend om je echt mee te laten voeren naar die absolute climax. Henry Hill heeft gewoon teveel te zeggen op het einde. In 'Casino' is het eerste deel van de film voornamelijk in beslag genomen door verschillende voiceovers, maar de lange tragische delen zijn gekenmerkt door enkel beelden en dialoog. Heb het al wel meer gezegd, maar vind 'Casino' een veel "tragischere" film dan 'GoodFellas'.
djelle
Daar heb je gelijk in, Casino is veel tragischer (dramatischer). Tergelijkertijd overdrijft ze daar (eveneens) wat in vind ik. Zoals ik al zei in mijn eerste post: op den duur ben je de zoveelste hysterische scene tussen Ginger en Ace echt wel beu. 'Less is more' is hier wel duidelijk van toepassing.
olivier
Misschien, heeft me eigenlijk niet zo gestoord. VInd zowel 'Casino' als 'GoodFellas' prachtige prenten, maar uiteindelijk leunt die tweede bijwijlen over naar de gitzwarte komedie en vandaar vond ik de hysterie-scènes tussen Henry en diens vrouw in 'GoodFellas' misplaatster dan die in 'Casino'. Heb steeds het gevoel dat in 'Casino' de personages centraal staan en niet de maffia en bijgevolg vind de aandacht voor de stormachtige relatie (en alle bijhorende hysteriemomenten) niet echt fout op zijn plaats. Iedereen schijnt Stone's personage bovendien een bitch hors catégorie te vinden, maar daarmee ga ik niet akkoord. Vond Stone net de dramatische vrouw bij uitstek...
Karel Martel
Weer een enorm sterk verhaal van Scorcese neergezet.
Met een psychotische Pesci, een machtige Deniro en een irritante Sharon Stone, ik begon zelfs ongeduldig te worden wanneer Ace haar nou eens afmaakte.
Cyberjoi
Wat een goede film...Hij duurd wel lang, maar het was het allemaal waard.
Verhaal: goed
Acteurs: goed
4 *
Waku
Ijzersterke film.
Voor diegene die Goodfellas goed vond is het ook weer smullen met deze Casino.
Joe Pesci is briljant!
xangadix
Laatst weer gekeken. Deze film verdient i.p.v. mijn eerder toegekende 4,5 toch echt wel een dikke 5.
Mark Samuel
In een woord: Bruut
lange film die soms een beetje verwarrend is (voor mijn idee) wel erg boeiend en erg hard Robert de Niro doet mij elke keer weer verbazen, wat een meester acteur! 3*
wapper
vandaag voor het eerst gezien (shame on me)
van de 3 uur, geen minuut verveeld
echt een schitterende film, 5*
en komt op nr 9 in men top10, al de 3e Scorsese daar
Goodfellas vond ik echter een klein tikkeltje beter
aimane
super film in die 3 uur heb ik me niet verveeld
ArteX
Tja wat kan ik zeggen van deze film. Ik vind het gewoon 3x niks, al dat gepraat door de film heen. Daar heb ik gewoon een gruwelijk hekel aan. Maar daarentegen vond ik de dialogen ook wel weer goed, maar dat gepraat heeft gewoon de film verknalt in mijn ogen 3*
Goodfella_90
Wat bedoel je met gepraat door de film heen? Overigens is 3 sterren een voldoende en jij zegt dat je het helemaal niks vind.
Stephan
Visueel vind ik het nog steeds 10 keer niks...
LOL
fabbyke
Na het geweldige Goodfellas eindelijk eens Casino gezien en voor mij was hij nog beter meegevallen dan goodfellas een echt meesterwerk voor mij.
De dialogen waren nog beter en Joe Pesci en Robert De Niro acteren de pannen van het dak
ik heb hier zo zitten te genieten en 178 waren nog nooit zo snel voorbij gegaan.
Nicky die altijd kwaad werd was altijd zo leuk om te zien en de film had ook een geweldig verhaal dus een dikke 5 voor deze film en een plaatsje in men top 10.
Skrean
Realischtische mafia film, typisch scorsese met die lichtinvallen.
Robert de niro helemaal in zijn element.
Vooral die muziek van Bach doet het hem.
The Lexx
geen saai moment, een topcast die op topniveau acteert in een prachtig neergezet misdaad drama over de betrekkingen van de mafia bij een casino.
Een van mijn favoriete films 5*
garlic-jr
Man ik haat dit soort mensen die zo'n prachtige film afkraken altijd zie ik dit soort mensen:S
lowhusky
Mooie film over de casino-wereld. De Niro was matig maar Stone en vooral Joe Pesci was erg goed; alsof hij nog in GoodFellas zat..
jayytjee
dan heb je echt geen gevoel voor wat een goede film is want dit is gewoon een absoluut meesterwerk..
ja ik ook heel erg
Lientjuh
Een prachtfilm! Meer kan en hoef ik er ook niet over te zeggen. Zeer goed verhaal, goede acteurprestaties, enz.. enzovoort! 5*
jayytjee
dit is zo'n intens goede film , prachtig acteerwerk van de niro en pesci
movinnie
Ik vind deze film niet zo veel bijzonders, hij duurt te lang eigenlijk.
Maar Joe Pesci is wel geweldig weer, Robert de Niro ook natuurlijk.
Ik moet hem denk ik nog eens overkijken, want op de bonus disc, stonden wel interessante dingen, wat er allemaal achter zit enzo
dragongirl
Heb de dvd gratis gekregen bij 1 of ander filmblad, verwachte er niet veel van want kende hem niet, maar dat viel reuze mee
Scratt
Wat zijn er toch veel goede films gemaakt in '95
Net als bij Goodfellas slaagt Marty erin om je meteen in de film te sleuren. DeNiro stapt in de auto, maakt je nieuwsgierig waarom hij dat zegt en *bam* je zit in de film
En laat je pas los na de aftiteling.
Nicky leek wel hard op Tommy van Goodfellas maar ja.. wie zeurt daar om..
Pesci zorgde weer voor vuurwerk op het scherm samen met zijn buddy DeNiro. Naast deze klasbakken en de geweldige regisseur , héél,héél veel lof voor de bloedmooie Sharon Stone die een prachtig personage neerzet middenin een hard mannenwereldje.
Klassieker
4.5* (duurde iets te lang en de scènes met Ginger's vriend vond ik wat erover.. anders een 5)

'Casino,' 'Ocean's Elven' & andere filmklassiekers: waar wordt gokken gethematiseerd?

Netflix-verwijderalarm: de dienst verwijdert 40+ titels, dit zijn de best beoordeelde

Ook 2022 is weer een jaar vol prijsacties bij Pathé Thuis

The Godfather